Her ne kadar sosyal medya insanı olduğundan farklı göstereceği bir platform olsa da twittir’ı diğer platformlardan daha farklı ve daha reel buluyorum. Tabi bu %100 bir argüman vermez. Ama insanı tanıma noktasında twittirın biraz daha yardımcı olduğuna inanıyorum. Çünkü insanlar genelde düşüncelerini hislerini görüşlerini siyasi fikirlerini beğendiği paylaşımlarla zekasını hassasiyetini bir nebze olsun daha perdesi aralanmış sergilemiş oluyorlar. O yüzden Twitter bana hep daha samimi gelmiştir
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Sadece Twitter kullanıyorum. Yetiyor. Doğru veya yanlış yeni fikirler duymak ve üzerine düşünmek güzel oluyor tabi bir de çok önemli kişilikler var yazdıklarını okumak çok güzel.
Kesinlikle. Aynı fikirdeyim. Siyasi, güncel gündem, psikoloji, kişisel gelişim, genel kültür, komik videolar.. her alanda twittirın daha ileriden takip ettiğini ve daha seviyeli olduğunu düşünüyorum. Tabi nasıl kullandığına göre durum değişebilir. Uygunsuz kullananlar da var. Ama layıkıyla kullanan insanları takip etmekle yeni yüzler yeni fikirlerle karşılaştığım güzel bir mecra olduğunu düşünüyorum.
Bence de öyle, yahu banane kim nasıl kullanıyor ben fayda görüyorum bir çok yönden ne güzel işte senin için de öyleymiş. Yeni fikirler, ilginç insanlar ve konular çok güzel bir mecra. Kimleri takip ediyorsun mesela bakmak isterim uygunsa.
Sinan canan, dücane, Hatice acar, Zeynep merdan, Celil sadık vs bunlar hatırladıklarım. Takip ettiklerin etkileşimleriyle farklı kişiler de her daim önüne düşüyor zaten. O yüzden twittirı seviyorum. Tek bir kaba sığdırmıyor insanı. Farklı fikirler cehalete karşı güzel bir savunma biçimi
İlk ikisi bende de var. Bende seçim sonrası baktım kim böyle sert konuşuyor, kim dozunu aşmış temizledim. Fikir, sanat, felsefe arada popüler kısımlar da kafa dağıtıyor. İlginç twitler oluyor.
Şimdi baktım Hatice acar engellemisim :D
Zaten Dücaneyi ve Sinan Canan eşantiyon gibi ikisini de muhakkak takip etmeliymişiz gibi :D hiç birinin sahiplenicisi değilim. Farklı şeyler okuyup dinlemek aydınlanmak hoşuma gidiyor. Karşıt da olsam o kişiden vazgeçmiyorum. Irk dil din anlamında saygısızlıkları aşırılıkları olmadıkla karşıt da olsam okur dinler anlamaya çalışırım. Bu hoşuma gidiyor. Ufkumu genişletiyor. Yani daha doğrusu ben öyle hissediyorum :)
Ahhahshsha Hatice acarı engelleme sebebini merak ettim. Görüyorum Sinan Canan ve Hatice acara biraz daha haşin yorumlar geliyor. Ekseriyetle yanlış anlaşıldıklarını düşünüyorum :) Hatice acarı severim. Sinan Canan zaten uzun zamandır hayranıyım :)
Ben de öyleyim her görüşden belli bir sınır aşılmadikca takip ederim. Önemli olan kendini geliştirmek. Seçim gecesi yaptım bunu. Çok göze batanları. Ufkunu genişletmek işte bu benim :D kaliteli kullanıcıların altındaki kişiler de kaliteli konuşuyor. Bir soru soruyor düşünüyorsun tüm gün sürekli aktif oluyor beynimiz. Ben de öyle düşünüyor ve hissediyorum.
Ben de bilmiyorum ki neden birsey gözüme batmıştır mutlaka. Fikirlerin konuşulması, üzerine tartışılmasi ben acayip cezbediyor. Şöyle ilim meclisine oturmuş dinliyorsun gibi. İhsan Fazlioğlu hoca da çok güzel paylaşımlar yapar.
Kesinlikle. Bu biraz dezavantaj da olabiliyor aslında. Eğer çevre böyle değilse cehalete tahammül eşiği düşebiliyor. Siyasi olarak açıkçası herkesi sessiz mod okudum. Eğer bir yargıya varsaydım hepsinden vazgeçmem gerekirdi çünkü objektif bakabilen olduğunu düşünüyorum siyasi açıdan herkes taraflı yaklaşıyor. İhsan Fazlıoğlunu bende takip ediyorum.. sonra Kemal sayar vs.. güzel insanların olması çok güzel
Objektif bakabilen olduğunu düşünmüyorum olacaktı o :)
Cecreyi çok önemsemiyorum açıkçası. Herkesle her şey konuşulmuyor. Susuyorum böyle durumlarda. Ben de öyle kolay yargılamam ama dediğim gibi temel düşüncelerim var. Hakaret, aşağılama, yazdıkları ile tezatlık içinde olma gibi. Kemal Sayar ben de takip ediyordum sanırım çıkmışım. Bilmiyorum eğilimim daha çok bilimsel dile kayıyor sevgi dilinden çok. Objektiflik yok tabiki. Öyle bir insan da mümkün değil.
Çevreden kastım seçtiğimiz değil maruz kaldıklarımızdı. Tercih meselesi tabi. Ben seviyorum sonuçta insanlarla daha çok bilimsel değil bilinçsel etkileşim kuruyoruz. Sevgi dili, psikoloji dili vs de başkasından çok kendime yolculuk için aslında. Kendimle iletişim kendimde olanı onarmamda büyük etken diye düşüyorum. Objektif insan olmadığına da katılmıyorum. Bence sevgi bağı ya da kini olmadan olaylar nezdinde karar verenler olmuştur diye düşünüyorum. Ben oy kullandım. Ne yazık ki tüm kalbimle onayladığım birlerine gitmedi oyum. Ama haksızlık edercesine yaklaştığımı düşünmüyorum. Sahiplenici ya da olaylara karşı tepkisel yaklaşmıyorum. Partici değil devletçi olmak lazım diye düşünüyorum. Mühim olan devletin, vatandaşın menfaati önemli olan
Objektif bakabilmek her iki tarafı hakkıyla bilip, anlayabilmek ve bir sonuca kanaat getirebilmek. Bu derece temiz bir kalp ve keskin bir akıl var mı? Varsa da merakla tanımak isterim. Kabul ediyorum, akraba çevresinde biz seçmiyoruz, maruz kalıyoruz. Çok hazmedemedigim birsey olmadıkça sessiz kalırım. İdare ederim. Sevgi dilini severim tabiki, içimizdeki o küçük çocuğa ulaşmak için çok gerekli. Lakin beni düşünmeye itmiyorsa masal geliyor artık. Ben oy vermedim. Ben vatandaşım, halk kazansın istedim ama öyle olmadı. Mühim olan insandır, onun haklaridir. Devlet insan için vardır. Partizan değilim ama sahiplenirim aşırıya gitmeden. Hem sevdiğim bir söz ver bu minvalde en çok emin olduğun şeyden şüphe etmeden gerçeğe ulaşamazsın diye. Konu neden buraya geldi bilmiyorum) bence çıkalım bu konudan. Sizinle bir anlaşma yapsak, ben ekleyim, takip ettiklerinize bakayım, siz de benimkilere sonra çıkarız yine. Ya da profiliniz açıksa takip etmeden bakarım.
Kusursuz bir objektiflikten bahsetmiyorum tabii ki de. Tek kutuplu olmamaktan bahsediyorum. Özellikle son seçimde bu çok ayyuka çıktı. Açıkçası sahiplenebileceğim tek bir siyasi yok. Sinan Oğana karşı sempatim oluştu sadece. İsim de verdim ama :) daha ne dediğini bilen, daha adil ve seviyeli bulduğum duruşun onum koyduğunu düşünüyorum. Bende ki intibası bu yönde oldu şahsen.. o derece temiz ve keskin bir akıl var mıdır bilemem ama hedefim öyle olabilmek. İstedikten sonra olmayacak çok az şey olduğuna inanıyorum. Olayları kene menfaatimi gözardı ederek bakmaya meyilliyim. Ekseriyetle karşı tarafa kinli bile olsam karşı tarafı kendime karşı savunarak yaklaşırım ki yüzüm kızarmasın. Kendimi müdafaa edersem sonucunda yanlış bir çıkarıma varabilirim. Takip ettiklerimi merakın altında yatan sebep kim olduğumla mı alakalı yoksa takip ettiğim kişilere dair bi merak mı? Eğer ikincisiyse ben size eksiksiz tüm takip ettiğim kişileri yazabilirim :)
Sinan Oğan'a oy verdim ilk seçimde ama yaptığı bu dönüş beni üzdü. İlk seçimde benim gibi düşünen %5 varmış demiştim :D eğer öyle olabilirseniz, ki çok zor. Umarım başarılı olabilirsiniz. Bu ayrıca kendini nefsini köreltmek anlamına gelir. Benzer düşünceler ve vizyon sahibi düşünceleriniz ilgimi çekti haliyle. Böyle bir insan olduğuna mutlu oldum. Takip ettikleriniz de bir nevi siz değil misiniz? Hepsinin ortalaması olarak. Tek tıkla görebilmek istiyorum. Tek tek aramak istemiyorum haliyle. Hem sizin vaktinizden de çalmak olur bence.
Soruyu beğeniyorum :D
Sizi bu konuda hayal kırıklığına uğratabilirim belki ama bende ilk defa hükümet partisine oy verdim. Hayatımda yaptığım ilk u dönüşü oldu. Seçim süreci tüm yaşananlar biraz daha uzaklaşıp oy vermeme bir yön verdi. Yine de gönlüm razı oy vermedim. Oy kullanmak benim için kendi idam sandalyeme vurmak gibi bir şeydi. Kk benim için baştan notu kırıktı. Başörtü olayında ki tutumunu kabul edilir ve affedilir bulamıyorum. Olaya dini yönden değil insan hakları yönünden bir çıkarımla kk yapmış olduğu duruşu ideolojik bir savaş olarak görüyorum. Diktatör bir lider kesinlikle seçmeyeceğim bir lider şahsım adıma. Geri adım atması da benim için hiç bir şey ifade etmedi. Çünkü insanı giyimi ile yasal haklarını sınırlamak diktatörlük. Yani yarın ben Müslüman oldum dini yönden herkes benim fikirlerime biat etmek zorunda diyerek kıyafet düzenlemesini aksi yönde çevirip başörtüsü takma zorunluluğu getirme yönünde girişimde bulunabilir. Ben daha liberal bir yönetim taraftarıyım. Özgürlükçüyüm. Herkes kendi alanında başkasının alanını ilhal etmediği müddetle özgürdür düşüncesindeyim. Onun dışında hükümeti hep eleştirdim. Hiç bir oyum hükümete gitmemişti şu vakte kadar fakat beni seçimsiz bıraktılar. Devlet konusunda hiç bir şey yapılmadığını düşünmüyorum. Bence devlet gayet çalışıyor. Sadece zamana ihtiyacımız var. Sabrımız tükendi sadece. Son 5 yıl ektikleri ekinler büyümezse zaten hükümetin devir değişmesi demek çünkü bu son seçimde baya bir sallandılar diye düşünüyorum. Hükümet güzellemesi yapmayacağım. Haksızlıklardan bahsetmeyeceğim. Zaten aşağı yukarı aynı şeylerden rahatsızız diye düşünüyorum. Çünkü girersek epey derin bir konu. Benim için siyah beyaz bir vaziyet yok. Oldukça çok tonlu bir hizmet durumu var. İyi ve kötü tarafları çok olan bir hizmet söz konusu.. ama girersek pekala fikrimi de esirgemem.. onun dışında teşekkür ederim düşünceleriniz için. Öyle düşünmenize sevindim. Fakat birtakım kurallarım var ki bunlardan biri kendimi kolayca dart tahtasına oturtmamak.
Şans eseri denk gelsek pekala olabilirdi ama hedef göstererek işte benim hesabım da bu demek bana pek yerinde gelmiyor.. tabii size herhangi bir ithamda bulunduğum anlamı çıkmaz buradan. Bu şekilde her iletişimde bulunduğuma kendimi aşikar etseydim pek güvenli bir ortam hazırlamamış olurdum kendime. Siz güvenilir biri değilsiniz demiyorum hatta bilakis öyle olsaydınız bu kadar diyalog dahi gerçekleşemezdi. Demek istediğim şu ki çevremde ki herkes seyrinde bir araya geldiğim vakit etrafımda olabiliyor. Misal ne ile haşır neşir olursak o minvalde insanlarla oluruz. Biz neysek öyle insanlar bizi bulur. O yüzden böyle bodoslama bir insanı hmmm çok da güzel fikirleri varmış diyerek kestirmeden dahil etmek elit gelmiyor :) tabii size dair kanaatim olumsuz değil sakın beni yanlış anlamayın, ki bence anlayacağınızı umduğum düşünce yapısına sahip olduğunuzu hissediyorum :)
Hahaha, şu an çok şaşırdım lol :D komik de gelmedi değil. Hahahaha. Takip ettiğiniz insanları bilmek istemiştim. Demek ki bir yerden not kırılıp, rotaniz değişti. Israrla siyasete giriyoruz üzülüyorum. Ben ne kk ne Rte hiçbirini desteklemiyorum. Mutlu olabilmek istemiştim sadece. Kk, çıktığı gün kaybetti bu görüşü kabul ediyorum ama irademizi çok kolay veriyoruz maalesef. Ben yaptım oldu ile çok bahar görmeyiz maalesef.
Burada ekleyip, linkleri atabilirseniz çok memnun olurum.
Siyasi noktada bir Sinan oğan duruşu bana hitap etti. Ama ekseriyetle ülkenin kültürel seviyesi ne yazık ki bize böyle bir seçim allasına mecbur etti. Genel olarak gelişmiş bir ülke değiliz. Bizi yönetenler halkımızın gelişme düzeyine hitap eden bir kitle. Yani ülke olarak kültürel anlamda gelişirsek ancak siyasiler olarak daha yetkin kişilerin olma durumu oluşabilir. Onun dışında özgür Demirtaş gibilerin siyasette aktif olmasını isterdim.. mantığım daha çok o eksende çalışıyor. Daha yerinde fikirleri olduğunu düşünüyorum. Size karşı bir gardım yok. Genel bir hayatıma dair kural diyelim. Çalışma hayatında olur başka bir herhangi bir şekilde olur belki denk geliriz. Ben şuna inanıyorum kim kendine ne veriyorsa o bağlamda yerlerde bulunur ve o bağlamda insanlarla karşılaşır :D
Gerçekten benimle dalga mı geçiliyor şu an, beni tanıyan birisi trolluyor. Burada da bu derece tanıyan birisi olmadığına inanıyorum.
Saygı duyarım bu konuda dilediğiniz gibi yapmakta özgürsünüz, sadece bu rota değişimi tuhaf geldi bunu söylemek istedim. Linkleri alabilirim ama değil mi
Ama ekseriyetle ülkenin kültürel seviyesi ne yazık ki bize böyle bir seçim allasına (skalasına) mecbur etti. Çok fazla yazım yanlışı yaptığım için mahcubum. :) umarım anlıyorsunuzdur yazdıklarımdan. Ama ben neden trollendiğinizi düşündüğünüzü anlamadım :) sizi tanıyan biri de değilim dalga da geçmiyorum :) dalga geçtiğimi nereden çıkardınız
şu an pek bi müsait değilim. Size tam liste yazacağım 1 gün içerisinde ama eğer isterseniz :)
Estağfurullah, şahsınıza yönelik değildi. Cümleler, düşünceler sanki ben konuşuyormusum gibi. Neden akraba ortamında sessiz kaldığımı anlamış olmanız lazım :D Ben seçim yapmadım. Yapamadım. Dua ediyorum inşallah rabbim bizlere merhamet eder.
Bende de oluyor hızlı yazdığım için siz de kusura bakmayın, sizin gibi zeki biri için anlamak da sorun olmaz esasında.
Peki, lütfen link bırakın. Teşekkür ederim.
@Sadtherazam eğer buralarda olursanız ilk fırsatta takip ettiğim kişilerin listesini yazacağım. Eğer isterseniz zorlu u dönüşümü mü de yazabilirim :)
Nasip olursa onu da öğrenmiş olurum.
@Sadtherazam Mazid ahadi
Black quantum
Anooshirvan Miandji
Tufan Kıymaz
Ferhat Kardaş
Cihan Çetinkaya
Bubi sanat
Tunç tataker
Psk dr zübeyit gün
Serius est
Bektaş şenel
Reyyan Bilge
Ebrar (haticeebrarr)
Rock and metal
Eric christian von Fricken
Türk rock kutusu
Soli
serendipçe
Rockalive
Taylan rehber
Etre pour soi
Anna snitkina
Kimileri kitap vs önerisi veriyor kimisi filmlerden güzel kesitler paylaşıyor. Her biri mükemmel diyemem. Ama ufuk açıcılığın nereden çıkacağı belli olmaz. Zihnimde dalga etkisi olanları seçmeye çalıştım. Takip ettiklerimden çok rtlediğim isimler bunlar
Onun dışında siyasete girecek olursak kısaca özet geçeyim u dönüşümde ki etkilerden. İlk olarak oy vermemeyi doğru bulmadığım için oy verdim çünkü akıbeti başka fikirlere bırakmak demekti bu. Oturdum ciddi ciddi düşündüm. Bu zamana kadar eleştirdim bu hükümet ne yaptı, muhalefetin durumu vaatlerine uyuyor mu vs. Benim hükümetten beklentilerim neler;
1. Gelir, geçim sıkıntısı var. Barınma temel gıda almakta bile güçlük çekiyoruz. Özellikle batı tarafında kira gelirleri ile asgari ücret komik bir yaşam mücadelesine sokuyor. Bunun sebebi çarpık yerleşim. Herkes memleketini bırakıp ülkenin batısına göçmüş çünkü memleketlerinde iş, barınma vs sorunları var. Peki hükümet hiç bir şey yapmıyor derken gerçekten yapmış mı yapmamış mı? Hep dalga geçtik yol mu yiyeceğiz vs diye. Fakat hükümetin yatırımı ülkenin doğu, güneydoğusunaydı daha çok. Yollar, hastahaneler, hava alanları neden zaten insansız bu bölgelere yapıldı? Çünkü yaşanabilir bir alan haline getirip çarpık yerleşimin önüne geçmek için. İnsanlar hastahanesi ulaşımı işi olmadığı için bıraktığı memleketlerine geri dönsünler diye…bu şekilde çarpık yerleşimin önüne gidince batıda ki o geçim şiddeti oranı da hafifleyecek..
yol yol yol eeee iyi de hani bizim arabalarımız hep yabancı marka kullanıyoruz dedik yerli üretim togg şu an piyasada..
İhaları vs daha detaylı da girebiliriz..
Bu ne kadar zamanda olmalıydı, bu kadar zamanda olabilecek olan bu muydu vs sorulabilir..
Fakat dünya enflasyonundan hırpalanmaktan payını alan bir ülkeyiz, zaten gelişmekte olan henüz gelişmemiş bir ülkeyiz.. evet daha iyi olabilir miydi? Elbette daha hızlı daha iyi bir yönetim de mümkün.. fakat muhalefete baktığımda hizmet anlayışları konusunda kain olamayacağım için sözlerinde bir karşılığı olmadığı için belediye hizmetlerini değerlendirince durum biraz daha yön vermeye başladı..
30 cm lik karı takip edemeyip bu duruma doğal afet diyerek geçiştiren insanları felç olmuş bir trafiğe hapseden bu insanlar deprem sırasında hükümete yüklendi.. deprem konusunda ki o yapılanlar zaten rezaletti.. deprem geçmişi bin yıl önce kadar deprem olmuş bir bölgeye yakın yüzeyden vurmuş bir depremden bahsediyoruz..
Genel olarak toparlayacak olursam
1. Hükümet hizmeti
2. Muhalefetlerin hizmeti
3. Oy vermeyi düşündüğüm kişilerin kazanabilme kazanamama ihtimali
4. Yaşadığı büyük kayba rağmen hükümete oy verebilen halk (ben depremzede olsam vermezdim)
5. Oy vermeme ile ya da desteğim ile kazanabilecek muhalefetin gelmesi ile hizmet politikalarının reel tahmini yön veren hususlar oldu..
Olabildiğine kısa anlatmaya çalıştım. Umarım iyi ifade edebilmişimdir
Teşekkür ederim. Kaydettim şimdi uygun zamanda bakacağım hepsine.
Siyaset konusunda güzelce okudum yorumlarınızı. Fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim. Benim pusulam belli, bir yerde elleri kanlı insanlar varsa. Düşünecek pek bir şey yoktur. Rabia Naz Vatan yeterli bir isim benim oy tercihim için. Oy atacak kimse olmayınca, oy atamıyorsun doğal olarak.
@Sadtherazam benim bir pusulam yok. Ülkemi yönetmesini istediğim tek bir lider yok. Ne yazık ki yok. Rabia Naz Vatan ve daha nice yaşanan üzücü olaylara tanıklık ettik. Şaibeli olaylar ve oldukça çetrefilli… Gözümle kulağımla tanık olmadığım hiç bir olayın sözcüsü fikircisi olamıyorum.. umarım tüm gerçekler ortaya çıkar.. benim geçim gelir sıkıntısındaki beklentim de bu yüzden.. insanlar geçim sıkıntısı yüzünden suç işlemeye meyilli.. bir anne 2 evladını saç kurutma makinasıyla ısınsınlar diye açık bırakıp öbür odada kendini astı bu ülkede.. diğer bir problemlerden bir de mülteciler.. evet işçi gücünden faydalanmak için müsamaha gösterilen o mülteciler yüzünden güvenlik tarumar edildi… olumlu olumsuz yönlerini yatırınca masaya ne yazık ki ülkenin sorumluğunu verebilecek siyasi Önder yok.. keşe özgür Demirtaş, Sinan Canan, İlber Ortaylı gibi insanların oluşturduğu bir seçim hakkımız olsa ama ne yazık ki yok. Ben gözümüzü kapatma taraftarı değilim olaylara. Fakat benim için suçlu ya da masum kolaylıkla tayin edilebilecek kavramlar değil. Bir olayın suçlusunu ya da masumunu kolayca seçemeyiz. Canımız yandı eyvallah ama bu can yanmasıyla suçladığımız kişiler gerçekten suçlu mu? İftira mı? Yanlış anlaşılma mı? Olayın içinden biri olarak şahitliğimiz varsa ve suçlusunu bildiğimiz kişiler örtbas ediyorsa eyvallah elimizden geleni yapalım. Ama benim olaylar üzerine bilgim manşetlerden makalelerden hallice. Ötesi yok. Bu kadar bilgiyle bir tarafa dair yönelimim olmuyor. Eli kanlı diyebilmem için reel şahitliğim gerek. Bunun için 12 kızgın Adam ve yeşil yol filmleri çok iyi birer örnek. Hiç bir şey göründüğü gibi değildir ve gerçekler çok kutuplu olabilir. Hayatınızdan da varabilirsiniz bu çıkarıma. Olayın içeriğini bildiğiniz bir olayın çok daha başka lanse edildiği bir haksızlığa maruz kalmadınız mı hiç? Hiç yanlış anlaşılmadınız mı? Ki bunlar basit bir anlam çıkarma olayları.
Olaylara çok mantıklı yaklaşıyorsunuz ve yorumlarınızı isabetli görüyorum. Ben olayın içeriğini biliyorum. Bu sitede dahil, elimden eylemimden birsey gelmiyor. Duyurmaya çalıştım. Süreci biliyorum. Hadi diyelim bilmiyorum, Devlet neden bunu hızlıca çözüp üstündeki lekeyi kaldırmak istemesin? Ben bu devirde yaşıyorum bedenen. Ben birseylerin düzeleceği umudunu taşımıyorum bu ülkeye dair. Ailem olmasa burada kalmak için hiç bir sebebim yok. Rabbım bizler için hayırlı olanı kolaylaştırsin inşallah. Siz de farkındasınız iyiye gitmiyoruz. Sadece dünya böyle diye okumamak da gerek. Türkiye'ye özgü bir durum bu kadar ekonomi zaafiyeti.
Iyi ve kötü içiçe geçmiş durumda. Bir yanda kötülükler, bir yanda iyilikler. Hepimiz algı düzeyimiz, karakter, yetişme tarzı, menfaat gibi durumlara göre bir tavır alıyoruz. Ben de bunu kaldıramadim ağır geldi.
Bu kadar kendinizi gizlemenizin özel bir sebebi var mı? Burada ekleyip linkleri atmak yerine hem daha çok zahmete girdiniz hem de daha çok vaktinizi aldı.
Olayların yakın şahidi olarak taraflı olmanız normal.. ben yine de umutsuzluğun ülke adına daha kötü noktaya götüreceği düşüncesindeyim.. biz gelişirsek eğer bizlerden birileri oralara geçecek ve bu döngü kırılacak baştan yazılacak bizler el etek çekersek meydan böyle böyle bu tür insanların adaletine kalacak ve böyle sürüp gidecek. Kendimiz belki göremeyeceğiz ama neden ardımızda ki nesle güzel bir vatan bırakmayalım, neden vatanımızın itibarını dünyaya karşı korumayalım?…
Kendimi gizlemek mi bilmiyorum 2 sebebi var. Biri anksiyetem biri tamamen hür bir şekilde kendi fikrim..
1. Talihsiz bir olay yaşadım. Bir erkeğin musallat olması sonucunda halen daha terapi alıyorum. Yoğun bir anksiyetem var. Bu yüzden biraz korumacıyım kendime dair. Biraz korkaklık da mevzubahis. Ama sakın bu siz de öylesiniz algısı oluşmasın öyle bir zan yapmıyorum sadece istemsizce öyle yaşamak zorundaymışım gibi hissediyorum. Sanki bu çemberi aşarsam yine tekrar öyle bir olayla üstelik suçluydu ben olur muşum gibi hissediyorum..
2. Olarak tesadüfen çabasız gelişen dostlukların taraftarıyım. Anksiyetemden bağımsız hep düşüncem buydu. Yani mesela bir iş ortamında tanışmak, okulda tanışmak tesadüfken burada tanışmak yapay ve çaba ile suni gerçekleşmiş gibi geliyor. İnsanları kolayca hayatıma dahil etmekten ziyade doğal seyrinde hayatıma dahil olmaları gerektiğine inanıyorum. Misal ben ne uğruna ne çabalar veriyorsam o minvalde insanlarla karşılaşacağıma inanıyorum. Çok basit bir örnek olacak belki ama mahallede kısır börek yiyerek hobisi dedikodu olan birinin çevresi ortalama olarak o çember olabilir dücane ile bir araya gelme şansı pek yoktur gibi :)
Olabilir yahu. İnsanız imtihan da bizim için. Rabbim şifa versin inşallah. Anladım, saygı duyuyorum kararınıza. Açıkçası yakın şahidi de değilim ama araştırdim, sordum okudum. Bu kadar iyi niyetli olmanız güzel lakin biraz eleştiri göz çıkarmaz) sizi anlıyorum umudu kaybetmemek gerekir. Şöyle düşünün, bir insan için daha güzel olanaklar varsa onu seçmez miyiz? Ben umudumu kaybettim açıkçası. Yatırırım kendime ve yurt dışına maalesef. Devletin temeli adalettir. Allah'a inanıyorum ve biliyorum ki o emekleri zayi etmez. Ben böyle düşünüyorum. Son olarak dediğiniz cümleyi düşündüm." Çok basit bir örnek olacak belki ama mahallede kısır börek yiyerek hobisi dedikodu olan birinin çevresi ortalama olarak o çember olabilir dücane ile bir araya gelme şansı pek yoktur gibi". İnsanın düşündüğünü çektiğini, kendisinin de çekildiğini düşünüyorsunuz. Bir noktaya kadar haklısınız ama her durumda olduğu gibi istisna azınlıklar var). Benim gibi birisiyle hayatınız boyunca karşılaşmaycaginizi düşünüyorum. Ne sizden farklı düşündüğüm, ne de kendimi üstün gördüğüm için estağfurullah, sadece ve sadece aynı yerde yaşamıyor oluşumuz.
Ben kendimden geçtim bu konuda, gelecekteki çocuklarım için mutlu bir hayat. Müslümanim ve türküm elhamdülillah lakin kimsenin oyuncağı veya kölesi değilim. Yıkıcı düşünceler olmadan, sistemi yıkamayız maalesef.
Hesabı kapatmak üzereyim. Teşekkür ederim sohbetiniz ve yardımınız için.
Müsait bir zaman bulup giremedim kusura bakmayın. Öncelikle eşleştirmekten hiç bir zaman eksik kalmadım. Eleştiri ile suçlamak farklı kavramlar benim için. Misal burada bir ölüm söz konusu ve birinin de suçunu bertaraf etme çabası üzerine konuşuyoruz. Bu çok ciddi bir itham. Birini katillikle suçlamak. Şahsen suçlu ben isem kaçmak yerine teslim olurdum. Çünkü işlediğim suç beni hiç bir yerde zaten rahat bırakmazdı. Suçu işleyen öz kardeşim olsa teslim olsun diye ikna ederdim olmazsa da ne yazık ki ihbar ederdim. Bu gibi durumlarda suçun karşılığında cezasız kalmak kimseye mutluluk getirmeyeceği kanaatindeyim. İlla engin bir vicdan da şart değil. Vicdansız bir insan dahi bir süre sonra yapmış olduğu suçun etkisiyle hayattan zevk alamamaya başlayacaktır diye düşünüyorum… ama gözümle görmediğim çetrefilli bir olayda birini katil olarak görmek beni hep şu yönden endişelendiriyor “ya katil olmayan birine katil diyorsam?”… onun dışında denk gelmemizin mümkün olmadığından bahsetmişsiniz belki komik gelecek size ama ben öyle inanmıyorum. Ruhlarımız enerjilerimiz var. Ve insan dünyası matematiksel ilerlemiyor. Hayatta 2+2=4 gibi kesinkes denklemlerle dönmüyor.
Yani sizin başka bir şehirde olmanızın hiç bir önemi yok. Bahsettiğim olay akademiksel bile değil aslında. Hayat gayeniz ne ise yolunuz sizi oralara götürecek. Sizi o yola sokan, sizin hayata dair tercihleriniz olacak. Tesadüf diye bir şey yoktur tesadüfe inanmam. Karşılaştığımız tüm insanlarla karşılaşmamızda bizim de payımız var.. sempati duyduğumuz tüm insanlar aslında tuttuğumuz yolu tutan insanlar (iyi, adil, kültürlü, gelişimci, mutlu insan olmak istemek gibi).. hoşlanmadığımız tüm insanlar kendimizi o şekilde görmek istemediğimiz insanlar (çıkarcı, cahil, kötü ahlaklı, kaba vs olmaktan korkmak gibi) o yüzden burada denk gelmekte tesadüf değil. Adınızı, yaşınızı, şehrinizi, nasıl göründüğünüzü bilmiyorum tıpkı sizin de bilmediğiniz gibi. Ama belki şehrinize tayin olduğu için gelen ve beeelki karşı dairenize taşınan biri olarak karşınıza çıkacağım ve belki içinizde “sanki önceden tanışıyoruz hissi belirecek” bu ille de böyle olacak ve kesinkes karşılaşacağız demiyorum. Ama hayat mümkünlerle dolu. Sizinle konuşmak güzeldi. Çok teşekkür ederim. Kim olduğum bilinmeden anonim bir şekilde insanlarla kurduğum bu diyaloglar bana iyi hissettiriyor. Çünkü sadece ve sadece salt fikirler. Ve bu çok samimi :) tek bir etki söz konusu var; o da fikirler :) sizinle çok samimi bir diyalog gerçekleştirdik evet hemen bu heyecanla sizinle tanışmış da olabilirdim. Ve bu çabasız bir şekilde hayatıma dahil etmek olurdu. Ama hayat örüntümde varsanız zaten mutlaka reelde karşıma çıkarsınız. Suni bir hayata dahil durumuna değil kadere teslimim. Umarım hayat size güzel yollar sunar. Güzel insanlarla da yollarınızı kesiştirir 💓 ben teşekkür ederim. Allaha emanet olun
Çok duru bir bakış açınız var. Bunu koruyup, üzerine birseyler inşa etmeniz hayranlık derecesinde güzel ama belki kör bir atış lakin tahminim o ki karşınızdaki insanları da kendiniz gibi görme eğiliminiz var. Salt kötü de ne vicdan azabı yahu. Zalimi savunmaktan hem de zalim ve güçlüyü savunmaktan Allah'a sığınırım. Ben de akademik olarak belirtmedim ki söylediğim çok spesifik bir şey. Sınırlı bir hayat, sınırlı bir zaman) sınırsız olan ruhunuzla çok üstlerine gitmeyin ağır gelir onlara. %99 ihtimal >%1 ihtimal. %1 in gerçekleşmesi dahi bu gerçeği değiştirmez.
Suni /gerçek, tevafuk / planlı bunlar da kendi düşünceniz ve saygı duyuyorum ve yaranizi bana söylediğiniz için anlayabiliyorum bir nevi.
Twitter sevme sebebimiz de bu değil mi salt fikirler, ilginç konular. Zaten sahte hesap kullanıyorum, kim olduğum ne olduğumun ne önemi var)
Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah. Siz de Allah'a emanet olun efendim.
Sizi birini suçlamakla itham anlamı çıkmasın sakın. Benim bir kanıya varacak kadar argümanım yok sadece.. evet Twitter salt fikirlerimizi paylaştığımız bir yer fakat ben orayı daha esnek kullanıyorum. İnstagram gibi olmasa da yaşantımdan kesitler gibi. Bir nevi meşru umumi bir günlük gibi.. ve buraya göre kim olduğumuza daha ulaşılır gibi :) yine de sizi sevdim.. iyi bir insan olduğunuz ve nu konuda gayretiniz olduğu aşikar. Allah’ın da size niyetiniz dahilinde yollar sunacağına eminim. Fakat benim duam da sizinle. Hoşça kalın 💓
Hahaha çok komik))) gerçekten sizi takip etmek gibi isteğim yok. Eğer istesem ısrar ederdim. Allah razı olsun duanız için. Siz de hoşçakalin. Öyle bir itham yok anlıyorum) merak etmeyin. Konuşmanın başından beri bir hassas bir telin üstünde yürümeye çalışıyor gibisiniz) kırmak yok rahat olun.
Öyle takip etmek gibi bir isteğiniz var düşüncem hiç olmadı :) sadece fikrimi saplantılı buluyorsunuz gibi düşünerek fikrimin alt yapısını paylaştım :)
Bu kadar şirin olmayın))) şimdi ben de başlayacağım sizi üzen insana kızmaya. Gülmekten kendimi alamıyorum. Hahaha
Evet saplantılı buluyorum ama ne olursa olsun saygı duyuyorum. Bu konuyu da duru bakış ve gelişim aşacağınizi düşünüyorum
Bir soru daha, burada böyle yorumlarda uzun konuştuğunuz kişi oldu mu ve konu neydi?
Neden güldünüz anlamadım :) evet 2 kişi olmuştu. Biri çok saçma bir konuydu.. spor vücut geliştirme üzerine.. bilimsel olarak deneyimlerini paylaşan o kişi anonim olduğum için tanışmak istemişti.. Yani konuya rağmen nasıl elit bir boyuta getirdiniz vs demişti, kendi ifade etme şeklime şaşırmıştı vs.. bir diğeri de ön yargı üzerineydi. Yanlış anlaşılmalar üzerine bir soru sormuştum.. o konu üzere diyaloglar biraz uzadı yine aynı şekilde o kişi de ısrarla tanışmak istemişti :) bence birbirimizi bilmeden girdiğimiz iletişim çok daha sahici.. çok daha samimi.. reel de böyle olamıyor genelde
Gülmeme şu an bir sebep bulamıyorum ama kesinlikle cümlelerinizle alakalı)))
Ben de bir kaç defa bu sitede uzun konuştuğumu hatırlıyorum. Sitenin formatı bu sanırım)
Reelde olabilir tabiki ama öyle bir çevre gerekli. Öyle düşünmek de bazen yeterli gelmiyor. Çekemiyorsun
Açıkçası ben böyle iletişimi biraz yüzeysel bulurum istisnalar hariç. Derinine inemiyorsun kolay kolay. Karşıdaki insanın algı seviyesini, düşüncesini yansıtma durumunu ve eğitim seviyesi aşikar değil.
Ama cümlelerimi ciddiyetle seçiyorum espri mahiyetinde yazmıyorum, alınmam mı gerek şu an :) sitenin formatı değil istisnai kişilerle alakalı bana kalırsa :) e haliyle herkesin yaşam tecrübesi, zeka kültür seviyesi, anlayış kabiliyeti vs ye göre iletişime yön veriyor. Reel hayatımızda da olduğu gibi :)
Ben bu anonimliği o yüzden samimi buluyorum. Sadece salt fikir. Nasıl görünüyorsun bilinmiyor. Ama reelde öyle değil kaşıydı gözüydü fikirler ikinci plana düşüyor. Yanlış anlaşılmalar da olabiliyor. Sempatik geldiyse aslında normalde benimsemeyeceğin fikir sempatik gelebiliyor. ya da bir mimiğine takılıp yanlış anlayabiliyor insan negatif veya pozitif yönde. Fakat burada fikiri gölgede bırakacak hiç bir done yok. Tek bir done var ön yargılı yaklaşan bir beyin. Ki onlarla zaten dediğiniz gibi uzun bir diyalog zaten ilerlemiyor :)
Belki de bu muziplik karakteriniz cümlelere dökülünce ortaya çıkıyor ya da sempatik oluş bilemiyorum. Üzerine alınacağıniz kötü bir şey yok) yanlış anlaşılma olmasın estağfurullah. Edep sınırı aşılmadikca ve fikir olarak belli bir seviye olunca o istisnai şahıslar ortaya çıkıyor) Reel hayatımız çok daha farklı. Burada bir konu üzerinde konuşabiliyoruz ama reelde bir konuda sabit kalmak zor oluyor en azından benim için.
Anonim olmayı ben de seviyorum. İnsanı bir çok ön yargıdan geri bırakıyor ve aynı zamanda bu bilinmezlik inanılmaz rahat. Ben bunu çok seviyorum. Ama inanın reelde bu tarz bir tanıdığım olsa daha farklı olur benim için. Zaten böyle bir insanla aşılır ön yargılar, söylediğin gibi çektiğimiz için bir şekilde güzel bir zemine oturur ve ilerler.
Ayrıca şunu eklemem gerekiyor, bir insanı tanımak yazdıkları, düşündükleri değil bunlar sadece vitrin. En derininde sakladığıdir. Şu kısacık konuşmada dahi sezgilerimiz çok büyük alan kontrol ediyor.
İşte! Enteresan tarafı da o ya! :D Muzip biri olduğum beni tanıyanlar tarafından belgeli fakat burada sergilemediğimi düşünüyorum ya da öyle sanıyorum :D ve evet! Bilinmezlik çok hoşuma gidiyor benimde, bi nevi özgürlük gibi :) derinlikten kastınız tam olarak anladım mı bilmiyorum ama ben o durumu da şöyle değerlendiriyorum; hepimizin acıları var ya da şanslı olduğu noktalar var. Bana kalırsa bazılarımızı bazılarımızdan ayıran o acılarla başetme şekli ya da şanslı olduğu hususlarda ki duruşu (şımarma, kibirlenme gibi) derinlik sanırım buralardan akan bir gerçeklik. Üslup yüzeyselliğimizi gösterse de gerçek, bu.
Bu muziplik yapışmış çıkmaz artık)) hahaha, yani konuşulmayan dile gelmeyendir. Yaralarımız da öyle değil midir zaten. Hepimizin imtihani farklı katılıyorum bu konu çok büyük bir etken. Misal ben yeni yeni farkediyorum ki hangi durumda olursak olalım, olumlu bir mentalite ile yapılır, atlatılir olarak bakabilmek bile çok fark ediyor problemler karşısında. Bir de elbette alışkanlıklar. Düzenli aralıklarla yaptığımız şey neyse ona dönüşüyoruz. İnsan, alışkanlıkların çocuğudur minvalinde güzel bir söz vardı. İyi denk geldi konuya)) yüzeyselligini gösterdiğini siz de kabul ettiniz yani))
Orası öyle can çıkar huy çıkmaz da fire verdiğimi düşünmüyorum gayet resmî resmî ciddi konular üzerinde konuştuk nasıl anladın o tuhaf :) tabii ki de ama kısmen bu böyle. Sonuçta yüzeysellik de varolan karakterin ön gösterimidir bir nevi :)
Fragmanda filmden içerikler çıktı diye gözlerimi kapatamam ki) resmi de konuşsanız anladım ben)) son cümlede genelde felsefi bir yorum atıyorsun ortaya) düşün babam düşün) bence bunu bana açıklamasın çıkamadım içinden) ne demek istedin 'yüzeysellik de var olan karakterin ön gösterimidir derken)
İçerikten kastınız nedir mesela? :) yani aşağı yukarı var olan karakterin getirdiği bir üslup oluşur insanda. Hani kimisi kaderiyle (gerek acı, gerek güzel şeylerle) nasıl ilişki kurduğuyla alakalı. Misal basit bir örnek; fakirlik yüzünden çalmayı mübah görmek gibi..
Yani sizin mizahınız aşikardı) fragmanda belli oldu, içerikten kesitler var. Şimdi anladım. Üslub, bir vitrin gibi, en baskın, en görünen şeyler orada belli olur. Bir mağazanın vitrini, mağazadan kesitler taşır gibi. Aslında dün bu konuda bir soru takıldı ama burada sormadım. Reklamı yapılan özellikler mi daha iyidir yoksa yapılmayan mı. Güzellik, zeka, yetenek vs.
Aşikar olan kısım ki neresiydi :) bileyim ki önlemimi alayım :) tabiatımı ayan etmek istemem.. bence reklam konusunda bizim algımız ve reklam yapan ya da yapmayan konumunda ki kişinin gerçekleri üzerine göre değişir. Yani zeka konusunda reklam yapıyor dediğimiz kişi belki zekasını ispat etmek değil fikirlerine varsa tezat fikirler kendi fikrinin sağlamasını yapıyordur. Doğru mu düşünüyorum acaba diye fikir alışverişi yapmak gibi. Güzellik konusunda da güzelliğini fazla gözler önüne seren belki bir iç doyumsuzluktan fazla reklam ediyordur (bu güzellik, maddi durum vs olabilir) sergilemeyen iç doyumu yakaladı gibi bir durumu da göstermez belki güzel bulunsa da o bulmuyordur, belki belli takım katı kuralları olan bir ailede yetişmiştir. Çok şey mümkün bence. Hiç bir şey net bir cevap veremez bize.. insan adına net bir kanıya varmak çok çok zor… daimi bir değişken çünkü
Nope) bu sır benimle mezara gidecek hahaha, sadece içgüdü diyelim ve bazı konularda benim şaşırmamla birlikte biraz fazla analiz etmem. Kalpte olan neyse, bir şekilde dışına sızar suni! de olsa. Reklam elbette, bir şeylerin daha iyi olması veya bir şeylerin daha kötü olması gibi olunabilir bakış açısı, daha farklı da olabilir lakin net olarak şunu söyleyebilirim ki reklam edilen veya öyle sanılan şey karşıdaki insanda nasıl bir etki oluşturuyor ve amacı ne bu önemli bence. Hitabet sanatı meşhur sokak satıcılarımizi düşün bunu reklam ediyor ki ürünü satıyor bir şekilde. Amaca yönelik bir eylem. Zekasını ön plana koymayan, tartışma amacındski kişi de sonuçta ne elde ediyor, amacı ne bir süre sonra aşikar olur elbette. Burada ön yargılı olmayıp, duru bir akıl ve kalple görmek de önemli. Peki ya kaçınılmaz reklam, çok güzel bir kız, çok zeki bir adam ister istemez belli eden halini konuşması, görünmesi bile, bu durumda nasıl olur reklam olmak istemeden de? Bu arada siyaset konuşmaktan iyi kaçtık)
Umarım doğru anlamıştır cevabım da doğru olur umarım. Okumakta ve daha doğrusu anlamakta güçlük çektim. T9dan sanırım yazıları düzelticem diye yanlış yazıyor bende de oluyor gönderdikten sonra farkediyormuş çoğunlukla uzun uzun yazınca takibi zor oluyor tabi :) neden ısrarla sakınmak istediniz anlamadım çok da sır olabilecek bir şey olmasa gerek :) zeka daha seçimi zor bir şey. Misal kendini iyi ifade edebileni zeki zannedebiliyor genelde insanlar. Benim için zeka fikir yürütebilme kabiliyetidir. Bunun için üniversite mezunu ya da okutmayı bilmeyen bir insan benim için hiç bir farkı yok. İsterse milyon tane kitap okusun. Okuduklarını çok iyi aktarıyor fakat fikir yürütemiyorsa benim için zeki değil yeteneklidir :) güzellik de göreceli bir kavram. Bazen çok güzel bulunan biri başkaları tarafından vasat hatta çirkin bile bulunabiliyor.. :)
Siyasetten kaçmak gibi bir niyetim yok ama siyasete de girersek gayya kuyusu gibi çıkamayız :)
Ya kusura bakma) tekrar okudum da mahvetmiş ortalığı)) ah T9
Hahahaha gayya kuyusu))
Tabiatımi açık etmek istemiyorum dediğin için sır olarak saklıyorum)) ilginç bir fikir ortaya atayım o zaman gecenin karanlığında)) zeka, güzellik yetenek hepsi bir illüzyon bence. Hepsi bir şekilde manipüle edilebiliyor. Birinin düşüncelerini kopyalayan birisi bir noktaya kadar kendi içinde tutarlı zeki görünebilir, makyaj malum. Çok güzel bir çıkarım, fikir yürüyebilmek hemen aklıma Dücane hoca geldi, zayıf zekaların bir konu üzerinde tekrar düşünebilme yeteneği yoktur demişti. Benim için zeki insanın tanımı, o insanın gündemi ve vizyonudur. Ne yapıyor ne amaçlıyor. Çünkü üretmeyen, amaç edinmeyen zeka zamanla azalır ve söner.
Parça parça yazmak iyi geldi) takılmadık düzeltmeye pek) Ben kaçıyorum siyasetten, belki gücüm yok birseyler değiştirecek kadar ama kendimi değiştirmek istiyorsam vasati talep edemem.
Tabiatımı açık etmek istemem derken genele hitaben söylemiştim :) gerçekten amacım size muzip ya da herhangi bir yönümü saklamak değildi ama aşikar ettiğimi de düşünmemiştim :) buradan dahi anlaşılan bir şeyse şayet dikkat etmek isterim niyetiyle sormuştum :) kesinlikle bende katılıyorum gündem olayına. Dücane hocanın de sevdiğim söylemlerindendir. O kadar doğru ki.. neyi gündem yaptığı, olaylara nasıl yaklaştığı vs zekasını belli eden bir done. Okumayı bilmeyen biri şanssızlıktan okula gidememiş olabilir mesela. Okumayı bilmese de hayata dair mücadelesi yöntemlerinin onun zekasını gösteren :) bazen bir çok okumuş çok iyi yerlere gelen insanlar yüz karası olabilir :) keşke fikrini söylemese dediğimizi nice kişiler olmuştur eminim ki :)
Teşekkür ederim güzel sohbet için) uyuyalım ve kader planının yarın bize neler göstereceğine bakalım. Muhabbet hasıl oldu aramızda) en iyisi burada bitirelim) iyi geceler dilerim. Rabbım afiyet ve bereket nasip etsin ve hayırlı olanı kolaylaştırsin. Gidelim muzip hanımefendi)
Yazılarımı yarı uykulu saçmalayarak yazmışım zaten siz bu yazıları yazarken de çoktan uyumuşum :) ben teşekkür ederim, dualarınız içinde teşekkür ederim bilmukabele :)
Merhaba, İnsan kendini nasıl tanır?
Merhaba, niçin böyle bir soru sordunuz? :)
Kendimi yeteri kadar tanıdığımı düşünmüyorum sebebi budur.
Kendini tanımak mümkün mü?
Evet mümkün ama nasıl yapılıyor bunu ben de bilmiyorum?
Niçin kendinizi tanımak istiyorsunuz? ya da kendinizi tanımadığınızı düşündürten nedir?
Link bırakıyorum. Kendimi tanımadığımı düşünmeme sebebim de budur
Karşımdaki insanı tam olarak tanıyamıyorum.
youtube.com/shorts/FHapx24S18A?feature=share4
Başkasını tanımak için kendini tanımak istemek mi yani?
Tam tersi başkalarınıni tanımadığımı düşündüğüm için, kendimden başlamak istiyorum.
Aslında aynı şeyi söylemiş sayılıyoruz :) mümkünü olmayan bir istek bu. Tanımak ve sanmak hangi çizgide olduğunu hiç bir zaman bilemezsin
Evet)) insanın neyi sevdiği neye meyli olduğu, özelliklerinin ne olduğu az da olsa ipucu vermez mi peki?
Aslında olabilir. Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim iyi bir örnekleme olabilir?
Tabiki olabilir ama mecburi arkadaşlık yapan insanlar veya hiç arkadaşı olmayan insanlar var. Tam bir genelleme mümkün değil.
O zaman insanı tanımak hiç bir zaman mümkün değil?
Ama bir yolu olmalı öyle değil mi, çözümsüz olması bana mantıklı gelmiyor.
Çözümsüz olması bir kayıp mı? Birini tanımak zorunda mıyız? ya da kendimizi tanımak zorunda mıyız? Böyle bir endişeniz neden oluştu?
Kendimizi tanımamız, sağlam adımlar atabilmemiz için gerekli bence. Ne istediğimiz, ne kadar istediğimiz gibi sorular bizlere gelecek adına yapacağımız işleri belirlemede yön gösterici olmaz mı?
Bu endişenin kaynağı, yıllar sonra geriye dönüp baktığımda aklen ve vicdanen rahat olmak isteyisim. Kusura bakmayın geç yazdığım için, yoğun oluyorum arada.
Önemli değil. Fakat onca yoğunluğunuza rağmen sorularınızın cevaplarının bende olması :) söylediklerim size gerçekten kılavuz olmalı? :)
Düşünebilmek ayrı meziyet, anlatabilmek ayrı meziyet, anlaşılabilmek apayrı meziyet. Ben anlayacağınızi düşündüğüm için sordum) okuyan, araştıran, gelişen bir bireysiniz. Ki böylece anlaşılabilmenin ötesinde cevapların da olduğunu düşündüm. Yanlış mı yaptım)
Yeni bir soru sorup linki buraya bıraksanız olur mu) her seferinde 100 tane yorumu kaydırmak zorunda kalıyorum)
Cevabınızı her ne kadar anlamasam da :) t9 yine yapacağını yapmış galiba :)
Bir insan neden kendini tanımak ister ve bu mümkün mü? ↗
Merhaba, yeni bir soru sormak istiyorum. Arkadaşlık senin için ne demektir? Eğer bir soru açabilirsen altına yazayım.
Sizin için arkadaşlık ne demek? ↗
Cok cesıtlı topluluklar orada her şeyi ucta yaşıyorlar