"Bir şeyleri kısıtlamak, yasaklamak ya da sansürlemek o şeyleri daha da fazla körükler." derler. Buna da psikolojide ad olarak bir şey derlerdi ama onun adını unuttum.
Ülkemiz deprem felaketi ile afet yaşarken, sırf iktidara eleştiriler artıyor diye Twitter'ı kısıtlamak, yasaklamak ya da sansürlemek hangi ahlaki değere sığar?
İnsanlar, milyonlar bir kişi bile fazla Tweet görsün diye paylaşım yaparken, organizasyonları duyururken, yardım paylaşımları yaparken, göçük altındaki kişiler bile yerlerini belli etmek için Tweet atarken bu sansür ne diye?
Bende bu yazımı okuyan tüm herkesi, böyle bir kısıtlamaya, sansüre inat Twitter'a davet ediyroum! VPN ile de olsa gelin. Çoğu ünlü, sanatçı ki başta Haluk Levent buralarda çok aktif. Ayrıca fenomenler, çok takipçili hesaplarda burada çok aktif. Bizde +1 olarak, ki çağrım büyürse +100, +1000 ya da daha fazla kişi olarak bir işin ucundan tutalım.
Herkes o deprem bölgelerinde değil, internet en temel haktır. Sosyal medya ve insanların yardımlaştığı Twitter gibi yerlerde hayati öneme sahip yerdir.
Unutmayın, Japonya'daki halkın yarsından çoğu, neredeyse yüzde 70'i, '2011 depremi sonrası Twitter'da organize olmak için' siteye üye oldular.
Sizde bu mesajıma kulak verin ve bu yazımı kopyala-yapıştır ile diğer sosyal medya mecralarında, sitelerde, forumlarda vb. yerlerde paylaşın lütfen.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Devleti eleştiri için değil de yalan yanlış haber yapıp, mağdur insanları alay konusu yapan, " bu insanlara müstahak" yaftasını yapıştıran, bilinçsizce bozgunculuk çıkartan ve bunun gibi bir çok konuyu gündeme getiren insanların acılarından prim çıkartan, doğru durmayan insanlar yüzünden erişim yasağı geldiği gerçeğini dile getirmemek insanlığa sığar mı?
Eee ne yapalım bu insanları? Yani tamam kabul, kötüler, bundan zevk alanlar falan da var. Ama bunlar 100 kişiden sadece bir kişi. Diğer 99 kişinin ne günahı var?
Hükümeti eleştirdiğiniz için değil de yalan haberleri ortadan kaldırmak için olabilir mi?
Örnek:
İzmir Menemen AKP İlçe Başkanlığı, belediyenin kendi imkanları ile gönderdiği yardım tırına Ohal nedeniyle İzmir Valiliği Pankartı taktırdı, haber sosyal medyada "AKP İzmir valiliğinin yaptığı yardımlara çöktü" şeklinde yayıldı.
Eee ne yapalım bu insanları? Yani tamam kabul, kötüler, bundan zevk alanlar falan da var. Ama bunlar 100 kişiden sadece bir kişi. Diğer 99 kişinin ne günahı var?
Kardeşim 99 kişi Twitter'a girince depremzedelere destek mi sağlıyor? Deprem bölgelerinde sadece ses duyulan yerlere müdahele ediliyor şu an ne faydanız dokunacak Twitter'dan? O bölgede bulunan bir insan bir haber edindiğinde AFAD'la paylaşmak yerine Twitter'da mı paylaşmalı?
Yine eleştir hükümeti, 1-2 güne açılır. Acelen ne?
Sen gerçekten Twitter'ı bilmiyorsun... Ama şöyle anlatayım, oradaki 15 milyon etkilendi. Batı da ise katbekat daha fazla milyonlar var. Seferberlik yok. Haber kanalları ise görüyoruz eleştiri olunca ses kısıyorlar hemen. Bu milyonlar ne yapsın Batı'da? Herkes gidemiyor. Ama internet temel hak!
Yav ÇOK ÜZÜLÜYORUM yazabilmen için yalan yanlış paylaşımlara izin mi verilsin? Seferberlik ne? Deprem bölgesine 1 milyon kişi akın ettiğini varsayalım. Bu insanlara mı yemek verecekler yoksa depremzedelere mi?
Ayrıca üçlü hayat kurtarma taktiği bilen kaç kişi var? Kaç inşaatta çalıştın? Kaç kişiyi kurtardın oraya gidip ne yapacak millet? Elinde o duvarları kaldırabileceğini falan mı sanıyorsun?
Ya anlamıyorsun kardeş. Mesele sosyal medya, Twitter değil. Mesele internet hakkı, iletişim hakkı! Yani diyorum ki oradaki 15 milyon canıyla mücadele ederken, batıdaki milyonlarda sosyal medyadan bir şeyler yapmaya çalışıyor. Burada hükümet eleştirisi olarak değil. Tamam o da vardır. Ama yani engellemek çözüm mü? Diyorum ki insanlar göçük altından ulaşmaya çalışıyor. O insanlar VPN ile mi uğraşsınlar şimdi? Zaten her yerde çekmiyor. Yakınları olanlar, haber kanallarından adres duyanlar da burada adres paylaşıyorlar. Bunları düşün. Sen bir kaç algıcı yüzünden diğer insanları niye engelliyorsun?
Neye yükseliyorsun sen? Aha bu onun bunun çocuğu mesela tutuklandı yalan haberden. Neyin özgürlüğü lan bu? Al sana adres. Buraya ekipler gittiğinde kimseyi bulamadığında bina görmediğinde için rahat mı edecek?
KARDEŞİM ADRESİNİ AFAD'A DEĞİL TWİTTER'A MI DUYURACAKLAR.
Yav bunları savunan var mı? Hatta böyle yalan yapan, 112'yi gereksiz arayan, dalga geçen kim varsa lanet olsun! Böyle tipler yüzünden bizim ve benim gibi diğer insanların suçu ne? 100 kişiden 1 kişi böyle tip çıkacak, diğer 99 kişinin suçu ne?