Binaya güvenlik kamerası taktırmak yasal mı?

Son zamanlarda mahallede hırsızlık olayları arttı. En son arka sokaktaki binaya hırsızlar girmiş ve baya şey çalmışlar. Evde annemle kalıyorum ve bu yüzden hem eve hem de evin çevresine güvenlik kamerası taktırmayı düşünüyoruz. Çünkü çevremizde iş yeri vs. güvenlik kamerası olan bina yok. Ama bina çevresine güvenlik kamerası taktırmak yasal mı değil mi bilmiyorum. Bazı sitelerde farklı farklı yorumlar var komşuyu sokağı görmesin vs. O zaman niye taktırayım mı mantıken? İki site atacağım bakmanızı istiyorum biri En popüler sorular isimli site diğeri de güvenlik kamerası fiyatları isimli site. Bu iki sitede farklı farklı yorumlar biri yasal diyor diğeri Yargıtay emsal kararı var yasak diyor. Hangisi doğru? Daha önce binaya ve çevresine güvenlik kamerası taktıran oldu mu? Site değil binada yalnızca biz yaşıyoruz.

Burada da farklı bir yorum var.

Güncellemeler
+1 yıl
Soru biraz yanlış anlaşıldı sanırım. Sadece eve değil evin bahçesini de görecek şekilde taktırmak istiyoruz ama komşumuzun bahçesiyle bizim bahçe dip dibe. Haliyle burayı da görüntüleyecektir. Evden ziyade bahçeyi görüntülemesi yasal mı?
Binaya güvenlik kamerası taktırmak yasal mı?