Ali Cabbar hikayesi gerçek mi çok merak ediyorum. Ali Cabbar olayı ne? Sosyal medyada sürekli karşıma çıkıyor. Konu nedir? Bıktım görmekten 😃
Bu ali cabbar mevzusu nedir?

Ali Cabbar hikayesi gerçek mi çok merak ediyorum. Ali Cabbar olayı ne? Sosyal medyada sürekli karşıma çıkıyor. Konu nedir? Bıktım görmekten 😃
Ali Cabbar = ben. Tek bir farkla ben askerdeyken 9 yıllık sevgilim beni aldatıp başkasıyla evlendi. Ali Cabbar da ise Ali askere gitmeden önce sevgilisi evleniyor. Babası ahh o zalım babası aşktan anlamayan sevgi nedir bilmeyen babası al oğlum gırnatanı düğüne gidiyoruz diyor. Babasını yakalarsam tekte alırım. Bu arada Ali Cabbar askerde şehit düştü.
Selam,
Son günlerde hepimizin diline dolan Ali Cabbar şarkısı, oldukça popüler. Hepimizin diline dolanan bu şarkının hikayesini ben de merak ettim. Ali Cabbar hikayesi gerçek mi diye araştırınca hikayenin gerçek olduğunu öğrendim.
Hepimizin diline dolan Emir Can İğrek’in Ali Cabbar şarkısına gerçek bir hikaye ilham oluyor. Ali Cabbar hikayesi, Tekirdağ’ın bir köyünde yaşayan Ali Cabbar, beş çocuklu bir ailenin ortanca oğullarından biri. Geçimini sağlamak için babasıyla birlikte gırnata çalan Ali Cabbar, gönlünü bir kıza kaptırır. Ancak Ali Cabbar, bu kızla kavuşamadı. Bir gün babasıyla birlikte düğüne gırnata çalmaya giden Ali Cabbar, düğünde gelinin sevdiği kız olduğunu görüyor.
Ali Cabbar’ın aşkı artık kara sevdaya dönüşmüştür. Düğünden sonra Ali Cabbar, askere gitmiştir. Askere gittikten 5-6 ay sonra ise köyüne Ali Cabbar’ın şehit haberi gelir. Bu hüzünlü hikaye ise Ali Cabbar sözleri ile şarkıya konu oldu.
Türkü ali cabbar bi kızı seviyomuş kızda onu seviyomuş kızın babası kızını ali cabbara vermek istemiyomuş ali ccabbar gırnata çalarmış düğünlerde bi gün babası demişki gırnatanı al düğüne gidiyoruz demiş düğüne gitmişler başlamış gırnata çalmaya sonra bi baksaki sevdiği kız başkasıyla evleniyo onların düğününe çalışıyo devamını hatırlamıyorum özet bu sonrada bu türkü yazılıyo
Cevap
14Cevap
Ali Cabbar, babasının "Al gırnatanı oğlum, akşama düğün var, yürü Ali Cabbar" diye çağırması üzerine düğüne gider ve burada gırnatasını çaldığı sırada sevdiği kızın evlendiğini görür. Yaşadığı olay sonrasında sevdasından adeta kahrolan Ali Cabbar, askere gitme kararı alır.
Abla ali cabbar demesin kimse artık lütfen yaaaa :(
Cabbarl
Birde düzgün yazabilsen.
Hahahahahaha 😂
ben de burası sayesinde öğrenmiş oldum. vay be
benimde sevdiğim başkasında maalesef ama evlenmediler hala
Artık onu dusunmuyorum zaten eskide kalan birşeydi
Şarkı sözleri olayın kendisi işte
Yks sorularından biri zannettim yine
Yks değil demi
Yok yaa türkü
Ben hiç dinlemedim.