Tehdit içerikli bir mail geldi e posta hesabıma. Çoğu kişi dolandırıcılardır inanma diyor ama emin olamadım. Sizce?

Mesajlarda yetişkin içerikli sayfalarda gezindiğim, mahrem bölgelerimin kayıtlarının aldığı, inlememin kayda alındığı ve bu bilgileri yayacaklarını, karşılığında 600 dolar istediklerine dair mesaj gelmiş bana 4 gün önce. Mesaj ingilizceydi, beni hafife alma, şaka da sanma, tüm internet ortamına yaydığım halde ailen eşin dostun herkes görür yazmış. Bu mesajı sen açtıktan sonra 48 saat içinde bana parayı hesabıma atacaksın yoksa sonuçlarına katlanırsın yazılmış ve beyefendi bitcoin hesabının linkini bırakmış, günler geçmiş ama bi cacık olmadı. Aynı tehdit mesajını başkası atmış bana dün o da 700 dolar istediğini yazmış. Size hiç böyle mesajlar geldi mi ve amaçları ne? Az önce şikayet et butonuna basıp engelledim ikisinide. Hayır anlamadığım zaten bilgilerimiz ellerinde var herkesin, neden böyle bir şey yapmaya çalışıyolar ki. Aslı var mıdır sizce? Arkadaşlarım inanma dolandırıcılar çok yapıyo bu sıralar şifrelerini değiştir telini sıfırla diyo. Sizce?

Tehdit içerikli bir mail geldi e posta hesabıma. Çoğu kişi dolandırıcılardır inanma diyor ama emin olamadım. Sizce?