2015 Macbook pro kullanıcısıyım bilgisayarım ne çok hızlı ne de çok yavaş makul düzeyde çalışıyor.
Lakin bir sıkıntı var o da video izlerken veya grafik birimini kullanan bir iş yaparken bilgisayar acayip kasmaya başlıyor. (Ekran kartı onboard Intel iris)
Windows üzerinden yaptığım testlerde GPU kullanan bir is yaptığım zaman CPU saat hızının 0.5ghz e kadar düştüğünü gördüm. Normalde bu değer 2-3GHZ aralığında.
Bunun üzerine CPU stress test yaptım ve işlemcim %75-%80 yük altındayken ve sıcaklım 95-105°C lerde iken 2-2.3GHZ civarında seyretti bence normal.
Termal macununu bugün değiştirdim ve genel bakımlarını bugün yaptırdım.
Konu ile alakalı ekran görüntülerini bıraktım fotoğraflardan biri ekran kartı yük altındayken diğeri işlemci yük altındayken değerler. Sizce sorun neyden kaynaklı olabilir?
LAPTOP ISINMA VE KASMA SORUNU (SS'Lİ) (MACBOOK PRO)?
105 derece çok çok fazla dostum soğuk lehim ihtimali yüksek bilgine
Bakımlarını yaptırdım demişsin ben çok yaptıran kişiler gördüm bende notebook tamircisiyim bu arada fan temizlenmemiş düzgün macun sürülmemiş şekilde cihazlar gördüm yaptırdığın yerin düzgün olduğundan emin olun
50 liralık kalın tüplü macunlar var onlardan sürüldüyse ondan olabilir mx4 gibi macunları deneyin ve fan açılan tip ise yağlama yapılması gerekiyorsa yaptırın
soğutma bloklarının sağlam oturtulduğundan emin olun ve sıfır sistem ile deneyin yani crack vs uygulamadan deneyin lütfen
ghz düşmesi ilginç geldi ama donanımsal bir arıza olabilir voltaj düşüklüğü vs gibi nadir görünen durumlar veya programlar windowstan ölçtüğü için sağlıklı olmayadabilir veya sıcaklık etkisi ile performans düşebilir daha çok neden sayabilirim soğutmayı tekrar kontrol ettirin kısaca
Gelişmiş güç seçeneklerınden işlemci güç yönetimi kısmına bakar mısın? En düşük 5 en yüksek 100 olmalı. Yüksek değer 100 değilse yüksek frekans değerlerine ulaşmaz ve turbo Boost işlemi olmaz. 105 çok yüksek bir değer normal değil o
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
105 derece çok çok fazla dostum soğuk lehim ihtimali yüksek bilgine
Bakımlarını yaptırdım demişsin ben çok yaptıran kişiler gördüm bende notebook tamircisiyim bu arada fan temizlenmemiş düzgün macun sürülmemiş şekilde cihazlar gördüm yaptırdığın yerin düzgün olduğundan emin olun
50 liralık kalın tüplü macunlar var onlardan sürüldüyse ondan olabilir mx4 gibi macunları deneyin ve fan açılan tip ise yağlama yapılması gerekiyorsa yaptırın
soğutma bloklarının sağlam oturtulduğundan emin olun ve sıfır sistem ile deneyin yani crack vs uygulamadan deneyin lütfen
ghz düşmesi ilginç geldi ama donanımsal bir arıza olabilir voltaj düşüklüğü vs gibi nadir görünen durumlar veya programlar windowstan ölçtüğü için sağlıklı olmayadabilir veya sıcaklık etkisi ile performans düşebilir daha çok neden sayabilirim soğutmayı tekrar kontrol ettirin kısaca
Gelişmiş güç seçeneklerınden işlemci güç yönetimi kısmına bakar mısın?
En düşük 5 en yüksek 100 olmalı.
Yüksek değer 100 değilse yüksek frekans değerlerine ulaşmaz ve turbo Boost işlemi olmaz.
105 çok yüksek bir değer normal değil o
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!