Türkiye fiyatı 46 bin ₺ 👈

Avusturya fiyatı 1329€ - 28.620₺ 👈
Özellikleri aynı, fiyat çok farklı. Peki bu iki ülke arasında aynı telefon ve aynı mağaza olmasına rağmen makasının bu kadar açık olmasının nedeni ne?

Türkiye fiyatı 46 bin ₺ 👈

Avusturya fiyatı 1329€ - 28.620₺ 👈
Özellikleri aynı, fiyat çok farklı. Peki bu iki ülke arasında aynı telefon ve aynı mağaza olmasına rağmen makasının bu kadar açık olmasının nedeni ne?
Çünkü bizim hükümetimiz üretmediği telefondan en az apple kadar para kazanıyor. Vatandaşa hizmet etmek yerine, vatandaşın cebindekine göz dikiyorlar. Ee tabi şakşaklayan cahil oksijen israfı asalaklar varken çok normal.
Logitech direksiyon seti 12bin tl. Amerikada 12 bin birime infinty araba aliniyor vatandas sadece somurulsun bu ulkede.
Bu sadece bir ornek daha temel gida maddelerini saymiyorum bile.. tanesi 4 5 lira olmus yumurtanin delilik.
Toplumda bu es dost ahbap iliskisi olduğu surece gelir adaletsizliği devam eder. Siyasetle bitse keske, halkin kendisi bozulmus.
Sen almanya dasin galiba
En yasanabilir şehir, bu hayati sen yasiyorsun :)
Oyle tabi ki, yurtdisinda yasayan her turkun ben burayi ozledigini biliyorum. Ama yasamak icin değil gezmek icin size güzel. Cunku orada belli bir refah seviyeniz var.
Alım gücü yüksek, hırsızlık yok, çalmak yok, insanları sömürmek yok, haksız kazanç yok. Her şeyden öte adalet var, hukuk var, güven var. Halk mutlu, sokakta yürürken suratı asık bir insan göremezsin. Gelecek kaygısı yok, pasaportun tüm dünyada saygınlıkla karşılanıyor. Gezmek tatil yapmak için evet Türkiye bu konuda cennet.
Biliyorum eski kiz arkadasim viyana da yasiyordu. Bakalim kismetse benimde yurtdisi dusuncem var.
Sagolasin iyi aksamlar.
Lanet olsun vergiler demekten başka bir şey gelmiyor aklıma.
Katılıyorum, vergi halkın sırtına vurulan bir kamçıdır.
Cevap
5Cevap
ülkenin saçmalığı
maalesef
Elektronik eşyalarda vergi oranları yüksek bilgisayar pc hatta beyaz eşyalar buna dahil sebebi bu
Ben Avrupa'da yaşıyorum, bunu verilere veya söylemlere göre değil kendi gözümle gördüğüm için söyledim. Bir arkadaşımıza 5.000€ fiyatla 2011 model mazda 3 hb aldık. Aynı araba TR'de 450 500 bin ₺ oysa 5.000€ çevir 100 bin ₺ yapıyor. Bu sonuca bakarsan evet 1 kendine 5 devlete almış oluyorsun.
Şu görseldeki 1329 euroyu, TL ye cevirdiginde 28.617,17 Türk Lirası yapıyor aradaki fark ortaya çıkıyor, bildiğim kadarıyla 900 Euroya da gördüm o telefonu ama en önemli fark şu, bu ülke o telefonu ithal ettiği zaman hem toplu olarak indirimli alıyor hemde o 1329 Euro o ülkenin satış fiyatı yani telefonları zannettigimizden çok Daha uyguna alıyor bu ülke, buna dayanarak telefondaki vergi oranları görünenden çok daha fazla açıkçası her ürünün öyle
Yılbaşından önce millet gitti Gürcistan’a takır takır aldılar ıphone leri
Vergilerden sanrm başka ne olacak 😐
Şaka gibi abi 😂
Maalesef
Apple fiyat politikası
Çok istiyorsan ülkeyi terk edersin. Bu model telefonu alsan ne almasan ne. Sonuç olarak hepsi aynı işlemi uyguluyor.
Beş kilo yağ 200 lira olmuş. Amaan boş ver yağda kullanmayı vereyim. Mum eritirim tencerede
Yazamıyorum.
Bilmem senin mesaj kutun dolu
Bilmiyorum sen denesene yazmaya.
Yazmayi
Abi destek olucadın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?