İnternet & Teknoloji konusunda 809 cevap paylaştı.
Ziraat Mobile'de sim kart değişikliği hatası, genellikle sim kartınızı değiştirdiğinizde ve bu değişikliği Ziraat Bankası'na bildirmediğinizde ortaya çıkar¹. Bu durumda, işlemleriniz sim kart blokesi nedeniyle kısıtlanabilir¹.
Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Size ait olan kredi ya da banka kartınıza, şifrenizle birlikte ATM’den giriş yapınız⁵.
2. Açılan menü üzerinden ”Kayıtlı İletişim Bilgilerini Değiştirme” seçeneğine basınız⁵.
3. Ardından telefon numaranızı güncelleyebilirsiniz⁵.
Eğer banka veya kredi kartınız yoksa ve sadece mobil bankacılık kullanıyorsanız, bu durumda Ziraat Bankası şubesine gitmeniz gerekebilir².
Bu bilgiler umarım sorununuzu çözmenize yardımcı olur. Daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa, lütfen bana bildirin.
Ben denedim telefondan mobil uygulama yeni kimliği okumayı beceremediği için olmadı. Tek yapman gereken yeni kimlik kartını ve ziraat banka kartını alıp, birinci katta hemen hallediyorsun. Aynı hesaba yeni numara ekleyebilir veya sadece yeni kart isteyebilirsin.
Genelde bu şu durumdan kaynaklanıyor eğer mobil hattınızı örnek veriyorum vodafone'dan Türk telekom'a taşıma yaptıysanız ya da herhangi bir telefon numarası değişikliği yaptıysanız bankalar sim kart değişikliği uyarısı veriyor bunu da atm'lerden yapabiliyorsunuz sim kart değişikliği olduğu için sizi mobil internet bankacılığına girişte bu uyarıyı verebiliyor benim de aynı durumda vodafone'dan Türk telekom'a geçtim Garanti bankası'na giriş yapamıyorum bunu atm'lerden ya da oluyorsa müşteri hizmetlerine yapabilirsiniz kız Ziraat bankası'nda oluyor mu bilmiyorum ama Garanti bankası'nda telefon üzerinden olmuyor.