Ben yabancılara yönelik ücretli çizim işi alıyorum. Geçenlerde twitter hesabım kalıcı olarak siteden kaldırıldı mecburen yeni hesap açtım. Eski hesabım çok eskiydi ancak hiçbir zaman popülerliği yükselmedi (bu konuda da hiç uğraşmadım yani yalan yok) Açıkçası saatlerce sosyal medyada dolaşan birisi de değilim. Twitterı bu bir kaç aydır tekrardan kullanmaya başladım. O da yukarıda bahsettiğim gibi yabancılara ücretli çizim işi yaptığımdan.
Takipçi kasıp popülerliğimi arttırıp twitter da bir ekmek kapısı olsun istiyorum. Ülkenin hali malum. Benim gibi diğer çizim sanatçıları "paylaş yorum yap beğen karşılığında çizim al" gibi bir etkinlik yapmışlar. Aynısını biraz ileride (Elimde bir kaç tane çizim işi var mümkünse onlar bitince) yapmayı planlıyorum. Ama bunun dışında sizce neler yapabilirim.
Bu arada ben polyglot bir şahısım. İyi düzeyde İngilizce ve Japonca biliyorum. Kötü düzeyde Çince biliyorum. Twitterı bir önceki hesabımda birden fazla dilde kullanmaya çalıştım ama olmadı yani :( her post attığımda aynı metni 3 farklı dile çevirmek başlı başına bir iş. O açıdan ne önerirsiniz. Japonlar çok meraklı çizim konusunda ancak onda rakibim de müşterilerim kadar fazla olacak diye çekildim. İngilizce daha geniş bir kitleye hitap ettiğinden şimdi İngilizce kullanıyorum.
Bu arada benim en çok takipçiye sahip olduğum hesabım ve mecram şu:
https://www.deviantart.com/fecchi-freya
Söz konusu yeni twitter hesabım da şu:
https://twitter.com/22illustator
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Fiverr kullanın bence.
Niye olmasın, ama bu tarz şeylerde alıştıra alıştıra teker teker gitmeyi seviyorum. Bir şeyi tamamlamadan öbürüne geçince olmuyor bende.
Güzel bir motto ama lakin twitter da sıfırdan buyumek cok zor. Fiverr da musterı portfoyunu arttırabilir ve musterilerini twitter sayfana yonlendırebilirsin.. Bir nevi catalogue gibi dusun.
Doğru, ama insan biraz korkuyor ne biliyim (O_O;)
Öyle yerlere mesela patreon da dahil biraz daha yapabilirliklerimi arttırınca başlamayı düşünüyorum. Ben mesela anime tarzı çiziyorum, bunu biraz daha ilerletip animasyon veya vtuber modelleri yapabilecek halince gelince oralara el atmam mantıklı olacaktır. İlk bakışta çok fazla rakip var çünkü o tarz fazla profesyonel sitelerde. Ben halen aldığım işlerle kendimi azar azar geliştiren bir insanım. Bir de öyle yerlerde benim gördüğüm şu şekil bir dezavantaj var. Müşteri ile çok sağlıklı yakın bir ilişki kurmak zor oluyordur. Bunun eksisi ise şu, bir müşteri ile iyi anlaştığımda aynı kişi bana tekrar tekrar iş teklifi ile geliyor.
Siz bu siteyi kendiniz kullanıyor musunuz, o yüzden mi önermek istediniz merak ediyorum.
Ben bu siteyi çok fazla kullanıyorum.. Çünkü gerçekten kullanışlı.. Senin gibi harika yetenekli insanlar var orada ve hizmetlerine en kolay oradan ulaşıyorum.. Mesela logo tasarımı için geçen gün kullandım 3 gün kadar önce. Yeteneğiniz olduğu aşikar cidden biraz inceledim. Evet ben genelde musteri oldugum icin cok fazla revize istiyorum. Bu da uretıcı kısıyı bir noktada kızdırabilir.. (dogru kelimeyi bulamadım sorry about that). Ama yeteneğinizi paraya cevırmenın en kısa ve kolay yolu denebilir.. Hatta Elvis Enterprises bile tshirt tasarımlarını buradan yapmıs garip bir bilgi ama olsun.. :)