Arkadaşlar bi bakın ben bir hafta önce 2 yıl önce aldığım bozuk bilgisayarımın ssd sini sattım içinde uygulamalar ve biraz resimlerim vardı ( ama çokta açık saçık değil) data kablom olmadığı için arkadaşımın laptopuna direk bağladık kurulum ekranıno yaptıktan sonra karşıma benim hesabımın oturum açma yeri geldi şifremi girip bu bilgisayardan d ve c diskini yan tıklayıp biçimlendirdik ama sanırım bağzı dosyalar biçimlenmedi d diskinde windows kullanımda olduğu için ben yinede biçimlendirdim biçimlendirme bitti ve ekran siyah olup geliyordu bende silindiğini düşünüp çıkardım sattım sorum şu sizce çok eskiden ya da çok önceden bir yıl falan önce silinmiş verilerimi geri getirebilirlermi sonuçta üstüne veri yazılmış yani yinede geri gelirmi satmadan önce içinde çok önemli fotoğraflar yoktu ama eskiden sildiklerimi bilmiyorum kart bilgileri kimlik bilgileri vs olabilir emin değilim
+1 yılİçerisinde sistem kurulu diski biçimlendirirken eğer ki o mevcut sistem aktifse, o sistemin dosyalarının tamamı asla silinmez, sistem çalışmaya izin vermesinden ötürü silinemez.
Ama siz sanıyorum ki harddisk'inizi bir başka cihaza bağlayıp silmişsiniz? O zaman tamamı silinmiştir, sorun olacağını sanmam.
Biçimlendirme tam anlamıyla gerçekleşmiş midir bilemiyorum, büyük ebatta bir diskten ve uzun süre kullanılan, belki bad sector oluşmuş bir diskten bahsediyoruz. Spesifik bilgilerin kalacağını sanmasam da, yine de biliyorsunuz ki geri getirme uygulamaları var. Eğer buraya gelip '' format esnasında diski biçimlendirdik '' deseydiniz, o zaman o disk tamamen freedos haline gelirdi ama siz flash biçimler gibi silmişsiniz, ufak da olsa bir ihtimal var ulaşmalarına ama uzun saatlerini, günlerini alabilir bu işlem, bence evhama gerek yok.
010 Yorumla
Soran+1 yılİlk dediğiniz uygulamayı yaptım bazı dosyalar silindi ama windows ve kullanıcılar silinmedi yani yönetici microsoft hesabım açık kaldı gerçi şifreliydi ama yinede kulanıcı silinmiş olabilir mi?
- +1 yıl
Biçimlendirme yapıldığı için öyle olmuş, bu tip durumlarda tıpkı format atıyor gibi sisteme girip, sistem kurmadan ne varsa silmek en kesin ve kalıcı çözümdür. Ara ara disk ömrünü de uzatır bu. Ama sanmam ki kişisel veriler kalsın, çok düşük bir ihtimal. Oturup saatlerce geri getirmeyle uğraşmazlarsa...
Soran+1 yılWindows 10 içinde kurulu şekilde sattım yinede bi sorun olmaz değilmi çünkü google gibi sitelerde kart bilgilerim falan vardı
- +1 yıl
Kart bilgileriniz, tarayıcıda kaydolsa dahi, tarayıcının kaldırılması esnasında zaten kayboldu. Sorun yok yani.
Soran+1 yılYa yönetici microsoft hesabım? Hc de sadece bir tane hesap vardı sizce silinmişmidir?
- +1 yıl
Sistem çöktü orada muhtemelen. Yani açılmaz hâlde ve o hesap da silindi bence. Dert etmeyin ve lütfen yukarıda yazmış olduklarımı bir dahaki sefere dikkate alın.
Hayırlı günler.
Soran+1 yılTamamdır teşekkürler
Soran+1 yılKusura bakmayın Sistem çökünce bir daha kurulum yapılamıyor değil mi?
- +1 yıl
Yeniden kurulur, yeniden kurulursa da eski sistem bilgileri gider. Sadece isim olarak görülür, bileceklerini sanmıyorum ama eski sistemi kurulumda akıl eder de '' windows. old '' içerisinde atarlarsa belki isimler görünür, bilgileri ve şifreleri asla bulamazlar...
Rica ederim...
Soran+1 yılTeşekkürler çok yardımcı oldunuzu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
- İnternet & Teknoloji konusunda 41,8b cevap paylaştı.
u +1 yılSsd bilgiler silinirse geri gelmez
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet yorumlarda biri sizin gibi aynı şekilde söyledi teşekkür ederim
- İnternet & Teknoloji konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılveri yazma, silinmiş bilgileri okuma vs onlar eski tip hard disklerde oluyordu. ssd'lerde fiziksel olarak bir yazma yok, tamamen dijital veriler işlendiği için silinen silindiğiyle kalır.
052 Yorumla
Soran+1 yılMarkası 2019 yılında çıkmış samsung 500gb ssd idi laptop ekranı ile birlikte 550, tl etti çoğu kişi ucuza satmışsın diyor ama zaten iki sene kullandım ikinci el sizce ucuza mı sattım
- +1 yıl
sadece ssd o fiyata gidermiş bence :)
Soran+1 yılSsd siz sadece ekranı satmak istedim ssd siz almam dedi başka yerlerde aynı fiyat verdi bende sattım kötü mü olmuş
- +1 yıl
siz laptopu mu sattınız sadece ekran ile ssd mi?
Soran+1 yılŞöyleki laptop hoparlörü. Bozuktu klavyede öyle ekran kartı yanmıştı tamir için 900tl istediler yaptırmak istemedim ssd ile birlikte sattım adam ekranı ve ssd iş görür dedi kasası iş görmezmiş
- +1 yıl
anladım, çalışır vaziyette bi ekranla ssd kalmış :D almak isteyen ikisini de ayrı ayrı alırdı ama tabi ikisine bir fiyat çekmişler. e bunlar alıcı değil satıcı, üzerine kendi kârlarını da koyacaklarından baya ucuza almışlar.
Soran+1 yılMahalledeki bi tamirci abiye sattım ama bu işlerden pek anlamıyor sanırım adamın laptopuna ssd yi data ile bağlayıp içindekilere baktım silmek istedim direk yan tıklayıp sildi ama çöp kutusuna gitmiş mesela adam hala tamamen sildim diyor:)
Soran+1 yılYüksek fiyata kimse almıyor maalesef 200 teklif eden bile oldu
- +1 yıl
bilerek de öyle yapmış olabilir, dikkatli olmak lazım
- +1 yıl
satıcılara satma o yüzden, onlar ölücü bildiğin. sadece ssd'yi söküp sahibindende kendin direkt bir alıcıya satsan aynı fiyata satardın
Soran+1 yılSanırım satalı bi hafta oldu gidip alamam adam sıkıntı çıkarır olan oldu sanırım umarım bilgiler çalınmaz
- +1 yıl
siz zaten biçimlendirdiğinizi söylemiştiniz. silinmeyen C kısmında da özel fotolarınız var mıydı?
Soran+1 yılAslında yorumlarda detaylı açıklamalar var sistem çalışır durumdayken c ve d diksini biçimlendirdim windows d diskine kuruluydu biçimlenmedi
Soran+1 yılBu bilgisayar kısmından yerel disklere lan tıklayıp biçimlendirme yaptım
- +1 yıl
windows açıkken zaten windowsun kurulu olduğu diski biçimlendiremezsin, hata verir. windows 10 içerisinden "Ayarlar > Güncelleştirme & Güvenlik > Kurtarma > Bu bilgisayarı sıfırla" yerinden aslında sıfırlayabilirdiniz de.
Soran+1 yılBazı belgeler biçimlendi bazıları hata verdi bizce içinde belgeler varsa silinmişmidir
- +1 yıl
hangi belgeler işte onu biliyor muyuz? senin özel dosyaların neredeydi
Soran+1 yılBazıları c bazıları d kısmında vardı ben ikisinide biçimlendirdim
Soran+1 yılya da d kısmını biçimlendindiğimi zanetmiş olabilirmiyim d kısmı hiçmi biçimlenemez
- +1 yıl
windowsun kurulu olduğu disk genelde C olarak otomatik adlandırılır. diğer disk D olur. siz D'yi biçimlendirmişsinizdir muhtemelen. windowsun kurulu olduğu C diski aynı şekilde duruyordur manuel olarak silmediğiniz sürece.
Soran+1 yılHayır aslında laptopa taktığımda d diskinde gözüküyordu c kısmı tamaman biçimlendi ama d kısmına data kablo ile baktı adam windows kullanıcılar gibi birkaç tane dosya duruyordu onun dışında bişey yoktu
- +1 yıl
kullanıcılar klasörünü komple silseydiniz
Soran+1 yılD kısmını biçimlendirdiğimde sistem çalışır durumda olduğu için sanırım kullanıcı silindi mi silinmedi mi bilmiyorum yönetici microsoft hesabım bağlıydı ve pc de sadece tek bir hesap vardı muhtemelen silinmemiş olabilir ama hesaba girmek için oturum açma kısmında şifre girmesi gerekiyor pc ye şifre koymuştum çünkü
- +1 yıl
farklı bir pcye ikinci bir disk olarak taktığında yine erişebilir dosyalara
Soran+1 yılNasıl yani arkadaşımın laptopundaki diski söküp kendikimi taktım c
ve d kısmını biçimlendirme yaptım sonra geri çıkarıp tamirciye verdim içine baktı c kısmı temizdi d kısmında beş dosya vardı window kulanıcılar birde değişik isimli dosyalar- +1 yıl
windows önemli değil de, kullanıcılar klasörü kritik. senin belgeler, masaüstündeki tüm dosyalar falan orada çünkü
Soran+1 yılSistem çalışır durumdayken iki diskide biçimlendindim kulanıcı silinmese bile içindeki bilgilerin silinmesi gerekmez mi? Çok bilgim yok bu konuda biçimlendirme esnasında hesap ismimin bulunduğu bi klasör biçimlendirilemedi diye hata verdi biçimlendirilmeyenlere atla şeklinde tike bastım geri kalanını biçimlendirdi sanırım dediğin gibi dosyalar uygulamalar vs vardı silinmiş olabileceğini düşündüm nolur nolmaz diye hepsinin şifresini telefondan değiştirdim
Soran+1 yılAslında en başta komple formatlamam gerekirdi ama o gün acelem vardı apar topar yapmak zorunda kaldım data kablom olmadığı için maalesef komple biçimlendirme olmadı
- +1 yıl
windowsun kurulu olduğu diski biçimlendiremezsin. biçimlendirmek demek diski komple silmek demek. windows kurulu olduğu için biçimlendirme yapmaz, hata verir. bi kısmını sildi windows dosyaları kaldı gibi bişi olmaz. manuel olarak elinle klasörleri silersen o başka.
Soran+1 yılYani hiçbirşekilde o disk biçimlenemez mi sanırım dosyalarım o kısımdaydı ama içleri boş olması gerek önceden içindekileri sildim biçimlendirmedim masaüstündeki uygulamalarıda çöp kutusuna taşıdım ordanda çöp kutusunu sildim bu durumda uygulamalar silinmiş midir yoksa uygulama yönetimiden mi silinmesi gerekir? Bilemiyorum usb şeklinde içine bakabilir ama diğer türlü kurulum yaparsa oturim açmak için şifreyi girmese gerekiyor hesabım şifreliydi
- +1 yıl
windows açılmadan önce farklı bir sürücüden ön yükleme yapılırsa silinebilir. ya da dediğim gibi windows 10 ayarları altından sıfırlanabilir tüm verileri sil diyerek.
Soran+1 yılAlan kişi bu işleri çok bilmiyor muhtemelen başkasına satmıştır yani satın alan kişi windowsu silmez diye düşünüyorum belki dediğiniz gibi windows açılış ekranında ben verileri silmeden devam ettim bu yüzden oturum açma kısmında hesabım karşıma geldi tek dileğim alan kişi kurulum yaparken sıfırlamıştır umarım
- +1 yıl
o diski ana diski olarak kullanacaksa zaten üzerindeki windows başka pcde çalışmaz, mecbur format atacak. ama ikincil disk olarak kullanacaksa o zaman içindeki dosyalarla beraber açabilir. he elbette silecektir yine o şekilde kullanmaz ama kötü niyetli biri dosyaları kurcalayabilir. o risk var
Soran+1 yılSsd ler genelde depolama için kulanılmaz galiba
başka pcye taktığımda zaten ekran gidip geliyordu acaba sizin dediğiniz gibi format atmadan kulanamaz değil mi çünkü sürekli anasayfa yenileniyordu- +1 yıl
ana disk olarak kullanacaksa mecbur format atacak, yoksa pcyi açamaz hep mavi ekran verir, donanım ile diskteki driverlar çakışır çünkü
Soran+1 yılBenim taktığım laptop freedosstu acaba bu yüzden mi açıldı daha önce eski model bi laptopta denedim disk okunmadı hatası vermişti:)
- +1 yıl
windowsu ilk kurarken freedos kısmını silmediyseniz olabilir
Soran+1 yılDell marka Laptopa taktıktan sonra bi ekran geldi f2 ye falan bastı arkadaşım sonra bikaç tuşa bastı beş dakkika yükleniyor kısmından sonra oturum açma yeri çıktı öyle şifremi girdim giriş yaptım bilmiyorum konuyu çok kafaya takıyor olabilirm:)
- +1 yıl
ya biz ihtimalleri konuşuyoruz. kötü niyetli biri eğer ki tam format atıp tüm verileri silmediyseniz girip kurcalayabilir, bunu bilemeyiz. siz tam olarak silip silmediğinizden emin olamadığınız için bu riskin olduğunu söylüyorum sadece. yoksa dediğiniz gibi biraz fazla kafaya takmış gibisiniz aslında :)
Soran+1 yılNe diyim artık gidip geri alamayacağıma göre s.. etmekten başka bişey diyemem sanırım :) resim ve belgeler dışında endişelenecek başka bişeyim yok galiba en azından artık böyle bi hataya düşmem
- +1 yıl
yani onlar dışında bişi yok.
Soran+1 yılYani devlet sırrı kadar olmasada en azından kimlik bilgilerimin ss leri falan olabilir korkusuyla aslında bu kadar endişelendim
- +1 yıl
aaaa aha kimlik gitti desene :D
Soran+1 yılKredi kartı ss leride olabilir gerçi bişey yaparlar mı ki gerçi bu dediklerimi aylar önce silmiştim ama programla geri getiirilebilir bak şimdi yine takıldı kafama:)
- +1 yıl
programla geri gelmez, SSD'nin çalışması eski HDD'ler gibi değil. geri getirme programları SSD'de çalışmaz yani. fiziki bir disk yok ortada, geride bi iz bırakmıyorlar sildiğin zaman.
Soran+1 yılE ozaman sıkıntı yok :)
- +1 yıl
sildiyseniz evet :)
Soran+1 yılHafızam kötüdür ama silmişimdir yani :)
- +1 yıl
inş :D
Soran+1 yılBirkaç ay sonra kapıma icra memurları gelmezse sıkıntı yok vmepvssğlezva
- +1 yıl
hahaha bence de :D bekleyip görücez bakalım :D
Soran+1 yılZvlezvmaazz öyle bir durum olursa güncellerim:)
+1 yılSSD disklerde verilerin geri getirilmesi pek kolay iş değil. Bunu yapması mümkün görünmüyor.
024 Yorumla
Soran+1 yılEvet hdd değildi ssd diskimdi ama sistem çalışır durumda olduğu için windows ve kulanıcılar öğesi silinmedi yani win10 diskte kurulu şekilde sattım yinede bir sorun olmaz değil mi?
- +1 yıl
Sorun olmaz, dosyaları elle silseniz de olurdu zaten.
Soran+1 yılHadi ya ciddimisiniz Yorumlarda bazıları gelir diyor
- +1 yıl
SSD disklerin özelliği manyetik alan kullanmamaları. Dolayısı ile dijital izlerin yeniden okunması diye bir şey mümkün olamıyor. Bu izlerin silinmesi bilgisayarın bir sonraki açılışında otomatik olarak gerçekleşiyor. Ayrıca izlere erişilebiliyor olsaydı bile format atmak da zaten çözüm olmazı. Zira format atmanın dosyayı silmekten bir farkı yok.
Soran+1 yılZaten üst üste iki kere biçimlendirdim alan kişi bu işlerden çok anlamıyor ama satacağı kişiler olabilir o yüzden endişelendim
- +1 yıl
Sorun olacağını sanmıyorum.
Soran+1 yılD diskini biçimlendirdikten sonra ekran gidip gelmeye başladı acaba sistem çökmüş olabilir mi
- +1 yıl
Denk gelmiştir. Başka bilgisayara bağladığınızda sistem sürücüleri arka planda otomatik yükler. Bu da bazen ekranın gidip gelmesine sebep olur. Formatla ilgisi yok.
Soran+1 yılO zaman diski takan biri windows kurulumu yaptıktan sonra oturum açma kısmına gelecek şifre olmadan hesaba girebilir mi? Bilgilerden değilde hesapta microsoftum açık kalmış o yüzden
- +1 yıl
Şifre olmadan açamaz.
Soran+1 yılO zaman format atması gerekecek değil mi?
- +1 yıl
Evet, zaten başka bir bilgisayarda format atılmadan düzgün çalışmaz Windows.
Soran+1 yılİçim biraz rahatladı o zaman üstüne format atarsa bilgilerim gelmese dahada zorlaşır?
- +1 yıl
İmkansızlaşır. Kurtarma laboratuvarı bile kurtaramaz ondan sonra :)
Soran+1 yılUmarım dediğiniz gibi olur çok teşekkürler bi sorum daha olacaktı biçimlendirilen dosyalar geri dönüşüm kutusuna gitmez değil mi
- +1 yıl
Hayır, gitmez.
Soran+1 yılPeki disk kısmında biçimlendirilme yapılırsa uygulamalar tamaman silinir mi
- +1 yıl
Silinir
Soran+1 yılYönetici microsoft hesabı da silinir mi benim bildiğim pc de başka hesap yoksa biçimlendirmede bile silinmiyomuş
- +1 yıl
Yönetici hesabı pasif oluyor Windows 10 kurulumlarında. Her durumda format atması gerekir alanın.
Soran+1 yılTamamdır teşekkürler umarım alan kişi format atar çünkü bazen pc şifresi kırılabiliyor diye duymuştum
- +1 yıl
Kırılma değil de kaldırılabiliyor. Ama o zaman da bütün hesaplardaki şifre bilgilerini otomatik siliyor Windows.
Soran+1 yılYani hertürlü format şart peki teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılgeri gelir ama kısmi olarak istediğin kadar biçimlendir en az 4-5 formattan sonra siliniyor ama %70 tahmini
017 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılben bilgisayar teknikeriyim
Cevap sahibi+1 yılsürekli uğraştıpım için veri kurtarma programı ile
Soran+1 yılİçerisinde sistem kurulu diski biçimlendirirken mevcut sistem aktifti , sistem çalışmaya izin vermesinden ötürü d diskindeki bazı şeyler biçimlenmedi ama sizce kulanıcılar klasörü içindeki yönetici microsoft hesabım silinir mi pcde sadece tek bir hesap vardı
Cevap sahibi+1 yılsilinmez sadece format esnasında diski silmek gerekir
Cevap sahibi+1 yılama sattığın kişi eğer format atacaktır tabi kötü niyetli insanlar çok
Soran+1 yılTamircinin pek anladığını sanmıyorum ama satacağı kişiler olabilir o yüzden endişelendim
Cevap sahibi+1 yılya da ssdyi veri biçimlendirme programıylada silersin daha mantıklı olan o illa format la değilm aomei partition assistant programı var ya da mini tool partition programı onlada silinir ama dediğim gibi en geri kurtarılır d diskindeki veriler
Cevap sahibi+1 yılherkes işinin ehli olsa şaşırırdım
Soran+1 yılBen direk bu bilgisayar kısmından biçimlendirdim d diskinide aynı şekilde ama sanırım sistem çöktü laptop açılıp kapanmaya başladı
Cevap sahibi+1 yılyanlış yapmışsın
Soran+1 yılHadi ya peki alan kişi ssd yi takıp kurulum yapsa bile oturum açma kısmında şifrem vardı onu bulmadan açamaz değil mi
Cevap sahibi+1 yıldirek format esnasında siler biçimlendirme yapar kullanır
Cevap sahibi+1 yıltakip isteği attım
Soran+1 yılO zaman bilgilerin geri getirilmesi biraz daha zorlaşır?
Cevap sahibi+1 yılyanii ama format atmadıysa ama bilgisayarcıya sattıysan format atar kötü niyetli insan çok
Soran+1 yılAdam öyle birine benzemiyordu ama dediğiniz gibi kötü insanlar çok bu saaten sonra sanırım yapacak bişey yok olan oldu
Cevap sahibi+1 yılaynen iyi günler
Getiremezler bence
01 Yorumla
Soran+1 yılUmarım öyledir sattığım tamirci kişi bu işten pek bişey anlamıyor ama başkasına satarsa diye evhamlandım
Gizli Üye(25-29)+1 yılat çöpe
01 Yorumla
Soran+1 yılSaatım çoktan
Gizli Üye(25-29)+1 yılBilmiyorum
02 Yorumla
Soran+1 yıl:) anlıyorum
Cevap sahibi+1 yılteşekkür ederim anlayisin için 😊
+1 yılHepsi gider
013 Yorumla
Soran+1 yılCiddimisiniz windowsa gider mi
- +1 yıl
Evet gider nasıl foto vardı ki
Soran+1 yılLise zamanlarımdan kalma fotoğraflar biçimlendirdim zaten ama çok çok eski sildiklerim fotoğraflar vs varsa onlar geri gelirmi diye endişe ettim
- +1 yıl
Isterse getirebilir
Soran+1 yılHadi ya uğraşırlar mı ki
- +1 yıl
Valla bilemem
- +1 yıl
Ama yardımcı olurum ben dm yaz
Soran+1 yılmaalesef artık ne yapsamda olmaz bir hafta önce bizim mahalledeki tamirciye sattım
- +1 yıl
Ben çözerim yinede
Soran+1 yılNasıl yani?
- +1 yıl
Dm gel anlatayim
Soran+1 yılÇözebileceğinizi düşünüyorsanız Mesaj atınız lütfen
- +1 yıl
Takip isteği at bana
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri