Bir şeyleri tasvir etmek için bir şeyler hakkında yorum yapmak için illaki görsel kullanmam gerekiyor. Bu görseller telifliyse videoya telif mi gelicek? Yoksa telif işi sadece seste mi oluyor?
Telif haklarını nerden öğrenebilirim? Hangi görsellerin telifi var telifi yok?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Sadece seste degil.. hemen hemen herşeyde telif vardır ama çoğunluk telif sahipleri o içeriği kullanmana ve yayınlamana izin verir.. bazilari ise kullanmana bile izin vermez, kullanacagin icerigin sahibi o içeriğin kullanilmasina izin vermemistir.. o nedenle hatayi almışsın.. ama işini bilirsen o icerigi her türlü yayinlayabilirsin ( telif yemeden ) .. ama sen yok dersen.. benim işimin hepsi yasal olsun diyiyorsan youtubenin telif hakki makalelerini oku, anlarsin neyin yasak olduğunu
Hmm anladım. O halde bazı görselleri resimleri telif hakkı olsa bile yayınlayabilirim. Yayınladığımda telif gelmez.

Şu tarz görseller yayınlamam gerekiyor;
www.pusholder.com/.../ic-savas.jpeg
www.tarihiolaylar.com/.../...174581_1431776235.jpg
upload.wikimedia.org/.../...mperor_Charlemagne.jpg
Bu tarz görseller şimdi bunları kullanırım video telif falan uyarısı verir ya da videoya bir süre geçtikten sonra telif atılır ne yapacağımı şaşırırım. Önceden telif izni alınması gerekiyor mu veya video da belirtmem mi gerekiyor. Onun için sordum sence bu tarz görseller kullanılabilir mi telifli olsa bile telif gelmez herhalde?
Büyük ihtimalle telif gelmez ama telif sahibi kişiden izin alırsan ve yt senin videona kısıtlama koyarsa sen itiraz ettiğinde hemen o kısıtlamayı kaldırırlar çünkü senin iznin var.. ama merak etme resimlerden kolay kolay telif gelmez.. çoğunlukla ses ve videodan telif verir yt
Eleştiri videolarında önemli isimlerin fotoğraflarını resimlerini koyuyorlar ve bir şey olmuyor inşallah olmaz. Peki o kişiden izin nasıl alıcam ve izin aldığımı nasıl kanıtlicam? Muhtemelen almam ama merak ettim. Çok teşekkür ederim.
Telifli olup olmadığını öğrenmek için YouTube ye yüklemen lazım.. telif uyarısı verirse zaten kim ya da hangi şirketin adı falan yazar (örn: BBC Studios bu içeriğin yayınlanmasına izin vermiyor ) genelde o hak sahiplerine ulaşmak kolay olur ama o içerik için izin alacaksan ikna edici bir yazı yazmalısın.. mesela ben telifli bir video için BBC Studio dan içerik için izin istemistim ama vermediler.. onlar kolay kolay izin vermezler (BBC)...
Mesela sen telif hakkı ile YouTube de yayınlanması yasak olan bir ses ya da video yükledin.. ve YouTube bu içeriği kesin olarak telif yüzünden kaldıracak ve sana uyarı verecek, ve sen o uyarıya tıkladığında "itiraz et" seçeneği görünecek, o kısımda farklı farklı bölümler var ama sen ordan ben bu içeriği yayınlamak için gerekli tüm izinlere sahibim seçeneğine tıklayacaksın , ve YouTube senden o izin belgelerini isteyecek.. eğer izin aldığını doğrularsa kanalındaki uyarıyı geri çekecek ve o video ya da sesten para kazanabileceksin.. ama o içeriği yayınlamaya iznin yoksa ve sen bunu bilere itiraz et kısmından ben bu içeriği yayınlmak için gerekli tüm izinlere sahibim e tıklayıp yalan birsey gönderirsen YouTube bunu fark edip kanalina ihlal verip belirli bir süre için tüm özellikleri elinden alır (video yükleme, gönderi atma...)
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!