Arkadaşlar laptopumun harddiskini söküp tanıdığım biri yardımıyla onun laptopuna harrdisk kablosu ile bağlantı yaptık sonra zaten içindeki bilgileri falan sildim merak ettiğim konu şu sildiğim veriler tamamen silindi mi yoksa harrdiski taktığım laptopun çöp kutusuna mı gidiyor umarım öyle değildir biri yardımcı olabilir mi
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Eğer işletim sistemi üzerinden değil de HDD üzerinden silindiyse yani HDD sıfırlandıysa veriler tamamen silinir.
Sıfırlanmadı sadece belgeleri yan tıklayıp sildi sonra hdd yi geri aldım acaba adamın çöp kutusunda duruyormu hala
Hayır silinen HDD'nin içindeki çöp kutusunda duruyordur
Nasıl yani hdd içinde de çöp kutusu mu var zatek direk laptopa bağlamadık kablo ile bağlantı yaptık
Evet HDD içinde işletim sistemi yüklüdür. Hangi bilgisayara takarsan o işletim sistemiyle açılır ve o işletim sistemi içerisinde de çöp kutusu vardır. Yani X bilgisayarına takılı olan HDD'deki dosyaları sildikten sonra aynı HDD'yi Y bilgisayarına takarsan sildiklerini Y bilgisayardaki çöp kutusunun içinde bulabilirsin.
O zaman adamın laptopunda sildiklerim adamın çöp kutusunda kalmadı yani rahatladım şu an
Evet kalmadı, müsterih ol
Peki hddyi tamamen formatlamak mümkün mü
Evet
Merhaba peki hdd içinde işletim sistemi yoksa yine aynı şey geçerli olur mu biz baktığımızda yerel disk c ye girdik orada iki dosya vardı adlarına çok bakamadım birde birkaç resmim vardı onun dışında bişey yoktu adam ne varsa hepsini seçip sile bastı
HDD içinde işletim sistemi yoksa PC açılır ancak BIOS ekranında kalır. Yani dosyalara ulaşamazsın.
Ama bek adamın laptopunun hddsini söküp direk bağlamadım kablo yoluyla usb şeklinde bağlantı yaptık öyle açıldı yerel disk c şeklinde geldi
Aşırı kafama takıldı kusura bakmayın
Fark eden bir şey yok müsterih ol
Emin misin ya çok aklıma takıldı tüm belgeleri sildik işletim sistemi varsa onuda silmiş olabiliriz yani her türlü adamın laptopunda bişey kalmadı mı o kadar rahatladım ki sağol
Eminim ama artık cidden kaçıncı cevabım bu. Ne belgelermiş bu FBI'da mı çalışıyorsun amma taktın kafana :D
Ahahha aileme ve bana ait kimlik bilgileri falan vardı o yüzden bu kadar rahatsızım birazda takıntılı bir insanım maalesef
İlk sildiğnde çöp kutusuna gider ordan da silersen bazı programlarla çoğunu geri getirebilir işini bilen bir kişi
Harrdiski ek olarak bağlayıp sildik yinede laptopun çöp kutusuna mı gidiyor yani çünkü harddiskteki verileri sildikten sonra söktüm zaten
Emin değilim
Tamam teşekkürler
Nasıl sildiğin önemli. Harddisklerden yüksek maliyetlerle de olsa silinmiş veriler kurtalabilir
Şöyle söylileyim laptopum bozuktu hardiski söküp başka birinin laptopuna kablo ile bağladım sonra adamdan verileri silmesini istedim sildi sonra zaten harddiski aldım yani aklıma takıldı adam sildikten sonra veriler adamın laptopundaki çöp kutusuna gitmiş olabilir mi yoksa komple mi silindi
Evet adamın laptopunda çöp kutusunda duruyordur muhtemelen oradan da ayrıca silmesi gerekiyor. Ayrıca o çöp kutusuna taşımayı silmek olarak bile saymıyorum. Low level format gibi farklı programlarla güvenilir bir şekilde silmek gerekir. Harddiskler bence başkasına emanet edilmemeli hiçbir şekilde hatta bir harddisk üzerinde ciddi işler yapıldıysa şirket verileri saklamak gibi vs ne şekilde silmiş olursan ol. Büyük maaliyetlerle de olsa o verileri kurtarılabiliyor.
Adam sildim dedi fakat çöp kutusundan sildiğini görmedim sonra hdd geri aldım yani şimdi adamın çöp kutusunda hala duruyordur değil mi? aklıma takıldı çünkü önemli bilgilerim vardı daha öncede laptopu tamire vermiştim şarj söketi değişimi icin aldığımda farkettim hdd yeri açılmış ama değiştirilmemiş sizce söket tamiri yaparken hdd sökülüp takılması normal mi bilgilerimin çalınmasından korkuyorum yani hdd yi tamamen formatlamam mı gerekiyor?
Laptopunun modeli ne harddisk şarj soketinden uzakta konumlandırılır çoğu zaman iki parçanın birbiriyle doğrudan bir bağlantısı ilgisi yok. Ben yazılım ve elektronik işindeyim. Konuya hakim olmayan insanlara ürünün yetkili servisinden başkasını tavsiye etmem. Yetkili servis değilse zaten bilgisayarının ne işlemlerden geçtiği tamamen muallak
Dell inspirion i5 3000 abi ben sana laptopun durumunu anlatayım
Başta laptopum aniden kapandı tamirciye götürdüm şarj söketi bozuk dedi ikinci el bi söket taktı ama kendisi yapmadı başka bir yere göndermiş ve ben bunu yeni öğrendim sonra laptopu birgün kullanmadım yine kapandı adama inkar etti söket bozuk değil senin laptopun söket üstüneki tabaka kırık var ordan kaynaklı bişeyler bozulmuş olabilir diye bişeyler uydurdu sonra ben buna bi baktırayım sorunu neymiş diye aldı ve gitmiş iki üç tamirciye göndermiş bunuda yine sonradan öğrendim yapamamışlar bana geldiğinde bunu yapamayız anakartı yanmış dedi
Anlat merak ettim. Sen şarj soketi tamirinden sonra hdd ile oynandığını nasıl anladın
Kısacası en başta bana 850 tl tutar sana başka bilgisayarın söketini takarız 500 tlye dedi tamam dedim verdim boşuna verdim param yandı
Bu olaylardan üç beş ay önce alttan sıvı teması olmuştu sorun ordan kaynaklı olabilir mi acaba
Şöyleki laptopu bugün aldım arkasına baktım hdd yerini sökmüşler ve iki vidası eksikti yani niye sökmüşlek anlamadım söket değişirken hdd de sökülüyor mu aklıma düştü dedim acaba önemli bilgilerimi almış olabilirler mi
Soket 500 TL mi :( Bazen o soketler tamir edilirken kuruş bile harcanmıyor. Lehimi tazelenip düzeltiliyor. Yeni soket bile takılsa o paranın yarısını hak etmez.
Nasıl yani adam şimdi bana çok pahalı bi fiyata mı yaptı
Adamın gönderdiği tamircilerden birine gittim bana laptopun söketini zorladığınde ara sıra güç verdiğini görmüş zatek söketi oynuyormuş düzgün yapmamışlar bende bulaşmak istemedim geri gönderdim dedi bana
3 5 ay önce sıvı teması olduysa korozyon olmuş olabilir. Elimden geçmeyen şey hakkında kesin net bir yorum yapamam. Bu insanlara tam olarak güvenemezsin ve olmuşla bitmiş için yapacak bir şeyin de yok. Tamir için güvenmek mecburiyetinde kalabilirsin ama hard disk formatlamak çok basit bir şey ve bunu her kullanıcı kendisi yapabilmeli. youtubedan izleyerek öğrenirdin.
Hdd yi taktık kablo yoluyla bir iki belge ve üçbeş resim tek vardı onlarıda silmesini istedim sonra hddyi geri verdi bana yani o bilgiler adamın çöp kutusunda mı kaldı yoksa silindi mi kablom yoktu mecburen gittim adamın yanına
Buna da net bir cevap veremem. İsterse kolaylıkla kendi bilgisayarına aktarır sen de sildi sanarsın
Peki şarj söketi değişiminde hdd sökülür mü benimki sökülmüş birkaç videsı eksikti ordan anladım normal mi bu durum
Kusura bakmayın çok soruyorum ama pek bilgim yok çünkü
Anakartı bilgisayardan ayırıp rahatça çalışarak halletmek istedi desek mümkün
Peki söketi değiştirirken anakartı yakmış olabilirler mi bir gün kullanmadım direk kapandı şarj falan almıyordu yani yandıysa bile şarj falan alırmı almaz mı
Yanarsa bozulur ve çalışmaz
başka laptopun hddsini söküp benimkini takmaya çalıştık alt kısımdan fakat ekrana yazılar geldi enter falan yazıyordu her tıkladığımızda aynı yazı geliyordu adam hdd ni okumuyor dedi sonra zaten kablo ile bağladık o şekil oldu bu durumun sebebi nedir acaba laptopla uyumlu olmadığı içinmi?
İçinde işletim sistemi olmayan harddiskte tabiki boş ekran gelir. Bozuk ya da uyumsuz bir olduğunu sanmıyorum diğer hard diskin
Laptopumda bozulmadan önce winows 10 pro işletim sistemim vardı birkaç uygulamam flnda yüklüydü bunlar hdd içinde olması gerekmez mi hdd ye baktığımda sadece birkaç resmim gözüküyordu başka bişey yoktu
Valla anlamadım. Ne yapmak istedin de ne yaptınız
Kusura bakmayın olay çok karmaşık :) hdd im samsung 500gb laptopumun işletim sistemi win10pro laptop bozuldu içindekileri almak için bir tamirci adamın laptopuna direk alttan taktık yazılar falan geldi enter şeklinde sonra çıkartık usb ile bağlamayı denedik oldu yerel sürücü c şeklinde bi kısım açıldı ordan birkaç resim ve bir iki dosya vardı çok önemli belgeler olmadığını gördüm sileyim hardiski de satarım diye düşündüm sonra bilgilerin hepsini seçip yan tıklayıp sildi adam sildiğim ögelerin adamın laptopundaki çöp kutusuna gittiğini falan hiç düşünemedim usb den çıkardım gittim ama ben hdd nin tamamen sildiğinden emin olamadığım için hdd i satmayı düşünmüyorum galiba
Olay aşure gibi bişey oldu kusura bakmayın:)
Kimlik bilgilerimin fotoğrafları ve özel fotoğraflarım olmasa bu kadar kafaya takmazdım:)
Hard diskini satmak istiyorsan low level format atabilirsin. Daha sonrasında güvenle satabilirsin. İçindeki verileri silmeye çalıştığınızda ise senin silmek istediğin ne varsa adamın bilgisayarında kalmış. Tamamen o adama kalmış kendi bilgisayarına geçen dosyalardam kurtulup kurtulamayacağı
Yanlış yapmışsın
Hdd mi çıkarıp aldığıma rağmen adamın çöp kutusunda mı kaldı yani bu kötü oldu en fazla harddiskimin çöp kutusuna gider diye düşündüm sanırım adamla tekrar konuşmam gerekecek
Yok kendi hard diskinin çöp kutusuna gidemez. Zaten amaç senin hard diskinden veriyi silmek olduğu için mümkün değil
O zaman maalesef silinen veriler adamın laptopundaki çöp kutusunda duruyor olabilir tamamdır çok teşekkürler yardımcı oldunuz böyle konularda insanın bilgisi olmayınca maalesef böyle durumlara düşüyoruz
Rica ederim. İnsanlık hali her şey oluyor
Son kez bir şey sorabilir miyim parçalarımı satmak istesem ekran ram klavye gibi tahmini fiyat nasıl olur bek sordum bazı yerler üç yüz bazı yerlerde en fazla beşyüz gibi fiyat verdi ramım 4 gb hardisk samsung hdd 500gb ekran kartıda 2gb olması gerek
1k 2k ya satarsın sanırım piyasasına bakmak gerek. Dm atayım sana sorun olunca oradan sorarsın yine başka zaman
Anakartı ve söketi gitmiş para etmez diyorlardı o kadar eder mi ki 200e alırım diyen bile oldu