Teşekkür ederim @livaneli
Instagram'dan uzak kalsam hata mı etmiş olurum?
Teşekkür ederim @livaneli
Gerçekten son dönemde bu sosyal medya yüzünden çok fazla sıkıntılar yaşadım az önce de gördüm ki birisinin daha engellemiş olduğunu gördüm, gerçekten artık diyorum ki sil gitsin başka şeylere yönel, evet fizyoterapistler akraba falan ekli doğum gününden haberi olmak, ölüm haberleri almak sayfa takip etmek falan var ama birde çok fazla vakit kaybediyorum.
Bazı zamanlar da da diyorum ne gerek var ama uzak kalıp başka şeylere yönelir isem daha iyi geleceğini düşünüyorum.

Artık gerçekten psikolojim bozuldu kitap okurum dizi film izlerim diye düşünüyorum.

Bu konudaki düşüncelerinizi belirtebilir misiniz?
#GeceMuhafızı
04 Şubat 2023 Cumartesi Saat 17.30
Çoğu sosyal medyanın kimseye bir şey kattığını düşünmüyorum. Tamamen vakit kaybı ve alışkanlık. Dediğin gibi bir dizi veya film izlesen bile daha faydalı olur. Günlerdir yapmak istediğim hiçbir şeyi yapmayıp tamamen bu siteye gömülmüş durumdayım mesela. Kimi zamanlar bu düşünce resmen içimi karartıyor.
Ya tamam mesela buradan uzak kalma ihtimalin var uygulamadan çıkış yaparsın hani buraya girmezsin ama ınstagram'ı öyle bir şey değil sinir bozucu bir şey gibi geliyor artık bana bir de biliyorsun son dönemde yaşadığım olaylardan kaynaklı olarak o yüzden sildim gitti artık beni kim engelliyorsa engellesin. 😂
Öyle olmuyor işte. O dediğini Instagram içinde yapabilirsin. Mesela yıllardır Instagram kullanmadım. :D Twitter ya da facebook vs. de kullanmıyorum. Bir tek burası, buranın da çeken yanı soru cevaplamak, insanların derdini dinlemek. Bazen anlamlı sohbetler kurulabiliyor olması. Fakat bazen de sal ya insanların derdi sana mı kaldı sanki hiç derdin yokmuş gibi diyesim geliyor. :D
Anladım kardeşim son zamanlarda yaşadığım şeylerden dolayı uzak kalmak istiyorum
bence bu karar tamamen iradene/disipline bağlı yeterince güçlü değilsen silerek çözüme kavuşturmuş olursun ama bir yandan dünyadan da bir haber kalabilirsin bir arkadaşım arada 1 haftalığına falan silip tekrar yüklüyordu ben ise bunu yapamamıştım benim için instagram vazgeçilmez gibi bişeydi arkadaşlarımla konuşyordum ve haberleri ordan takip edyordum ama fazla zamanımı almaması açısından ayarlardan 10 dk sonra bana uyarı çıkarmasını sağladım istagramın böylece 10 dk sonra uyarı veryordu bana ve ben daha bilinçli ve az kullanmaya başiyordum birde bunun limit gibi özelliği var ben 1 saat olarak ayarlamıştım 1 saat geçirdiğim zaman bana hadi instagramı kapatma zamanı diye uyarı veryor bence sende bu tarz bişey deniyebilirsin veya sil yerine twitter falan kullan
Son dönemlerde olumsuz yönde şeyler yaşadım zaten bir süre uzak kalmak istedim
Aslında silmene gerek yoktu. Yapman gereken tek şey kontrollü giriş yapmaktı. Çünkü bu kontrolü elinde tutabileceğine inanıyorsan zaten hangi hesap olursa olsun seni hapsedemez. İyi düşün. Sen mi onu kontrol edeceksin yoksa sosyal medya mı?
Bir dip not daha eklmeekte fayda var. Seni kim engellemiş kim engellememiş bu saatten sonra pek önemseme. Çünkü hayatımızın içinde pek yeri olmadıkları için, onlar gibi biri olmadığımız için ayrılıyorlar. İyi de ediyorlar. Az ve öz oluyorum bu sayade. :)
Son dönemlerde kötü şeyler yaşadım kardeşim uzak kalmak iyi olacak
Zaten bir ay süresi var silinmek için bu sürede bakarım baktım 1 aya kadar duruma göre bakarım
Silip birkaç gün hiç girmeyip daha sonrasında tekrar yükledim ben. Arada ara vermek lazım en doğrusu bu. Çok fazla vakit kaybetmemek içinse beni hiç ilgilendirmeyen hikayeleri gizliyorum, kalanların da çoğuna bakmıyorum. Kendimce bir nevi diyete girmişim sanırım şimdi yazınca fark ettim :)
Son dönemlerde olumsuz yönde şeyler yaşadım zaten bir ay süre var o sürede duruma göre bakacağım
Hesabını silmişsin o zaman. Sadece çıkış yapsan da aynı etki olurdu kendi adına.
Bu arada özellikle fzt leri yazmışsın, sporla falan mı ilgileniyorsun?
Doğuştan bedensel engelliyim
Anladım. Ben de Fzt yim ondan dikkatimi çekmişti.
Cevap
12Cevap
Ben senelerdir kullanmıyorum. Ne instagram, ne facebook, ne twitter, ne snapchat, ne telegram.
Sadece 3 5 ayda 1 ay discord, yazan ya da acil durum olursa whatsapp. Sadece youtubem var o da ben bir şey paylaşmıyorum zaten 2 3 tane takip ettiğim kanalım var. Birde kızlarsoruyorum var bu kadar. Her şeyde yolunda yani.
Bunu yaptıysan ne güzel ama ben yapamıyorum
Ölçüsüz olan, sınırsız olan her şey kaos yaratır. Fazlaca var olan ya da yok ettiğimiz şeyler zihnimizi daha çok yorar. Benim fikrim, bir sınır birakmanizdan yana. Kağıt kalem alın ve günlük planlar yapmaya başlayın. Once yıllık (2023 te 50 kitap, 50 ödüllü film izlemeliyim.). Sonra aylık ( Şubat ayında 3 dizi 2 kitap bitirmiş olmalıyım.). Ve sonra haftalık (... Tarihli bu haftada 1 kitap 1 film izlemiş olmaliyim) gibi. Birden fazla şey için günlük bir rutin oluşturursaniz, sosyal medyada geçirilen süreniz kısalacaktır. Ne hep ne hiç, orta yol sakindir. Nacizane fikrim.
Zaten bir ay süre veriyor o sürede açmazsam tamamen giderse daha da açmam
Cevabınız için teşekkür ederim her zaman beklerim ☺️GeceMuhafızı
Rica ederim 😊
🤗🤗
Eğere kontrolü bir şekilde girersen hiçbir sorun yaşayacağını düşünmüyorum tabi bu sana bağlı ve kendini kontrol edemiyorsan silmen en mantıklısı
Son dönemlerde olumsuz yönde şeyler yaşadım zaten bir ay süre var o sürede duruma göre bakacağım
Anladım iyi yapmışsın ama bence instegram hesabına geri döneceksin gibime geldi 🤔
Kitap okuyup dizi film izlerim o zaman aklıma gelmez bu arada bende Beşiktaş taraftarıyım
Bu arada bunu birkaç defa duymuştum senden beşiktaşlı
unutmuşum dişi kartal 😊
Farkettim 😂😉 💙
😂😂
Hata mı? buna da hata denmez ki. Bir müddet girmezsin sonra girersin varsıın kalsın hesap canın çektikçe gir bak.
Son dönemlerde olumsuz yönde şeyler yaşadım o yüzden girmem zaten bir ay süre var o sürede duruma göre bakacağım
Bunaldığında kapatıp istediğin dönebilirsin bence, sosyal medya sonuçta. Belki biraz uzak kalmak daha iyi hissetirecektir bu dönem.
O zaman şimdilik uzak kalmak en doğrusu.
Nasıl kendini daha rahat hissedeceksen öyle olmalı zaten
Birde bence gereksiz vakit kaybı kitap okurum dizi film izlerim oyun oynarım
sosyal platformlar artık bağımlılık haline geldi... instagramı silsen dahi belirli bir süre sonra tekrar hesap açarsın ister istemez.
Son zamanlarda bir sürü sıkıntılar yaşadım o yüzden bir süre uzak kalmak iyi gelecek zaten bir ay süre veriyor bu bir ay sürece açmazsam bir daha da girmem
Hiçbir şey kalıcı değil, bu kadar takıntı yapmak doğru olmaz.
Haklısın zaten bir gün falan kapadım sonra geri açtım
Bir şeyden kaçmaya çalıştığın sürece, o şeye daha çok bağlanırsın.
Haklısın son dönemlerde olumsuz yönde şeyler yaşadım o yüzden
Anlıyorum. Kendine zaman ver.
Veriyorum zaten de bir arkadaşımı kendi yaptığım hatalar yüzünden kaybettim
Tek taraflı değil hiçbir şey.
Yani uzun bir mesele de benim hatam çok fazla oldu, netice olarak her yerden engellemiş bir annesinin numarası var, hatta olayla ilgisi olan kişi de engelledi
boş ver.
Teşekkür ederim
Sosyal medya kısa süreli bakılabilir ama burayada günlük 15 dk yarım saat anca zaman ayırıyorum. Dediğin gibi kitap okuyup dizi izliyorum. Çocuklarımla ilgilenmek daha çok hoşuma gidiyor
Maşallah sevindim sizin adınıza yani aslında ınstagram'ı silmiştim ama bir iki gün sonra geri açtım çok fazla girmiyorum ama hani hiç kullanmamak da olmuyor
Bir şeyden ya faydalanır bilgi sahibi olursun ya da bilgi verirsin eğitimin varsa. Herkes gösteriş peşinde orada
Yani katılıyorum ama bazen mesela hiç görmediğim bir insan ona ulaşmak için falan güzel oluyor yani ben de biliyorum sahte olduğunu
Bir şirkette sorumluyum kariyerim var ve uzun mesafe koşuda madalyaları var hiç övündüğüm filan yok kimseden üstün görmüyorum kendimi. eksigi olan ego ve palavra atar. Ne kadar vasıfsız varsa hava atıyor. Kazançları sadece sosyal medya çünkü.
Yok sana sonuna kadar katılıyorum ama sana şöyle bir şey söylemek isterim ben birden seni engelli olduğum için genelde evdeyim kitap okuyorum dizi film izliyorum falan ama arada böyle bakmaktan iyi oluyor kim ne yapıyormuş kimin oluyormuş diye yoksa kimin ne yaptığı veya hava attı beni umurumda değil bazen mesela ölüm haberleri oluyor düğün haberleri oluyor bilgi almak açısından da güzel oluyor yoksa diğer türlü doğru söylüyorsun
Hep öyle ol. Allah kolaylık verir sana inşallah
Teşekkür ederim
Yani istemiyorsan kullanma seni üzdüğünü canını sıktığını düşünüyorsan uzak dur sil bence
İnstagram kullanmıyorum o yüzden bana gereksiz geliyo sanada tavsiyem silmen yönünde☺️
Sildim aynen 😊
Olmazsın. Ben haftada bir bakıyorum inan kaybım yok
Ben de kullanmıyorum. Pişman değilim. Eksiklik hissetmiyorum.
Gerçekten ya zaten ne oluyor ki yani mesela şöyle söyleyeyim 130 tane takipçim vardı yani nereden baksan bu 130 tane adamın 4 tanesi ile zor konuşuyorsun
Aynen öyle
Millet değişik
Sana iyi gelicekse sil
Ruhu dinlemelisin nasıl iyi hisediceksen onu yap
Aynen zaten bu soruyu sorduğum dakikada sildim de yine de bir fikir almak istedim Yok ya bunu aldım iyice son dönemlerde bir de bazı olaylar yaşadım bu Instagram yüzünden uzak kalmak bence iyi gelecek
Hata etmiş olmazsın da çok kafaya takiyorsun. Engelledi diye bir kaybın olmuyor. Hayatına devam ediyon sonuçta
Yo biliyorum da kardeşim sıkıldım artık ya gerek yok ulaşmak isteyen telefon numarasından da ulaşır
Öyle ya. Sıkma canını.
Konsolda veya pc'de oyun oyna.
Doğru diyorsun
Misal benim günlük takılma saati maksimum 1'e indirdim. Normalde toplam 4 saatti.
Kafayı yapacak birşeye yorunca takılmaya vaktin olmuyor.
Anladım
Of bıktık senden hesabını kapatta git artık
Sen o kişi misin
Nasıl rahat ediyorsan sil bende bı ara böyle bı durumdaydım üstünden biraz zaman geçince tekrar girmek istiyor insan geçici olarak kapatabilirsin ama silme. Teşekkürler 😇
Ya açıkçası son dönemlerde zaten olumsuz bir sürü şeyler yaşadım zaten 30 gün süre veriyor bakarım bu 30 gün içinde ihtiyacım oluyor mu olmuyor mu ona göre karar veririm ihtiyacım olursa açarım olmazsa yürüsün gitsin zaten bana ulaşmak isteyen insan telefonumu bulur bir şekilde ulaşır
Aynen ulaşmak isteyen ulaşır nasıl hissediyorsaniz öyle yapın keyifli akşamlar
Arada giren ustam yaw
Zaten silmiştim hesabı bir gün sonra geri açtım
Hata değil tam tersi doğru karar olur
Bugün geri açtım
Yok be ya nasıl istersen hata etmezsin
Dursun arada bir girersin
Zaten bir ay süre sonra siliniyor bir ay beklerim o esnada görmezsem daha da girmem
Sana iyi gelwcwgni duaunuosan sil
Son dönemlerde gerçekten Instagram yüzünden çok olaylar yaşadım o yüzden bunu aldım
Gereksiz zaten sil bir şey olmaz
Rica ederim kdjf
😂😂 Sana istek göndermiştim ama hala gönderildi duruyor
Sil sil millet kafayı yiyo sosyal medyada
Aynen öyle şimdi sildim
Bence silme çünkü bazı zamanlar faydalı olabiliyor.
Silebilirsin senin seçimin nasıl iyi oluyorsan onu yap yani senin seçimin.
Yoo fotoğraf şenliği işte kanki be güzel
sana zarar veriyorsa sil kardeşim.
Olmazsın, ben zaten kullanmıyorum.
İyi yapmışsın.
Sen bilirsin ben silmedim
Ya haklısın ama yani son dönemlerde bayağı bir olumsuz olaylar yaşadım bu Instagram mevzuları yüzünden sıkıldım bunaldım çok kafaya takıyorum uzak kalmak istiyorum tamamen sildim zaten ya bence de yani tabii fikrine saygım sonsuz yanlış anlama doğru söylüyorsun da ya şimdi bakıyorum mesela 129 kişi takip ediyor konuştuğum 5 kişi bile yok yani
Ben de konuşmuyorum ama sorun değil bakıyorum arada
Haklısın tabii ki de bir süre uzak kalsam iyi olacak belki daha sonra açarım ihtiyaç duyarsam oda
Ne gerek var arada bir girersin
Hata etmiş olmazsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?