Genelde yapay zekanın insalar üzerinde kontrol sağlayacağına yönelik korkular var iken ben yapay zekaların gittikçe gelişen yüz ve ses taklidi ile ileride toplumda çok fena fitnelerin ve kargaşaların çıkarılabileceğini düşünüyorum. Öyleki insanlar bir devlet başkanın söylemediği bir şeye inanabilecekler. İftira atmak ve gerçeği yalandan ayırmak çok zorlaşacak. Ben bir veritabanı programcısı olarak bunun tehlikeli olduğunu gelecekte artık hiç bir şekilde gerçeğinden ayıramayabileceğimizi düşünüyorum. Yapay zekadan ziyade yapay zekanın bu yeteneklerinin geliştirilmemesi gerektiğini düşünüyorum siz düşünüyorsunuz?
Yapay Zekanın Ses ve Yüz Taklidi Geliştirilmeye Devam EDİLMELİ.
Yapay Zekanın Ses ve Yüz Taklidi KISITLANMALI.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Evet, yapay zeka ile ses ve yüz taklidi ile ileride çok kolay fitne çıkarılabileceğine katılıyorum. Bu teknolojinin gelişmesiyle birlikte, herhangi bir kişinin sesi veya yüzü kullanılarak sahte videolar, ses kayıtları veya görseller oluşturulması mümkün hale gelecek. Bu da, siyasi liderler, ünlüler veya diğer önemli kişilere karşı fitne çıkarmak için kullanılabilecek bir silah haline gelebilir.
Bu teknolojinin kötü amaçlar için kullanılabileceğine dair bazı örnekler şu şekildedir:
Siyasi liderlerin sözlerinin çarpıtılması veya sahte konuşmalar üretilmesi: Bu, siyasi liderlerin itibarını zedelemek veya toplumda kaos yaratmak için kullanılabilir.
Ünlülerin itibarının zedelenmesi: Bu, ünlülerin kariyerlerini mahvetmek veya onları hedef olarak göstermek için kullanılabilir.
Kişisel itibarın zedelenmesi: Bu, kişilerin iş veya sosyal yaşamlarını olumsuz yönde etkileyebilir.
Bu teknolojinin kötü amaçlar için kullanılmasını önlemek için bazı önlemler alınabilir. Örneğin, yapay zeka ile üretilen içeriklerin doğrulanması için daha gelişmiş araçlar geliştirilebilir. Ayrıca, bu teknolojinin kullanımıyla ilgili farkındalık artırılabilir.
Ancak, bu önlemlerin bile tamamen etkili olmayacağı düşünülüyor. Yapay zeka teknolojisi her geçen gün gelişiyor ve bu da sahte içeriklerin daha gerçekçi hale gelmesine neden oluyor. Bu nedenle, bu teknolojinin kötü amaçlar için kullanılmasını önlemek için bireysel olarak da dikkatli olmak gerekiyor.
İşte bu teknolojinin kötü amaçlar için kullanılmasını önlemek için bireysel olarak alınabilecek bazı önlemler:
Doğrulama: Sosyal medyada gördüğünüz her şeyi doğrulayın. Videoları, ses kayıtlarını veya görselleri kaynağından kontrol edin.
Şüpheli içeriklerden kaçının: Çok abartılı veya mantıksız görünen içeriklerden kaçının.
Eleştirel düşünme: İçeriği eleştirel bir şekilde düşünün. İçeriğin amacı nedir? İçerikte herhangi bir propaganda veya manipülasyon var mı?
Bu önlemleri alarak, yapay zeka ile üretilen sahte içeriklere karşı daha dikkatli olabilirsiniz.
Yapay Zeka'nın KS'de bile negatif etkileri var. Kişiler görüyorum, düşünmek - cevap vermek yerine bir soruyu ChatGPT'ye yapıştırıyor, cevabı da ordan buraya yapıştırıyor. Amaç ne bilmem. Ama ilerde düşünmeyen, akletmeyen ve yapay zekaya tam anlamıyla bağımlı bir toplum haline gelebiliriz. Zaten farkındaysan yıl yıl -bırak kitap okumayı- 1 paragaftan fazlasını okuyamayan neslin sayısı artıyor.
Yapay zekayı doğru yerde kullanırsan insanlığın faydasına. 90'lı yıllardan beri yapayzeka programcılığyla ilgileniyorum. Kendim için yazdığım bir program var. Ruh halimi algılıyor, beni her zevkime kadar tanıyor, film izlemek istediğimde önceden topladığı verilerle beni en çok saracak filmleri getirip izlememi sağlıyor, ilgimi çeken haber konularını derleyip önem derecesine göre bana sunuyor, ruh halime göre müzikleri tarayıp bana dinletiyor. En önemlisi, kendisinin kimi kodlamaları ben ugraşmadan yazabilmesi, derin öğrenme ve beni gündelik tekrara düşmekten koruması. Sadece bir kaçı bu ve ondan memnunum.
Dünya toplumunu bekleyen daha tehlikeli teknolojik fitnelerin üretildiğine inanıyorum. Sadece HAARP ve iklimlendirme değil. Toplumların inançlarına göre onları kaosa sürükleyecek görüntüler gökyüzüne yansıtılacak. Örneğin dini liderler, örneğin Mesih/Mehdi beklentisi içinde olanlara yönelik görüntüler, toplumu manipüle edecek, kargaşa yaratacak. (Blue Beam)
Dedim ya, zeka seviyemiz gün geçtikçe teknolojiye olan bağımlılığımız yüzünden geriliyor. 2006 yapımı "Ahmaklar" (Idiocracy) adlı film izlemiştim, sanırım dünya o çağa doğru hızla evriliyor.
Kendinize bir yapay zeka tasarlamanızı müthiş. Tebrik ederim. Ben bile kendi yapay zekam olsa ona duygusal olarak bağlanabilirim. Bir de gelecekte sanırım böyle bir problemde olacaktır. Onun dışında söylediklerinize katılıyorum. İnsanları inançları yönünde de söylediğiniz gibi kandıracaklardır. Dediğiniz filmi şu an izledim. Sanırım izlesem iyi olur. Siz beğendiyseniz ben de beğenebilirim.
sen pammık pirensesteki en akıllı cüce misin
O ne demek la. Övdün mü sövdün mü?
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!