Kafama takılan bir durum var?

şimdi annem kendine yeni telefon aldı ve eski kullanıyor olduğu telefonunu bana verdi. eski telefonunu boşalttı, resimleri aktardı resim video falan kalmadı galerisinde. uygulamalardaki hesaplarından çıktı ben kendiminkilere gireyim diye. neyse ben telefonu aldım. uygulamalarda kendi hesaplarıma girdim, resimlerimi, videolarımı galerisine aktardım. annemin hiç bir şeyi kalmadı telefonda. ama hattımı takıp whatsapp'a girdiğimde hem annemin eski sayılabilecek konuşmaları, mesajları geldi, hem de tek tük kendi mesajlarımı gördüm. neden böyle oldu? bir de benim şimdi kullanıyor olduğum telefonumu kendi hattımı çıkarıp kardeşime verme durumum var. kardeşime hat alacaklar. eğer telefonumu her şeyi boşaltıp verirsem ve kardeşim de kendi hattını takıp whatsapp'a girdiğinde benim hiç bir mesajımı görmesin istiyorum. boş bir whatsapp görsün istiyorum görmesini istemediğim mesajlar var çünkü. ve ben konuşmalarımı yedeklemedim de herhalde annem yedekledi diye mi benim karşıma çıkmıştı bilmiyorum ama..
Kafama takılan bir durum var?