Arkadaşlar bunun hepimizi ilgilendirdiğini düşünüyorum, her hafta bir sürü bu tarz mesaj alıyorum, +92(pakistan), +1(ABD), Bulgaristan, Afganistan gibi birçok hattan beni iş için arıyorlar en sonunda birisiyle konuştum ve Facebook ve Instagramla anlaşmalı olduğunu ve oradan numaramı bulduğunu söyledi şimdi Instagram ve Facebook hesaplarının hepsine işçi bulmak için girmeleri çok zor birde bu hesapları ben çocukken açmıştım bakan birisi çocuk olduğum için işçi olamayacağımı anlar Instagram ve Facebook o zaman benim telefon numaram gibi özel verilerimi satmış gibi geliyor zaten sürekli dava açılıyor Facebook'a benim gibi bu durumu yaşayan var mı önerileriniz nelerdir ben Facebook ve Instagram hesaplarımı silmeyi ve telefon numaramı da en kısa sürede değiştirmeyi düşünüyorum sizin tavsiyeleriniz nelerdir? (Aynı zamanda bazen asgari ücretin altında maaş teklifinde de bulunuyorlar)
bazı sitelere falan üye olurken numaranızı yazıyorsunuz ve numaranızın reklam ve pazarlamada kullanılmasında izin veriyorsunuz. Ve parayı bastıran bu tür sitelerden izin verdiğiniz için satın alabiliyor
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bunların iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum, sigortasız kaçak yollarla Türkiye'ye sokulacak işçi arıyorlarmış her gün birileri arıyor beni sürekli. Operatörüme gitsem ve telefon numaramı değiştirsem sizce düzelir mi?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
bazı sitelere falan üye olurken numaranızı yazıyorsunuz ve numaranızın reklam ve pazarlamada kullanılmasında izin veriyorsunuz. Ve parayı bastıran bu tür sitelerden izin verdiğiniz için satın alabiliyor
Bunların iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum, sigortasız kaçak yollarla Türkiye'ye sokulacak işçi arıyorlarmış her gün birileri arıyor beni sürekli. Operatörüme gitsem ve telefon numaramı değiştirsem sizce düzelir mi?
hattını yurt dışı aramalara ve aranmalara kapatabilirsin e devlet üzerinden aranma izinlerini değiştirebilirsin
Bu numaralar benim sadece telefon numarama mı erişmişlerdir sizce başka verilerim de ellerinde midir ellerindeyse hangi veriler olabilir
Senin gibi binlerce kişi aranıyor hergün. Takılma bunlara açmaya bile tenezzül etme direkt meşkule at bir daha aramıyorlar bile
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için ama sizce başka bilgilerime de ulaşmışlar mıdır
bahsettiğim tarzda sitelerde hangi bilgilerinizin paylaşılmasına izin verdiyseniz o bilgilerinize ulaşırlar
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!