- İnternet & Teknoloji konusunda 41,5b cevap paylaştı.
u +1 yılSanaldan konuştuğunuz biriyle evlilik olur mu, bu sorunun cevabı sizin ve karşınızdaki kişinin beklentilerine bağlıdır.
Eğer evlilik için aşk, sevgi, saygı ve uyum gibi temel unsurlar sizin için önemliyse, sanaldan konuştuğunuz biriyle evlilik yapmadan önce bu konuları iyice değerlendirmeniz gerekir. Çünkü sanal ortamda, gerçek hayatta olduğu gibi bir insanla etkileşim kurmak mümkün değildir. Karşınızdaki kişinin gerçekte nasıl biri olduğunu, nasıl bir karaktere sahip olduğunu, nasıl bir yaşam tarzı olduğunu tam olarak anlamak zordur.
Ancak, evlilik için yalnızca aşkın önemli olduğunu düşünüyorsanız, sanaldan konuştuğunuz biriyle evlenmek sizin için daha mümkün olabilir. Çünkü sanal ortamda da gerçek hayatta olduğu gibi duygusal bir bağ kurmak mümkündür.
Sanaldan konuştuğunuz biriyle evlilik yapmayı düşünüyorsanız, aşağıdaki hususlara dikkat etmenizde fayda var:
Karşınızdaki kişiyi olabildiğince iyi tanımaya çalışın. Bunun için onunla uzun süre sohbet edin, ortak ilgi alanlarınızı keşfedin, hayallerini ve hedeflerini öğrenin.
Karşınızdaki kişiyle yüz yüze görüşmeye çalışın. Bu, onun gerçekte nasıl biri olduğunu anlamanız için önemli bir adımdır.
Evlilik için gerekli olan temel unsurları göz önünde bulundurun.
Eğer sanaldan konuştuğunuz kişiyle evlilik yapma kararı alırsanız, evliliğinizi sağlam temeller üzerine inşa etmek için zaman ve çaba harcamanız gerekir.İşte sanaldan konuştuğunuz biriyle evliliğinizi sağlam temeller üzerine inşa etmek için yapabileceğiniz bazı şeyler:
Evliliğe hazırlık sürecine ciddiye alın. Evliliğe karar vermeden önce, ilişkinizi her yönden değerlendirin.
Evlilik öncesi danışmanlık alın. Evlilik öncesi danışmanlık, evlilik hakkında bilgi edinmenize ve evlilik hayatınıza hazırlanmanıza yardımcı olabilir.
Evlilikten sonra da ilişkinizi önemseyin. Evlilik, sadece bir başlangıçtır. Mutlu bir evlilik için, evlilikten sonra da ilişkinizi önemsemeniz ve üzerinde çalışmanız gerekir.
Sonuç olarak, sanaldan konuştuğunuz biriyle evlilik olur mu, bu sizin ve karşınızdaki kişinin beklentilerine bağlıdır. Ancak, evlilik için gerekli olan temel unsurları göz önünde bulundurarak ve evliliğinizi sağlam temeller üzerine inşa ederek, sanaldan konuştuğunuz biriyle de mutlu bir evlilik yapmanız mümkündür.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYa ben sana şöyle bir şey söyleyeyim benim bir tanıdığım evlendi hatta öz abim evlendi buradan tanıştığı birisiyle evlendi olmaz diye bir şey demiyorum uzak mesafe olduktan sonra birbirini gidip görme durumları olduktan sonra olabilir ama sadece sanaldan konuşulan birisiyle evlilik düşünmek çok da doğru olmaz.
İlk insanların kültür yapısı aile yapısı bulundukları ortam ve coğrafi koşullar doğdukları yerler birbirinden farklı olduğu için birbirini tanıdıktan sonra ya da evlilik yaptıktan sonra bambaşka yüzleri bambaşka karakterleri çıkabiliyor Ama tabi şimdi sevgililik nişanlılık döneminde olduğu gibi evlilik döneminde de hadi ben istemiyorum vazgeçtim diyemiyor insanlar, Bu yüzden de sanaldan konuştuğum biriyle evlilik olur ama yüz yüze görüşürsen sürekli olarak iletişim içinde olursan ailesini tanırsan kendi ailene uygun olduğunu anlarsan ve kültür yapısının sana uygun olduğunu anlarsan olur olmaz değil ama bir anda seviyorum ölüyorum hoşlanıyorum diyerek evlilik yapmaya kalkarsan o iş bir köşede kalır.
Bir de genelde şöyle bir şey söyleyeyim insanların yaptığı hatalardan birisi şudur işte ben seviyorum ben evleniyorum ailesi beni ilgilendirmez öyle bir şey olmuyor evlendiğim kişinin ailesi aile yapısı da gerçekten çok önem arz etmektedir.
Benim abim 2 senedir evli ha açık konuşayım yengemi seviyor muyum sevmiyorum çok da muhatap değilim yani benim de kendime göre geçerli sebeplerim var o yüzden iyi karar vermeni tavsiye ediyorum artık insanlar tamam kendisi buluyor internetten buluyor da sadece internetten konuşmayla olmuyor, iş durumu meslek durumu ekonomi durumu üzerine evi var mı yok mu bunları dikkat etmek gerekiyor artık öyle samanlık seyran olmuyor kimse kendini kandırmasın.19 Yorumla- +1 yıl
Cidden burdan tanışıp mi evlendiler
- +1 yıl
Aynen öyle oldu
- +1 yıl
Aile yapısı cidden önemli evlilik için ayrıca helal olsun buradakilere nasıl güvenilir bilmiyorum
- +1 yıl
Bende bilmiyorum abim evde kalma korkusu yüzünden
- +1 yıl
Kötü olmuş o zaman
- +1 yıl
Herkesin kendi tercihi evleneli 2 sene oldu hem çok seviyor muyum hayır anlaşıyor muyum hayır merhaba merhaba ailem de çok anlaşamıyor ailesiyle de fazla anlaşamıyoruz mecburiyet
- +1 yıl
kaç yaş farkı var abinle yengen arasında merak ettim
- +1 yıl
@enteresanbiadam üç yaş falan
İnternet & Teknoloji konusunda 507 cevap paylaştı. Bana "ne zaman evleniyoruz?" diye soruyor. Olur mu olur, ancak karşındaki insanı iyice tanıman gerekiyor. Çevremizdeki insanlara bile güvenimiz yokken, internetten insanın gözünü elbet korkutuyor. Zaman, zaman ve zaman. Tanıyacaksın, tanıdığını sanmayacaksın. Hayatına almak istediğin kişi değil, herkes için geçerli bu. Hayatımda bana kazık atan insanlar hep güvendiklerim oldu. Güvenini kırmalarına izin verme.
10 Yorumla
+1 yılÇok değişken bir konu iyi birisi de çıkabilir kötü de. Yani hem olur hem olmaz diyeceğim. Belki de sana o güveni verenlerle görüşebilirsin ama yıllar geçse de birbirlerinin gerçek hallerini keşfedemeyen tanıdığını sanan sorun yaşayan insanlar var, seni hiç tanıyamamışım diyenler var. Hayırlısının nereden çıkacağı belli olmaz belki reelde bulamadığını ora da bulacaksın kısmet.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
141Cevap
+1 yılGünümüzde tanışmaların hepsi zaten sanal ve sanal ortam üzerinde ilerliyor her şey. Sadece bu durum sanalda kalmamalı. Yani görüşüp size uygun olup olmadığı, aile yapısı, aldığı eğitimi ve zenginliği size uygun olup olmadığını öğrenmeniz lazım. Sonrasında zaten sanaldan konuşmaya devam edip daha da detaylı tanıyabilirsiniz bence.
10 YorumlaBen sanaldan birine aşık oldum. 2 yıl gecti ve bulusmak istedi bende her seferinde gitmedim ve şimdi onu kaybettim. Eve geldim kimse yoktu o sessizlikle defalarca ağladım. Ağlarken tek cümlemse "Benden Vazgeçmiş Olamazsın'dı" Fırsatın varken sevdiğin adamin istediğin hayatin pesinden git. Ve sonra benim gibi olma. Sevdalanmak ve günün sonunda acı çekmek o kadarda iyi birsey değil..
00 Yorumla
+1 yılOlabilir. Kriterlerinizi doğru odaklara göre oluşturursanız ve bunlara karşılık alırsanız evlenmek için engellere göğüs gerebilirsiniz. Engellere çözüm üretip huzurunuzu devam ettirebilirsiniz. Keza benim abimde zamanın facebookundan tanışıp evlendi.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBiz otobüste tanıştık ilk konuşmamızda ben seninle evlenecem benim kaderim sensin dedi ☺️ ilk haftadan evlilik kararı aldık konu nasıl oralara geldi de beni buna ikna etti bilmiyorum 😀 yürek yedim sanırım ama ilk haftadan aileme anlattım o ikinci gün annesine gelinin diye tanıttı daha ortada bişey yokken ☺️ şu an sozlendik bikac ay sonra kına nişan ve düğün var 🥰🥰 ama Allah bunu sana hissettiriyor ya. Misal onu gördüğümde yıllardır tanıyorum gibi bir yüzü vardı hiç yabancı gelmedi
28 Yorumla- +1 yıl
Kendi düşen ağlamaz dizisini hatırlattı türk yaz dizisi gibi
Cevap sahibi+1 yıl🥰🥰bide biliyor musun otobüste koltuk numaralarıni görmedim yazmıyordu sanırım bende hangisi benim yerim bilmiyordum kafama göre bir yere oturdum meğer onun yerine oturmusum yani o kadar yer varken sözlümun koltuğuna oturmusum ben ordan kalktiktan sonra o geldi oraya oturdu 😅😅
- +1 yıl
Güzel rastalanı olmuş :) kader kısmet sizin adınıza sevindim hakkınızda hayırlısı olsun umarım her daim mutlu olursunuz
Cevap sahibi+1 yılAmin inşallah 🥰 çok teşekkür ederim güzel dualarınıza ihtiyacımiz var ilkbaharda düğünümüz var
- +1 yıl
Günümüzda ilginç ve şaşırtıcı gelmiyor değil ama
Cevap sahibi+1 yılFilm sahnesi gibi bir tanışma 😅😅 duyanlar uydurdugumuzu bile düşünebiliyor
- +1 yıl
Günümüz toksic ilişkilerinden uzak bir tanışma hikayesi ileride torunlarınıza anlatırsınız hayırlısıyla 😄
Cevap sahibi+1 yılİnşallah o günleri görmek bize de nasip olur 🙏🙏
+1 yılKülturünüz, yaşam biçimleriniz, hayat görüşünüz bir ise ve hoşlantı varsa görüşülebilir. Yalnız sanalı biran önce sanallıktan çıkartmak gerekir. Yoksa hayal dünyasında gezinmekten öteye geçemezsiniz.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSanalda olan ilişkilerde genelde sorun oluyor bence ama olabilirde eğer değiştiririm dediğim bir şey varsa evlenme
Karşındaki kişide iyi düşün sanladan yapılan eviliklerin %80 ayrılık ile bitiyor oyuncak değil bu dikkat et? Eğer birbirinizi olduğunuz gibi kabul etmicekseniz asla evlenmeyin.20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkekler olur diyor
Sen erkekleri değil kadınları yani bizi dinle bence
Ben sanal ortamda bazı kişilerle konuştum tanıştım sayısını hatırlamıyorum o kadar çoktu yani
Reelde görüşmedik mesaj telefonda konuşma oldu zaten konuşunca ne book olduklarını anladım..
Sn sen ol sakın sosyal ortamlara güvenme
Hayatının hatasini yaparsın soyliyim...20 YorumlaBen sanaldan tanıştım real oldu yanina gittim ilk 4 ay sanal 1 yıl boyunca geri kalan real ve ondan başkasını gözüm görmüyor seni gerçekten seviyorsa olur da evlilik düşünme hemen ilk 15 20 yılıni ya da 10 14 yilini sevgili olarak geçir
00 Yorumla
+1 yılİnsanları reelde sanal olarak tanıyoruz zaten evlenince çoğu kişi değişiyor tanıdığın kişiden eser kalmıyor iyi tanımak rahat olmak önemli senin yanında rahat değilde yapmacık davranıyorsa zaten bil ki değişecektir hiç gerek yok böyle atraksiyonlara.
00 YorumlaOluyor eşim iki yıl pesimden koştu her şey bı fotoğrafla başladı evimi okulumu hatta arkadaşlarıma kadar herşeyimi buldu şimdi 8 yıldır evliyiz bir kızım var ve çok mutluyuz şu an bu yorumuda birlikte yazıyoruz geçti bizden desede söz uçar sevgi daim kalır ☺️
10 Yorumla1999 yılında tanıştığım eşim ile 8 yıl uzaktan ilişkimiz oldu ve 2007 yılında evlendik. 16 yıllık evliliğimiz devam ediyor 15 ve 12 yaşlarında 2 oğlumuz var 😊
15 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun o kadına. Çok şanslısın gerçekten. Her kadın aynı değil işte. Şikayet edenler okusun bu yorumunu !
- +1 yıl
Sanada helal olsun. :)) Allah mutluluğunuzu daim etsin. Darısı başımıza inş.
- +1 yıl
Teşekkür ederim. Kısmet.
+1 yılOlur. Tanıdığım kişiler var bura da dahil. Çocukları bile oldu ve çokta mutlular🧿
Doğru insana denk geldiyseniz nerden tanıştığınızın hiç bir önemi yok
10 Yorumla
+1 yılBen sanaldan tanışıp 5 yıllık beraberlikten sonra evlendim. 6 gün sonra ikinci yılımızı deviricez 😍🎈 Ruh eşimi sanaldan bulacağım gerçekten aklıma gelmezdi 🥹Ama siz yine de her önünüze gelene güvenmeyin tabii. Herkes o kadar şanslı olamayabiliyor 🙄
13 Yorumla- +1 yıl
Kaç yaş fark var acaba
- +1 yıl
4 yaş. Ama şu da önemli yalnız. Tanıştığım kişi aynı şehirdeydi. Uzak mesafeden olacağına inanmıyorum çünkü. Tanıştık ve o güveni verdikten sonra buluşma da gerçekleşti. Çok gariptir ama o gün “bu adam benim kaderim” demiştim. Öyle oldu
- +1 yıl
Anladım. Vay be
Neden olmasın. Sanalda ki insanlar başka uzaydan gelmedi ya gerçekte gördüğümüz insanlar hepsi sanal alemde zaten
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle. buradaki büyük bir kitle dışardaki insanlarla sanaldakilerin farklı tür oldugunu zannediyor asfsdgdfh
Olurda acaba sonu olur mu?
Pavyonda sonuclanmasida mümkün,
Meyhaneden cikmayan birinin X cocuklu hanimi olmakda mümkün.
Realdekilerin suyumu cikdi?00 YorumlaGözün gördüğüne bile güven olmuyor bırak sanalı günümüzde evlilik pek mantıklı değil Eskiden sevgi herşeyi aşar düzeltir güzelleştirir sanırdım yanıldığımı en sevdiklerim öğretti...
00 YorumlaEvliliğe giden yolda;
yaziışıp tanışırsınız, buluşup konuşursunuz, fikirleriniz uyarsa arkadaş olursunuz.
Zaman içinde birbirinizi öğrenir önce sevigilillik sonra aşıklık yaşarsınız.
Böylece evlilik yoluna girmeye başlarsınız.00 YorumlaYapilada bilir yapilmayada çünki insan bazen ailesindeki kişiyi bile iyi taniyamiyor o zaman yakinindaki eşi olacak insani nasil tanisin. Hem Allah aşkina bu devirde evlilikmi kaldi😏
00 YorumlaNiyeti ciddiyse neden olmasın? Güvenilirse evlilik olabilir. Hem yakındakilerini daha tanıyamamışsın. Sanaldakini neden tanıyamazsın ki? Zamanla tanırsın.🌟🌟🌟❣️❣️❣️
00 YorumlaSonuçta internetten tanıştım ama görüşecek taniyacaksin nerde nasıl tanıştığını önemi yok yüzyüze vakit geçirip tanımak önemli. Normal şekilde tanışıp evlenenler de sorun olmuyor mu. O bı kriter değil
00 YorumlaGerçekten değer veriyorsanız niye olmasın. ilişki emek ister. Her ikinizde birbirinize vakit ayırıp birşeyler paylaşabiliyorsaniz çok güzel bir ilişki olur sevgililik olur evlilik olur
00 Yorumla
+1 yılYani sadece sanalda kalmayacak tabii ki.. görüşeceksin, vakit geçireceksin. O zaman olur niye olmasın.
10 YorumlaNerde tanıştığınız önemli değil ki nasıl ilerdiğiniz önemli insanlar heryerde birileriyle tanışabilir
10 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 520 cevap paylaştı.
u +1 yılOlur reelde görüşüp konuşulursa benimde üç yıllık sevgilim burdan mesela.
20 Yorumla
+1 yılbuluşmaların reele dönüşmesi ve kişilerin birbirini çok iyi tanıması gerekiyo o zman düşünülebilir ama hemen olmaz bence
10 Yorumla
+1 yılSanalda tanışırsın tamam da yüz yüze gelirsiniz konuşursunuz bir paylaşım bir çekim olursa olur
20 Yorumla
+1 yılniye olmasın ya benim bir akrabam vardı internetten buldu evlendi her şey mümkün
20 Yorumla
+1 yılSanaldan evlenebilen kişilere plaket verilmeli çünkü büyük başarı kesinlikle.
20 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 378 cevap paylaştı.
+1 yılSanaldan olmaz önce yüz yüze buluş ama öyle birkaç buluşma ile tanımazsın çok zaman geçirmek gereklidir.
00 Yorumla
+1 yılKarşılıklı güven önemli sanal real fark etmez. eğer kişi kendini doğru lanse ediyorsa neden olmasın ki
00 Yorumla
+1 yılOlabilir , bilemiyorum. Gerçek hayatta görüşüp tanışmak gerekir tabi ama kimseye garanti veremem.
00 Yorumla
+1 yılNeden olmasın. Bana gelene kadar üzerinden bi ordunun geçtiği kizla da evlilik saçma olur. Her şey için gene bi sınır ve şartlar gerekli
00 Yorumlaolabilir dde olmayabilir de
karşınızdakini iyi tanımanıza bağlı tercihinize bağlı
ha bir kafede tanıştınız ha burada farkı yok00 YorumlaSanal reaal olursa iyi çıkarsa neden olmasın❤️❤️
10 YorumlaHiçbirine guvenilmez ya ne sanal ne real içini bilmiyorsun sonucta.
10 Yorumlaevlenen oldu ama ayrıldı sevgili olanlar var saygı duyarım ama bu kadar ciddiye bence gitmez
10 Yorumlatabi neden olmasın. arkadaşım evlendi. nazar değmesin çok mutlular
10 YorumlaOlur bazen insan bulamıyor
Sanalda tanışmak zorunda kalıyor10 YorumlaGüvenilir saygılı ve sevgili birisiyse neden olmasın
10 Yorumla
+1 yılNeden olmasın ki yurt dışında gayet normal ama bizde durumlar biraz farklı
18 Yorumla- +1 yıl
Tabi ne sandın 😃😃
- +1 yıl
Senin için fesat 😃😃
- +1 yıl
Demek istediğini tam olarak anlayamadım valla 😁😁
- +1 yıl
Ya sen varya sen 😂😂
Evlenen tanıdıklarım var olmaz diyemem onun için
10 YorumlaSandalla başla sonra gerçege dök zaten 1 hafta sonra sıkılır
01 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılolur hemde bal gibi olu ama ben evliliğe karşıyım
00 Yorumla he olur zikini kaşıyarak seninle konuşanla mı evlenecen hahaahahah
00 Yorumla
+1 yılBiraz zor ailesini araştırmak gerekli bazı insanlarla evleniyor 1 2 sene sonra sorunlar çıkıyor.
00 Yorumla
+1 yılTanışmak ve güvenmek önemlidir, güvenirsen olabilir
00 Yorumla
+1 yılOlabilir yeter ki dürüst olsun bana hazırım ben
00 YorumlaBence olmaz çünkü onun gerçek yüzünü ailesini vs şeyleri tanımıyosun
00 Yorumla
+1 yılOlur neden olmasın , hatta az daha oluyordu benim için sonradan olmadı
00 Yorumla
+1 yılGerçekten iyi birisi ise olur. Reelde görüşerek kararı kendin verebilirsin.
00 YorumlaEskiden görücü usulü yaygındı yeni dünya düzeninde bu çok normal ve artarak devam edecek.
00 YorumlaNeden olmasın? Mesele sanal mı yoksa anlaşabiliyor olmak mı?
00 Yorumlaİnternetten tanışıp evlenen çok duyuyorum artık
00 YorumlaHe olur sanal sanal evlenin gerçeği görün bosanin bu kadar kimse kendi gerçek yüzünü sanalda göstermiyor
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 435 cevap paylaştı.
+1 yılOlur yillaaaaaaar once sene 2000'li evlenmisti hala evli
00 Yorumla
+1 yılOlur da denmez olmaz denmez kişiye ve duruma göre değişir
00 YorumlaBence imkansız olsa bile mutluluk ile sonuçlanacağını düşünmüyorum
00 Yorumla
+1 yılOlur, neden olmasın? Yüz yüze oturup konuşursun, anlaşırsan, kafan uyarsa evlenirsin
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 1,2b cevap paylaştı. Sadece sanaldan konuştuğum kişiyle bırak evlenmeyi sevgili bile olmam
Yüz yüze görüş yakından tanı bence.
Acele karar verme derim
02 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum yazdıklarına
Neden olmasın karşılıklı güven samimiyet önemli sonuçta sanal da yazışıp direkt nikah masasına oturmayacaksın illa görüşülecek
00 Yorumla- Devamını Gör (184)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat