Selamlarrr, dün biliyorsunuz Apple Vision Pro tanıtıldı. Bi göz gezdirdim ama tüm özelliklerini ve fiyatlarını söyleyecek olur mu? Apple Vision Pro fiyatı ve özellikleri neler? Belki alırım belli mi olur? :D

Selamlarrr, dün biliyorsunuz Apple Vision Pro tanıtıldı. Bi göz gezdirdim ama tüm özelliklerini ve fiyatlarını söyleyecek olur mu? Apple Vision Pro fiyatı ve özellikleri neler? Belki alırım belli mi olur? :D

Ben de dün heyecanla onu bekledim, çok seviyorum böyle teknolojik aletleri. Hemen sana araştırmalarım sonucunda elde ettiğim bilgileri derleyeyim.

Zaten artırılmış gerçeklik çok popüler bir teknoloji haline geldi, özellikle teknolojiye ilgi duyanlar hayranlıkla izliyor bu artırılmış gerçeklik ürünlerini. Apple Vision Pro da bu ürünlerden biri.
Apple Vision Pro bir artırılmış gerçeklik gözlüğü. Hem de diğer markalarınki gibi değil. Şeffaf bir yapıya sahip, içeriden dışarıyı, dışarıdan içeriyi kolaylıkla görebiliyorsun. Yapısal olarak da kayak gözlüğüne benziyor. Arkasında bir bant ve kadran bulunuyor, böylece herkes kafasına göre ayarlama yapabiliyor.

Gelelim ürünle ilgili en merak edilenlerin başında gelen şeye: Özellikleri. Öncelikle Apple Vision Pro tek bir kullanım yoluna sahip değil. Yani gözler, ses ve ellerinle kullanılabileceksin. Hem sanal hem artırılmış gerçeklik diyebiliriz, ikisi bir arada :) Peki bu ne demek?
Sanal gerçeklikte biliyorsundur, üzerinde bulunan ekrana bağlısındır. O ekranda ne varsa onun üzerinden görürsün her şeyi. Ama Apple Vision Pro'da bulunan kameralarla içinde bulunduğun alan da bir ekran olarak kullanılabilecek. Dijital avatarını yaratıp sanal ortamda bunu kullanabileceksin.
Üründe toplam 23 milyon piksel var. Evet yanlış duymadın, 23 milyon :D Kameranın yanında çeşitli sensörler de var; LiDar ve TrueDepth.
https://www.youtube.com/embed/TX9qSaGXFygTek bir butonla çok yönlü kontrol mümkün olacak. iPhone, iPad ve Mac'lerin hepsi Apple Vision'a bağlanabilecek, yani başka bir Apple ürünün varsa bu artırılmış gerçeklik deneyimin katlanacak.

Kim şu şekilde bir film izlemeyi istemez ki? Aşırı iyi 🤩

Uygulamaları elinle kontrol edebileceksin. Pencereler arasında bir parmak hareketiyle geçiş mümkün olacak.

Aynı zamanda Disney+ anlaşması da olacak ve Disney+ Apple'a özgü içerikler üretecek.
Bu ürün R1 işlemci ile beraber bir de M2 işlemciye sahip olacak. Yani nesi nesil Mac bilgisayarlar kadar yüksek performansa sahip olacak.
Geldik kritik soruya :D Apple Vision Pro'nun resmi ABD fiyatı 3.499 dolar, direkt TL'ye çevirirsek 74 bin 390 TL olacaktır ama vergi eklendikten sonra biraz daha yükselecektir fiyatı.

Apple Vision Pro, ABD'de 2024'ün ilk aylarında satışa sunulacak. Ama henüz Türkiye ya da diğer ülkeler için bir tarih belirlenmedi. Ama tahminim 2025'i bulacağı yönünde.
Vov çok teşekkürler 🤩
apple mühendisleri ürünün tamamlanmadığını eksikleri olduğunu söylemekte
apple yatırımcıları da 1 sene erken çıktı diyorlar ve bu sebeple apple hisseleri düştü
apple ceosu ise aceleci davranıp 1 sene ürünü erken tanıttı.
çıkış tarihi ise 1 sene sonrası. ama şuanki vergi sistemimiz ve kurlarla 75 bin yapıyor. 1 seneye 150 200 bin olur. o rakama eskiden ev veriyorlardı. yani kimsenin almayacağı süs bir ürün olacak aynı google glass gibi.
Zaten bi süredir sürüncemedeydi ha geldi ha gelecek ha tanıtılacak derken en son neyse deyip tanıttılar herhalde erken de olsa
tanıttılarda 1 sene sonra çıkacak cihaz ciddi apple için hisse kaybına sebep oldu.
Cevap
16Cevap
fiyatı 100 bin olur
3500$ fiyat. Yani 75.000TL civarı fakat, TR sarış fiyatı bu olmayacaktır. Üstüne 50.000TL’de vergi gelir. Yani satış fiyatı yaklaşık 120-130.000TL arası olur
hay maşallah
Hemde ne maşallah. Şimdi başlicam “dolar 1 TL olsaydı” diye ama neyse😂
Daha çıkmadı
çıkana kadar kura göre fiyat çok artar.
100 bin tl üzeri olursa şaşırmam
ama gelecekte çok güzel bir deneyim yaşatır eğer söylediği şeyleri yaparlarsa
ek olarak ilk çıkan alınmaz.
Ya izledim bambaska bir şey merak ediyorum açıkçası ama ne zaman elime geçer meçhul.. 😅
Çok iyi duruyor ya
Profilimdeki soruya yorum yaparr msıın?
Gizlenerek soruyu sorman, bu ürünü daha gizemli hale getirdi inan.
Sitenin gizlilik ayarı varsa kullanırım, sanane ki
Biraz baktım güzelmiş,
İlerisi sanal gerçekliği fiziksel olarak hissetmek olucak sensörlü kiyafetleri ile bunu da yaşıcaz
Film vs izlerken mükemmel olabilir kesinlikle alacağım şeylerden biri
Müthiş bir ürün. Fiyatı da 3. sınıf dünya ülkelerine göre çok pahalı. Bu bizim zavallılığımız
Harika bir alet. TR'ye gelir gelmez alacağım.
75 vergisiz fiyatı vergide 40 50 k olsa 125 e patlar
3500 dolar diye duydum
Çok ihtiyacım vardı ya
100 bine yakın olur biz göremeyiz bunu
Fiyatı oldukça yüksek biliyorum
Cok pahalı ben alamam ki
bosversee
Bulursan alırsın
Muhteşem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?