Nobel ödüllü Çinli yazar Mo Yan, bir derginin ödül takdim töreninde yapacağı konuşmasını öğrencisinden destek alarak yapay zeka uygulaması ChatGPT aracılığıyla yazdığını açıkladı.

Nobel ödüllü Çinli yazar Mo Yan, bir derginin ödül takdim töreninde yapacağı konuşmasını öğrencisinden destek alarak yapay zeka uygulaması ChatGPT aracılığıyla yazdığını açıkladı.

İşim için kullanıyorum. Bir çok avantajı ve tabi ki dezavantajı var.
En kötü özelliği biraz da bizleri hazıra alıştırmış olması ama en iyi özelliği de bize zaman tasarrufu sağlayıp parlak fikirler verebilmesi oldu. Yaratıcılığınıza destek olabilir. Çok daha hızlı onun sayesinde para kazanabilirsiniz. Ödevlerinizi ve sunumlarınızı rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Aradığınız cevapları bulabilir ve her zaman kullanabilirsiniz. Yapay zeka kod gibi matematiksel bir işlemi yaparken şiir de yazabiliyor. Biyografi oluşturabiliyor bu yüzden çok değerli buluyorum. Tek sıkıntı hala yaptıklarının sözel alanlara dair derin olmaması. Elbet de daha da gelişecektir peki ya sizce?
Ben insanların neyi ne maksatla kullandığına odaklanıyorum. Teknolojinin gelişmesi elbette bilim adına muhteşem. İnsanlar bazı şeyleri her zaman olduğu gibi kendi lehlerinde kullanmak isteyeceklerdir. Bu yapay zekanın değil, insanların suçu. Keyifli günler..
Cevap
13Cevap
Yapay zeka son zamanlarda gelişti ama hala filmlerde ki düzeyde değil maalesef insan gibi düşünemiyor sadece kodlanmış şeyleri söylüyor.
Hayır pek tercih etmiyorum gadası
Yapay zeka uygulamaları yüzünden 5 yıl sonra internette gördüğümüz, duyduğumuz, izlediğimiz hiçbir şeye güvenemiycez. Sahte resimler, ses kayıtları ve videolar herzaman vardı. Ama onları yapmak için zamanın kaynakların ve yeteneğin olması gerekiyodu. Şimdi yapay zeka ile istediğin sahte bilgiyi 5 dakikada üretebilirsin.
Umarım buna bir tür kısıtlama getirilir ve telif hakları kanunları genişletilir.
Yok ya yapay zeka uygulamalarını kullanmıyorum açıkçası artık bu iş beni korkutmaya başladı insanlar Bence internette bir şey paylaşırken dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum her an her şey olabilir Bir gün bir videonuzu görebilirsiniz yani
Nasil yapılıyor daha bilmiyorum.
Acaba sitede bizim yerimize görüş falanda atar mı bu meret😀
Entegre edersen atarlar merak etme
Her insanın ilhan aldığı, yardım aldığı yer vardır.
Kimi yazarlar da başkasının hayatını yazarak yazar oluyor... Olabilir yani neden olmasın 😃
Bir yazar bile kalemine güvenemeden destekle teşekkür ettiyse vay halimize bence ele geçirsinler dünyayı o halde
Bazen twitter da bile yapay zekayı posta etiketleyince en mantıklı cevabı veriyor. Çok iyi bence
en son kullandığımda sayısal loto için tahmin istemiştim 3 tuttumuştu :)))
yapay zeka cok hhızlı hayatımıza gırıyor... ben bu olaydan rahatsızm
Bu çinliler başımıza daha ne belâlar açacak çok merak ediyorum. Yecüc Mecüc gibiler
Bu, teknolojinin sanat yaratmak için nasıl kullanılabileceğine dair inanılmaz bir örnek
Hayır, kullanmıyorum..
Size siteyle ilgili bir soru sora bilirmiyim 🙏
Şey özelde sorma şansım var mı
😊🙏
Ben de sorabilir miyim özelden 😂😂
Sen insansın 😅
Yapay zeka baya iyi oldu.
İyi olduda ne oldu. İnsanlığın yararına ne üretmişler
Anca kadını kadına erkeği erkeğe zktirecek aparatlar ürettiler en iyisinden
@Ekekakaksk Daha geçtiğimiz haftalarda semantic decoder diye bir cihaz geliştirildi daha doğrusu bir yapay zeka teknolojisi. Beyine gönderilen sinyalleri analiz edebilen ve okuyup yazıya dökebilen bir teknoloji. Felçli bir deneğin üzerinde denenmiş ve felçli kişi ona yöneltilen sorulara sadece beyninden düşünerek cevap vermiş bu semantic decoder sayesinde. Bu cihaz düşünceleri metine dökebiliyor, henüz çok yeni bir teknoloji olduğu için birebir çeviri yapamıyor olsa da cümlenin anlam bütünlüğünü kaybetmeden çıkarım yapabiliyor. Deneklere sesli dinletilen metinleri de çevirebiliyor. Hatta izletilen animasyonları bile. Nörolink benzeri bir teknoloji, nörolink sayesinde beyinden bilgisayara direkt bağlantı maymunlar üzerinde denenmişti ve başarılı olmuştu 2 yıl kadar önce. Bu teknolojilerin hayatımıza entegre olmasına ve özellikle bazı alanlarda hayatımızı kolaylaştırmasına çok uzun bir zaman yok. Emin olun insan yararına birçok teknoloji geliştiriliyor, biz patates soğan fiyatı tartışırken...
@SimonRiley bahsettigin teknolojiyi yıllar yıllar önce bı yerde okumuştum. bu teknolojiyi bize sunduklarına göre arkada ne teknolojiler mevcut acaba?
@teflon-_-tava Semantic Decoder teknolojisi henüz çok yeni senin okuduğun muhtemelen Nörolinktir. Elon Musk'ın projesi, domuzlar üzerinde canlı yayında deney yapmışlar ve başarı elde etmişlerdi, sonrasında beynine çip takılmış maymun ile yapılan deneylerin görüntüleri paylaşılmıştı. Maymun bilgisayardan oyun oynuyor skor yaptıkça bir aparat sayesinde muz suyu veriliyordu, fiziksel bir kol yardımıyla oynadığını sansa da aslında beyniyle kontrol ediyordu bilgisayarı. Beyin bilgisayar arabirimi diyebiliriz buna ama semantic decoder çok daha farklı bir teknoloji. Şu aşamada meşakkatli. Denekler saatlerce MR cihazına benzer bir cihazda hareketsiz kalmak zorundalar.
Gizli yürütülen projeler de vardır elbet, benim bahsettiklerim kamuoyuna açık teknolojiler.
Manyak bir şey olsa gerek ChatGpt. Sanırım tanışma vaktim geldi.🙂
chatgpt çok işe yarıyor gerçekten
Yapay zeka bomba gibi geliyor. 😌
Maalesef teknoloji ile aram çok iyi değil.
Hayır kullanmiyorum. Mo Yan'da iyi yapmış.
Bir odevim var ve denemeyi dusunuyorum 🤓
Kullanayorum
Vay be
Çalışmaları baya iyi
Kullqnmam
Ne olmuş yani onunla yazdıysa eee
Cıks kullanmıyorum
Dürüst adammış :D
Dün ödev yaptım
Güzel reklam olmuş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?