Merhaba, Herkese Iyi Bayramlar,
3 yıldır Tiktok kullanıcısıyim. Ancak herhangi bir paylaşım yapmadan ve içerik yüklemeden sadece videoları tıpkı Youtube'daki gibi izlemekteyim. Amacım sadece YouTube gibi videoları izlemek ve hoşlandığım profilleri hiç bir beklenti olmadan takip etmek.
Tiktok'u ilk kullanmaya başladığımda bütün beğendiğim videolarda "beğen"e basan bir insandım. Sonrasında ilk seferlerde anlamakla birlikte bir kaç kişiden engel yedim. 2 sene evvel bir kullanıcının uyarısı sonucu, benim beğenilerimin nedeniyle beğendiğim profilin gölge yasağına girmesi (shadowban) ya da keşfet engeli alabileceğini kavradım. , Dolayısıla "favorilere ekleme" tuşunu öğrenerek beğendiğim videolarda sadece "favorilere ekleme" tuşuna bastım. Ancak, geçen sene Tiktok güncellemeleriyle birlikte, profil sahipleri kendi videolarını favorileyen kişileri görebiliyormuş. Geçen hafta başıma gelen durum olarak hiç bir beğeni, yorum ya da özelden bir mesaj atmamama rağmen, takip etmek istediğim bir kullanıci bazı videolarını favorilediğim için beni engellemiş. Bu durumdan dolayı hem çok üzüldüm hem de uygulamayı nasıl kullanacağımı konusunda kafa karışıklığına girdim.
Araştırdığıma göre, bir profilin gölge yasağına girmesi için , profilin kendisinin uygunsuz ya da hakaret içeren videoları yüklemesi , başkasınının videolarını çalması ve kendi profilinde yüklemesi, ya da tekrar tekrar aynı videoları yüklemesi gerekiyormuş. Içerikleri beğenen ya da beğenmese bile bir kaç videoyu favorilere ekleme ile nasıl karşı profile zarar veriyor anlamadım.
Sorularım olarak, "beğen" tuşuna bir kaç kez basmak karşı profilin keşfete düşmesini engelleme de, "favorilere ekle" tuşu da mı karşı profilin keşfete düşmesini engelleyecek şekilde zarar veriyor? Eğer karşı profil favorilenmek nedeniyle olumsuzluğa giriyorsa, bu favorilenen profilin engeli hangi süre içinde kalkar? Bunun yanı sıra eğer beni engelleyen profili engeli kaldırmaya ikna edersem, daha önce favorilemelerim devreye girerek tekrar mı olumsuzluğa kalır?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Dostum biraz gururun olsun, sırf favorine ekledin diye seni engelleyen kişiyi neden engeli kaldırması için ikna etmeye çalışasın
Bilgim yok
Hayır