İnternet & Teknoloji konusunda 2,6b cevap paylaştı.
Teknoloji Katlanarak ilerliyor Ben ve benim gibi düşünenler 5 sene sonra bu cihazlara para vermezler
Ölü yatırım tamamen 2018 den 2023 e olan 5 sene teknoloji farkıyla 2023 den 2028 e olan 5 sene çok farklı olacak
Belki döviz düşecek çip sorunlarına çözüm gelecek alternatif malzemeler bulunacak
Hiç belli olmayacak işler bunlar ama gerçekten 5 sene sonra kalkıp da bugünün cihazini almam
1
12 Yorumla
Soran
2 ay
gayet de alırsın çünkü krizin artması muhtemel. Ayrıca su an iPhone 14 ile ileride gelecek 20'nin ne farki olacak sence? Apple ya 14''leri bloke etmeli ya da uçan telefon icat etmeli ki, 14'ü 2028'de hiç gor
Hshfbf 2028 deki bir giriş orta segment telefonun Iphone 14 den daha güçlü olmasının olasılığı daha yüksek merak etme sen Işlemci üretimleri 2nm ye kadar düşünce antutu da 3 5milyon skor yapınca kimse gidip iphone 14 almaz
2028 deki düz iphone 20 ile bugünün 14 ü arasında çok fiyat farkı olmayacaktır dolar üzerinden Ki dedigim gibi 5 sene sonraki orta segment androidler bile 14 den 15 den daha iyi olacak Kaçınılmaz gerçek
ChatGPT 2028 yılında bir giriş orta segment telefonun iPhone 14'ten daha güçlü olma olasılığı daha yüksek olabilir, ancak bu tamamen spekülasyondur ve kesin bir şey söylemek zordur. Teknoloji hızla ilerlemekte ve yeni işlemci üretim teknolojileri ortaya çıkmaktadır, bu nedenle gelecekte hangi cihazların ne kadar güçlü olacağını tahmin etmek güçtür.
İşlemci üretim teknolojilerinin 2nm'ye kadar düşmesi, performansın artmasına ve daha düşük güç tüketimine olanak tanır. Ancak performans sadece işlemciye değil, aynı zamanda yazılım optimizasyonlarına, bileşenlere ve diğer faktörlere de bağlıdır. Ayrıca, Antutu gibi benchmark testleri, bir cihazın gerçek dünya performansını tam olarak yansıtmayabilir.
Fiyat konusu da karmaşıktır. 2028'deki iPhone 20 ile bugünkü iPhone 14 arasındaki fiyat farkı, birçok faktöre bağlıdır, örneğin döviz kurları, malzeme maliyetleri ve diğer ekonomik faktörler. Bu nedenle, kesin bir fiyat tahmini yapmak zordur.
Son olarak, teknolojik gelişmelerin hızla ilerlediği doğru olsa da, "kaçınılmaz gerçek" olarak adlandırılabilecek bir şey değildir. Teknolojik ilerlemeler tahmin edilemezdir ve rekabet, tüketici talepleri ve diğer faktörler, hangi cihazların popüler olduğunu ve hangi cihazların daha iyi olduğunu belirler. Dolayısıyla, gelecekteki teknolojik gelişmeler hakkında kesin yargılarda bulunmak mümkün değildir
Elinde bulunan ürünlerin değer kaybedebilme ihtimali bu kadar gözünü mü korkutuyor djgjg appe'la başvur da seni temsilci falan diye işe alsınlar
Gayet düz bir mantıkla durumu açıklayayım 5 sene önce iphone 7 ve 7 plus vardı madem 5 sene sonra telefonun değer kaybetmeyip zayıflamayacak O zaman bugün 5 sene öncesinin telefonu iphone 7 yi kullanabilirsin o da uçmuyor bu da uçmuyor Fazla fark yok aralarında Senin bakış açın bu
Ama aralarında dağlar kadar fark var
5 sene önce iphone 8 8 plusun in abd fiyatı 800 dolar civariydı
Şu an iphone 14 pro
1000 küsür dolar bandında
Iphone 20 çıktığında da 5000 dolar olmayacak yani
Senin mantıkla insanlar iphone 7 alsın gidip aynı şey 14 le nasıl olsa
ben niye korkayım deger kaybetmesinden slk misin. O iPhone 7 5G'yi bile desteklemiyor. Bu zamanla gelecek zaman kıyaslanamaz. Su an 12-13-14-15 de ayni mesela zaten. Marka hastası
Eee bu zamanla gelecek zaman kıyaslanamazsa neden gidip 5 sene sonra iphone 14 alıyorsun Kendinle çelişiyorsun? Jsndnff
Marka hastası? Sjdndnfjf apple kölesi olmuşsun bana marka hastası diyorsun 12 den 15 e kadar aynı Ayneeen Boş ver ya noktalayalım burada son cümleden sonra saldım ben Sana allah yardimci olsun
yanlış bilmiyorsam Türkiye'de şu an iPhone 14 plus 2000 dolar bandında olması lazım. Şu anki kura bakarsak 50.000 tl mi ne ediyor. 5 yıl sonra durumu iyiyse 1500 dolar olur ama kur yükseleceği için fiyatı da 80.000 - 100.000 tl olur diye düşünüyorum.
iPhone X, yanlış hatırlamıyorsam 5000 tl olarak piyasaya sürüldü. Şu an iyi durumda olan iPhone X 15.000 tl
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Teknoloji
Katlanarak ilerliyor
Ben ve benim gibi düşünenler 5 sene sonra bu cihazlara para vermezler
Ölü yatırım tamamen
2018 den 2023 e olan 5 sene teknoloji farkıyla 2023 den 2028 e olan 5 sene çok farklı olacak
Belki döviz düşecek çip sorunlarına çözüm gelecek
alternatif malzemeler bulunacak
Hiç belli olmayacak işler bunlar ama gerçekten 5 sene sonra kalkıp da bugünün cihazini almam
gayet de alırsın çünkü krizin artması muhtemel. Ayrıca su an iPhone 14 ile ileride gelecek 20'nin ne farki olacak sence? Apple ya 14''leri bloke etmeli ya da uçan telefon icat etmeli ki, 14'ü 2028'de hiç gor
Hshfbf 2028 deki bir giriş orta segment telefonun
Iphone 14 den daha güçlü olmasının olasılığı daha yüksek merak etme sen
Işlemci üretimleri 2nm ye kadar düşünce antutu da 3 5milyon skor yapınca kimse gidip iphone 14 almaz
2028 deki düz iphone 20 ile bugünün 14 ü arasında çok fiyat farkı olmayacaktır dolar üzerinden
Ki dedigim gibi 5 sene sonraki orta segment androidler bile 14 den 15 den daha iyi olacak
Kaçınılmaz gerçek
Kimse almaz diyorum ama isimden başka şeylere bakan insanlar almaz
Dedigim gibi ben ve benim gibiler ölü yatırım yapmaz bu cihaza
Yapay zekanın kullanım alanı daha da genişleyecek mobil cihazlarin donanımı daha da güçlenecek
Alacak varsa da zaten teknoloji yanlisi biriai değildir sanmam
ChatGPT
2028 yılında bir giriş orta segment telefonun iPhone 14'ten daha güçlü olma olasılığı daha yüksek olabilir, ancak bu tamamen spekülasyondur ve kesin bir şey söylemek zordur. Teknoloji hızla ilerlemekte ve yeni işlemci üretim teknolojileri ortaya çıkmaktadır, bu nedenle gelecekte hangi cihazların ne kadar güçlü olacağını tahmin etmek güçtür.
İşlemci üretim teknolojilerinin 2nm'ye kadar düşmesi, performansın artmasına ve daha düşük güç tüketimine olanak tanır. Ancak performans sadece işlemciye değil, aynı zamanda yazılım optimizasyonlarına, bileşenlere ve diğer faktörlere de bağlıdır. Ayrıca, Antutu gibi benchmark testleri, bir cihazın gerçek dünya performansını tam olarak yansıtmayabilir.
Fiyat konusu da karmaşıktır. 2028'deki iPhone 20 ile bugünkü iPhone 14 arasındaki fiyat farkı, birçok faktöre bağlıdır, örneğin döviz kurları, malzeme maliyetleri ve diğer ekonomik faktörler. Bu nedenle, kesin bir fiyat tahmini yapmak zordur.
Son olarak, teknolojik gelişmelerin hızla ilerlediği doğru olsa da, "kaçınılmaz gerçek" olarak adlandırılabilecek bir şey değildir. Teknolojik ilerlemeler tahmin edilemezdir ve rekabet, tüketici talepleri ve diğer faktörler, hangi cihazların popüler olduğunu ve hangi cihazların daha iyi olduğunu belirler. Dolayısıyla, gelecekteki teknolojik gelişmeler hakkında kesin yargılarda bulunmak mümkün değildir
Nsjdjdjd sen şaka mısın
Kime satıyorsan sat elindeki değerinin düşmesini istemediğin aksine degerlenmesini istediğin apple ürünlerini ben almam
Alacak varsa da kafasından şüphe duyarım
He belki chatgpt alır ona satarsın shfnfj allahım ya
Son dizelerde ne güzel söylemiş yapay zekam
Rekabet
Teknolojik ilerlemeler tahmin edilemezdir
Bu teknolojik ilerlemenin yavaş bir sekilde aratacağı değil de nereye varacaği için tahmin edilemez bir durum
Ay'a mı gidecek Marsa mı varacak
Neyse hadi kolay gelsin jdnf
Allah'im*
Kendi cümleleriyle konuşamayan bir şahıs bana doğrusunu göstermesin : )
Tamam sen iPhone 20 alırsın o zaman 5000 Dolar'a naolsa uçabiliyormus ve kumdayla yönetiliyormuş
Elinde bulunan ürünlerin değer kaybedebilme ihtimali bu kadar gözünü mü korkutuyor djgjg appe'la başvur da seni temsilci falan diye işe alsınlar
Gayet düz bir mantıkla durumu açıklayayım 5 sene önce iphone 7 ve 7 plus vardı madem 5 sene sonra telefonun değer kaybetmeyip zayıflamayacak
O zaman bugün 5 sene öncesinin telefonu iphone 7 yi kullanabilirsin o da uçmuyor bu da uçmuyor
Fazla fark yok aralarında
Senin bakış açın bu
Ama aralarında dağlar kadar fark var
5 sene önce iphone 8 8 plusun in abd fiyatı 800 dolar civariydı
Şu an iphone 14 pro
1000 küsür dolar bandında
Iphone 20 çıktığında da 5000 dolar olmayacak yani
Senin mantıkla insanlar iphone 7 alsın gidip aynı şey 14 le nasıl olsa
Yazık hsnf
ben niye korkayım deger kaybetmesinden slk misin. O iPhone 7 5G'yi bile desteklemiyor. Bu zamanla gelecek zaman kıyaslanamaz. Su an 12-13-14-15 de ayni mesela zaten. Marka hastası
Eee bu zamanla gelecek zaman kıyaslanamazsa neden gidip 5 sene sonra iphone 14 alıyorsun
Kendinle çelişiyorsun? Jsndnff
Marka hastası? Sjdndnfjf apple kölesi olmuşsun bana marka hastası diyorsun
12 den 15 e kadar aynı
Ayneeen
Boş ver ya noktalayalım burada son cümleden sonra saldım ben
Sana allah yardimci olsun
yanlış bilmiyorsam Türkiye'de şu an iPhone 14 plus 2000 dolar bandında olması lazım. Şu anki kura bakarsak 50.000 tl mi ne ediyor. 5 yıl sonra durumu iyiyse 1500 dolar olur ama kur yükseleceği için fiyatı da 80.000 - 100.000 tl olur diye düşünüyorum.
iPhone X, yanlış hatırlamıyorsam 5000 tl olarak piyasaya sürüldü. Şu an iyi durumda olan iPhone X 15.000 tl
kral
eyvallah, kamera şakası bittiğine göre ne zaman ekonomi bakanı oluyorum 🙂
Biz yarın ekmek alacak mı bugün var mı bizi doğurduk mu onu hesaplayan yok sen bize gelmiş ne soruyorsun be
Kayseri? Pardon
Sen Kayseri derken benim Kayseri'de olduğumu nereden biliyorsun
Belsin
Bir dakika ya adresini biliyorsun değil mi t. c kimliğimi yazsana bu kadar da olmaz Hasan Can kayar mısın mübarek
hahahah
Gerçekten beni tanıyan biri misin merak ettim
Şu sorunları gizleyerek paylaşmayın kimle neyi saklıyorsunuz ya sanki çalınacak milyar dolarlarınız var
dimi haha
ben anafaratalardayim
Bu arada iPhone 14 pro Max kullanıyorum
Türkiyede hala değerli kalır. Ama yurtdışında çerez parasına gider.
Ğek bir şey etmez ya
sacmalama