Dizüstü bilgisayarım sizlere ömür oldu. Bu yüzden de bilgisayardan iyi anlayan arkadaşlardan yardım istiyorum. Fazla ısınmayan, pil ömrü uzun, oyun kaldırabilen, görüntü ve ses kalitesi temiz, güçlü, yüksek olan, sinema ve müzikte insanı büyüleyen ve fişek hızında akıp giden bir dizüstü bilgisayarı istiyorum. Önerileriniz varsa öğrenebilir miyim? Özellikler olarak da yazabilirsiniz ya da tavsiye bir dizüstü bilgisayar da önerebilirsiniz.
Cevabın nedir?
İnternet & Teknoloji konusunda 847 cevap paylaştı. Fiyat sınırlaması yok sanırım sana şunları önere bilirim, en başta lenovoyu öneriyorum, bir açıklama yapmak zorundayım şu konuda her ne kadar kafanı karıştıracak olsa da veya güven vermese de Lenovo güvenilir bir bilgisayar firmasıdır. Çünkü Dünyanın en iyi bilgisayarlarını üreten "İBM" Lenovonun sahibidir.. Lenovo bilgisayarına güvenebilirsin, ben 2 yıldır kullanıyorum her hangi bir problem ile karşılaşmadım son derece güzel bilgisayarlar. Kolay kolay ısınmıyorlar, ses ve hızlılık bakımından üst düzeyde size bir sistem sunuyor Lenovo size önereceğim lenovo bilgisayarlarına gelelim;
www.vatanbilgisayar.com/...notebook-bilgisaya.html ( bu bilgisayar sizi en az 8 sene sıkıntı çıkartmadan götürür )
www.vatanbilgisayar.com/...6-4gb-w81-notebook.html
www.vatanbilgisayar.com/...6-2gb-w81-notebook.html
Bir diğer firmasıda kesinlikle Asus, asus Bilgisayar dünyasında önde gelen bilgisayar firmalarından birisidir Lenovonon bir arka sırasında yer almaktadır.
www.vatanbilgisayar.com/...2gb-156w8-notebook.html
www.vatanbilgisayar.com/...gb-156-w8-notebook.html
Dell de çok iyi bir birmadır.
www.hepsiburada.com/.../productDetails.aspx
www.hepsiburada.com/.../productDetails.aspx119 Yorumla- +1 yıl
IBM Çinliler tarafından satıl alındı diye yazıyordu. Nedir ne değildir bilmiyorum ama artık IBM diyerek güvenemeyiz diyenler var. Asus içinse kırılmalar, çatlamalar vs diye çok şikayetçi okudum. Dell için de artık pil ömrünü düzelttik diyorlar ama hep fasa fiso diyenler oldu. Elbette her markadan memnun olup memnun olmayanlar var ama her markanın kendine has illa ki bir sorunu çıkıyor. Kimi sağlamlıkta kimi işçilikte vs. Bunca insana denk gelmiş, bana hayli hayli gelir çünkü ben elektronik konusunda cidden çok şanssızım. Ne aldıysam sorunlu çıktı. O karar kararsızım ki anlatamam. Masaüstü toplama pc yi dahi şu an düşünmeye başladım.
- +1 yıl
Yok hayır Çinliler almadı, takip ediyorum. sürekli hala İBM üretiyor Lenovo Y510 öneririm sana kesinlikle çok memnun kalacağım bir laptop. Asus'a gelince laptoplar naziklerdir her laptop kırılabilir, bunu sadece asus'a yıkmak hata olur, asus kullanan akrabalarım var her türlü photoshop, Cinema 4D, after effeck gibi ağır programları hiç kasmadan ve ısınmadan rahat bir şekilde çalışıyor asus ta lenovo da internette yazılar bazı haberlere inanmayın çoğu zaman karalamak için diyorlar. Şimdi şöyle düşünülim
Bu bilgisayarı almanız daki temel amaç denir,
Oyun için mi alacaksın?
Gündelik kullanım için mi?
Grafik Tasarım VB programları kullanmak için mi?
İlk etapta bunları belirlemen lazım.
Yani anlatmak istediğim ihtiyacına göre bir bilgisayar laman lazım,
hani sen oyun oynayacaksan gidipte bir günlük kullanım bilgisayarı alırsan tabi işini görmez. Çoğu millet böyle aldığı için sonra forumlarda orada burada yazıyor vay efendim kasıyor, ısınıyor falan.. Isınır tabi, kasar da. - +1 yıl
Macbook var aklımda açıkçası, yurt dışından uygun fiyata bulabilirsin diyen arkadaşlar var. Eğer macbook olursa oyun için fazla diretmiycem ama onun dışındaki markalarda oyun oynanabilmesi şart. Okul ile ilgili tüm işlerimi yapabilmem gerek. Artı sadece ben kullanmıycam bu pc yi.. Babam da kendi şirketsel işleri için de kullanacak..
- +1 yıl
Eğer çok üst düzey bilgisayar istiyorsan bunu seç derim,
www.hepsiburada.com/.../productDetails.aspx - +1 yıl
Ayrıca Lenovo Y510 P lerde 8 GB SSD bulunmaktadır, SSD açıklamak gerekirse SSD, HDD sonra çıkmış bir yeni nesil sabit sürücüdür. SSD saniyede 600 MB varan hızları vardır. yani bilgisayarın güç tübesine bastığın bilgisayarın masaüstüne gelme süresü maksimum 12 Saniye 12 saniye için masaüstü geliyor yani anayacağın ama diğer bilgisayarlarda bu böyle değildir 1,2 dk buluyor masaüsütne gelip programların açılması. :) diğer bir konuda mesela atıyorum bir oyun vs yükledin yüksek performans sağlanması için de bu ssd son derece önemli rol oynuyor çok iyi bir performans sunuyor. Lenovo Y510 P tam ideal istediğin gibi bir bilgisayar
- +1 yıl
Özelliklerini beğendim ama o Lenovo yazısı yok mu.. O bir çuval inciri berbat ediyor. Tüketicş haklarında o kadar çok pişman olan ve şikayet eden var ki. Hani her pc yi şikayet eden var ama Lenovo daki şikayetler şaka gibi.. Böylesi dandik bir ürün olabilir mi diye şoka giriyorsun.. Kimisine iyi çıkıyor şansına onlar istisna aslında ve istisnalar da kaideyi bozmuyor. Bu özellikteki bir sony baksam fiyat uçar. Ne öyle ne böyle.. Ama çok teşekkür ederim bilgiler için.
- +1 yıl
Rica ederim ama kulaktan dolma yorumlara bakma,
Siteden alan yorumlara bakabilirsin, sen güven pişman olmazsın bu bilgisayarda
www.istanbulbilisim.com.tr/...ok-fiyati,73019.html - +1 yıl
www.gold.com.tr/lenovo-y510p-59-410776-notebook_u bak buradada 5 saat yazıyor
shop.lenovo.com/.../#tab-teknik_özellikler kendi sitesi 5 saat yazıyor minimum 5 saat çalışıyor abimde dediğim gibi maksimum 9 saat - +1 yıl
Ben yakından incelemeye bir gideyim birazdan bu ürünü.. Görünümü de göze hitap ediyor. Ben istediğim özellikleri kafamda belirledim az çok.. Bu pc de de bu özellikler mevcut. Sony, toshiba olmazsa, asus a bakıcam o da olmazsa yurt dışından mac getirtebilirsem uygun fiyata o olur o da olmaz lenovo olacak.. Tekrar teşekkür ederim.
En İyi Cevaplar
- İnternet & Teknoloji konusunda 582 cevap paylaştı.
+1 yılSen resmen Lenovo İdeapad Z510'nu tarif ettin ((:
175 Yorumla- +1 yıl
Ne konuda güven vermiyor? Söyle yardımcı olayım. Bütçen ne kadar birde onu söylersen daha iyi seçenekler dizebilirim
- +1 yıl
şu an sana Lenovo Z510'dan yazıyorum çin diye vazgeçmeyeceksin çünkü çinliler bir malın iyisini de yapar kötüsünü de. Samsung, Lenovo, Sony bunlar hep çin üretimi. Hele Sony japon malı ama çinde üretiliyor. Bunun nedeni çinde işçilere verilen ücretin ucuz olması bu yüzden firmalar kar ediyorlar. Ben bu bilgisyara format atarken orijinal windows 8'i sildim servisi aradım durumu anlattım ve windows 8 cdlerini istedim. Servis taa çinden bu cdleri bana 4 günde DHL hızlı kargo ile yolladı. Normalde hızlı kargo ile birde DHL ile ürün yollasan 50-60 dolardan aşağı para ödemezsin ama servis o kadar iyiki ücretsiz yaptı bunu benim hatam olmasına rağmen. Sonra söylediğin bütçeye göre başka bilgisayarlar bakabilirim ama diğer markalar hep senden 250-300 TL fazla marka parası alacaklar aynı paraya Lenovodan iyi bir bilgisayar alabilirsin. şu an kullandığım bilgisayarın pil ömrü 5-6 saat sürüyor. Üstüne lonovonun kendi pil koruma programı ile pilin ömrü uzuyor.
- +1 yıl
Sıcaklık desen en iyi oyunda bile elimi bilgisayara koyduğumda sadece 1-2 derece normal ısıdan yukarı çıkıyor ki buda çok iyi bir başarıdır. Hızını i5 işlemciden alıyor ama senin bütçen ile bunun i7 işlemcili olanını kullanabilirsin. Ses kalitesi çok iyi nasıl bunu zaten Lenovo kullananlar bilir. Klavyenin üstünde çıkıntı bir kısım var ve ses o kısımdan çıkıyor sanki bir boşluktan ses çıkar gibi yüksek bir ses veriyor ve DOLBY V4 ses yazılımını kullanıyor :) Tek tık ile kurtarma ve yedekleme fonksiyonu mevcut. Tasarımı çok hoş 2 Tane 3.0 usb var. Nvidia 740M ekran kartı kullanıyor 2GB ekran kartının 8GB bilgisayarın ram'i var. Birde ben bilgisayara 120 GB SSD taktım hızına söz yok :)
- +1 yıl
Birçok ürün çinde üretiliyor evet ve de sebebi ucuz maliyeti ama dediğin gibi diğer markaların asıl sahipleri japon vs onların ürettikleri yarattıkları özellikler ve sony ye yakışır şekilde üretiliyor ama lenovo kendi malları olduğu için her şeyiyle kendileri ilgilendiği için ne kadar ileri düzeyde olabilir diye düşünüyorum, bilmiyorum önyargı da olabilir benimkisi, ancak kullanıcı olunca anlayabilirim belki de.. Servisine gelince, nice markalar var kendisi iyi ama serviste sıfır.. Bunun servisi iyi olabilir ama yukarıdaki düşüncem beni etkiliyor. Casper ile ilgili bir süper yorumlar bir de berbat yorumlar okuyorum. Biraz da şans işi sanırım. Kimisine çok iyi denk geliyor kimisine kötü.. Lenovo nun da sana iyisi denk gelmiş olabilir mi ki :) ben fazlasıyla şanssızım teknoloji konusunda. İki pc aldım ikisi de beni hayal kırıklığına uğrattı..
- +1 yıl
Bir tanesi şanstır ama birden fazlası şans değil bilgidir ;) Bende almadan önce bu marka hakkında ön yargılarım vardı. En yakın arkadaşım aldı 3-4 ay kullandı bende vardım baktım bilgisayar harbi harbi iyi sonra bende 1900 TL para döktüm bu pcyi aldım. Kaç aydır kullanıyorum sıkıntı yok :) Evet teknoloji şans işi ama şans işi diye gidip iyi marka almak var birde gidip kötü marka almak var. Ne kadar bilgili ve tecrübeli yanaşırsan bu şansını o kadar iyi arttırırsın. Ben bu bilgisayardan önce HP kullanıyordum onu babam almıştı hediye o yüzden bilemedim çok iyi bilgisayardı ama ısınma sorunu vardı. Bunu mesleğim olduğu için A'daz Z'ye araştırarak aldım o yüzden şu an mutluyum :) Seninki tamamen ön yargıdan ibaret ha sen bu konuda en iyi markayı bilmek istiyorsan en iyi marka Toshiba sonra da Asus'tur. Ama bunlar hem marka parası çok yer hemde çok iyi mal üretir. Casper'a sakın bulaşma. Şu hayatım boyunca birşey öğrendiysem casper iyi teknoloji kullanır ama kasanın hem kötüsüne kaçar.
- +1 yıl
Casper alırsan aman düşmesin aman vurmayayım aman birşey olmasın diye narin davranman gerekecek.
- +1 yıl
Her kişi farklı söylüyor.. Şu anki halimi tarif bile edemem.. :) Demek ki o yüzden kuzenimin pc si parçalandı, casper dı.. :) Sony ye aşık bir insanım aslında, telefonum bile sony.. Ama yanaşma diyenler var.. Benim toprağa verdiğim pc acer idi. Çok övgüler duymuştum.. Aldığıma pişmanım ama..
- +1 yıl
Bende Sony fanatiğiyim. Telefonum Xperia Z. Ama Sony bilgisayarda çok marka parası alıyor. Yaptığı bilgisayarlar çok iyi ama o paraya o özellikler çok komik oluyor. Sony genelde oyun için değilde iş için kullanılmaya uygun. Hani havan olsun işte kullanabileyim yeter bana diyenler için :) Bu arada senin halinden anlıyorum teknoloji böyle birşey. Her kafadan farklı ses çıkar ama işi erbabına danışacaksın. Bak gidip mağazadaki satış yapan elemanlara bile danışma onlarda hiç birşey bilmiyor. Onları koymuşlar oraya ağızları laf yapsınlar diye kandırdıklarına kitliyorlar ürünü. Acerin bana tasarımı hayatım boyunca hiç çekici gelmedi. Bilgisayar hayranı olduğum için madem o kadar para veriyorum biraz karizması olmalı :)
- +1 yıl
Beni de o 8 saat pil ömrü olması vurdu ama malesef hiçbir zaman kanıtlayamadı 8 saatlik ömrünü Acer.. :) Ben sony nin kendine has olan ekranını seviyorum.. Bizim sırrımız ekranımız diyorlar.. Bu kalitedeki ekranı başka hiçbir pc de göremezmişiz.. Hak veriyorum, sony diyorsa doğrudur.. Boş konuşmaz sony.. Allah ım resmen büyülenmişim ben.. İlk pc yi verseler aşkla alıcam herhalde.. :)))
- +1 yıl
"Büyülenmek" çok etkileyici bir kelime oldu (: Elimde olsa tüm teknolojik ürünlerimi Sony'den almak istiyorum ama mantığım izin vermiyor bazı konularda (: Yoksa düşünsene bilgisayarın, kulaklığın, telefonun, televizyonun tüm elektronik eşyaların Sony logosu taşıyor ve hepsi Sony'nin en son çıkan malı (: Hepsi birbiri ile nasıl kolay anlaşır düşündün mü hiç (: Komşumda Sony'nin çok iyi bil bilgisayarı vardı telefonu NFC'ye dokundurduğum gibi bilgisayar telefonu gördü ve tüm dosyalarım tak diye açıldı (: Sony'nin kulaklıkları var çok beğeniyorum bir tane gördüm 1000 lira civarı çok pahalı ama birisi bana hediye etse ne güzel olurdu çok merak ediyorum nasıl bir kalite de ses veriyor (:
- +1 yıl
Şu anda beni yaktın yıktın anlatamam.. Sanki şimdi şu dakka çıkıp alasım var.. :))) Üç günlük dünya diycem kıyıcam paraya ister akıl işi olsun ister olmasın, diyor içimdeki ses ama babam içimdeki sesin kulağını çekiyor ve susuyor.. :))) Klavyesinin o ışıklandırmasında bile asillik akıyor.. :) Sony çalışıyor olsaydık eğer bizden öte temcilsi bulamazlardı emin ol.. :)
- +1 yıl
Bende bazen öyle diyorum. Annem bilir mesela ben kafaya koyduğumu yaparım. Bu telefonu almadan önce o kadar laf yaptılar kafam esti gittim aldım herkes dedi o kadar para verilir mi sitem yaptılar şu an çevremde 3 kişi Z1 bir kişide Z kullanıyor hepsi memnun. Bunlardan birisi de amcam :D Şu sitede ve çevremde yaptığım övgüyü Sony'nin hiç bir çalışanı yapmamıştır. Şunları kanıtlamanın bir yolu olaydı da Sony'e göndereydim hiç olmadı Z4 çıkınca bana onu yollasalardı (: İşte aşk bazen 4 harfli olabiliyor (:
- +1 yıl
Ekşi sözlükten Dell ile ilgili yorumları okuyordum. Kimisi göğe çıkarmış, kimisi çamura çalmış. İnanılmaz derecede kararsızım. Bir yandan da o dört harf aşkı var tabii.. :) Hatta bir tanesi Lenovo alanlara üzülüyorum demiş.. Keşke hediye olarak gelse pc de beni şu karar verme derdinden kurtarsa.. Karar verememe konusunda bir dünya markasıyım..
- +1 yıl
Bu gözün gönlün açılsın diye :D www.sony.com.tr/electronics/vaio/vaio-pro-11-13 buda Vatan Bilgisayar'ın en çok sattığı bilgisayar listesi https://prntscr.com/5652aj Ben liste'de 8 tane Lenovo saydım bilmem anlatabildim mi (:
- +1 yıl
Casper var ama o mantığa göre gidersen herkesde Samsung ve iPhone var. Ama bize göre en iyisi Sony (: Ve Lenovo tek bir modelden satmmaış birçok 8 farklı modelde en çok satılan listesinde (: Samsung'a karşı da benim ön yargım var. Bence Samsung'ta bilgisayar sektöründe iyi değil. Oda çok fazla marka parası alıyor. Aynı Sony gibi ama dayanıklılığı bilgisayarda nedir bilmiyorum. Dell hakkında yorumsuzum tecrübem yok malesef kullanan arkadaşımda yok genelde tamire falan geldiğinde görürüm. Macbook oyun değil oda iş bilgisayarı. Onu alacağına git Sony al (: Windows değil işletim sistemi ama yüklenebiliyor. Windows yüklersen ne kadar stabil olur tartışılır. Çoğu şirket Mac kullanıyor. Eğer ileride bir şirkete girmeyi falan düşünüyorsan ve oyun oynamam windowstaki uygulamaların benzerleri macte bana yeter diyorsan alabilirsin. Bir yazılım şirketine falan girdiğinde mac kullanmanın faydalarını görürsün. Donanım olarak sağlam bilgisayardır zaten donanımları kendi işletim sistemine göre uyumlu
- +1 yıl
Aslına bakarsan çok sattı diye kalitelidir demek her zaman için doğru olmuyor çünkü araya fiyat uygunluğu giriyor. Dün pc bakarken bir aile vardı ve bütçelerine uygun pc arıyorlardı. Lenovo baktılar. Şimdi sorsan iyisi diye alıyoruz demezler hatta bilmiyorlardır da zaten iyi mi kötü mü diye.. Sen şimdi kullanan tarafsın ve ne şanslısın ki çok memnun kalmışsın. Yorumlara bakıldığında senin gibi memnunlar var. Kimisi pc den memnun değil ama servis güzel diyor. Fakat çoğunluk çok pişman, inanılmaz şikayet var. Teknik bilgiler vermişler. Ben anlamam onlardan ama sen okusan ciddiliğinin ölçüsünü anlarsın.. :) Çok eskiden almış olanlar var ve hala pc çalışıyor ama yeni çıkanlar bu kadar sağlam değil diyor. Bunca insanın başına gelen şaka olamaz.. :) Bunlardan biri olmak istemem açıkçası.. Sen de istemezsin.. Tekrar söylüyorum cidden bu kadar şikayet içinde memnun kalmış olman çok şanslısın dedirtiyor bana.. :)
- +1 yıl
Şu yorumların linkini atsana bana ya (: Cidden merak ettim (: Teknolojiden anlamayıp Türkiye'de atıp tutmasını seven çok insanda var. Bunlar büyük ihtimalle onlardandan gibi geliyor bana. Ama sen kafaya koymuşsun belli ki o yüzden ben ne desem boş (: Bari şunu söyleyeyim Asus ve Toshiba dışına bakma
- +1 yıl
Lenovo Y50 Touch Review & Gameplay: https://youtu.be/_zYnem_3L_E Eğer Lenovo alırsam bundan alabilirim diye düşünüyorum.. Türkiyede yok demiş birisi ama bilmiyorum.
- +1 yıl
https://eksisozluk.com/lenovo--952140?p=23 burada bol bol şikayet var. Seç beğen oku.. Üşenmedim neredeyse en son sayfadan ilk sayfaya kadar okudum.. :)
- +1 yıl
Ben sana bunu önerecektim: www.vatanbilgisayar.com/...6-4gb-w81-notebook.html
Senin dediğin bilgisayarı bende yeni görüyorum ama şöyle bir modeli modeli var
www.vatanbilgisayar.com/...6-4gb-w81-notebook.html - +1 yıl
Ohoo sen sözlüklere bakarsan her bilgisayar için ayrı ayrı laf ederler. Sözlüklerde hiçbir bilgisayar için şu iyi demezler. Hangi markayı yazarsan yaz kötüleyen birileri hep çıkacak. Çok yanlış siteye bakıyorsun :D
- +1 yıl
İ7 8gb ram 1tb hdd 2gb harici ekran kartı 2.40 / 3.40 turbo Ghz ekran HD + LED çözünürlük 1600 x 900 fazla ısınmayan, sesi güçlü.. Şimdilik aklıma gelen istediğim özellikler bunlar.. :) Bellek tipi DDR3 ve DDR3L var. Bunlar nasıldır? İyisi midir, arasındaki fark nedir? Bir de TFT ekran var. Artı grafik tipi 840M ile 650M var. Bunların yarattığı fark 650yi seçmeye engel olur mu? Sorularım bunlar, cvplar için şimdiden tşkler.. :)
- +1 yıl
DDR3L düşük güç ile çalışan yeni nesil bir ramdir.650 840 ekran kartına göre çok daha kalitesiz görüntü sunar. Senin videodaki bilgisayarda bu: www.vatanbilgisayar.com/...56-2gb-w8-notebook.html
Bak şuna inan ses konusunda Lenovo çok iyi ya şurda olsan gösterirdim sana bundan bundan dolayı diyede anlatamıyorum buradan nasıl iyi olduğunu :D
https://prntscr.com/565usl bak resimde bu gördüğün kısımın içinde boydan boya büyük bir hoparlör var ses oradan geliyor. Ve hoparlöre bardağı tutarsında sen yüksek gelir ye heh tam onun gibi yüksek ses vermesi için hoparlör orada araya gizlenmiş durumda. - +1 yıl
Tabi Sony olsa herşey daha güzel olurdu (: 4 GB olanda oyunlar için daha fazla hafıza olmuş oluyor. Ama 2 GB'da piyasadaki tüm oyunlara yeterlidir. Burada önemli olan ekran kartının modelinin yüksek olması
- +1 yıl
Araya gizlemişler çünkü uyanıklık etmişler.. :))) DDR3L, DDR3 e göre daha iyi o halde.. Peki 840 uygun mudur? Yoksa daha üstü olması gerekir mi? İdeallik olarak yani? Bunların hepsinin bir arada olduğu bir pc yok ki.. İlla ki bir özelliğinden biri farklı oluyor.. :/ Şu SSD harddisk var bir de.. Ben bunu fazla görmedim baktığım pclerde..
- +1 yıl
840 Gayet uygundur ben 740M kullanıyorum zaten (: Tabi her özelliği bir arada bulamazsın. Önemli olan en iyisini bulabilmek. SSD disk normal disklere göre nerden bakarsan 10 kat daha hızlıdır. Her bilgisayarda yoktur çünkü pahalı bir disk çeşitidir. Benim bilgisayarda da yoktu ben sonradan satın alıp taktım. Bilgisayarın hızına önemli ölçüde hız katıyor fakat bu hızı büyük oyunlar oynarken ve bilgisayarı açıp kapatırken görüyorsun. ya da bilgisayarda tarama yaparken.. vb
- +1 yıl
O mümkün değil arkadan ışık vurduğu zaman parlar bunun tek çağresi parlaklığı yüksek seviyede kullanmaktır bilgisayarı. İkince olarak evet öyle birşey var ama bu çok farkedilmiyor. Tamamen yandan bakarsan hafif siyahlık görünüyor ekranda düz bakarsan düz görünüyor. Xperia Z kullandıysan ya da Z1 aynı onun gibi (: Ayrıca tabi ki ileride baktın ihtiyacın var sende benim gibi taktırabilirsin ya da takabilirsin çok kolay birşey (:
- +1 yıl
Z1'de de TFT ekran var bir sıkıntı yaşıyor musun (:
- +1 yıl
Takıntılısın sen :D Sana ben bilmediğin bir sürü özellik söylesem onlarıda istersin ama onlara para yetmez :D Artık casper almada ne alırsan al haline geldim bir türlü kara veremedin (:
- +1 yıl
Bende mükemmeliyetçi biriyim ister teknolojide ister diğer şeylerde en iyisi alayım en iyisi olsun bir kere olsun kafasımdayım ama senin kadar çok düşünmem bu herşeyden önce beyne zarar daha almadan beyin hata verir onun çağreside yok :D Telefonu alırken öyle yaptım bilgisayarı alırken öyle yaptım bunların hiç birinden pişman olmadım arkadaşlarıma telefon aldırırkende hep ısrar ettim başta hepsi çekindiler şimdi onlarda Sony i ısrar ediyorlar. Belki mesleğim den dolayı fazla kafa yormadan birkaç saatte karar verebiliyorum alacağım ürüne :) Teknoloji konusunda çevremde geniş karar vermek kolay oluyor ama bir kız için alış veriş düşünemiyorum hele birde teknolojide. Baksana kaç saattir konuşuyoruz hala karar veremedin (: Sponsoru herkes arıyor bulursan banada haber ver (:
- +1 yıl
Tut ki aldım ve şikayet eden kişilerin düştüğü duruma düştüm o zaman ne olacak? Seni bulmam gerekecek.. :)))) Aldığım her pc de kadersiz çıktım.. Ne demişler sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş.. :) Ama benim en kötü huyum, böyle kararsızken birden bire ani karar verip harekete geçmek.. Ondan sonra seyreyle cümbüşü. :)
- +1 yıl
Diğerlerini seçerken ben yoktum ama artık ben varım benim söylediğim pcyi alırsan teknik desteğin benden bir yıl hediye (: Amcama da aynısını yapıyorum arkadaşlarıma da ki Normalde de yardım etmeyi seven bir insanım şu profilimde internet ve teknoloji bölümünde yaptığım yardımlara baksan anlarsın. Bir sıkıntı olursa bilgisayarda söyle hallederiz yakınlardaysan servis bile yaparım :D Senin sorunun çok detaylara girmek ve en iyisini alayım derken detaylarda boğuşuyorsun ve yanlış bilgi kurbanı oluyorsun (:
- +1 yıl
@lolo35 Tecrübe kardeşim (: Bilgisayar Programcılığı okuyorum şu yaşıma kadar her türlü sorunu gördüm sayılır çok fazla teknolojik cihaz kullandım bozdum yaptım ama anladım ki teknoloji böyle böyle tecrübe edinilerek öğrenilen birşey (: Amacım Lenovo nun reklamını yapmak değil. Siz alınca bana para gelmeyecek veya ben tatmin olmayacağım ben istiyorum ki insanımız bilinçlensin parasını doğru teknolojiye harcasın. Yoksa benim bir kazandım yok sen almışsın almamışsın beni ilgilendirmez.
- +1 yıl
Amin hocam cümlemize inşallah (:
- +1 yıl
@lolo35
- +1 yıl
Yazılarını okudukça hiç uyumadan direkt teknosaya gidesim geliyor.. Vaadler de on numara beş yıldız.. :) Bir de tabii çevreden destek de geliyor yorumlarına.. Hepten aklıma giriyor.. Ben en iyisi bugün yine gideyim teknosa yollarına.. Pc leri eskittim orada da kurcalaya kurcalaya.. :))))
- +1 yıl
Bak teknosanın garantisi iyi diyorlar. Bir yerde okudum doğru mu yanlış mı bilmiyorum adam bilgisayar almış 2 yıldan fazla olmuş su dökülmüş teknosanın servisine vermiş ücretsiz parça değişimi yapmışlar. Teknosa da fiyatlar biraz bahalı oluyor ama böyle kullanıcı hatalarını düzeltiyorlarsa iyi birşey (:
- +1 yıl
Mantıklı haklısındır belki de. Demin yorumları okudum da sen bu gidişle zor alırsın (: İnşallah hata yapacağın birşey almazsın
- +1 yıl
İ7 bütçeni karşılıyor ve i7 işlemciler leptoplarda 4 çekirdektir i5 işlemciler çift çekirdektir. İ5 seni şu an rahat karşılar ama gelecek için aynısını diyemem (: Ve hatayı birçok kişinin ağzına bakarak yapacaksın hissediyorum (:
- +1 yıl
Bak netliğim senin Bütçene en uygun bilgisayar olduğu için. Bana kalırsa MSI al ama çok pahalı. En iyi performansı sana verir ama en iyi parayı da ı yer Bütçen biraz daha yüksek olsaydı 3000 üstünde sana toshiba asus önerecektim fakat 2500 maksimum Limit ile en iyi performansı veren ve destek olsun sağlamlık olsun seni yarı yolda bırakmayacak Bütçene uygun olan bilgisayar bu. Sen bana 5000 TL bütçe var masaüstü bilgisayar alıcam deseydin bu konuda en iyi marka asus olduğu halde sana asus değil toplama bilgisayar al derdim
Çünkü daha ucuza en iyi performansı toplama bilgisayar ile alırsın. Diğer arkadaşa da dediğim gibi gönül isterki seni toshiba ya da msi al ama gönlümüzün her istediği olmuyor. bu arada Toshiba da çekik gözlü markası (: - +1 yıl
Yükseltirsin imkansız diye birşey yok ama çok zor. Anakartın desteklemesi lazım hadi destekledi diyelim tüm parçalar sökülecek içteki işlemci çıkarılacak uygun işlemci alınıp takılacak tekrar tüm parçalar birleşecek falan derken hem zor hemde çok ugraştırır. Ram hard Disk gibi parçalar tak çıkar kolayca dökülüyor ama işlemciye durum öyle değil (:
- +1 yıl
Yorumlarda belki görmüşsündür. Bir kız arkadaş yazmış. Msi n11 de 1200 imiş.. Tabii ne kadar yüksek özellikli bilmiyorum da.. Diyelim ki masa üstü alıcam toplama olarak, nasıl olmalı? Benim masaüstü pc var ama yaşlandı tabii.. Kuzenim masaüstü almayı düşünüyor toplama olarak.. O da toplamayı tavsiye etti bana senin gibi..
- +1 yıl
Sayın cevaplayan kardesim güzel açıklamısşin yanlis bir hatan var samsung çin malı değildir güney kore malıdır. Çinde işcilik ucuz olduğu icin orada üretilir mesela apple da amerikanin ürünudur onun parcalarinida samsung yapar oda cindedir ama bunu ayirtalim sadece iscilik ucuz diye cinde uretilir yoksa samsung cin mali degildir :) saygilarimla
- +1 yıl
Yine aynı ekran kartı fan işlemci anakart ram güç kaynağı kasa cdrom harddisk gibi parçalara bakacaksın ve bu parçaların birbirlerine uygun olanlarını toplayacaksın. Aynı paraya masa üstünü 2-3 kat daha iyisini yaparsın çünkü teknolojide parça küçüldükçe fiyat artar. Mesela DDR3 ram masa üstünde 22 TL ise Laptop için olanı 30-35 TL civarı
İkiside aynı işi yapar ama biri daha küçük :) - +1 yıl
Yanlış anladınız herhalde bende Çin malı demedim çinde üretildiği için ucuz dedim. Sony de japon malî ama oda çinde üretiliyor dediğiniz gibi işçilik ucuz olduğu için. Orada vurgulamak istediğim Çinliler istese iyi üründe yapıyor kötü üründe ama milletimiz ucuz ürüne kaçtığı için Çin üretimi ürünleri kötü sanıyor yoksa çinde iyi üretilen ve firma kökü başka ülke olan mallar da var dediğiniz gibi iphone Samsun lenovo sony bunlar çinde üretiliyor ama kök olarak Çin malı değiller
- +1 yıl
@efeee02
- +1 yıl
Tabi ki okul dışında hep buralardayım ama bana ulaşacağın zaman bu soru üzerinden değil de mesaj atsan daha iyi olur arada arkadaşlar soruya cevap atıyor akşamdan beri konuşuyoruz ben adamın attığı mesajı bulana kadar canım çıkıyor (:
- +1 yıl
Rica ederim, artık uyuyabilirim (:
- +1 yıl
Sayın soran arkadaşın önerdiği 2laptopu da alma fiyat olarak kazık yemiş olursun.. nedeni ise 8GB Ssd hafıza olduğu için ikisi de 200-300 lira artıyor normal hafızaya göre , sen HDD alıp kendin 128 GBlık SSD takarsan daha ucuza gelir..2. si su anda 16 gb rami gerektirecek hiç birşey yok.. en fazla 8 gb ram herşeyi yapmana yetecektir.. yine son ultra kalite istiyorsan 12 GB max olsun daha da cıkma , lenovoyu kullandım cok da memnunfum gerçekten performansından ve aynı zamanda servisinden.. su anda acer almayı düşünüyorum link bulamadım ama özellikler 12 ram 4 ekran kartı 1 TB Hdd bla bla bla gerisi genelde aynı..1933 liraydı.. kendimde 128 GB lık sandislin SSD sini takıp mis gibi kullanmayı düşünüyorum.. laptopa çok para verme.. sonra çok üzülürsün.. arkadaşın gösterdiği laptoplar çok pahalı dediğim gibi
- +1 yıl
Pardon laptop 12 Gb değil 8 GB ram olacak son saydıgım düzeltme yapayım istedim
- +1 yıl
Acer benim toprağa verdiğim bilgisayarım.. Onu aldığıma çok pişmanım bu yüzden Acer a yaklaşmakta korkuyorum. Aldığım ilk günden itibaren bana hep sıkıntı yaşattı. Tamirden gelip de yüzünü görmüşlüğüm çok nadirdi.. Bu gidişle zaten laptop almaktan vazgeçeceğim, masaüstü alacağım sanırım.
- +1 yıl
Ya bırak z4 al her işini görsün :P Şaka bir yana masaüstünü bir yere taşıyamıyorsun leptop a alıştıysan masaüstü seni kesmez (: Sana önerdiğim bilgisayarlar iyi crysis 3 ü en yüksek grafiklerle oynayan birisi değilsen çokta yükseğe bakma.
- +1 yıl
Uyuduğum andan itibaren uyanana kadar kabus gördüm. Sürekli pc ile ilgili.. Bir sürü özellikler, bir sürü pc, markası.. Allah ım! Beynim yandı resmen.. Bakıyorum bazı özelliklere, içlerinde ne olduğunu bilmediğim ve hangisinin iyi olduğunu anlayamadığım özellikler çıkıyor. İfrit oldum teknolojiye.. İmdaaaat! :)
- +1 yıl
Bilmediklerini açıklamak için buradayım zaten (: Sen boşver oyun falan oynama normal bir iş bilgisayarı al onu kullan yoksa olmayacak böyle (:
- +1 yıl
MSİ Dragon Edition nasıl bir laptop böyle.. Aman Allah ım! Okudukça hayran kaldım.. Ne düşünüyorsun bu pc hakkında? :) Oyunu askıya alacaksam eğer macbook olsun isterim, de işte yurt dışından getirtebilme olayı nasıl olcak bilemiyorum. Bir de oyun pc leri hiçbir şekilde kasma donma asla ama asla yaşatmaz imiş, oyun oynanmayacak bile olsa diğer işlerimde kasma durumu ihtimal bile olmaz eğer öyleyse.. İş için alsam onların da iyisi vardır ama bir oyuncu bilgisayarı kadar net konuşamazlar kasma konusunda diye düşünüyorum. Doğru mudur değil midir? :)
- +1 yıl
Önceden dedim msi iyidir gamer bilgisayar markasıdır ama fiyatı tuzunu işte (: Yurt dışından gelen ürünler gümrüğe takılıyor ve gümrük vergisi kesiliyor diye biliyorum ben yurt dışından çok alış veriş yaptın ama böyle bilgisayar telefon gibi ürünleri hiç almadım almamda. Hiçbir şekilde kasmaz lafı yalan (: Bu ne kadar gamer pcde olsa içinde bir Windows barındırıyor ve çok iyi bir korunma yazılımın yoksa saldırıya her zaman açık bilgisayar demektir. %100 konuşmak doğru olmaz ama bir gamer pc ile normal pc arasında ki hız farkı zaten tartışılmaz hissedilir (:
+1 yılOyun kaldirabilen bjr bilgisayar istiyosan msi al fazla bilinmez ama en iyi bilgisayar markasidir gamerlar icin ozel uretiliyo zaten hangi serisi tam hatirlamiyorum şu an ama gecen gun bilisim hocam 1.200e aldi n11den :)
11 Yorumla
+1 yılAlacaksan Asus k56cb al hem fazla pahali degil 2 gb ekran karti var intel5. nesil islemcisi var 4 gb ram hardiskide artik sana hangisi yeterse ses suprr isinma sorunu hic olmadi
12 Yorumla- +1 yıl
Asus, Dell, Lenovo uygun fiyat olarak söylenenler.. Sony, Toshiba, macbook gereksiz yere para alıyor dendi. Aynı özelliklere sahip pcler var onlardan almam önerildi. Onlardan birisi de Lenovo, Asus, Dell.. Samsung öneren olmadı. Hp de olmadı. Casper desen onu takan yok.. Durumum bu yani özetle, karmaşığım.. Isınma olarak Dell ve Asus önerildi senin de dediğin gibi..
- +1 yıl
Ben yazilim olarak kullandim asusu yarisini server olarak kullandim. blur lol gibi grafigi yuksek oyunlar oynadim bilgidayar kasmadi isinma sorunu olmadi tavsiye ederim dell piyasada fazla kalmadi samsungta telefonlra yatirim yapiyor asus al her butceye uygun iyi bir bilgisar var
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
75Cevap
Casper ve exper gibi turk menseili markalardan uzak dur.
Bir oyun bilgisayari olarak kullanicaksan dell markasinin bu konuda amd ati chipsetli ekran karti kullanan modelleri populer.
Bilindigi uzere dizustu bilgisayarlari masaustunden ayiran sogutma sistemi ve dusuk sistematik enerji tuketmesiyle (Batarya suresi vs gibi nedenlerden oturu) daha performanssiz olmak zorunda.
Ne kadar ekmek oladar kofte.
i7 ya da i5 islemcililerin de daha teknik elektronik kismindan anliyorsan cache bellegin cok olmasina ve saat hizinin yuksek olmasina dikkat et.
Tek modul bellek kullananlarin yerine veri yolu bant genisliginin artmasini saglayan birden cok bellek olmasi onerilebilir.
Ekran karti bolumleri en son ddr5 teydi ram teknolojisinin ve bit genisliginin yuksek olmasina dikkat et.(256-511 bit gibi)
Son olarak ta hard diskinin ssd teknolojisi kullanmasina dikkat et.
Bu saydiklarim donanimsaldi.
Yazilimsal olarakta. win8 popiler olmasina ragmen win7 64 bit daha cok kullanilmakta.
Gecmiste 2000 lerde cikan xp surumu hala kullaniliyor.
Saygilar..11 Yorumlaşu an F/P olarak en iyi dizüstü Asus X550JK-XO012D max 1700-1750 TL'ye alınabilir.
Lenovo modelleride iyi ancak tavsiye ettiğim bilgisayarın ekran kartı çok güzel.
Link istersen: https://www.pcdepo.com/asus-x550jk-xo012d-notebook
www.eksenbilgisayar.com/.../...m-156-free-dos.aspx16 Yorumla- +1 yıl
Almışken İ7 olsun diyeceksin ama bu seferde ekran kartından feragat edeceksin. Bana sorarsan hiç gerek yok. İ5 yeterli olur. Kötü bir işlemci değil. İşlemci performansını test etmen için ona yük bindirecek programlar kullanman lazım. Oyun için konuşayım. Tavsiye ettiğim bilgisayar piyasadaki tüm oyunları ultra da açar. Sorunsuz bir şekilde de oynarsın. N11. com da şu an kampanya var istersen bir bak. 1000 TL üstü alışverişe 100 TL indirim gibi.. 1655 TL gibi bir fiyata alabilirsin. Karar senin...
+1 yılpc lerin hepsi aynıdır üzerindeki marka ve estetik dışında içindeki parçaların yapıldığı yerler bellidir intel in 3-5 işlemcisi vardır onu kullanırlar ses kartını biri ekran kartını biri yapar firmalar toplar markaya göre rakam verir satarlar sony sadece isminden dolayı pahalıdır ben sony asus grundig satıyorum kesinlikle grundig tavsiye ederim en azından servis sıkıntın yok sorun olursa gelip evden alıp tekrar eve bırakıyolar ayrıca aynı donanımda diğerlerinden çok daha uygun fiyata alabiliyosun illa marka olsun dersen ve bütçe yetersede apple al derim grundig gnb 1690 diye bir model var süper bir pc bir bak istersen
15 Yorumla- +1 yıl
Sanırım laptop dan masaüstüne geçiş yapacağım. Büyük ihtimalle de toplama olur diye düşünüyorum. Toplama bir pc yapmaya kalkarsam, bana söyleyeceğiniz özellikler neler olurdu. Monitörünü sony diye düşünüyordum onların ekranı beni çekiyor. Gereksiz mi sizce sony nin monitörüne bu denli anlam yüklemek? Diğerlerinin monitörüne göre daha gerçekçi deniliyor. Ciddi görünümlü olarak..
- +1 yıl
monitörde belli bir teknolojisi var ama inan o paraları hakedecek bir pozisyonu yok ayrıca toplama masaüstü bence hiç cazip değil çünki parça uyumu yakalamak zor bide muhatap sıkıntısı lap top taşınabilir olmasıyla zaten daha çekici donanım olaraksa ne iş yapacağınızla oyun oynayıp oynamayacağınızla ilgili değişir önerdiğim pc şu anda ciddi indirimde 2300 den 1800 e düştüki çok ciddi bir donanıma sahip
- +1 yıl
PCllerin hepsi aynı değildir yanılıyorsunuz.. Mesela bakın üstteki laptop tamamen oyun ve grafikirciler için tasarlanmış bir bilgisayardır. bu bilgisayar da istediğiniz gibi çalışabilirsiniz ısınma ve donma sorunları hiç bir zaman yaşanmaz. Ama aynı şeyi alttaki bilgisayar için söyleyemeyiz, ona her şey yükleyemezsiniz, kasma ve takılma sorunları çok olur. ( Bilgisayar İnceleme Editörüyüm )
https://i.hizliresim.com/785Qpl.jpg - +1 yıl
bence beni yanlış anladınız hepsi aynı derken dual core la i7 aynı anlamında söylemedim zaten yapan firmalar belli diyorum intel amd gbi işlemci firmaları var onlardan birinden alıp toplanıyo sonuçta bir marka altında bahsettiğim şey bu yani aynı donanımdaki sony 2000 tl ise asus 1700 grundig 1500 gibi düşünün
sen benim pc söylemişsin tam asus n56vz tavsiye ederim ısınma problemi diğerlerine göre hiç yok ses muhteşem
İŞLEMCİ Intel Core i7-3630QM 2.4GHz. (Turbo Boost Teknoloji 3.4GHz.) 6 MB Cache Bellek İşlemci
İŞLEMCİ TÜRÜ Intel Core i7
RAM 8 GB DDR3 1600 Mhz. (Max. 16 GB)
SABİT DİSK 1 TB SATA (5400 Rpm) HDD
OPTİK SÜRÜCÜ 8XDVD-SUPER MULTI
İŞLETİM SİSTEMİ FreeDos (windows işletim sistemi yoktur)
EKRAN KARTI NVIDIA® GeForce® GT 650M Paylaşımsız 2GB DDR3 Ekran kartı
EKRAN BOYUTU 15.6" Full HD LED Ekran (1920 X 1080)
EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ 1920 X 1080
SES ÇIKIŞI Stereo
WEBCAM
WEBCAM Var
NETWORK
RJ45-ETHERNET Gigabit
WIRELESS l*n 802.11 b/g/n
BLUETOOTH Bluetooth 4.0
ÖLÇÜLER VE AĞIRLIK
AĞIRLIK 2.7 Kg
ARAYÜZLER
USB (3.0) 4
HDMI 1
VGA 1
IEEE 1394 Yok
KART OKUYUCU 1
KULAKLIK ÇIKIŞI 1
daha ne ister ki insan :)16 YorumlaOyun derken basit web tabanlı oyunlar mı yoksa ciddi grafik isteyen oyunları mı kastediyorsun? Eğer yeni çıkmış "Call of Duty: Advanced Warfare" oyunları oynarım diyorsan Asus, Msi, Moonters gibi markalara bakabilirsin. Mutlaka SSD hard diskli olmasına dikkat et.
112 Yorumla- +1 yıl
Evet marka kimine göre para tuzağı olsa da sağlamlık ve kaliteyi gerçekten etkiliyor.
ASUS X555LN CORE İ5 4210U 1.7GHZ-6GB RAM-500GB HDD-2GB-15.6"W8 1732 TL
ASUS X550LC CORE İ5 4200U 1.6GHZ-8GB RAM-1TB HDD-2GB-15.6"-W8 2078 TL
Fiyatlar vatanbilgisayara ait. İlla dizüstü bilgisayar şart ise ASUS X550CL CORE İ3 3217U 1.8GHZ-4GB RAM-500GB HDD-1GB-15.6"-W8 1389 TL ile bir de tablet alıp Escort Joye ES1010G 16GB 10.1" IPS 3G Tablet fiyatı 449 TL ve özellikleri çok iyi birçok uygulamayı kaldırır. Android oyunlarda eğlenceli oluyor ki grafikleri yüksek olup eğlenceli içeriklere de sahip. İkisini birlikte alıp kişisel sürekli tableti kullanırsın başka işlerin olduğunda dizüstünü kullabilirsin. Tablet üzerinden film izlemek müzik dinlemek bir taraftan oyun oynamak çok zevkli oluyor. Çok kullanışlı eğer bilgisayar şart değilse sadece tablet alıp uzun bir süre işini görüp daha uygun olduğunda yüksek bir oyun için tasarlanmış dizüstü alabilirsin. - +1 yıl
İ7 özellikli bilgisayar zaten fiyatı otomatik yükseltiyor. Birçok i7 özellikli bilgisayarlarda bahsettiğin ve üstü özellikler mevcut. Bu kadar hızlı bilgisayarı alıp tüm hızından faydalanacağın işler yapmayacaksan örnek: iş amaçlı grafik yazılımlar kullanmayacaksan ve oyun canavarı olup yüksek grafikli oyunlardan oyunlara atlamayacaksan gereksiz harcama olur. İ5 ve i7 bilgisayar arasında normal kullanımlarda çok fazla bir fark olmuyor. Sörf vb. konularda ikisi de hemen hemen aynı sonuçta internet ile alakalı yerlerde bilgisayarın ne kadar hızlı olursa olsun internetin yavaş ise yavaş açılır. Tavsiyem abartılı fiyatta bir şey almaman eğer hem dizüstü hem tablet alırsan en azından biri arızalansa bile yaptırana kadar diğerini kullanabilirsin.
- +1 yıl
Yalnızca laptop alabilirim. Ben fazla bilgi sahibi değilim i5 i7 vs diye ama yorumlara göre kafamda bazı fikirler oluşuyor. Aslına bakarsan almışken iyisini almak istiyorum. 2bine kadar alabilirsem eğer aldığım iyisi olsun içime yatsın istiyorum. Hızı 2.0 den düşük olmamasını özellikle istiyorum. Ekran 2Gb olmalı ve ram 8gb.. 1Tb hdd mi yoksa SSD mi? Genelde 1Tb çoğunlukta.. Aslında SSD sonradan taksam oluyor neticede ama..
- +1 yıl
İşini görecek orta halli bir bilgisayar yukarıdaki yorumda belirttiğim 1389 TL + 449 TL tablet = 1838 TL bu sadece bir seçenek. Ayrıca her i7 işlemcili dizüstü bilgisayar alınmaz üstüne bir doların yüksek olmasından kaynaklı şu an fiyatlar uçmuş bulunmaktadır. Kriterlerinizi fiyat performans ve marka kalitesini de dahil edip i7 yerine i5 olarak diğer bahsettiğiniz özellikleri dahil edin.
- +1 yıl
Aşağıdaki linkte i5 işlemcili 8 GB ram 2GB ekran kartı işletim sistemi içinde yükle veya işletim sistemi olmayan ( free dos ) özellikte uygun fiyata bulabilirsin. ww w. akakce. com/bilgisayar-dizustu,1,2. html/3825,3436,2518,2512,2526,12995,12991 boşlukları silmen gerekiyor. Buradaki modelleri bahsi geçen internet sitelerinden almak zorunda değilsin ama inceleyip aradığın özelliklere en yakınını bulup o modeli bulunduğun şehirdeki mağazalarda sorabilirsin.
ben de pc kullaniyordum ama benim laptobum da senin laptobun gibi eskiyince degistirmeye karar verdim. Oncelikle tecrubelerime dayanaraktan soyluyorum ki kesinlikle ama kesinlikle imkanin varsa macbook air al. Hem cok ince hem de cok kullanisli. Muhteremin her yerinden kalite fiskiriyor adeta. Hem dogru durust virus derdin falanda olmaz. Tabi yine de sen bilirsin.
19 Yorumla- +1 yıl
oyun kaldirabilen demissin dikkat etmemis ben isin o kismina o zaman sakin macbook alayim deme cunku isletim sistemi windows olmadigindan dolayi wow haricinde hicbir populer oyunu oynayamazsin. Anca bootcamp yapip macbook'unu hem windows hem de macintosh olarak kullanman gerek. Ama bu da baya zor bir durum. Bundan dolayi hic bulasma daha iyi. windows'ta da su ana kadar gordugum en kaliteli pcler dell ve acer'de.
- +1 yıl
simdi her markanin guzel bilgisayari'da olur kotu bilgisayarlarida. onemli olan bilgisayarin ram'i, ekran karti, intel versiyonu vs. bir bilgisayari kaliteli bilgisayar yapan zaten bu unsurlarin iyi olmasindan kaynaklaniyor. ama dedigim gibi tonlarca para verip de turkiye'den pc alma bence. ben amazon. com'dan siparis ettim ve 12 gunde kapima geldi. ve amazon. com dunyanin en buyuk en populer alirveris sitesi. Almak istedigin bilgisayari hem cok daha ucuza almis olursun. en asagi 8 gb ramli, intel core i7li ve 2 gb li ekran karti olan pc almaya bak genelde.
- +1 yıl
kapida odeme secenegi yok ama uckagatcilik olayida neredeyse imkansiz gibi bir sey. ben duzenli olarak elektronik alisverislerimi hep ordan yapiyorum. 4 bin liralik macbook airi tam 1500 tl'ye getirttim. garanti kismina gelince garantisi yok evet ama teknosa gibi yerlere gidip bilgisayarin icin senelik kasko yaptirabilirsin. 100 lira falan galiba o da. garantinin aynisi iste o da.
+1 yılSony vaio ama parça sıkıntısı çekebilirsin. monster ın laptopları çok iyidir ama tuzlu olabilir. casper uzak dur
Asus iyidir ama sağlamlık konusunda şüphem var var sen en iyisi şu özelliklerde birşey ara i5 ya da i7 GeForce GTX 980 ekran kartı ssd hdd özelliklerine sahip bir laptop bak ekranı konusunda birşey diyemem 16.4 inç tavsiyemdir gerisi sana kalmış12 Yorumla- +1 yıl
rica ederim :)
Asus ultrabook bak. Çok ince çok hafif mükemmel hızlı sesi çok iyi. Normal laptop boyutlarında ama ağırlığı yarı yarıya gibi. Tip de çok yakışıklı
17 Yorumla- +1 yıl
Asus ve Acer'ı aynı kefeye rahatlıkla koyabilirsin bence önce ki laptopum Acer'dı ve yaklaşık 7 yıl kullandım. 7. yılın sonunda da yiğenim kahve döktü üzerine öyle gitti. 7 yıl içerisinde bir kere format attım o da win7 formatı. hiç bir sıkıntısı olmadı. sabahlara kadar oyun oynardım, ne ekran kartı yanardı ne başka bişey soğutucusu bile yoktu. Sende Acer'ı bilemeyecek kadar teknolijiden uzakmışsın demek ki.
Macbook un üstüne bilgisayar tanimam 3. bin tlden biraz daha pahali ama seni rahat 8 sene felan tasir eminim bundan 10 seneyide bulabilir kesinlikle kasma denen birsey donma virus vs birsey yok imkamin varsa yurt disindan getir ucuza
16 Yorumla- +1 yıl
Ne yap et arastir bak windows vs isletim sistemlerine para veeme bak beni dostun gibi düsün herkese tavsiye ettim kendimde almayi dusundum seneye alacagım prosunu sen onun bir alti var biraz daha kucuk ya gercekten harika vericeksin sacma sapan bilgisayara 1.5 2.5 tl arasi birsey 2 sene sonra donma kasma baslayacak cunku bende senelerce casper kullandim bir arastir bak söylede yapabilirsin bimex felan getirtiyor teknosada sanirim yok ama yine yurt disindan getirmek istiyorsan belli bilgisayar tamircileri var format atan kisiler onlara soyle sana getirtirler yurt disindan ver onlara 50 şer tl hallederler
- +1 yıl
Oynanir ama bilgisayardan retine ayarlari kendin yukseltmen lazim zaten bu bilgisayar oyun icin üretilmedi yine oynarsın buna windows tabanlı ek bir sayfa atarsin oyunlari onun uzerinden oynarsin iosun yan isletim sistemi windowsu her bilgisayar windows tabanli ios haricinde 2 tane bilgisayarin olur ayrica mesela bu dediklerimi windowslu bir bilgisayara yapamazsin iosu tasıyamazsin sen macbook air al yine oyun oynarsin ama ayarlardan yükseltmen gerek ya da soyle yap MacBook Pro al içerisinde Intel HD Graphics 4000 yanında asıl güç gerektiğinde devreye giren bir de 1 GB DDR5'li Nvidia GeForce GT 650M bulunuyor cok rahat edersin tabi o biraz daha pahali görselikte muazzam birazda büyuk sen air al bilgisayara bu yazimi goster sana demek istedigimi anlatir daha farkli bir anlatimla
- +1 yıl
Bazi oyunlarin oynanmamasinin sebebi bilgisayar cok güvenlidir hiçbir virus kapmaz kapmayacagi gibi bazi disardaki oyunlari da kabul etmiyor yani kendi uygulamasi var zaten bilgisayarda yuklu oradan istedigin oyunlari indir mesela gta var ne bileyim countr var aklima gelenler :) tonlarca oyun var oradan belli ucretli belli ucretsiz oyunlar var indirirsin rahat edersin disardan cdciye salak sacma para verip çizikmis yok suymus buymus derdine girmezsin
Dostum Al Sana Benim Tavsiyem Bir Kere Alacaksın Bunu Al
www.stuff.com.tr/.../Alienware-17-.jpg14 Yorumla
+1 yılEic cevaptaki kisi dogru soyluyor. Lenoca kotu degil.
23 Yorumla- +1 yıl
Hayir ben kullanmiyorum fakat bir arkadasim var bilgisayari olumune kullaniyor senelerdir ve yine dayandi dusun.
+1 yılmsi ın gt serileri var. ya da t-yurt dışından getirme şansın varsa razer getirt o anlamda en süper razer
11 Yorumla
+1 yılşimdi 10 bin tl yede var 1bin tl yede parasınıda yazda ona göre söyliyim
17 Yorumla- +1 yıl
2 tane pc aldım
casper nirvana 1250 tl almıştım birini eski
www.casperdriver.net/.../casper_nirvana-CKV.jpg
biride bu yenisi www.akselpazar.com/...k-casper-cmy3632-8n35v-s.png 1050 tl ucuzlamış eskiden pahalıydı
4 gb ram
1.80 ghz
250 gb ram
ekran kartı
https://prntscr.com/5648a6
her şeyi yapıyorum filmde seyrediyorum dizide seyrediyorum internette en ufak bir kasma yok 7 8 sayfa açıyorum hem bişeyler indiriyorum hem müzik dinliyorum kısacası 7 8 işlemi birden aynı anda yapıyorum ve en ufak bir kasma problemi yok canavar maşallah :D oyunda oynuyorum oyunlardada kesinlikle kasma yok görüntü kaliteside çok güzel ilk pc sarı gösteriyor biraz resimleri ilk resimdeki tavsiye ederim 1050 tl almıştım 7 ay filan oluyor gayet memnunum bir pc alma hakkım olsa yine bundan alırdım :D 3 saat pil gidiyor dayanıklıda elimi kanatana kadar vurdum pc ye sadece harddiski bozuldu onude degiştirdim yerede düşürdüm çok memnunum - +1 yıl
casperdan şaşmam
ötekinden memnun kaldımki diğerinide casper aldım :D
capser çok sağlam ve kullanışlı bırak diper markaları casper al kuzenin nesinden memnun değilmiş merak ettim - +1 yıl
kardeşim ben sana son olarak
casper nirvana nb 15.6
www.akselpazar.com/...k-casper-cky3632-bt45v-f.png böyle olacak ama kandırmasınlar :D
dokunmatik tuşlar var ses açma kapama ses kısma v. s hemen açma tuşunun yanındaki hizada
özelliklerinide yazdım ve 1050 tlden bir kuruşta fazla verme bulabilirsen böyle bişey kesinlikle tavsiye ederim ama benim dedigim gibi olacak aksi taktirde sorumluluk kabul etmem :D - +1 yıl
rica ederim
Dell 7537 aldık yeni 5 tane. İ7 8gb ram 1tb hdd, 2gb harici ekran kartı
8 saat pil ömrü. Işık hızında :)
2 bin lira.111 Yorumlabütçeniz nedir? bende lenova z500 var 1 yıldır kullanıyorum, fena değil ama wireles sıkıntı oluyor, kopmalar fazla.. Asus önceliğin olsun derim. Bütçen iyiyse MSİ den vazgeçme ;)
11 YorumlaSimdi oyun var oyun var sen yeni cikan oyunlari ultra ayarda oynauacak isen msi alacaksin 8000 tl civari :)
17 Yorumla- +1 yıl
Özet olarak geçmek gerekirse: Asus, Dell, Lenovo uygun fiyat olarak söylenenler.. Sony, Toshiba, macbook gereksiz yere para alıyor dendi. Aynı özelliklere sahip pcler var onlardan almam önerildi. Onlardan birisi de Lenovo, Asus, Dell.. Samsung öneren olmadı. Hp de olmadı. Casper desen onu takan yok.. Durumum bu yani, karmaşığım..
Bir haftadir aldigim bilgisayar cok iyi. sony vaoio i7 2 nesil 6 ram 4 gb ekran karti 500 gb bunu dusunebilirsin
12 Yorumla
+1 yılBütçen ne kadar? Ayrıca her diz üstü bilgisayar ısınmaya mahkumdur. Oyun bilgisayarı istiyorsan kasa toplayacaksın.
16 Yorumla- +1 yıl
Masaüstü topla o zaman.
- +1 yıl
Onlara inanma, bilgisayardan az çok anlayan biriyle kolayca toplarsın. Diz üstü bilgisayar yavaşlamaya, ısınmaya mahkumdur.
- +1 yıl
Toplama bilgisayar istediğin tüm özellikleri karşılar.
Sony den sasma kac. kere. yere düştü bana mısın demiyor :) He bide beyaz renkli olanları var bir bak derim çok tatlı duruyor :)
14 Yorumla
+1 yılhttps://notebooktesting.com/tr/
bu siteye bir göz at11 Yorumla
+1 yılapple macbook air. antivirus e gerek yok çok hızlı taş gibi
13 Yorumla- +1 yıl
bende vaio var 1700 tlye aldım şu anda külüstür daha 3 senelik. ama 3000 tl verebilip apple almış olsam hâlâ sapasağlam olurdu. pahalı ama kaliteli
toshiba al benim 6 yıldır dayanıyor Rusyadan almıştım
11 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 578 cevap paylaştı. Dizüstü heryere götürmen şart değilse ALL in ONE al yeni trend o. Herşeyin üstesinden gelir.
19 YorumlaSen asus n serilerinden birini al bir daha da laptop la ilgili bir şey düşünmezsin derim
112 Yorumla- +1 yıl
MSİ Dragon Edition beni etkiledi şu an fazlasıyla.. Tabii fiyatı şaka gibi o ayrı.. Asus, Dell, Lenovo uygun fiyat olarak söylenenler.. Sony, Toshiba, macbook gereksiz yere para alıyor dendi. Aynı özelliklere sahip pcler var onlardan almam önerildi. Onlardan birisi de Lenovo, Asus, Dell.. Samsung öneren olmadı. Hp de olmadı. Casper desen onu takan yok.. Durumum bu yani özetle, karmaşığım..
- +1 yıl
Ya mac e gereksiz para diyenleri anlamadım onlar özel pcler onları alıp ks ye face e falan girmek için kullanamazsın yani grafikerlerin işi falan var yani o yüzden geç asus a ucuz diyeni de anlamadım gerçekten ben pc mi 3250 ye aldım lenovodan uzak dur derim ben ya dell de ne bilim pek tutulmuyor bence msi dragon edition u bilmiyorum ama ben pcmden inanılmaz mutluyum ısınma problemi yok donma ve kasma söz konusu değil istediğim her şeyi yapabiliyorum bütçeni ayarlayıp ona göre bir şey almalısın bence
- +1 yıl
Masaüstü olarak toplama mı alsam yoksa toplama olmadan masaüstü mü alsam veyahut da laptop mı alsam, laptop alırsam markası ne olsa diye diye yavaştan yaktım devreleri.. Sen Asus diyorsun kullandım falan diyorsun, biri geliyor ben de kullandım ama alma bence diyor. Başka arkadaşlar da başka markaları güvenle kullanabilirsin diyor. Cidden zor durumdayım. Alıp kendim görücem ama pişman olmakta var..
- +1 yıl
Ya bak monster diye bir marka var toplama laptop yapıyorlar azcık tuzlu oluyor ama nasıl istersen yapıyorlar ne için kullanacağını falan söyle onlar sana zaten söylerler benim bir kaç tandığım da monster pc den aldı gayet memnunlar monster pc yi araştır bence sen işine çok yarayacak ve masaüstü nü alma bence kullanışlı değiller yani beni dinlersen biraz araştır sonra da asus la monsterlara bak son kez bütçeni belirle ve emin olmadan alma
msi her turlu fiyat tercihine gore model onerebilirim
11 Yorumla
+1 yılMacbook Air. hem kibar, hem performansli. SSD oldugu icin super hizli. butcene gore modelleri var.
12 Yorumla- +1 yıl
SSD icin fazla para odeme gibi bir durum yok. ayrica MacBook Air e sen takamazsin SSD yi.
Fiyat konusunda sorun yasiyorsan bilemem. Apple urunu kullandiginda farkini goreceksin zaten.
+1 yılsana tavsiyem asus olsun bütçene uygun olanı seç. pişman olmazsın.
16 Yorumla- +1 yıl
asus kalite olarak bir toshiba ve sony den geri kalmaz ama maddi olarak ucuz olduğundan sana yardımı olur bu markanın. 2500 verip sonynin orta derece bilgisayarını almaktansa asusun en üstünü alırsın. ben hiç sorun yaşamadım 6 yıllık bilgisayar banamısın demedi. bir seste problem oldu. ben kullandığım için öneriyorum.
- +1 yıl
5. senesinde hoporler patladı sadece başka bir sorunu olmadı. aceba bana iyisi mi denk geldi diye düşündüm ama başkalarında da gördükçe genel olarak iyi olduğunu gördüm. ve aşırı şekilde öneriliiyor. bir ara çok karşılaştırma da yaptım. tel fikrimdir asus.
- +1 yıl
bir dönemki bilgisayarlarının menteşe gizlilik kısmında olşuyordu. bu dış oynarlıklarında. onlarda sorun teşkil etmiyor bunları da giderdiler.
Asus X555, N750 JV bütçene göre ikisinden birini seçebilirsin, ses ve görüntü olarak seni çok tatmin edecektir.
10 YorumlaAl bir MSİ Dragon Edition bidaha 5 yıl laptop dusunme :))
12 YorumlaPackard bell al kardeşim ama özellikleri i7 olsun en az
10 Yorumla
+1 yılAsus'un Sonic Master ya da Bang Olufsen ses sistemine sahip modelleri seni tatmin eder. Toshiba'nın harman kardon'lu modelleri de iyidir.
10 Yorumladell sony mac cesitlerine son cikanlarina bakmani oneririm
11 Yorumla
+1 yılKeşke bütçeni söyleseydin ona göre model gösterebilirdim sana.
12 Yorumla- +1 yıl
ASUS'un 1700 - 2500 arası modelleri var, i7 işlemcili, onlara bak derim.
Fiyat aralıgını da yazaydın ona göre öneri yapabilirdim sana
13 YorumlaTeknik servisim var, bana mesajla ulaşırsan ödemek istediğin fiyata göre ikinci el ya da sıfır laptop ayarlarım çok rahat.
00 Yorumla
+1 yıliki milyara babayı bulursun en iyi oyunları kaldıran leptop. masaüstü olsa belki.
00 Yorumla
+1 yılO eicin altindaki yorumlar ne oyle :) gecen sene msi ge60 almistim 2.3 tl ye şu an yetiyor knqs fazla para yok crysis medium acar heralde
01 Yorumla- +1 yıl
İstediğim özelliklerim hepsinin bir arada olduğu bir laptop bulamadım. Yalnızca biraz yakınlarını buldum ama onların da bazı kısımları hiç memnun etmediği için toplama bir pc yaptırabilirim diye düşünüyorum. Asus N750JK, MSI Dragon Edition, Macbook Pro Retina, Dell Alienware, Sony den henüz bulamadım.
- İnternet & Teknoloji konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yıl1 Asus
2 MSI
3 Toshiba
(Casper hp uzak dur)14 Yorumla- +1 yıl
bütçen nedir
- +1 yıl
Sony VAİO ve ya Toshiba QOSMİO
Dell 7537 düşünebilirsin ben de kullanıyorum
11 YorumlaAyıp, bari kırkı çıksın öyle al yenisini :)
13 Yorumla
+1 yıl@Modaliçe seni beklediğim kadar otobüs beklemedim :)
02 Yorumla- +1 yıl
Mesajlarda öylesin ama bir kere gerçek hayatta deneriz inşallah mesajlar kadar geç kalmazsın yoksa ağaç olurum meyve veririm :)
Ne alıcağını bilemem ama casper sakın alma :)
11 YorumlaLenovo y510p cok kaliteli bir laptop cift ekran karti yani SLI teknolojisini kullaniyor cok cok iyiii fiyatida uygun 3 bin tl. Civari aldim pisman degilim bundan oncede lenovo y570 kullaniyordum hic sorun yasamadim
00 Yorumla
+1 yılAnlatarak olmaz gıdeceksın vatan computere bır uzman eslıgınde begenıp sececeksın.
Buradakıler yardımcı olamaz sana01 Yorumla- +1 yıl
Varan computerdakiler uzman mı :D güldürdün la beni
Eskisinin özelllikleri neydi
11 YorumlaLenovo G580 kendim kullanıyorum çok da memnunum
21 Yorumlacasper var bende 4 inc süper
110 Yorumla- +1 yıl
Casper almayin hayatinizin hatasini yaparsiniz :))
+1 yılBen doldurabilirim dizinizin üstünü. teşekkür ederim.
00 Yorumla
+1 yılButcen varsa msi yok orta duzey butcen varsa asus
13 Yorumla- +1 yıl
Asusun guzel modeleri var ben şu an mobildeim arastr biraz
Asus iyidir
Asus X555LN-XO031H buna bak derim11 YorumlaKesinlikle TOSHIBA QOSMIO :)
10 YorumlaRetina ekranlı macbook pro.
10 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 512 cevap paylaştı. bütçe ne kadar?
11 Yorumla
+1 yıltavsiyem lenovo olur
21 Yorumla
+1 yılKırkı çıkmadan olmaz. Kınarlar :)
00 YorumlaLenovonin modelleri iyidir
10 Yorumlasony vaio lar iyidir
13 YorumlaGecmis olsun :/
11 Yorumlalenovo g580 kullanıyorum mennunum
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 615 cevap paylaştı. Toprağı bol olsun kardeşşş
01 Yorumla- Devamını Gör (22)
Devamını Gör(67)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Dizüstü bilgisayarımı toprağa verdim. Yerini dolduracak önerileriniz var mı? Lütfen yardım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler