Merhabalar
çalıştığımız bir firma bana 5. Ayda fatura kesmiş ve fatura görüntüsünü firma yetkilisine göndermiş. E arşivle alakalı bana mail gelmedi ve firma yetkilimiz ve firma yetkilimiz de bize faturayı iletmeyi unutmuş. Bu durumda ben bu faturayı 7. Aya işlesem ve beyanını 7. Ayda versek bir sorun olur mu? Ne yapmam gerekiyor tam olarak? Sıkışmış durumdayım
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
öncelik olarak faturanın tutarı ne kadar birde gelen faturaları 12 süre ile işleyebiliyorsun sorun yaşamazsın
Fatura 5. Ayda kesilmiş. Yeni fark ediyoruz maalesef 12 süre bu durumda da geçerli oluyor mu? Faturanın tutarı da 764.403,75 tl
bunun için düzeltme beyannmesi vermenize gerek yok ama faturayı 7. ay fişine işleyin açıklamada 5. ay oldugu belli olsun
Yani bir sorun olmaz? Peki kdv de bir sorun olur mu?
kdv işlemleri 7 ayın kdvsnde yer alacak kdv kanununda sorun olmaz aynı takvim yılı içerinde oldugun için bu arada devir mi vardı ödeme mi
Devir
o zaman sorun yok devam
Teşekkür ederim 😂 ceza falan kesiliyormuş sanırım bilginiz var mı
ceazi yaptırımı yok aynı takvim yılı içertisinde yapıyorsunuz sorun yok
Rahatladın gerçekten teşekkür ederim 😊😊
rica ederim muhasebeciyim bende :D mevzuya mevzuata haklimim
Bu burada sorcagina yetkiliye sır yoksa basini agirtirlar
Bu aralar bazı sorunlar üst üste geldi. Firma yetkilimiz de rahatsız. O yüzden buradan bulabilirsem bir çözüm bulmaya çalışıyorım
Yanlış yapwrsin benden demesi sonrada azar yiyebilirsin riskli is
Yo sorun olmaz. 7. aya işleyebilirsin
Kdv de herhangi bir problem olur mu peki?
olmaz. kestiğin faturayı girmeseydin düzeltme vermen gerekirdi. ama gider faturasını bu ay gelmiş gibi işleyebilirsin
Bir sorun olmaz işlenebilir.
Kdv de sıkıntı yaşar mıyım? 😂
Yok hayır. 5 ay. kdv beyanını düzelteceksiniz. Kücük bir usulsüzlük cezası kesilecek o kadar.
Kesilirse ne kadar tahmini?
750 tl civarı olması lazım
Hadi ya. Peki kesilmeme ihtimali var mı cezanın
Kuzum senin mali müşavirin yok mu 😀
Mali müşavirim gıcık bir tip. Bende yeni çalışmaya başladım ilk işim bir de. O yüzdr çokta üstüme geliyorlar buradan halletmeye çalışıyorum 😂
Ahahah istiyorsen ben kendi müşavirime sorayım 😀