Tamam işte, bilgisayarı açtığında o gördüğün klasörler, dosyalar falan işletim sistemi aracılığı ile oluşur. Senin bilgisayarında işletim sistemi yani windows yok. Bir usb ya da DVD'den windows kurmak lazım önce. Bunu tahminimce sen yapamazsın, bilgisayardan anlayan bir arkadaşın varsa ondan rica et, o yapar. İşletim sistemi kurulduktan sonra bilgisayar açılır.
Onun için refush edip flash belleğe iso dosyası kurman lazım falan uzun iş. 100 - 150 ver halletsinler. Etkinleştirmen gerekıyor derlerse yani lisans gidip orijinal lisans alma. Nette 100 liraya lisans satıyorlar al gitsin onlardan. Bir lisans’a 2000 lira vermeye gerek yok
İşletim sistemini kursan bile bir sürü driver falan yüklemen gerekecek. Zaten işin en zor kısmı formattan sonra başlıyor. Mutlaka bilen birine yaptırman lazım. Daha sonra öğrenirsin sende. Aslında bilgisayarı satan oclarının yapması gerekiyordu ama yapmamışlar işte
@ISürprizI Kardeşim biz hiç bilgisayar almadık mı. İlk aldığımızda bizde bilmiyorduk nasıl yapıldığını adamlar eve geldi kurup gittiler boş yapma sen asıl. Bilmiyorsa bu hizmeti vermek zorundalar
İyi de bütçemi bu karşılıyody ayrıca gündelik kullanım için yani yine de kötü mü sence? Bilgisayarlar hakkında net bi bilgiye sahip değilim o yüzden birisinin önerisi ve onu alanların yorumlarına bakarak aldım.
Yani bütçeni kesinlikle zorlamalıydın. Bilgisayar sonuçta bir nevi yatırım sayılıyor. Kötü değil ama seni uzun süre götürmez. Yorumlara çok bakma pozitif olanlara özellikle. Neyse artık yapıcak bir şey yok güle güle kullan. Windows yükletebildin mi? Korsan yüklemesinler de..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
İşletim sistemi olarak FreeDos mu yazıyordu? Öyle ise önce windows yüklettirmen lazım içine. İşletim sistemi olmadığı için açılmıyordur.
Açılmıyor işte, nasıl yapicam ben şimdi
Tamam işte, bilgisayarı açtığında o gördüğün klasörler, dosyalar falan işletim sistemi aracılığı ile oluşur. Senin bilgisayarında işletim sistemi yani windows yok. Bir usb ya da DVD'den windows kurmak lazım önce. Bunu tahminimce sen yapamazsın, bilgisayardan anlayan bir arkadaşın varsa ondan rica et, o yapar. İşletim sistemi kurulduktan sonra bilgisayar açılır.
Bi telefoncuya mi götüreyim yani? Çünkü ben anlamıyorum ve yakınımda kimse yok anlayan.
O zaman telefoncu değil de bilgisayarcıya veya varsa bir internet cafeye falan götürmen lazım. Onlar yapar.
Tamam, ben bi araştırma yapim3. Tesekkur ederim.
Rica ederim
Save tuşuna bas eğer açılmazsa Windows kurman gerekıyor
Kurmam gerekiyormuş.
Freedos bilgisayar.
Anlamıyorsun bu işlerden sanırım. Bir bilgisayarcıya götür hemen hallederler.
Hazır flash bellekleri var zaten adamların
Tamam, yarın götüreyim.
Anlamıyorum maalesef.
Onun için refush edip flash belleğe iso dosyası kurman lazım falan uzun iş.
100 - 150 ver halletsinler.
Etkinleştirmen gerekıyor derlerse yani lisans gidip orijinal lisans alma.
Nette 100 liraya lisans satıyorlar al gitsin onlardan.
Bir lisans’a 2000 lira vermeye gerek yok
Lisans mı, o ne demek oluyor (
Orijinallik belgesi diyelim. Uzunca rakamlardan oluşan bir kod
Bilgisayardan anlayan birini bul windows yüklesin
Evde yapamaz mıyım şimdi, internetten alanlar nasıl yapıyor ki
Başka bilgisayar var mı evde
Hayır, ilk bilgisayarım. :(
İşletim sistemini kursan bile bir sürü driver falan yüklemen gerekecek. Zaten işin en zor kısmı formattan sonra başlıyor. Mutlaka bilen birine yaptırman lazım. Daha sonra öğrenirsin sende. Aslında bilgisayarı satan oclarının yapması gerekiyordu ama yapmamışlar işte
İnternetten aldım, yorumlarda böyle bir zahmetten bahsetmiyorlardj. Yarın bi tamiciyie götüreyim.
@ISürprizI Kardeşim biz hiç bilgisayar almadık mı. İlk aldığımızda bizde bilmiyorduk nasıl yapıldığını adamlar eve geldi kurup gittiler boş yapma sen asıl. Bilmiyorsa bu hizmeti vermek zorundalar
freedos mu yazıyor aldıgın yerde işletim sistemi. öyle gibi çünkü. format atılmalı öyleyse
Umarım nasıl bir bilgisayar aldığını biliyorsundur baya çöp çünkü
Bunu da nerden çıkardın?
11. Nesil i5-1135G7 8GB Ram G Serisi zaten başlı başına kötü bir işlemci yeni bilgisayarlarda H var artık hem eski hem de performansı kötü yazık oldu
İyi de bütçemi bu karşılıyody ayrıca gündelik kullanım için yani yine de kötü mü sence? Bilgisayarlar hakkında net bi bilgiye sahip değilim o yüzden birisinin önerisi ve onu alanların yorumlarına bakarak aldım.
Yani bütçeni kesinlikle zorlamalıydın. Bilgisayar sonuçta bir nevi yatırım sayılıyor. Kötü değil ama seni uzun süre götürmez. Yorumlara çok bakma pozitif olanlara özellikle. Neyse artık yapıcak bir şey yok güle güle kullan. Windows yükletebildin mi? Korsan yüklemesinler de..
Gerçi o kadar da kötü bir işlemci değilmiş ama paralel işlem gücünde sınıfta kalır.
Bugün götürüp yükleticem, korsan olduğunu nasıl anlicam k8?
İnternette var oradan bak.
tamam, saol.
f10 tuşuna bas geç
Olmuyo
Format atman gerek
İyi de bilgisayar yeni
Başka bir pc dem format USB di hazırla
Sonra storge kuramından yan den başlat öyle kurarsın geri kalanı Türkçe zaten
işletim sistemı yoksa ıs nanay
Nasıl yani
yanı bunda bır wındows olması gerek yoksa acılmaz zaten yukleme yapman lazım vs uzun ıs
Kendim evde yapamaz mıyım?
hamurdan mı D: olmuyor oyle
Dalga geçme. Çok heveslenmjstim ya, hemen kullanıcam diye, ne zaman bi heveslensem hep kursağımda kalıyor
hevesle bılgı aynı seyler degıl ıste
Biliyorum biliyorum ama ilk bilgisayarım ve kendi paramla alınca mutlu olmuştum.
hee :( uzdu o valla yardımcı olmak ısterdım ama en ıyı ıhtımal yanıma gelmen gerek
Yanına mı geleyim?
yanı en ıyı ıhtımal uzaktan bır sey yapılamaz
Sen burdan diğer görüş yapanlar gibi bilgilerjni paylaşsan aslında çok şey yapmış olacaksın.
bır flashdıske ısletım sıstemı yuklu olup o flash dıskı bıostan ılk part olarak tanıtım ısletım sıstemı kurman gerek
İşte huu, demek ki gelmeme gerek yokmuş.
işte bende ona gore flashdısk var
Aga biosta ne işin var 😂😂
Bios ne ya, ben anlamıyorum bilgisayar dilinden
Bios anakart üzerindeki tüm parçaları yönetmeni sağlayan yazılım