Yazılım öğrenmeye, kursa gitmeye karar verdim.
Orta seviye birkaç yıl güzelce işimi görecek bir laptop almaya karar verdim.
20-25 civarı Max bütçe.
Birde HP markası nasıl? Önerir misiniz

Yazılım öğrenmeye, kursa gitmeye karar verdim.
Orta seviye birkaç yıl güzelce işimi görecek bir laptop almaya karar verdim.
20-25 civarı Max bütçe.
Birde HP markası nasıl? Önerir misiniz
Yazılımın hangi alanında çalışacağına göre değişir yani İos geliştirici vs olacaksan Mac lazım ama web geliştirme vb alanlarda yazılım öğreneceksen de işlemci seçerken bence İntel işlemci seç çünkü İntel işlemciler Amd işlemcilere göre çok daha uyumlu oluyorlar.
iOS düşünmüyorum pek en azından şimdilik
Yani dediğim gibi alana göre değişsede uyumluluk açısından İntel işlemci tercih etmeye çalış, Ram kullanımı bazısında yukarılara çıkıyor mümkünse 16GB aşağısında Ram tercih etmemeye çalış.
Bana daha çok oyun pcsi alıcakmışsın gibi geldi. Ben MSI Katana GF66 alıcam sana da öneririm. Bak eğer laptop almakta kararlıysan sana şunu çok net söyleyebilirim ki Asus veya MSI harici başka markalara gitme. Yok monstermiş, yok excaliburmuş acermiş. Hepsi güneş kadar ısınan veya rahatsız edecek kadar fan sesi çıkaran cihazlar
Ahahaha, oyun bilgisayarlari genelde bu konuda iyiymiş o yüzden 😁
Cevap
9Cevap
HP'nin gaming laptopları iyi ama kasaları biraz kaba. Dell ve Lenovo'lara öncelikli bakabilirsin, olmadı HP ve Asus modellerine bakabilirsin. SSD şart ama zaten her modelde SSD var sayılır. Min 16 GB ram, mümkünse i7 işlemcili, değilse i5 işlemcili modellere bakabilirsin.
Bir de markadan bağımsız en önemli önerim, alacağın laptopı mutlaka bir mağazada gidip gör. Bazı modellerin kasası ve klavyesi çok dandik oluyor, donanım iyi ama kasa klavye kalitesi kullanım keyfini çok düşürüyor. Yazılım öğreneceksen klavye özellikle çok önemli. 15 yıllık yazılımcı tavsiyesi :)
Çok teşekkür ederim, hepsini dikkate alacağım
O fiyata alacağın her makine ile yazılım geliştirebilirsin. SSD olmasına dikkat et yeter ve bence minimum 1 TB olsun, bu 512 GB. Zaten daha öğreneceksin ve ileri seviye projeler geliştirmeyeceğin için çok da iyi bir şey olmasına gerek yok. If-else'ten öteye gidip katmanlı mimariye geçeceğin zaman gerekirse alırsın başka bir makine.
Çok teşekkür ederim, dikkate alacağım 😊
2016 2017 temiz bir macbook pro al. 16gb ram i7 veya üzeri intel işlemcili. Alırken pil ücretini düşürt. 3200 tl di en son apple strore da pil değişim maaliyeti. 5 yıla kadar saplıklı kullanırsın.
Developer mac kullanır. Net…
Hp, casper uzak dur yeter. Ben gamegaraj aldım geçen sene, memnunum
Yazılım ile ilgili temeliniz var mı?
Hayır yok
Teşekkür ederim öneri için 😊
al o yeter artar sana
İntel olan işlemciyi seç
Bol şans
Sorum başkaydi ama teşekkür ederim jfksns
mastir
Selam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?