Biraz bilgi aldım, amazon üzerinden çalıyoruz dedi üye başı 250 tl para kazanıyorsun, senin görevin üye yapmak, çok güzel paralar kazanırsın dedi. Olayını çok anlamadım e ticaret gibi bir şey ama sizce güvenilir mi?

Biraz bilgi aldım, amazon üzerinden çalıyoruz dedi üye başı 250 tl para kazanıyorsun, senin görevin üye yapmak, çok güzel paralar kazanırsın dedi. Olayını çok anlamadım e ticaret gibi bir şey ama sizce güvenilir mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Piramit - ponzi sistemi. Sisteme üye soktukça para birikiyor. İlk üye olanlar biraz para kazanıyor. Yeni gelenler batıyor
Nasıl yani? Benim para yatırmayacağımı söylediler. Üye olurken bile onlar para verecek
Tamam, o zaman bu farklı. Senin üye yaptığın kişiler para yatıracak mı? Sen pazarlama departmanında oluyorsun o zaman
Evet üye yaptığım kişiler para ödeyecek bana
O zaman sen sorumluluk altında kalabilirsin dolandırıcılar kaçtığında
Ne dolandırıcısı anlamadım
Seni işe alacak kişiler ne satıyor veya insanları nereye üye yapıyor biliyor musun? Ben bilmiyorum ama tahmin ediyorum
Hayır o konuda hiç bilgi vermediler. Ben de o konuda meraktayım zaten sen ne tahmin ediyorsun?
Büyük ihtimalle dolandırıcılık. Bu işi sana veya başkasına yaptırma sebepleri kendi adlarını ortaya koymadan kurtulmak olabilir