Aşırı yağlı ve kirli fırını komple temizleme sonucu bozdum, sigorta artırıyor, nasıl tamir edilir?

Merhaba, 10 yıl gibi bir süredir kullanmış olduğumuz emektar ankastre fırında bir ekmek yapayım dedim yapmaz olaydım. Tepsiye yapışmasın diye ekmeğin altına yağı biraz fazla koyunca fırının içi savaş alanına döndü. İçi dumandan görünmez olmuştu. Ben de mecbur temizlemeye karar verdim. İlk önce fırının pişirme haznesini defalarca güçlü cif sprey sürdüğüm sünger ile başarılı bir şekilde temizledim. Sonra fırını çalıştırınca yine bol duman geliyordu. Bu sefer fırının içini açıp her yerini didik didik edip yılların kirini temizledim. Sonuç: sıvı teması sonucu sigorta attırıyor, diğer parçalar takılıyken sıkıntı yok ama üst rezistans fırına takılı olduğu zaman sigorta atıyor 😕 Fakat şunu da gözlemledim ki ben fırını bozmadan önce rezistans yılların yorgunluğu nedeniyle paslı ve yarılmış durumda idi. Bir de rezistanstan önce fırın mod anahtarı elektriğe direkt bağlı yani anahtardan gelen elektrik tam anlamıyla geçiyor ve devre rezistanın içinde tamamlanıyor, oysa rezistansı da güzelce kuruttum. Acaba anahtara sıvı teması olması sebebiyle mi sigorta attırıyor? Kafamı çok karıştırdı ve en önemlisi fırın lazım oluyor. Yardımcı olabilenlere şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

Aşırı yağlı ve kirli fırını komple temizleme sonucu bozdum, sigorta artırıyor, nasıl tamir edilir?