AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Apple, bugüne kadarki en güçlü işlemcisi M2 Ultra olduğunu iddia ediyor. Apple’ın ikinci nesil Apple Silicon mimarisini temel alan özel bir bir ürünü. Yani bu yeni işlemci için Apple'ın şimdiye kadar ürettiği en güçlü yonga seti diyebiliriz.
Apple Silicon M2 Ultra işlemci özellikleri:
🔺Apple M2 Ultra, standart M2 işlemciden daha büyük bir kalıpla ve 134 milyar transistör içeriyor.
🔺 İşlemcisinde 24 CPU çekirdeği, 76 GPU çekirdeği, 32 Neural Engineve 192GB'a kadar birleşik bellek desteği bulunuyor.
🔺Transistör: 134 milyon transistör
🔺CPU çekirdek sayısı: 24 çekirdek
🔺GPU çekirdek sayısı: 76 çekirdek
🔺Neural Engine: 32 çekirdek (Saniyede 31,6 trilyon işlem kapasitesi)
🔺Bellek Bant Genişliği: 800GB/sn
🔺Mimari: UltraFision
🔺Üretim Teknolojisi: 2. nesil 5nm
🔺Diğer: ProRes encode ve decode, 6 adede kadar Apple Pro XDR desteğine sahip.
Apple M2 Ultra Performans Testi:
İşlemcide yer alan Neural Engine, yüzde 40'lık bir performans artışı sağlıyor ve 800GB/sn ulaşan bellek bant genişliği ile sınırları zorluyor.
Ultra, saniyede 31,6 trilyon işlem kapasitesi, M1 Max'ten yüzde 25 daha hızlı işlemci gücü, yüzde 30 daha hızlı görsel işleme kapasitesi sunacak.
M2 Ultra, After Effects'te %50'ye kadar daha hızlı işlem gücüne ek olarak en güçlü Intel tabanlı iMac'ten 4 kat daha hızlı. Ayrıca 22 8K ProRes video akışına da destek sunacak.
Apple M2 Ultra Geekbench Puanı:
M2 Ultra ve Mac Studio, Geekbench 5 testlerinde tek çekirdekte 1.956 puan ve çok çekirdekte 27.945 puan alarak çıktı. Bu sonuç yeni çipin M1 Ultra'ya göre yaklaşık yüzde 18 daha hızlı olduğu anlamına geliyor.
Apple M2 Ultra ve Intel i9 arasındaki farklar:
Apple’ın yeni nesil işlemcisi, AMD ve Intel’in en güçlü ürünleri ile karşılaştırılabiliyor. Intel’in amiral gemisii9-13900K, 2322 tek çekirdek skoru ile M2 Ultra’nın önüne geçse de çok çekirdek puanında Apple’ın gerisinde kalıyor.
Geekbench’in sentetik testlerinde, M2 Ultra, yaklaşık olarak Intel ve AMD’nin üst düzey çözümlerine denk bir performans sunduğu ortaya çıkıyor.
Gerçek testler, M2 Ultra’nın gerçek uygulamalarda nasıl performans gösterdiğini ve yüksek fiyat etiketini haklı çıkarıp çıkarmadığını gösterecektir. Ne olursa olsun, M2 Ultra, Apple’ın ARM mimarisine geçişinde önemli bir kilometre taşı. Gelecek, teknoloji devi için parlak görünüyor ve bir sonraki adımda nelerin beklediğini görmek için sabırsızlanıyoruz. Hoşçakalın…
Kullanisli ama biraz kasma problemi olabilir
192 gb ram destekleyen bir işlemci...