Çizgi roman okumak için bir siteye girdim site başka bir siteye atıyor ve sonrada apk indirin diyor ya ben yanlışlıkla indirdim o apk ve açtım yani uygulamayı yüklemedim ardından sildim hemen telefonu tekrar başlattım Avast ve AVG ile tarama yaptım bir şey çıkmadı
*normalde o seçeneğe tıklamam yanlışlıkla tıkladım
Virüs kapmışmıdır telefonum?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Tarayicı olarak chrome mu kullanma zaten ne yapiyorsa Chrome yapiyor açilir pencere engelleme eklentisi de yok sana söylim ne oldugunu o linke tıkladıginda apk yüklenmis olsaydi teli kullanamazdın ancak solucan türevi virüsler olur Chrome dan çerez vb baglantilara ulaşır veri kaynagi transfer. Eder yapman gereken sey chrome sil opera indir icerisinde reklam engelleme mevcut açılır pencere engelleyici mevcut
Yani kapmış mıdır?
Büyük çaplı bisey olmaz Chrome sil opera kullan
Chrome'u nasıl sileceğim opera yükledim
Ayarlarda güncellemeleri kaldır var sonra devre dışı bırak diye seçenek var operayi aç içinde reklam engelleme filan aktiv et
Peki şimdilik chromeyi silmeyip operaya geçip sonra silsem?
Ettim bile
Olur fark etmez güvenli dnsyi filan da aktivite et
Teşekkürler
Ne demek
Komediye gel. Opera ve Chrome temelinde Chromium kullanırken teknik bilgisi olmayan birine Opera'yı pazarlıyor xD
Üstelik Opera'nın Chrome'dan daha güvenli olduğunu savunuyor. Daha da kötüsü Chrome'un çerez vb. bilgilerine ulaşabileceğini söylüyor. Yalan üstüne yalan söylemişsin. İki tarayıcıda temelinde Chromium kullanıyorken güvenlikleri Chromium'a bağlı olacaktır.
@ahdystopia temel yapıyı bende biliyorum ancak senin siber güvenlik alanında bilgin pek yok sanırım ve inan bana kali gibi debian Ubuntu tabanlı işletim sistemlerinde aktif ve pasif veri toplama yöntemlerinde Chrome güvenli kalmiyor olası bir kimlik avı scriptini chrome ancak küçük bir uyarı vererek yinede kullanıcının hareketine bağlı kılıyor opera toor ve yandex mozilla gibi tarayicilar ise direk engel koyuyor operayı önermememin temeli açılır pencere ler ve reklam engeleme destegi sunan opera kullanici için daha güvenli ve bilgisiz bir girişimi direk engelliyor ancak chrome bir uyarı sayfası yayinliyor site güvenli degil ya da bir reklam site sayfası açılıyor telefonunuz yavaş mı telefonunuzda virüs var gibi çeşitli kimlik avı reklam yazilimlarını barındirabiliyor sen bilgisayar teknikcisi olabilirsin ben siber güvenlik alaninda çalışıyorum
öncelikle reklam engelleyiciyi neden bir güvenlik önlemi olarak gördüğünü anlamıyorum. onun dışında chrome'da da pop-up yani açılır pencere engellemesi var zaten. kimlik avı scriptinden kastın phishing'se burada kullanıcının dikkatli olması önem arz ediyor. tarayıcılar phishing'e karşı mutlak bir koruma uygulayamazlar. son olarakta "telefonunuzda virüs var" vb. siteler kullanıcı eğer apk indirip kurmadığı sürece o sitenin kendisi Chromium'un sandbox'u sebebiyle herhangi bir virüs bulaştıramıyor
Benim anlatmak istedigimi umarım anlamıssındır bahsettiğim konular sadece phishing yöntemine baglı sabit bir konu değil reklam engelleyici siber güvenlik açısından önemlidir daha detaylar birebir konuşulur buradan konuşulmaz apk kurulmadigi zaman telefon Ariza görmez degil işlemciyi yorma sistemin ısınmasına sebebiyet verme gibi vb daha da detaylara girmemin bir anlami yok buradan konuşulcak konu değil bunlar ama sana diyim sıradan kullanicilarin opera ve yandex kullanmasını tavsiye ederim yandex pil açısından daha fazla tüketir çünkü yandex browser da koruma Microsoftun edge koruması gibidir edge önce sitelerin baglantisini saglar icerigi kullanicidan önce tarar ve sonra kullaniciya sunar devlet kurumlarinda Chrome ile iş yapılmaz Microsoftun edge tarayicisinu kullanirlar siber güvenlik alanında dogru olan budur
Bir website elbette cihazı yorabilir. Bu websitenin cihaza virüs bulaştırdığı anlamına gelmiyor. Onun dışında içeriği taramak güvenilir bir yöntem değil. Örnek olarak javascript yapısı gereği esnekliği nedeniyle bir javascript kodunun exploit girişimi olup olmadığını anlamanın standart bir yolu yok. Edge, Yandex ve Opera temelinde Chromium kullandığından neticede Chromium'un sandbox'unı kullanırlar ve güvenirler
Peki şimdi ne yapmalıyım ben kesin olarak virüs kapmışmıdır telefonum?
Tamam kardeşim sen haklısın ben siber güvenlik alaninda çalışıyorum sen teknikçisin 👍
Peki şimdi ne yapmalıyım ben kesin olarak virüs kapmışmıdır telefonum? Arada kaldım :\
Benim alanımda büyük çaplı bir sey yoktur chromu kullanma operayı kullan yukarıdaki arkadaşın bilgisine göre bakarsan chrome kullannaya devam et dikkatli ol güncel tut diyebilir başka açıklaması olmaz sen düşün sen karar ver
Sanırım operaya geçmek mantıklı üstelik arayüzü ana sayfası falan daha iyi sadece çeviri yapamıyorum nasıl İngilizceyi Türkçeye çevirmeye ayarlıyabilirim?
Operada bir seyi arat sonra sagda üç nokta var bas çeviri özelligi mevcut
apk'yı kurmadıysan ve güncel bir tarayıcı kullanıyorsan sorun yok
Güncel galiba apk'yı açtım a mb a uygulamayı yüklemedim
bir sıkıntı olmadığını varsayabilirsin o zaman. sistemini ve tarayıcını mümkün olduğunca güncel tutmaya özen göster
Tarayıcı güncel değilmiş şimdi güncelledim
aha gitti tüm görüntülerin internette yakında
Cidden kapmış mıdır virüs?
kapmıştır bence amaç o zaten orada
Off ya nasıl gideririm peki virüsü yinede yüklenen apkyı indirmedim anında sildim sadece başta aç dedim o kadar
Neyseki kendimi çektiğim çok az fotoğrafım var
yapacak bir şey yok gari geçmiş olsun virüs girdiyse arka planda çalışır tüm banka bilgisi vs kopyalarlar
Banka bilgim vs yok sadece telefon numarası var
indirmediysen sıkıntı yok moruk
Sadece Apk indi Apknın uygulamasını indirmedim zaten apkyı da direkt sildim
olmaz herhalde ya çok kafana takılırsa telefonu sıfırla fabrika verilerini geri yükle
İnşallah olmaz gerçi şimdilik virüs belirtisi yok umarım olmaz
iphone mu
Huawei