Eski telefonlardan en çok hangisini kullandınız?

Keske geri gelse bu telefonlari kullandigimiz zamanlar. Sadece konuşup kapatiyorduk. Kontür vardi birde. Bu arada yaş 22 yaşlıyım sanilmasin. Z kusagiyim. Ama sanslilardanim. Bu telefonlari gorecek ve kullanacak vaktim oldu. Icinde yilan oyunu vardi bir. Simdiki gibi storelara girip cesit cesit oyun olmazdi ama o tek oyun bile o kadar kıymetliydi ki. Herkesle yuz yuze görüşürduk. Ailemle bile yuzyuzeydim. Online alisveris yoktu, carsi pazar dolaşır, ensafla kaynasirdik, esnaf bizi tanirdi, bizde onu. Mesaj yazmak cok zor olurdu bununla ama o da keyifliydi. Gercekten cok guzel gunlermis. Simdi herkesin basi telefona, sosyal medyaya gömülü. Sosyal medyada ne gorurlerse o taklit ediliyor. Estetikler artmasinda internet ve sosyal medya cok guclu. Bu telefonlarin oldugu zamanlar insanlar dogal güzeldi. Cok guzellerdi hatta. Soeu beni kucuklugume götürdü. Iyi ki bu guzel seylerin son demine yetişmiş olsamda iyi ki yaşamışım. Benden sonrakiler 2008 uzeri dogumlular falan tamamen teknoloji kuşağı. Elinde tabletle doğuyorlar ne yazik ki. Bir de simdi elimizdekiler her bilgimize ulasiyor ve dinliyor bile bizi. Tehlikeli bir noktaya da geldik aslinda.
Babaminki 1100, annemin ki 1112 ydi. Babam biraz fazla direndi ben dokunmatik kullanamam diye ama iş geregi whatsapp falan gerek olunca en son mecbur akilli telefona gecti. Bu telefonlar cok sağlamdı. Yillarca kullanilirdi babamin ki 16 yillik falandi kullanmayi biraktiginda. Bu telefonlarin zil sesi bile guzeldi be. Kucukken sinir olurdum ciyak ciyak çalıyor diye ama simdi bakiyorum da guzelmis aslında. Yasim 22 ama yasli neneler gibi gecmise gidip geldim ve anlattim bir de. Ruhum yasli galiba😅
Cevap
35Cevap
3310 ilk telefonumdu ve uzun süre onu kullandım
iPhone’a geçmeden önce bunu baya kullandım çok sevmiştim bunu ☺️
Sony ericsson p900 cok iyi telefondu. Su anda bile olsa baska telefon aramam
bunlardan bir tek 3310’u kullandım nokia’nın bir diğer nokia kullandığımda daha küçük bi telefondu bir de n73 vardı o zamanların iphone u gibiydi n73’de 😂
N70 candır
1112 kullandığıma en yakın model. Taş gibi valla, evde hâlâ alarm kurmak için kullanılır.
E bunların hepsi Nokia. Hiç birisi benim için.. Her türlü tekelleşmeye hayır
7610 kullandım. Hala çalışıyor vicdansız. Ara ara açıp paslanmasını engelliyorum
Blackberry kullandım çok lüksün zirvesiydi o telefon o zamanlar
Neler kullanmadık ki... hala çalışan 3100 var mesela
Bende ericson vardı yaa güzeldi
Keşke o günler geri gelse
6600 ne telefondu ama.
Fotograftakilerden en uzun kullandığım 6600
burada yok ama 3210-1100-3310-1112..
6600 bu çok pahalıydı o zamanlar😅
1100 ve 6600 uzun süre kullandım...
Nokia 33 _10 jklkklkk
Hiç eski kullanmadım
Hiçbirini kullanmadım.