neleri yedekleyim?
ve format nasıl atabilirim eskiden cd falan vardı da benim bilgisayarımda cd giriş yeri bile yok.
neleri yedekleyim?
ve format nasıl atabilirim eskiden cd falan vardı da benim bilgisayarımda cd giriş yeri bile yok.
bence hiç uğraşma disk bölünmüş ise c diskinden d diskine önemli dosyaları kopyala
sonra formatı soft değil hard olarak biostan aç sadece c diskine format at
çünkü ön belleği temizlemek ya da temp dosyalarını silmek yeterli olmaycak aero ayarlanı kapatmandan da yeterli olmaycak
malvare trojen ya da aktif client yazılımları formatsız temizlenmez çünkü metaspolit reklam dizini ve shell dosyası olarak arka planda çalışıyor dahada kötüsü görev yöneticisinde gözükmüyor
msdos da system root dizininde çalışıyor mysql e bile işliyor
bas formatı geç disk bitane ise ikiye böl ve mutlaka bioasdan fortmat at kolay gelsin
cd yeri yok ise flash bellek bul 8 gb lik sonra bitane sağlam siteden Windows 10 profesyonel iso dosyası indir onu flash belleğe bootable formatında yazan programlar var onlar aracılığıyla flasha yaz fakat sistemin gpt mi yoksa mbr mi olduğuna dikkat et onuda şu şekilde öğren Adım: Bilgisayarınızın arama kutusuna diskpart. exe yazın ve entera basın.
2. Adım: Diskpart açıldığı zaman list disk komutunu yazın. Bilgisayarınızdaki hard diskle alakalı birkaç bilgi gelecek.
3. Adım: Diskin karşısında Gpt diye bir bölüm var. Onun altında yıldız işareti (*) varsa diskiniz GPT'dir, eğer yoksa GPT değildir.
sonra flash belleğe yazdığın iso yu bioasdan birinci boot sektör olarak ayarla entere bas o zaten seni yönlendirir
Windows'u sıfırlamak veya format atmak hızlandırır. Eğer çok fazla gereksiz dosya varsa bu işlemi yapın.
Ancak yavaşlığın temel nedeni sabit disktir. HDD'lerin hızı bir yere kadar. Hızlı tepki vermesini istiyorsanız SSD taktırabilirsiniz. HDD ile aynı mantık sadece biraz daha pahalı ancak çok daha hızlı. Ortalama 300 TL'ye 120 GB SSD alabiliyorsunuz.
1tb ssd alacagım ama nasıl win10 yükleyeceğim bilmiyorum sürücler vs.. Hiç anlamam
Bilgisayarcıya yaptırabilirsin. Basittir aslında Youtube'ta anlatılıyor
Cevap
4Cevap
C yi temizla ve disk birleştirme yap. Gereksiz uygulamaları sil. Harici hsrdisk al d ve E klasörü seç her şeyi oraya yükle. C de sadece Windows kalsın ve yazilimlar
Youtebeden bak, dosyaları nasıl yedekleyeceğini de ordan öğrenebilirsin.
Size lazım olani bi klasöre topla sonra hepsine at bitti
Bu pp resmini önce yedekle, masaAllah
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?