Güncellemeler
+1 yıl
Tablette Akıllı Pil Kapasitesi ve Akıllı Şarj modları da açık. Bir ilgisi varsa diye demek istedim
Güncellemeler
+1 yıl
Lityum Polimer kullanıyor. Yanlış söylemişim
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Daha geçen hafta tablet aldım ancak Wi-Fi hizmetleri, arkaplandaki uygulamalar kapalı olmasına rağmen tablet uykudayken ortalama %1-%3 şarj kaybediyor. Bu normal mi yoksa gidip göstermem gerekiyor mu? 7250 mAh Li-ion batarya kullanıyor. Yardımcı olursanız sevinirim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Çok normal bir durum %1 - %3 gibi düşüşler. Bir an %15 falan düşüyor sandım endişeli endişeli yazınca. Sisteminiz açık, bildirim kontrolleri arkada çalışan hizmetler şebeke ve özellikle WI-FI açıksa, NFC Bluetooth gibi bir sürü şarj yiyebilecek şey var. Yeni aldığınız için tedirgin gibisiniz psikolojik bir şey. Bi Papatya tarlası öneririm.
Sağ olun mis gibi terapi olur kejşöelrmejfjfn
İşlemci de önemli en dandik işlemciye 100000 mah batarya da taksan bi işe yaramaz
Değiştir o taleti iade et
Qualcomm Snapdragon 685 kullanıyor
Akıllı Pil Kapasitesinin toplam ömrü uzatıp tek bir şarjı dayandırma süresini kısaltıyormuş. Onla ilgisi olabilir mi?
Onunla da alakası olmaz o sadece şarjı %85'e falan sınırlar daha çabuk %3 şarj tüketmeye falan yol açmaz tablet marka model ne acaba
Bir de ne kadara aldığını söyle bir bakayım
%85'e sınırlamıyor. %100'e kadar dolduruyor ancak görünürde öyle. Hücre içi doluluk %80 bandında oluyor. O nedenle tek bir şarjın gitme süresi kısalıyor zaten
Honor Pad X9 6000 liraya aldım
Dediğim gibi işlemci pekte iyi değil. Onu hemen iade et ve şunu al m.n11.com/.../xiaomi-redmi-pad-4-gb-128-gb-106-tablet-25862279
Acele et bu fiyata bulamazsın daha bu güçte tableti
yani 1.5 sene öncenin tabletini kadının elindeki tablet yerine önermen.. cidden komik ve cahilsin.. hemde snapdragon yerine Mediatek MT8781 önermen ayrı bir rezillik.
@cheekystaff sorun yok. Ben bu tabletten memnunum ve uzun araştırmalar sonucu seçtim zaten. Neyin ne olduğuna dikkat ederek aldım kısacası. Sadece bataryasında problem var mı bunu merak ediyordum. Arkadaş hepten incelemeye girdi🙂
merak etme güzel bir tablet. arka planda illaki çalışan birservis vardır. bir gecede 2-3 şarj azalması normal bir şey.
@cheekystaff peki gün içerisinde boştayken de o miktarda gitmesi normal mi? Arada sırada gün içerisinde boştayken de azaldığına şahit oldum da
tabiki azalır. bu cihaz çamaşır makinası değilki kullanmadığın zman elektirik harcamasın. günde değil 2 -3 durduk yerde tüm gün %10 bile azalsa normal kabul edilebilir. snapdragon güçlü ama bundan dolayıgüç harcayan bir işlemcidir. ondan 22 w lık hızlı şarj var baya hızlı şarj olacaktır zaten bu bir problem değil
@cheekystaff teşekkür ederim yardımların için :) içim rahatladı denebilir. Ama şarj aleti 10w ile geliyor kutu içeriğinde. 5 saate ancak doldurabiliyorum kısacası😄
Valla snapdragon iyi bir işlemci olsa da yaptığınız fanboyluktur. Snapdragon 685 ile Mediatek Helio G99 arasından snapdragon'u seçen cahilin önde gidenidir. Hiçbir şey bilmeden snapdragon iyidir demek cahilliğin bayrak sallayanı olmak demektir.
İkiniz de çok ağır enayisiniz. Yardımcı olmaya çalıştım. Honor tablet Haziran 2023'te çıktı xiaomi tablette ekim 2022'de çıktı. Yani ikisi de gayet yeni cihazlar.
Aralarında bariz bir performans ve batarya ömrü farkı var. nanoreview.net/.../qualcomm-snapdragon-685-vs-mediatek-helio-g99
6000 lira altına düşmüş mid range işlemcili tablet dururken low end işlemcili tableti almak aptallıktır. Siz bilirsiniz tamam o honor olan da ikinci sıraya girer 6000 liralık bütçeyle ama xiaomininki kat kat daha iyi.
Bataryası normal. Sıfır cihazda kullanılmıyorken bir gecede %1-3 arası batarya düşüşü olması normal ama o tableti hala imkanınız varsa iade etmenizi ve attığım tableti almanızı öneriyorum. Ya da @cheekystaff cahili gibi kullanmaya devam edebilirsiniz o tableti.
:D :D peki milyarlar kazandımğım mesleğimi eleştirdiğin için seni tebrik ederim :)) senin uzmanlık alanın ne? manavcılık mı?
çoğu cihazda artık sarj aletide vermiyorlar gene bulunması iyi. 25w bir hızlı sarj adaptörü alabilrsin honor un sarj teknolojisine uyumlu olacak. özellikle gan entegreli bir sarj aleti. limitlere dahayacak hızlarda sarj edebilirisn
@cheekystaff ben bilgisayarlar yapıp satıyorum sen ise tam bir cahilsin. Snapdragon 685 ile Mediatek Helio G99
Arasından snapdragonu seçmek cahilliktir.
bilgisayar yapıp satıyorsun :D
Kasa topluyorum de şuna :)
@cheekystaff Üzerinde kendi logom var kıskanma 😉 Ayrıca eminim ki sen bilgisayar önerirken de 4 gb gt 730, 2 gb gtx 960'dan daha iyidir diyorsundur 😃 Kıza hava atıcam diye cahillik yapmanın lüzumu yok.
Bu kızda akıl ve imkan varsa elindeki tableti iade eder attığım linkteki tableti alır.
kıza hava atmakmı :)) dostum ben 10 küsür yıldır burdayım. kimseye hava atmaya ihtiyacım yok :) zira hava atacak olsamda işlemci modelleri kıyaslama yapmam. hayatımı kullanırım :) sen kasalara logo basmaya devam et. ben milyar dolarlik firmalara altyapı omurgası kuruyorum :)
@cheekystaff yaptığın işe saygım var ama sen de benim işime saygı göstermek zorundasın. Herkesin uzmanlık alanı farklıdır. Sen burada gelmişsin snapdragon mediatek'ten iyidir mantığıyla snapdragonun giriş seviye işlemcisi mediatek'in orta seviye işlemcisinden iyidir diyorsun.
Tamam geliştiriciler snapdragon için daha fazla optimizasyonlar yapıyor snapdragon daha verimli falan filan ben de biliyorum ama aralarında çok büyük fark var biri giriş seviyesinde diğeri orta seviye.
Sadece tabletimin bataryasında anormallik var mı yok mu diye öğrenmek istemiştim ancak aklımda bile olmayan tablet iadesinden cahilliğime kadar atıfta bulunmuşsunuz bol bol. Anlayabilir misiniz bilmiyorum, zira tablet seçimimden yola çıkarak beni bile tanımadan cahil demeniz bir şeyleri gözler önüne seriyor ama ben yine de açıklamamı yapıp içimi rahatlatayım :)
Öncelikle, marka takıntısı olan, bir şeye fanlık yapan birisi değilim. Benim ihtiyacıma yanıt verebilecek şeyler her zaman gözümde 10/10'dur üst seviyesi olsa bile. Çünkü marka ve modellerin ucu bucağı yok. Mesela Telefonda Samsung, masaüstünde Casper, tablette Honor kullanırım çünkü istediğim performansı bunlardan alabiliyorum. Herkes de aynı markadan aynı verimi alamayabilir çok doğal bir durum. Ayrıca Xiaomi'yi seven birisi değilim. Tableti evet güzel olabilir ancak geçmiş tecrübelerim yüzünden uzak durduğum bir marka. Huawei bile düşündüm ancak sabahtan akşama kadar google gerektiren uygulamalarla iç içe olacağımdan ötürü lisans sorunu yüzünden vazgeçtim. Gördüğünüz üzere en mükemmelini aramaktan ziyade bana yetecek cihazlar bakıyorum. En iyisi de olsa günün birinde bozulup gidecek zaten. Teknoloji her gün gelişiyor, değişiyor. Anlamı yok.
Umarım bir daha birilerini de tanımadan cahil demezsiniz. Bilgi birikimi konusunda bir yerlere gelmiş olabilirsiniz ancak konu bütünlüğünü sağlayamıyorsunuz ve garip varsayımlarda bulunuyorsunuz. Yardım, bir insanın sorunu dışında çözüm aramakla olmuyor. Tablet hakkında değil de batarya hakkında fikir almak istedim. O nedenle batarya hakkında bilgi vermeniz yeterliydi. Sizin dışınızda kimse konudan sapmadan güzelce soruma yanıt verebildi. Kısacası gereği yokmuş marka ve model bilgisinin. İyi akşamlar🙂
Yaptığınız marka takıntılığıdır her markanın dandik, kusurlu veya çok iyi ürünleri olabilir. Xiaomi kötü ürün üreten bir firma değil yani. Her neyse ben size daha çok yardımcı olabilmek için tavsiyede bulundum cahil falan da demedim. O elinizdeki tablet 6000 liraya alınabilecek 2. ci tablet size tavsiye ettiğim 1. ci ve aralarında neredeyse 2 kat performans farkı var. İmkanınız varsa elinizdekini iade edin ve bunu alın dedim. En az 2 kat zamandan tasarruf edeceksiniz ve 2 kat daha uzun ömürlü bir tablet almış olacaksınız.
Normal telefon da olsa aynı tablet de apple da pek düşmez ama
Arka planda çalışan işlemlerden dolayıdır
Nasıl kapatabilirim? Arka plandaki uygulamaları hep temizliyorum ama farklı şeyler mi?
Onlara müdahale edemezsin saat konum stabil ayarlar gibi özellikler tablet-telefon vs kapalı olunca da şarj tüketir, hem %1-3 arası bişey değil biraz abartmışsın gayet normal bir tüketim..
Gece benimde şarjım düşüyor normal
Ama ilk alındığı andan beridir mi oluyor yoksa birkaç sene sonra mı başladı? Ben alalı daha yeni 1 hafta oldu da
normal tabiki. napsın alet sonuçta sistem açık
Telefonumda pek öyle bir duruma rastlamadım çok şükür. Tam tersine rastlayınca garibime gitti
telefonlardada şarj düşmesi olur. bunda şükür edecek bişey yok. bahsetitğin %1 - 3 ne var bunda :D
Abine söyle taksın jarzı
Abim yok ve alakası nedir anlayamadım🙂
Normal tabiki