Bilgisayar toplamak istiyorum ve bulduğum parçalar şu şekilde;
• MSI MPG Z590 Gaming Froce Intel
• MSI RTX 3060 TI Ventus 3x
• Intel Force I9 11th Gen 11900k
• WD Black SN850X (bundan emin değilim)
• Corsair HX750 80 Plus Platinum
• Corsair 16GB (2x8) 3200MHz CMW16GX4M2C3200C16
Bilgisayardan hiçbir şey anlamam ama 5 gündür araştırarak sorarak bunları buldum. Hatalar, saçmalıklar varsa eğer söyleyebilir misiniz? Ve diğer küçük parçalarla ilgili tavsiyeniz varsa onları da duymak isterim.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Sadece kasa ve içi donanıma ne kadar bütçen olduğunu söylersen ona göre konfigreleri oluşturabilirim
Ne için kullanacaksın
Oyun
İşlemci fazla olmuş o zaman amd ryzen 5700x al anakartını da am4 soket bir anakart ile değiştirmen gerekecek. Paran artarsa 3070 e yükseltebilirsin
Nvidia istiyorum açıkçası
Nvidia ekran kartı oluyor zaten işlemciyi intel almak saçma
Bütçen ne kadar? Monitör ve klavye mouse dahil mi? Bilgisayar toplamayı biliyor musun?
Monitör klavye dahil değil sadece kasa için bunlar ve dediğim gibi hiç toplamadım araştırarak sorarak halletti. Kasanın kendisi hariç 50k civari
Boş kasa var mı şu an sende
Abimden yardım alarak halletmeyi düşünüyorum mesela soğutucu ve kasa gibi şeyleri. Sadece bu parçalar hakkında yardım ederseniz sevinirim:)
50bin bütçen varsa ben ona göre bir şeyler söyleyeyim diyecektim. Kasa biraz zevk meselesi soğutma da hem kasaya hem de işlemciye göre olmalı ben onları da dahil edeyim ondan sonra abine danış
Yani çok yardım etmek istiyorsan buyur tabi memnun olurum. Aklımda kesin bir şey yok kasayla ilgili, soğutucuyuda sıvı soğutma düşünüyorum zaten. İşlemci daha ucuz ama gene intel olarak önerebilir misiniz mesela? Ae gibi platformlarda edit yapmak gibi bir düşüncem de var o yüzden intel istedim😃
İlk olarak 4000 serisi ekran kartları çıktı
4060ti
2tb m2 ssd
Orta seviye anakart
Amd Ryzen 7 7700x
750watt gold sertifikalı psu
Tasarımı güzel iyi hava alan mid tower kasa
32gb ram gskill ya da corsair
240mm radyatörlü sıvı soğutma
Bu para ile bunları alabilirsin. Senin bahsettiğin pc 25k bile etmez
Parçaları hesapladığımda 50k çıktı ama çalışma olarak diyorsan onu ben anlamıyorum zaten öyle diyorsan öyledir 🤷♀️ teşekkür ederim gene vakit ayırdığın için
O saydıklarına 50k verecek insana deli derim bilmiyorsan hiç bulaşma en iyisi.
Öğrenmeye çalışıyorum işte sizde yardımcı oldunuz aydınlattınız teşekkürler
Rica ederim elimden gelen pek bir şey de olmadı açıkçası ben yıllardır bu işin içindeyim. Youtube da teknoloji kanallarından ve forumlardan öğrenmek en doğrusu. Çevreden öğrenmek çok zor herkes farklı bir şeyler söylüyor. Tanıdık olsan beraber oturup 2 saatte bakar en iyi pcyi toplardık
Bize nasip olmadı işte çok isterdim bende ya.. Bir arkadaşımın bilgisayarı var gayet güzel kaldırıyor her şeyi onun abisi toplamış parçaları, ona göre bende bulabilirim sanırım çünkü gerçekten bilgisayar benim hayalim. Sizede yine teşekkür ediyorum baya anlıyorsunuz bu işlerden😊
Rica ederim hayırlısı olsun senin için
Black sn850 kaçlık?
Neyi sorduğunu anlamadım ama 1tb desem tutar mı?
SSD o 1tb olması lazım en az o sisteme göre
Evet 1 tb
Genel olarak güzel 240 Hz de monitör al her işini görür.
Sağol 😀