Macbook alacam ama karar kılamadım henüz bir şeyde. Macbook Air 13.6 inç 16gb ram 512gb SSD mi ya da Macbook pro 13.3 inç 16gb ram 512gb ssd mı?
Ne yapacağıma gelirsek. Word, Excel, PowerPoint kullanırım. Film dizi izlerim. Bir de video edit işine girmeyi düşünüyorum. Podcast, kurgu vs.
Bu şartlar göz önüne alındığında sizce hangisi daha mantıklı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
MacBook M1 mi alacaksın M2 mi?
Air, Pro aynı işlemci, Ram boyutu ve SSD'ye sahip ise büyük performans farklı olmaz diye biliyorum.
Ben MacBook Air M1 16/256 kullanıyorum ve gayet güzel.
Sorun varsa sorabilirsin.
M2 daha iyi diyorlar. O yüzden M2 alayım dedim. Air mi pro mu karar kılamadım. YouTube videoları için Air kasar mı? Pro al diyorlar ama Air iyiyse Air alayım
Hangi programı kullanacaksın? Deneme imkanım olursa dener yazarım kasma durumunu.
Final cut pro
Maalesef şu an test edemeyeceğim ama bildiğim kadarıyla Mac'e özel bir program ve internette performans testini bulabilirsin.
Bildiğim kadarıyla Air ile Pro'nun devasa bir farkı yok ama sen bilirsin.
Şunu söyleyeyim son olarak;
Alabiliyorsan alabileceğinin en iyisini al sonra boş yere pişman olma.
Diyorum en iyisini alayım ama malum ülke şartları. Öğrenciyim zaten en fazla 30k verebilirim. 30kda en iyi hangisi sence
30kda zaten alabileceğin M1 Air 16/512.
Maksimum'u bu zaten bu fiyata.
Ben 16/256 kullanıyorum ve memnunum.
Pro alamazsın muhtemelen bu fiyata ki zaten 16 GB RAM'in altında sakın alma.
Ayrıca öğrenci isen öğrenci indirimi ile alabilirsin:
www.apple.com/.../uzay-grisi-8-%C3%A7ekirdekli-cpu%E2%80%99ya-ve-7-%C3%A7ekirdekli-gpu%E2%80%99ya-sahip-apple-m1-%C3%A7ip-256gb
Pro M2 13 inç alayım dedim ama kimse performansinı o kadar da beğenmiyor. Onca parayı vermişken 14 inç m1 Max al dediler. Öğrenciyim ama ben. Çok pahalı bir şey alamam. Air öğrenciler için ideal dediler diye Air alayım dedim. Eninde sonunda öyle olacak gibi😅 neyse. Teşekkür ederim.
Önemli değil.
Önemli değil mi? Önemli değil, bir hata yapıldığı zaman karşı tarafın özür dilemesi üzerine söylenir:)
Ben genel olarak kullanıyorum, takılacağını bilseydim kullanmazdım.
Rica ederim de bana saçma geliyor o açıdan...
Yazdığın özellikler farklı değil
Nasıl farklı değil anlamadım
2 ürünün sadece isimleri farklı biri Air biri Pro.
16 gb ram, 512 gb ssd, 13 inç ekran.
Ekranı fark etmen için en az 1 inç. fark olması lazım
Ben performans açısından sordum aslında. Video edit için Air işini görür diyorlar ama pro alabiliyorsanız pro alın diyorlar. Bu, kafamı karıştırdı
Baktığın 2 ürünün linkini atarsan buraya beraber bakalım. Çünkü burada paylaştığın donanım aynı, bir farkı yok yani diğerinden.
www.mediamarkt.com.tr/.../...lxx3tu-a-1222680.html
www.mediamarkt.com.tr/.../...ay-grisi-1223947.html
Air 8 gb ram 512 gb harddisk
Pro 16 gb ram 256 gb harddisk
Pronun hafızası daha iyi ama depolama alanı az, dosyaların için harici harddisk alabilirsin, flash disk alabilirsin, pronun performansı daha iyi Ama ilginç bir şekilde fiyatı daha ucuz :)
Ya abicim ben depolama açısından demiyorum. Performansını karşılaştırıyorum. Video editlemede en iyi hangisi olur. Hangisi daha hızlı daha az pil tüketir vs vs
Ben de mack alcaktım lenovo aldım dkxkcjch
Nee jdbdjsjs nasıl bu geçişi yaşadın
Keldlcov para yok napalım 20 k