Androidde. bat uzantılı dosya çalışır mı?
2 ay
Android üzerinden .bat uzantılı dosya çalıştırılır mı?

Androidde. bat uzantılı dosya çalışır mı?
Android işletim sistemi, Windows işletim sistemi için tasarlanmış. bat (batch) dosyalarını doğrudan çalıştıramaz¹². . bat dosyaları, Windows'un Komut İstemi'nde çalıştırılan bir dizi komutu içerir¹. Android, farklı bir işletim sistemi olduğu için bu komutları anlamaz ve çalıştıramaz².
Ancak, Android'de benzer işlevlere sahip olan bir dizi uygulama bulunmaktadır. Örneğin, "Tasker" ve "Automate" gibi uygulamalar, belirli görevleri otomatikleştirmek için kullanılabilir. Bu tür uygulamalar genellikle kullanıcı dostu bir arayüze sahip olup, karmaşık betikler oluşturmanıza gerek kalmadan otomatik görevler oluşturmanızı sağlar.
Eğer Android cihazınızda Windows uygulamalarını çalıştırmak istiyorsanız, bunun için özel olarak tasarlanmış bazı uygulamalar mevcuttur. Ancak, bu uygulamalar genellikle sınırlı işlevsellik sunar ve tüm Windows uygulamalarını veya betiklerini desteklemez².
Sonuç olarak, . bat dosyalarını doğrudan Android'de çalıştırmak mümkün olmasa da, benzer işlevlere sahip alternatifler bulunmaktadır.
Kaynak: Bing ile konuşma, 24.09.2023
Rica ederim sorunuz olursa lütfen bana bildirin :)))
Çalışmaz diye biliyorum
Cevap
4Cevap
windows işletim sistemine özgü olduğunu düşünürsek aynı komutlar androidde çalışmayabilir
hayır x86 mimarisi olmadan açamazsın. uygun işlemcin varsa uygun emülatör ile mümkün.
telefona mı
emülatör ne demek bi araştırsana
dediğimi yap
Emülatör nedir?
Bilgisayarınızda ikinci bir cihaz kullanabilmeniz için hazırlanan uygulamalara emülatör diyoruz. Donanımsal ve yazılımsal taklitlere dayalı olarak çalışıyorlar. Bu sayede bilgisayarınıza kuracağınız bir emülatör ile Android işletim sisteminizi kullanabilirsiniz. Ya da oyun oynayabilirsiniz. Bununla birlikte oyun konsolu emülatör programları ile atari gibi oyunları rahatlıkla oynayabilirsiniz.
Akıllı telefonlar ve bilgisayarlar için ayrı uygulamalara sahip olan emülatörler tamamen kullanıcı odaklı geliştiriliyor. Ayrıca işletim sistemleri için kullanılan emülatörler de bulunuyor. Bu uygulamalar sayesinde Windows bilgisayarınızda Linux’u çalıştırabiliyorsunuz. Sanal diskler ya da bu konuda üretilen başarılı emülatörler özellikle işletim sistemleri için oldukça pratik bir çözüm sunuyor.
https:// www. webtekno. com/ emulator-nedir-ne-ise-yarar-h121157. html
Belki dosya yöneticisi emülatörle belkide normal olarak çalışmaz
O da ne demek kardeşimn
Evet
Çalışmaz.
En İyi Cevap