Hocam geçmiş olsun, yaşadığın sorunun adı 'Thermal Throttling'. Yani cihaz ısındığı için kendini korumaya alıp işlemci hızını düşürüyor, bu yüzden o takılmaları (drop) yaşıyorsun.
iPad'i sıfırlaman veya oyunu silmen işe yaramaz çünkü bu donanımsal bir koruma. Ben de aynı sorunu iPad 9. nesilde yaşıyordum, şu yöntemlerle çözdüm:
Kesinlikle kılıfsız oyna (Isı dağılmalı).
iOS ayarlarından 'Hareketi Azalt'ı açman lazım, işlemciyi çok rahatlatıyor.
Oyun içi grafikleri asla HD yapma, 'Akıcı' ve en yüksek kare hızında kalsın.
Ben bu konuda detaylı bir rehber hazırladım, hangi ayarı kapatman gerektiğini resimli anlattım. Buradaki adımları uygularsan cihaz eski haline döner:
Game turboyla oyunları oynuyorum zaten. Yani pubg de full yüksek ayar oynamam ki zaten çoğu oyuncu da yüksek FPS almak için grafiği bir iki tık düşük oynar.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Hocam geçmiş olsun, yaşadığın sorunun adı 'Thermal Throttling'. Yani cihaz ısındığı için kendini korumaya alıp işlemci hızını düşürüyor, bu yüzden o takılmaları (drop) yaşıyorsun.
iPad'i sıfırlaman veya oyunu silmen işe yaramaz çünkü bu donanımsal bir koruma. Ben de aynı sorunu iPad 9. nesilde yaşıyordum, şu yöntemlerle çözdüm:
Kesinlikle kılıfsız oyna (Isı dağılmalı).
iOS ayarlarından 'Hareketi Azalt'ı açman lazım, işlemciyi çok rahatlatıyor.
Oyun içi grafikleri asla HD yapma, 'Akıcı' ve en yüksek kare hızında kalsın.
Ben bu konuda detaylı bir rehber hazırladım, hangi ayarı kapatman gerektiğini resimli anlattım. Buradaki adımları uygularsan cihaz eski haline döner:
Çözüm Rehberi:
Linki aşagida:cep-telefonuna-oyun-indir. blogspot. com/2026/01/pubg-mobile-ipad-kasma-sorunu-fps-drop. html
Redmi note 9 pro kullanıyorum. Şu an telefonumda üç oyun filan var kasma yok hiç. Bunlardan birisi de pubg ve mobile Legends.
Bende redmi not 9 ama aşırı kasıyor pro olan değil
Bende prosu var.6 gb ram,128 GB hafıza var. Cok şükür gayet iş görüyor oyun konusunda vs.
Ya biliyorum araştırdım prolar iyi oynuyor zaten 60 phs zaten
Normalde 9 unda kaç GB ram vardı.
128 64 GB benimki 64 o yüzden kasma oluyor kötü değil ama donmalar çok oluyor oynayamiyorum Rank kasıyorum birde otoriteye çıktım geçen sezon
9 pro rahat işini görür senin.
Evet ona geçmek istiyorum ambarda dsha iyi oynanır o telefonda
Evet. Ben genelde 8v8 oynuyorum ısınmak için.
İşlemcisi 8 çekirdek.
Snapdragon kullaniyor evet baya araştırdım FPS 60 kamera 64 falan pubg için ideal bir telefon
Evet yüksek FPS veriyor. Az önce zula mobile yükledim. Onda da sabit 60 FPS alıyordum.
Pubg sabit aliomusun peki bide game turbo açınca bende işte ona gecicem yeter bu telefonla oynadığım bazen sebepsiz oyunda takılıp kalıyor
Game turboyla oyunları oynuyorum zaten. Yani pubg de full yüksek ayar oynamam ki zaten çoğu oyuncu da yüksek FPS almak için grafiği bir iki tık düşük oynar.
Id atar mısın
Neden
Beraber oynarız
Sen at id
Ben bayadır oynamıyorum. Yeni indiricem
Ben oynuyorum hep rütbe kasıyorum as 3
O zaman eslesemeyiz bile
Lvl ksc senin
Dusuktur