- iPhone 15: 48.806 TL ($799+vergiler)
- iPhone 15 Plus: 54.915 TL ($899+vergiler)
- iPhone 15 Pro: 67.132 TL ($1099+vergiler)
- iPhone 15 Pro Max: 73.240 TL ($1199+vergiler)
- iPhone 15 Pro Max (1 TB): 103.783 TL ($1699+vergiler)

Apple firmasının lansmanını izlemedim ama internetteki kaynaklardan araştırdığım kadarıyla cihaz hayal kırıklığı ve beklentilerin altında kalacak gibi.
Cihazda olduğu söylenen olumlu yenilikler :
● Dinamik ekran sadece Pro ve Pro Max'de değil düz 15'de de bulunacak.
● Ana Kamera daha iyi bir lensle iyileştirilmiş fakat diyeceğim ama o kısmı olumsuz özelliklerde söylerim.
● Daha güçlü bir işlemci bulunuyor işte tüm olumlu olan ama gündelik kullanımda çok da bir şey değiştirmeyen yenilikler bunlar.
Olumsuz özelliklerin başında ise telefoto kameranın kaldırılması geliyor bakalım zoom kabiliyetini ne şekilde halledecekler. Telefonun bataryasında pek bir iyileştirme yok eğer enerji tasarrufu olursa tamamen A16'nın sağladığı kadar olacak.
Yani işin özeti bu telefon zaten öncekinin aynısı ve en büyük farkı Türkiyede bu modelin daha pahalı satılması. İphone 14 serisi kullanıcılarının bu cihaza geçmesi için ortada tek bir neden dahi yok gibi.
Ben bu cihazı tercih etmezdim şahsen.
Yani doğruyu söylüyorum alım gücüm olsa bile Zengin olsam bile ben durup da bir telefona bu kadar para vermem doğruyu söyleyeyim yani düzgün şeyleri harcamak varken bir telefona tutup da 50.000 lira para vermek bana göre saçmalık ben iki senedir redmi pro kullanıyorum gayet memnunum yani sırf çevreye hava atacağım diye bir telefona bu kadar para vermek para istirahat yapmaktan başka bir şey değil
Cevap
42Cevap
Hayır almayacağım
Maalesef yok. Alsam bile mahalle ortamından aşırı derecede şüpheleniyorum. Bu kadar pahalı telefonu almış olsaydım, 3 hafta içinde çalınmasından korkuyorum. Benim için gereksiz. 2 sene önce aldığım 5 binlik Samsung marka telefon bana yetiyor.
Aradaki 2-3 farktan ötürü 13-14 ten 15 e geçen varsa katıksız canım söylüyorum 😂
Sitede bile baktınızda farkları cok az ayrıyetten tiktoktaki şu eski apple çalışanı cocuğun videolarını izlemenizi öneririm. 15 alacağını tek durum eğer 11 den düşük bir model kullanıyorsanız diyor yoksa 11 üstü model kullanıyorsanız farkı anlamayacaksınız bile.
Kredi çekip alanlar olur yine. Maddiyatınız neye yetiyorsa onu alın gösteriş yapacağım diye boş işler pesinde koşmayn.
bunun alma gücüyle alakası yok.
her yeni çıkan model bende de olmalı görgüsüzlüğü diye bir şey var bu ülkede
maddi gücüm evet var ama almam
Aptal gösteriş budalası olanlar koşup alacaklar, ben ne aptalım ne gösteriş budalasıyım ne de iphone'nin kullanıcısını uzaya ışınladığına inananım!😂
Hazır elimde 14 pro varken üstüne biraz ekler alırım oda sadece pil kapasitesinin 14 pro dah daha yüksek olmasından dolayı
Alınmaz o ne öyle yaa. Allahtan ucuzken 13 aldım bi 7-8 yıl gider o. Sonrasını düşünürüz. Araba mı telefon mu. İkisinden biri artık.
Alacak gücüm var ama kullacağım beynimde var. Kalkıp 1 telefona 70-80 vermem yine iphone kullanıyorum ama mantıklı fiyatta olanı.
Ben oy vermedim verenler amerikayı suçluyor bu seferde
Bizim millet gösterişe meraklı, asgari ücretlidir ama yemez içmez telefona 50k verir 😂 sonra tayyipçiler ekonomi süper, asgari ücretlide bile iphone15 var derler 😂
Alabilecek güç var da, alabilecek saflık var mı? :D :D Aynı işin yapan telefonumu neden değiştireyim? :D :D
Pro max modelini, mavi titanyum veya beyaz titanyum alacağım. 29 Eylül'de satışa sunuluyor.
Gzekalı tuzağı ayfon , yeni ağını oluşturmuş, kucağa bekliyor 🤣
Android kullanıyorum ve memnunum. Dünyanın en zengini de olsam bu markaya vermezdim
sallama daha ürünler Şu an yeni tanitiliyor kimsenin bilmedigi ürüne kim fiyat biciyor !
eskiden bir böbrekle 10 tane alına biliyordu şimdi 3 tane
Evet alacağız iki üç tane. Fiyatlar pahalı ama değer.
En pahalısını adamlar 1700 dolara yani 1700 tl ye alabiliyo. Düşün.
Vergiler olmasa çok oyo olurdu vergiler yüzünden alınamıyor
Çok vergi var
Gücüm var ama almam. Daha farklı noktalarda alışveriş sağlıyorum ya da yatırım yapıyorum
S23 şunların yaptığının 10 katını yapıyor hale bak hava atıcam diye ne hale geldi millet
iPhone hem pahalı hem gereksiz. Minimalist biri olarak param olsa da iPhone kendime yakistirmam
Gücüm olsa da almam. Bu fiyata ayda cihaz yönetecek teknoloji kurmak mümkün. Bir ses tonu ayarlamaya izin vermeyen tuğla parçasına para vermeye değmez.
Alacak gücüm var ama alacak kadar jeriz değilim)))))
Maddi durumumuz iyi olabilir ama enayi dglz çok şükür
O fiyatlara daha bir kaç yıl önce ikinci el Mercedes BMW alınıyordu.
Benim yaşadığım yerde 1699$ (Chicago).
3 ay soğan ekmek yeriz yine alırız no problem
12 var seneye 16 alırım büyük ihtimal
Param olsa da alacağım en son şey olur 🙂
alabilecek gücüm var ama almam
Daha yeni aldim 14 pro Max arasında fark var mı ki
gücüm var ama almam
Al isteyaaa ekonomiyr bakk...
bu kadar para verenin aklına şaşarım
yemez içmez alır bu millet
Ben ve j7 prime'm mutluyuz.
Yok ben elimde ki iPhone 12 ile çok mutluyum