Fan açısından macbook pro öneriyolar. Sizce çok fark eder mi air ile?
Macbook Air M2
Macbook Pro M2
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
M2 Air tabi ki her türlü işini görür. Pro tasarım kaç senelik. Ekran büyüklüğüyle Air 15.3'' yeter. Sonra Airdeki Liquid Retina işini görecektir zaten..
Apple MacBook Air M2 15.3 İnç (MQKW3TU/A) Vatan Computer Teknosa MediaMark 3 firmada da şu an aynı fiyat 36.999TL iken ve alacağın Apple MacBook Pro 13.3" M2 (MNEP3TU/A) da Trendyol'da görüldüğü üzere 36.370TL en ucuz arada böyle bir fark varken ben 15.3 için Air alırdım. İkisi aynı boyutta olsa o zaman Pro düşün derdim. şu an alacaksan bu fiyatlara Air al geç.
İki cihazda da 13 inç düşünüyorum. İkisi de 2022 çıkışlı. Fakat fan konusuna takıldım ben. Bi de air tasarımı daha yeni, magsafe kablo olması da güzel ayrıca ekranı da daha büyük ve siyah renk seçeneği de cabası.. ama onu alırsam sırf görselliğe baktığım için pişman olur muyum diye düşünmüyorum da değil...
Yapacağın iş yüküne bağlı eğer genelde nelerde çalışacaksın önemli. Şimdi Air bir yere kadar zaten fanı olsan pronun yüzüne bakan olmaz mantıken.
Açıkçası henüz öğrenciyim öyle çok ağır işlerim olmaz
2. el almayacak isen eğer sıfır macbook için attıklarım en ucuzları ya da m1 bence halen daha çok performanslı ve alınır. Kendini zora sokmadan neden M1 pro almıyorsun? Boşa sırf 2 ibaresi için o kadar maddiyatı sarsmaya gerek yok. M1 gayet yetecektir. Arada o kadar fark yok çünkü. Parasına değecek kadar hiç yok bence.
Şu an konu maddiyat değil ki; performans. İki macten birini düşünüyorum ve asıl sorum "hangisini almalıyım?"
İleriyi düşüneceksek ve her çeşit programa yönelme ihtimalin var dersek tamam Pro daha mantıklı. Air alınır mı evet ama sen 13'de 13 dediğin için fark etmiyor. Ben ekran farkı ve ucuzluğundan air alırdım. Yoksa senin için pro al geç.
Teşekkürler
Rica ederim.
Tasarımcılar için hangi MacBook modelinin daha uygun olduğu, genellikle kullanıcının ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır. Ancak, genel bir karşılaştırma yapacak olursak:
**M2 MacBook Air**¹²³:
- Daha hafif ve ince¹²³.
- Dört renk seçeneği sunar²³.
- Daha iyi bir kamera sunar³.
- Fiyatı genellikle daha düşük¹².
**M2 MacBook Pro**¹²³:
- Fanı sayesinde daha verimli çalışır³.
- Daha iyi bir pil ömrü sunar³.
- Ekranında çentik bulunmaz³.
- Fiyatı genellikle daha yüksek¹².
Ancak, tasarımcılar için genellikle daha yoğun iş yükleri söz konusu olduğunda (örneğin Adobe yazılımlarını kullanmak gibi), M1 Pro veya M1 Max işlemcili 14 inç MacBook Pro modelleri daha uygun olabilir¹². Bu modeller, daha büyük ekranlar ve çok daha kullanışlı bağlantı noktaları sunar ve ayrıca çok daha hızlıdırlar¹². Bu özelliklerin ekstra paraya değer olduğunu söyleyebiliriz¹².
Sonuç olarak, hangi modelin sizin için en uygun olduğunu belirlemek için tam olarak neden yeni bir bilgisayara ihtiyaç duyduğunuzu, mevcut bilgisayarınızda neyin çalışmadığını ve yeni bir bilgisayarda ne aradığınızı bilmelisiniz¹².
Kaynak: Bing ile konuşma, 24.09.2023
Air m2 adobe gibi uygulamalar için yetersiz mi sizce? Bi de fanın olmaması çok büyük sıkıntı olur mu? Şu an öğrenciyim öylr çok profesyonel işlerim olmaz ama bölümüm bilgisayardan ibaret bi zamandan sonra (görsel iletişim tasarımı)
M2 MacBook Air, Adobe gibi uygulamalar için genellikle yeterli olacaktır¹³⁴. Ancak, yoğun iş yükleri altında, MacBook Air'in fanı olmadığı için performansı düşebilir⁶⁸⁹[^10^]. Bu, genellikle CPU ve GPU'nun birkaç dakika boyunca zorlandığı durumlarda olur⁹. Ancak, bu durum genellikle günlük kullanımda karşılaşılan bir durum değildir[^10^].
Öğrenci olduğunuzu ve çok profesyonel işler yapmayacağınızı belirtmişsiniz. Bu durumda, M2 MacBook Air muhtemelen ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır¹³⁴. Ancak, daha yoğun iş yükleriyle çalışmayı planlıyorsanız, fanlı bir tasarıma sahip olan MacBook Pro'yu düşünebilirsiniz¹³⁴.
Sonuç olarak, hangi modelin sizin için en uygun olduğunu belirlemek için tam olarak neden yeni bir bilgisayara ihtiyaç duyduğunuzu, mevcut bilgisayarınızda neyin çalışmadığını ve yeni bir bilgisayarda ne aradığınızı bilmelisiniz¹..
Kaynak: Bing ile konuşma, 24.09.2023
Anladım. Sonuç olarak konuyu en son bi de bölüm hocalarıma danışıp ona göre net bi karar vermeyi düşünüyorum, teşekkürler.
Rica ederim! Bölüm hocalarınızla görüşmek çok iyi bir fikir. Onların deneyimleri ve önerileri, sizin için en uygun bilgisayarı seçmenizde çok yardımcı olacaktır. Başarılar dilerim! 😊
Tasarımda hangi alanla ilgilendiğinize göre değişir aslında... Pro vers. fanlıdır. Bu sebeple performans olaral %10-15 daha hızlı olabilir özellikle video export ve 3d render anlamında. kalan grafik alanlarında akıcılık konusunda m2 size Air'de kullansanız sorun çıkartacak bir işlemci değil, fiyat performasn olarak değerlendirmek gerekir. İhtiyaç yoğun export ve render üzerineyse pro alınabilir. Değilse air çok mantıklı olur. bende 3 tane m2 mac mini var ^d animasyon alanında çalışıyorum. Gayette memnunum
Bu videomda Mac mini M2'nin 3D render ile ilgili kutu açılışı ve performans sonuçlarını paylaştım. Macbook pro başlangıç versiyonları ile ortalama olarak yakın sonuçları alacaksınızdır. PC ler ile kıyaslayabileceğiniz sonuçlarda mevcut.
https://www.youtube.com/watch?v=rZAGH_Zy_OE
Ya açıkçası hangi alana daha çok yönelcem ben de bilmiyorum henüz, daha yeni yeni başlıcam bölüme ama maalesef ki ben kendimi keşfedene kadar onlara da zam gelcek :'D
Air alman çok daha mantıklı o halde
Bi de haftaya okul açılıyo, bölümdeki hocalara da sormayı düşünüyorum. O zaman net bi sonuca varırım. Teşekkürler✨️
Cevap
5Cevap
Bence tasarımla alakalı uygulamalar indireceksen mac tercih etme, çoğu şey inmiyor sorun çıkıyor.
Mac kullanan aynı bölümden mezun bi tanıdığım var, gayet de iniyomuş uygulamalar. Sadece insanlar ücretli olduğu için şikayetçi.
Anladım mühendislik okuyorum hiçbir işe yaramıyor bizde de.
Mac'i tasarım ve iş bilgisayarı olarak kullanıyolar daha çok, mühendisliği bilmiyorum yani uygulamaları neler falan ama adobe kaldırdığı söyleniyo.
air var bende canavar gibi ve sessiz
proya gerek yok
Ama ne için kullanıyosun şimdi o da var.. günlük işler için air tabi yeterlidir ama diğer türlüsünü bilmiyorum
iMac'i nasıl yanımda taşıyım🗿
İki cihazda da 13 inç düşünüyorum. Diğer şekilde öğrenci bütçemi aşar.
Bana küçük gelmez. Hangi model ki tam olarak?
He yok ben M2 alıcısıyım wlöspqwö
Olsun..
Şimdi almıcam. Okul açılınca bölümdeki hocalara da danışıp öyle karar vercem
Pro her zaman daha güçlü
Aslında tasarım açısından air daha hoş görünüyo ve kablosu da magsafe o da güzel özellik ve siyah oluşu ayrıca ama sırf görsellik için onu almak da saçma geldi..
Seninki hangi pro?
Onu sormadım kaç inç yani
16 inç magsafe var evet fakat benim bahsettiğim 13, onda yok.
Pro galiba
benimki Air ve hic eksiği yok
Ne için kullanıyosun?
okul ama fazla bile geliyor
muhtemelen özelliklerin yarisini da bilmiyorumdur
Apdlqpsöwl ben günlük basit işler için almıyorum ama tasarım için, belirli uygulamaları sorunsuz çalıştırıcak bi şey arıyorum. Ondan sordum
ben gormedim sikintsini
M2 pro al geç bence.
Asus proart macbook da neymiş?
Macbook tercihim.
Uzmanlığın hangi dalda ona göre değişebilir pro veya air için.
Görsel iletişim tasarımı bölümündeyim, adobe gibi uygulamaları sorunsuz çalıştırması lazım
Adobenin illustrator dışında her uygula asını sorunsuz bütün bilgisayarlar açabiliyor ama adabe rgb aralığını çok daha geniş gösterebilen oled veya miniled ekranlar var macbook istediğin için pro almak zorundadın diğerinde retina ekran var proda ips var.
Teşekkürler
Farketmiyor o kadar. Hafızası çok olanı al
İkisinde de 256 ve 512gb var.
512'liği tercih et. MacOS çok hafıza kaplayan bir işletim sistemi
512 güzel de fiyatı da çok güzel :)))
Ee mac alacaksan paraya kıyacaksın. Süprizi hele aldıktan sonra göreceksin 😄
Aynı bölümden mezun bi tanıdık Macbook Pro 13 256gb ssd kullanıyo ve 256gb gayet de yettiğini söylüyo🤷🏻♀️
Sen bilirsin valla. Benden söylemesi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?