Resmi PNG olarak yükledim forma. Arkası transparan, Lineshape'nin üstüne gelince transparan özelliğini göstermiyor. Lineshape altta kalıyor. Sorun nerede olabilir sizce?

Resmi PNG olarak yükledim forma. Arkası transparan, Lineshape'nin üstüne gelince transparan özelliğini göstermiyor. Lineshape altta kalıyor. Sorun nerede olabilir sizce?

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Resmin kendisi beyazdır. İndirdiğin resim Kare bir şekilde beyaz ise zaten transparan olsa da bir şey değişmez benim bildiğim
stackoverflow.com/.../how-to-make-picturebox-transparent
belki işine yarar kenks
maalesef çözemiyorum
Valla ben yeni öğrenmeye başladım o yüzden bilmiyorum C# 'ı, burada yazılımcı yok galiba...
o kadar çaresizim ki buraya bile yazdım awfawf
Bende bazen takılıyorum DELPHİ 7 nasıl kurulur biliyor musun?
valla ilk kez duydum
Kaçıncı sınıfsın?
yaş 19, üni 1'im. Pc programcılığı sen
2 ay sonra 20 olacam tabi
Aynı😊 sınıftayız bende 1 sınıf ama bizde şu an nesne tabanlı programlama da delphi 7 anlatıyor hoca nasıl kurulacağını siz araştırın dedi ben her yeri araştırdım bulamadım :(
biraz baktım da çok eski bir dil. üni galiba benim ki gibi bir tık dandik olmalı.
Sorma ya hocalar düzgün anlatmıyor bazıları sen araştırma yapmasan geride kalıyorsun ayrıca bu yaz sizde de staj var mı?
bizim üni'de mesleki eğitim diye bir şey var. bizim staj o. ikinci yıl, yaz veya kış döneminde yani 5-6 ay falan staj yapıyorsun okula gitmiyorsun
çoğu yerde dediğin gibi hocalar kötü anlatıyor. bildiğini unutur insan
bu bölüm böyle biraz. sana yazılımın %5'ini bile anlatmazlar okulda kendin öğrenirsin.
okulda, kendin öğrenirsin* virgül koymamışım
Evet maalesef birde insana o kadar kendine eksik hissetiriyorlar ki bizimki bu yaz başlıyor staj müfredat böyleymiş sanki bizim bölümden firmalar stajyer çok alacak sanki!
Bir tık doğru söylüyorlar ama. Kendini bu konuda geliştirmelisin. O zaman eksik hissetmezsin. İlk dönem oop hangi dil gösterdiler size. Mesela ilk dönem bizim c#'tı. Şimdi C gösterecek diğer hoca
@Fatma0102 yabancı kanalları araştır, onlar gösterir nasıl kuracağını. Translate ile işini halledebilirsin.
Bize İlk C++ öğretiler sonra C# siz kendiniz öğrenin dediler. O konuda doğru ama hem okul için çalışmak hem sınavlar ve hem öğrenecek bir sürü yazılım dili var yetişir mi bilemiyorum bazen ekrana bakmaktan gözlerim sulanıp ağrıyor daha şimdiden maalesef :(
@ProfDiceksiniz Teşekkürler.
Hepsini öğrenmek zorunda değilsiniz. Geçecek kadar öğrenin. Ki zaten size o kadar ilerisini öğretemezler çoğu zaman.
Bütün dilleri öğrenmeniz gerekmiyor. Bende Üniversiteyim, 19 yaşındayım, bu sene bitiyor. Bölüm birincisiyim, bütün dilleri biliyor muyum? hayır. Syntax biliyorum. Bir dili hoca desin şöyle şöyle, ertesi güne kadar öğrenmiş olurum temel düzeyde.
Kasmayın bu kadar, yapılara odaklanın. Ve ilerlemek istediğiniz alan üzerine olan dilleri öğrenmeye çalışın.
Hepsini öğrenme zorunluluğun yok ki. Bir tanesinde ustalaşırsın diğerlerini de öğrenmiş gibi olursun. Yani az bir sürede diğerlerini de kaparsın. Hepsi birbirine benzer. Nasıl bütün dünyada konuşulan dillleri öğrenmiyorsak, sadece ihtiyacımız olanı öğreniyorsak... Aynı hesap. Dediğim gibi okul bir tık çizmen gereken yolu belirliyor ve altyapı oluşturuyor. İlk btk akademide python kursu ile başla. Sadık Turanın. Emin ol iyi seviyeler gelirsin
@ProfDiceksiniz Nasıl bu yıl bitiyor üniversiten 19 yaşındaysan ve veri tabanı dersini seviyorum kolay mı olur dersleri? T-SQL dersleri?
Kolay mı olur zor mu olur diye düşünme. İlerledikçe zorlaşır ama sende bir o kadar kendini geliştirirsin
bende btk akademiyi biliyorum 😊 sence backend developer önü açık mıdır ben bunu seçtim de?
Sql de algoritma kurulmaz dil basittir. Ama veritabanı genel itibari ile kolay bir şey olduğunu söyleyemem. Yine en azından 1-2 yazılım dili bilmen gerekir
Üni 2. sınıfım şu an.
Veritabanı dersini bende seviyorum. T-SQL falan kolay dersler, fakat ileride join işlemleri biraz zorlayabilir, oda ekstra birkaç saatini ayırarak çözebileceğin bir konu.
Ben mezun olup esnaf olmayı planlıyorum. Pek sevmiyorum bu bölümü de işi de
Yazılım alanında açıkta kalmazsın. Backend developer yükselişe geçti şu aralar
@ProfDiceksiniz Ben çocukken bilgisayarlarla uğraşmayı seviyordum biraz inatçıyım da pes etmeyecem Allah nasip ederse önüm açılırsa yurt dışına gitmeyi planlıyorum. Bugün Veri tabanı dersinin hocasına Oracle SQl sordum hoca bu dili bilmiyordu bile😂🤣
Hocan berbatmış cidden. Onun yerine ben olsaydım daha iyidi
@Abzaham Ama seviyorum analiz etmeyi ve bence bana göre veri tabanı.
Umarım yazılıma olan ilgini benim gibi kaybetmezsin. Yurtdışına gitmeyi amaç edinmişken şimdi esnaf olmak istiyorum. Aklımda bir tek California var, tatil için gitmeyi planlıyorum.
İşte bunu diyebiliyorsan tebrik ederim seni
Kaybetmende ki sebep ne
Psikolojik sorunlar
@ProfDiceksiniz Neden öyle oldu hevesin gitti? cevaplamak istersen merak ettim.
Galiba bu sorunları yaşadığın dönem yazılım hevesi gibi başka şeylerin de hevesini kırmıştır
@Abzaham neyi diyebiliyorsam?
@Fatma0102 sevdiğin şeyi anlamışsın biliyorsun demek istedim
Zor oldu toparlanmam, intihara kadar gidiyordu. Düzeldik sayılırda işte, benden birkaç şey aldı bu illetler
@Abzaham bilmiyorum genetik de olabilir amcam bilgisayar mühendisiydi ve bende ona hayrandım küçüklükten beri hep merakım vardı.
@ProfDiceksiniz Geçmiş olsun gerçekten.
Teşekkürler. Tutunacağız bir şekilde hayata, hayat devam ediyor. Umarım başarırsınız :)
@ProfDiceksiniz Anlıyorum bazen insanın yaşamak için sebebi kalmıyor tek sevdiği şey işi ise ama hayatta deneyimleyecek çok şey var ve daha genciz ve ben umutluyum ve inanıyorum ki kader bizede gülecek.
Geçmiş olsun kardeşim. Ben ve en yakın arkadaşım da böyle dönemler geçirdik. O bileğini kesmişti hatta. İleriye hep umutla bak ve her zaman çabala. Bende çok beter haldeydim ve iyileşmeme (iyileşme diyeceğim çünkü hastaydım desem yeri) bu kanal çok yardımcı oldu. Her gün 1 tane izlesen bir süre sonra biter bütün videolar. Her konuda yardımcı oluyor videolar. Yani bu videodaki başlık bana uymuyor diyorsan deme, izle emin ol çok daha fazla şeyin farkına varacaksın. Zamanla geçiyor. Bu hayatta her şeyi bilsem bile yine bu adamı izlerdim. Kattığı şeyler bambaşka https://youtube.com/@guclupsikoloji
Bende öyle diyordum. Kadere falan inanmıyorum. Ben isterim, planlarım, alırım. Sadece şu aralar kafa dinlemem gerek o kadar, biraz kendime gelmem lazım
Valla hamam varsa yakınında sauna ya giderim. Kapat gözlerini uzunca kal. Bana iyi geliyor
@ProfDiceksiniz Rica ederim umarım sende başarırsın ve mutlu olursun tek bir şle yetinme mesela hobiler geliştir mesela ben satranç öğreniyorum ve oynuyorum bazen kitap okuyorum bazen psikoloji ile ilgileniyorum tabiki zamanım olursa herşeyin başında merak ve tutku geliyor.
@Fatma0102
Siz yazdıkça ağlayasım geliyor inanır mısınız, eski halimi o kadar çok özlüyorum ki
Hayallerinizi benim içinde yaşayın, ben yapamadım siz yapın.
@Abzaham
boş bir odaya gidiyorum, gözlerimi kapatıyorum, gerisini düşünmüyorum, yanımda adam ölse kaldırıp kafamı bakmam
@ProfDiceksiniz Hemen drama girme diyecek mantığım ama istersen ağla rahatla kendini biraz dinlendir illa olmak zorunda değil başka şeyler dene yapabilirsin kimler başarısız olmadı ki başarısızlık başarı getirir başarısızlık yaşamayan deneyimsiz biri hiçbir yere gelemez bence öyle sana iyi gelen ne varsa o işlerle uğraş derim her şey yazılımcı olmak değil birde sınıf birincisiymişsin sende o kadar başarısız değilsin.
Yazın tatil yapabiliyorsan yap derim. Bi kafanı dinlendir güzelce. Stresini at. Photoshop kursuna gidiyodum. 100 yaşında adam bile geliyordu o kursa. Sonra pandemi falan derken kapandı. Geç olduğundan yakınmıyorsun belki ama tekrar bu tutkunu kazanmanı isterim. Tekrar canlanmasını isterim bu hayallerinin. Demek istediğim tekrar içine doğarsa bu duygu sende başarabilirsin. Ama şu işte ama bu işte. Sen hangisini istersen. Hâla yurtdışına gidebilirsin mesela
@Fatma0102 bu bölümden sonra birde psikoloji mi patlatsak ne diyon djdndk
@Abzaham Ben ara sıra psikoloji kitapları veya izliyorum hobi için seviyorum yani ne var bunda?
Bende bende
@Abzaham veya videoları izliyorum diyecektim.
@Abzaham çocuk gibisin😊
@Fatma0102
Ağlayasım geliyor ama ağlayamıyorum. Ağladığım zamanlarda ne olduğunu gördüm. Bi bok değişmedi. Şimdi istesemde ağlayamıyorum. Ben hayatta başarılı olacağım. Fakat eski ben olsaydım. O başarıyı daha üniversite bitmeden elde etmiş olacaktım. Ziyan yok, geç olur güç olmaz.
Pes etmek kitabımda yok. Olsaydı intihara sadece bir adım atmam kaldığı zaman o adımı atardım. Ölüm korkum yok. Ama mantığım izin vermedi. Bu hayatı dibine kadar yaşamadan ölmeye de niyetim yok :D
Ne desem bilemedim. Saol yine de
@Abzaham
gideceğim, şu an başka bir konu üzerine uzmanlaşmaya çalışıyorum. Ama yazılım sektörü hep bir burukluk olarak köşede kaldı bende. Ondan dolayı hep düşünürüm bu durumu.
Kaçarı yok, ben zaten başaracağım.
@Fatma0102
psikoloji de düşünüyorum aslında, insanların akıllarıyla bir oynarım aklın hayalin durur :d. İkinci üniversite olarak onu da okuyabilirim :D
Harikasın. Sana güveniyoruz 🤜🤛
Arkadaşlar güzel sohbetti. Kendinize iyi bakın. Kaçıyorum ben
@ProfDiceksiniz Aferin sana istersen yaparsın ama bizim PC 'yi hacklemede😂🤣.
Kendine iyi bak kenks
@Abzaham iyi anlamda çocuk gibisin dedim sende kendine iyi bak.
Siber Güvenlik ile de uğraştım, korkmakta baya haklısın :d
@ProfDiceksiniz Hm olabilir gerçekten istersen, bende insanları dinlemeyi severim benden de olurdu da bu bölümü daha çok seviyorum yazılımcı olmayı.
@ProfDiceksiniz Hmm IP me ulaştın mı?😂
adlkşjaskdjasdlaslş ayh şöyle tipler çok vardı etrafımda, kurtuldum onlardan aksjdhkajd
şu an seni HeÇkLiYoRuĞm
heçked by prof
asijdkşladsakdia
@profdiceksiniz Anlamadım ne tipler? Espri yapmıştım gerçi.
@profdiceksiniz 😂🤣hm vallahi önemli bilgilerim yok PC de genel şeyler.
@Fatma0102
Çok saf bir yapınız var belki farkında değilsiniz biliyor musunuz :d
Diğer mesajlarınızdan da anlaşılıyor. Biraz fazla uğraşmışsınız kendinizle (ki bence en iyisi), etraftaki internet kültürünü pek aşılayamamışsınız gibi :d
Ben size yönelik konuşmadım asşlkjdlkasjdasasd
En kötü ikinci bir bilgisayarım olur kalsıın asşlkjdşklada
@ProfDiceksiniz Ne demek istediğini anlayabilsem?
@Fatma0102
İşte bu saflıktan bahsediyorum :)
Hep böyle kalın :d
Hadi kaçtım ben, vaktinizi almayayım daha fazla, zaten yeterince bunalttım sizi de ve buna hakkım yok.
Ortalama 1.5 sene sonra Santa Monica'da görüşürüz :D
@ProfDiceksiniz hm benim her dediğim yapan PC mi tek ben yönetebilirim hacklesen bile hackercı tanıdığım biri var hacker değil gerçi ama kurtarır PC yi ve geç oldu benim kaçmam gerek yarın dersim var size iyi geceler hayatınızda herşeyin en iyisini diliyorum size meslektaş olarak.
Benim girdiğim cihazı benden alabilen daha çıkmadı :d
Size de iyi geceler, en iyisi olacak zaten başka bir ihtimale izin vermem, iyi olursa kendimden nefret ederim, en iyisi olacak :d
Görüşürüzz