Yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim <3
Yüzde 100 CPU kullanımı neden olur?
Yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim <3
Bir ay önce bilgisayar toplattım. Gayet de memnunum, sorunsuz çalışıyor.
Ama bugün bir şey fark ettim, CPU sürekli yüzde 100'de çalışıyor. Hem de arkada olağanüstü büyük bir program çalışmamasına rağmen :/ Daha önce hiç bakmamıştım ama muhtemelen aldığımdan beri böyle.
Güç ayarlarını düzenleyerek CPU kullanımı yüzde 50'lere düşürmeye başladım ama yeni bir bilgisayarda böyle bir sorun olması saçma yani. Virüs falan da olmaz, bilmediğim siteye girdiğim yok.
Bana sormadan korsan windows yüklemişler, sorun o olabilir mi? Eğer öyleyse lisanslı olanını alıp bilgisayara format atacağım çünkü.
Ay inşallah seçilen parçalar birbiriyle uyumsuz olduğu için değildir :/ Temel parçaları şunlar:

Sanırım arka planda gereksiz çalışan uygulamalar olabilir. Virüs/malware: Bilgisayarınızı etkileyen bir virüs veya kötü amaçlı yazılım, CPU kullanımını artırabilir ve sistemi yavaşlatabilir. İşletim sistemi veya uygulamalarınızda yapılan güncellemeler, CPU kullanımını artırabilir. Arka planda çalışan birçok program, CPU kullanımını artırabilir. Bu nedenle, bilgisayarınızda yalnızca gereksiz olmayan programları çalıştırmanız önerilir. Bilgisayarınızın aşırı ısınması, CPU kullanımını artırabilir ve hatta bilgisayarınızın zarar görmesine neden olabilir.
Donanım sorunları: CPU fanı gibi donanım sorunları, CPU kullanımını artırabilir.
Hiçbir şey yapmıyorken bu kadar kullanması doğal değil. Adw Cleaner ile sistemi tarat önce. Değişme olmazsa bilgisayarı güvenli modda başlatıp tekrar kontrol et kullanım yüzdesini.
https://youtu.be/YJ_bkmAKEoA
Bu videodaki yöntemi kullanabilirsin
Gereksiz çalışan programlar var kesin
Fotoğraflar atabilir misin
Performans CPU tablosu şöyle: https://www.hizliresim.com/d48npc9
Bu da genel görünüm: https://www.hizliresim.com/sprhj33
Orada aktif görünen tüm programları kapatarak da denedim Bitdefender dahil. Yine yüzde 100'de kaldı.
Spotify neden sende bu kadar yer tüketiyor? Neyse sorunu çözdüm. Hizmetler sorunun var. Halledilir basit.
Pc gereksiz şeyler yüklü kesin
Yok zaten sen yüklemedin. Hizmetler Windows içinde gelir. Sorunu farklı yoldan halletme şaşırttı. İyi günde kullanın 😅
Windows update açık değil mi sistem de 😅
Normalde onlar yapardı update. Neyse sorun çözüldü uzatmayalım 😅
Cevap
11Cevap
Donanımsal sorun olamaz, çünkü BIOS bunu fark eder.
İkinci olarak, görev yöneticisine bakmak lazım. Hangi dosya, ne kullanıyor bunu tespit etmelisin. Sadece Windows bunu başaramaz.
https://www.hizliresim.com/sprhj33 Görev yöneticisi görünümü aşağı yukarı böyle
3- Bilgisayarın daha hızlı açılması için Windows tuşu + R'ye bas ve msconfig yaz. Karşına çıkan ekranda hizmetler sekmesinde Windows uygulamalarını gizleyip tümünü devre dışı bırak.
Görev yöneticisinden de başlangıç sekmesinde ne kadar şey varsa devre dışı bırak. Bunları yaparsan daha hızlı açılır.
Teşekkür ederim önerilerin için. Bunları da yaptım aslında - güncelleştirmeleri kapatmak hariç- ama hiçbir şey değişmedi. Başlangıçtaki programları vs. de devre dışı bıraktım. Mesela Spotify ve Opera'yı tamamen kapatsam da yüzde 100'den aşağıya asla inmiyor. O yüzden başka ve ciddi bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Donanımsal bir hata değilse, kurdukları Windows'ta virüs vardı diye düşünüyorum o yüzden.
Bazi virusler sebep oluyor buna. Cok kolay bi virus programi ile siliniyor. Her siteye girme, her seyi indirme dikkat et 😇
Yazilimsal sorun, bence virus var. Ne zamandir var bu problem?
Bugün fark ettim ama belki de ilk aldığım günden beri var. Virüs programım var, kurumsal olmayan sitelere de girmem. Windows'u resetledim ama sonuç değişmedi. O yüzden eğer virüs varsa ana sistem dosyalarında vardır gibi geliyor bana. Orijinal Windows alıp formatlasam sorun çözülür mü sizce?
Bence denemen gerek yani donanim olarak bir sorun olacağını düşünmüyorum yine de format atmadan baglanip bakabilirim sen bilirsin.
Lisanssiz derken retail versiyonu kast ediyorsun sanırım neyse rica ederim iyi bayramlar.
Merhaba bana yardımcı olabilir misiniz ben 25 yaşındayım dış görünüşümü beğenmiyorum bi kaç foto atsam yorumlar mısınız beni herkese soruyorum size özel değil sorduğum soru
Google Chrome'sa eğer görev yöneticisinden görevi sonlandır yap susar.
Ssd var mı yoksa hdd mi
cpu sabit kalmaz ki , senin ki %100 sabit mi?
biraz baktım ama şunu buldum answers.microsoft.com/.../34867d95-ec60-466e-8877-a92719df7b3b , eğer atabilirsen tekrar format at her şeyi sıfırla c d ne varsa sonra ssd'i kur windowsu , eğer sistemin el veriyorsa win11 kur y
arka planda yüksek güç emen bi program var
Format at ve lisanslı Windows al
Allah yardımcın olsun
İslamcı temizliği ne zaman yaptin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?