Gizli Üye(30-35)+1 yılUygun fiyatlı Android tablet eyvallah 2 ya da taş çatlasın 3 yıl seni götürebilir benim telefonumu 2019 da aldım zar zor kullanıyorum zaten 2 yılda ya da 3 yılda bir telefon değiştiren biri bir iPhone kadar para vermiş oluyor iPhone alıp 5 yıl hatta 8 yıl kullananlar var adamlar cihazlarının arkasında garanti süresi boyunca gönderirsen sıfır cihaz gönderiyorlar bir hafta taş çatlasın ikinci konu değeri düşmüyor ben 2019 da telefonu 1300 e aldım satmaya kalksam 300 ya da 500 e ancak gider üstüne bayağı koyup telefon almam lazım 2018 de iPhone 8 alan arkadaşım 4000 tl aldı geçenlerde 6500 sattı en dandik andorid alabilir o paraya
Ekonomi konusuna geleceksek her sınıftan insanlar var Türkiye de zengini çok zengini vs o adamlara koymaz ki yeri geliyor tuvalet kağıdı yoksa para ile silen insanlar onlar bizler böyleyiz yatırım amaçlı alanlarda var macbookun ömrü ortalama 10 yıl ipad de aynı şekil iPhone lara 5 yıl yazılım desteği artı 4 yıl da normal kullanım var iPhone 6s 2014 de çıktı yeni WhatsApp desteğini kaldırdı 2014 te çıkan Android kullanan yok öldü telefonlar o açıdan da düşünmek lazım
02 Yorumla
Soran+1 yıladamlar cihazlarının arkasında garanti süresi boyunca gönderirsen sıfır cihaz gönderiyorlar derken anlamadım
Cevap sahibi+1 yılSenin Android telefonun fabrika hatalı çıktı kusurlu gönderdiğinde açıp içini değiştirip gönderiyorlar gelmesi 1 ayı buluyor onlar ise gönderdiğin zaman açmıyorlar sıfır cihaz gönderiyorlar
En İyi Cevaplar
+1 yıl30 bin e alacağınız macbook en boş model. Tavsiye edilmiyor. Kullanmak için alacaksanız 40.000 bandına çıkmanız lazım en az
Bazı işler için macbook şart. Ayrıca iletişimin ön planda olduğu yerlerde; fakir apple ürünü alamıyor izleniminden kaçınmak için satın alınıyor00 Yorumla
Sanane kardeşim ne karışıyorsun millete herşeyi özgürlük Altında lanse ediyorsunuz ama konu başkalarına gelince o özgürlüğün parçası kalmıyor, ben 15 yaşından beri apple cihazları kullanıyorum başka bir markaya geçemem de ama rüzgar yapmak için kredi çekip alanlarda var
045 Yorumla
Soran+1 yılApple'ın ne farkı var diğerlerinden? Ay appladen bşka br şy kllanamıorm yha triplerine girmeden önce bunu cevapla. Ben de kullandım zamanında ama öyle aman aman bir fark göremedim. Sadece elmasına, yani markasına gidiyor o kapar para. Yazık günah. Aynı işlevi Asus, casper vs. de görmüyor mu?
- +1 yıl
Ben o model insan değilim birincisi, apple ın diğerlerinden en büyük farkı işlemcisi, misal isterse Asus 6 gb ram kullansın 2 gb ram kullanan apple a yanaşamaz bile. asusta kasmalar donmalar yaşanırken apple mermi gibi çalışır ama bunu gerçek apple kullanıcıları bilir, insan bir kere bu güzelliğe alışınca bırakamıyor ama android savunucuları da kendini avutuyor bizim cihazımız şunu bunu kullanıyor diye, apple Amerikan tanklarına benzer bir kolay kolay virüs bulaşmaz ama android te dakika başı virüsle uğraşırsın daha sayamadıgım nice özellikleri var 😂🫡 o ortalıkta apple la dolaşanlar sonradan görme kesimi hatta görmemiş kredi kart limitlerini patlatanlar sırf hava Atıcam diye. Ben bugüne kadar bir tanesini bile krediyle almadım hep nakit
Soran+1 yılBen samsung kullanıyorum ve ve çok memnunum. Dediğim gibi apple aldım ve şu anki telefonum daha iyi desem yanlış olmaz ama o da 20.000e dayanmış ben aldığımda 5000di 2 sene önce. Yani bana kalırsa çok üstünlük yok gibi bilemiyorum.
Soran+1 yılGB da uygun mesela.
Soran+1 yılTelefonun temel amacı inananlarla iletişim kurmak. Whatsapp ve instagram da yükledim. Bilmiyorum, daha fazlasına ihtiyacım yok ki telefonda. Tablet belki.
Soran+1 yılAppllardaki home tuşu çok hassas. Sinirlerimi bozuyor. Sizin öyle olmuyor mu? Orası bir kopsa yandın zaten.
Soran+1 yılIpadlarda var hâla bu arada.
Soran+1 yılMacera cidden pahalı geldi bana. Param olsa bile değer mi bilmiyorum. Allah aşkına bir sayar mısın özelliklerini? Windowstan daha mı iyi? Merak ettim.
Soran+1 yılHay bu otomatik düzeltmenin. Macera değil Mac
Soran+1 yılWord dosyaları, tez, sunum vs için windows da iş görür değil mi? Windows dosyaları macda açılıyor mu ondan emin eğilim.
Soran+1 yılDemek ki Mac bilgisayarların da açığı var. E ne anladım her dosyayı açamadıktan sonra?
Soran+1 yılHem iphone hem ipad hem Mac bir de masaüstü çok pahalı ya. Hepsine yetmez para.
Soran+1 yılÇok haklısın. Keşke burada da ucuz olsa. 8.000 olsa ona bile ucuz diyeceğim ama 16.000 20.000 falan şu anda.
- +1 yıl
burada ucuz olması için üretim olması lazım ben siyaseti pek sevmem kimsenin tarafında da değilim olaylara objektif baktığımda bizim yaşımızdaki gençler tüketimde baya Yukarıdalar ama üretimde en dipteler hâl böyle olunca ülke ekonomisi de pek matah olmuyor hep hükümeti suçlamak olmaz suçları vardır belki ama hepsi onlara ait değil benim görüşüm, diğer ülkelerin gençlerine baktığında neler neleri var bizimkinlere bakıyorsun bu kızı düşüreyim bu oyun var tarzı muhabbetleri var sürekli hal böyle olunca ülkede ileri taşınmıyor, beni yanlış anlama ben kimseyi savunmuyorum sadece gördüklerim bunlar
Soran+1 yılMeraktan soruyorum diğer ülkenin gençleri ne yapıyor?
Soran+1 yılÜlkelerin yani
- +1 yıl
En basitinden başlarsak Almanya’da bir yılda 65 bin kitap basılıyor ve satın alınıyor (ders kitapları hariç) bu oran türkiyede sadece 6 bin basım oluyor ve bunun yarısı kadar satış oluşmuyor bir milletin gelişmesini en çok kitaplar belirler bu oranla anlayabilirsin. Diğer yandan bilim konferanslarına yılda ciddi miktarda katılım sağlıyorlar, amerikada günde 15-18 saat çalışan gençler var bizimkinlerin hangi biri bu kadar çalışır? Sürekli bir şey bulup isimlerini duyurmaya çalışıyorlar ki başarıyorlar da, dikkatli bakarsan nerdeyse tüm büyük buluşlar ve kuruluşlar onlara ait whatsapp, instagram, Facebook,
Google, Amazon, araç markaları telefon markaları. Çok sayıda mühendis yetişiyor ama dönüp bizim ülkeye biraz göz gezdir onların bulduğu tiktokta orasını burasını açıp veya saçma hareketlerle para kazanmaya çalışanlar dolu izleyenler ve video sahiplerinden parayı tekrar kazanıyorlar ikincisi instagramda saatlerini boşa harcıyorlar oda yine dış devletlere yarıyor. bizim uçak şirketleri ve 2-3 tane daha böyle büyük şirketi toplasan whatsappın değeri kadar etmiyor, Buda onların ekonomik ve yaşam koşullarını iyileştiriyor. Sana sayamadıgım bir çok özellik daha var ama bunları bizimkinlere söylesem ben suçlu olurum, isterse bizim başkanımız joe biden olsun bu dediklerimi düzeltmedikçe ekonomiden beklentileri olmasın, birde Türkiye’yi Amerika’yla kıyaslıyorlar ya o komiğime gidiyor siz abd dedeki insanlar gibi bilime, buluşa önem veriyor musunuz ki ekonominiz onlar gibi olsun? Bu dediklerimi yanlış anlama kimsenin tarafını tutmuyorum cidden sadece gördüklerim bunlar
Soran+1 yılÖnceden giden biri olunca yardım almak kolay. 21 yaşında mısın gerçekten? Uygun bir yaş gitmek için ama neden bilmiyorum gitmek zor geliyor bana. Çünkü tanıdığım yok mesela ABD'de. Orada her şey sil baştan zor olur diye düşünüyorum. Ne bileyim işte... Sen nasıl ayarlayacaksın ve ne zaman gideceksin?
- +1 yıl
Önümüzdeki aylarda gitmeyi düşünüyorum istek yolluyacak istek olmasaydı bile ben bir yolunu bulur giderdim sen yapmak istedikten sonra olmayacak şey çok azdır, elbette ilk başlarda zor olur illa ama düşündüğünde şehir değiştirdiğinde bile zor oluyor ama sonra alışıyorsun ve hayatına devam ediyorsun. Lafım meclisten dışarı ve iyi olanları tenzih ediyorum bu kadar aklı başka şeylere çalışanların içinde harcandığımı düşünüyorum etrafa bakıyorum hep yapmacık hareketler instagramda elit olma çabaları şekilden şekile girme filan bana göre değil
Soran+1 yılYa benim merak ettiğim şeyler var bu konuda. Örneğin geride çok eşya kalır. Şehir içinde taşınsan mesela koltuklar, masalar, sandalyeler, dolaplar vs. hepsi gelir iyi bir nakliyeci ile anlaşırsan ama yurtdışına bunları götüremezsin. Nereye bırakıyorlar o kadar eşyayı mesela. Sonra nasıl iş buluyorlar gittikleri yerde, nasıl ev-eşya buluyorlar? Çok ilginç geliyor. Bir başınasın üstelik, nasıl arkadaş buluyorsun? Tuhaf...
- +1 yıl
Eşyaları sat gitsin burada onlarla mı uğraşacan gitçegin yerde ucuzlar zaten, iş bulma konusunda da ilk gittiğinde zaten pek güzel bir iş bulamazsın orada markette filan çalılırsın geçici olarak, evi de uygulamadan buluyorsun burada nasıl sahibinden var orada da ona benzer uygulamalar var her şey o kadar zor değil bir alışma sürecin oluyor 1 ay kadar sonrası kolay
Soran+1 yılEsas sıkıntı bunları tek başına yapmak galiba. Yani yardım eden biri olsa yükün hafiflese gibi. Sen şanslısın, kuzenin mutlaka yardımcı olur sana. Burada mezun olduğun bölüm için oradan iş bulmak da zordur, sürüyle belge istenir. Oy anam oy...
Soran+1 yılBilmiyorum, cesaret edemediğimi kabul ediyorum zaten. Sanki illa birisinin desteği gerekmiş gibi hissediyorum psikolojik oladak. Umarım ileride başarabilirim ama 2. sınıf vatandaş muamelesi görüyor mudur acaba orada insanlar. Gerçi illa her yerde vardır ırkçı insanlar. Aldırmamak gerek. İş konusunda sen daha şanslı gibisin. Ben üniversite mezunuyum ama endişe ediyorum.
Soran+1 yılGerçi her şekilde insanlar insana muhtaç. Tama sen kafana koyduğunu yapacak yapıdasındır ama bunun için yine insanlarla diyaloğa gireceksin. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi.
- +1 yıl
2. Sınıf insan muamelesi Almanya gibi Avrupa ülkelerinde olur abd sürekli göç alan ve göç ülkesi olduğu için pek rastlanmaz kendine saygısı olan zaten o tür yerlere gitmez, dayım diyor ki altımdaki bisikleti bile devlet yardımıyla aldığımı düşünüyorlar Türklere karşı çok ırkçılık var orada ama bizimkinler sosyal devlet bize bakar diye oraya akın ediyor fark ettiysen Abd ye genelde aklı çalışan girişimciler gidiyor
Soran+1 yılYani, bence evet bir yönden haklısın ama bizde de bir şeyler yapanlar var olsa bile çok haber edilmiyorlar. Halbuki neler icat edenler var.
Soran+1 yılTubitağa kabul edilen mesela.
- İnternet & Teknoloji konusunda 768 cevap paylaştı.
+1 yılBenim hiç bir zaman marka , ya da yüksek fiyata bir ürün alma isteğim olmamıştır daha uygun ürünler almaya çalışırım ve ihyiyacim kadar alırım şu an mesela kullandığım telefon bile redmi note 9 dur ihtiyacımi görüyor bu benim için yeterli oluyor pahalı marka bir ürün alıp kullanmaktansa. Yatirim yapmayı tercih eden birisiyim yarınımı herzanan düşünürüm hayat insana neler yaşatır bilinmez tedbirli olmaya çalışırım
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
+1 yılParası olan alsın bana ne.. kime ne.. gösteriş için yapmıyosa ama.. masaya lüks arabasının anahtarını.. lüks telefonunu koymuyosa.. sosyal medyada gittiği lüks lokantaların, arabaların bilmemnelerinin fotoğraflarını gözümuze sokmuyosa.. önemli değil ne aldığı ettiği bize ne..
03 Yorumla
Soran+1 yılYahu macbookunu ipadini paylaşmak görgüsüzlük değil mi?
- +1 yıl
Aynı şeyi söyledim.. evet görgüsüzlük zaten.. bunu diyorum.. o kadar pahali şeyler aldıklarında adam olduk saniyolar..
Soran+1 yılBir de Gürcistan'a gidip şov yapıyorlar. Sonra kayıt ettirmekle falan uğraşıyorlar buraya getirip. İlginç.
Gizli Üye(18-24)+1 yılİş gereği diye bakmak lazım biraz da. Mesela yazılımcı birisi gidip mac almayabilir. Sıkıntı çıkartabilir alanına göre ama ben tasarımcıyım. Sınıfta mac kullanan da Lenovo kullanan da monster kullanan da var. Bilgisayar işiyle pek ugraşmayan ama taşınabilir olsun, hafif olsun diyen de mac alır. Gayet normal bunlar. Ayrıca macbook artık ucuz bile diyebilirim çok gösterişlik bi şeyi kalmadı.
03 Yorumla
Soran+1 yılUcuz mu? Mediamarktaki fiyatlar öyle demiyor. İphone 13-14pluslar 40.000 tl örneğin. Hayır bir de yurtdışına, mesela Gürcistan'a gidip iphone alıyorlar sonra da marifetmiş gibi sosyal medyada gösteriyorlar.
Cevap sahibi+1 yıl18 bine macbook var tüm instagram camiasının işini görür ve modeline bakarsak 20 bin olanlar falandır muhtemelen. Ben gidip 18 binlik 20 binlik başka bi markanın bilgisayarını alsam alanım gereği işime yaramaz. İşlemci, ram vs yetmez yani. Her macbooku olan 40 binlik olanı almıyo ki. 40 binlik alan ya çok zengindir özellik bakımından iyisi olsun diye uzun ömürlü olsun diye almıştır ya da alanı müsaade ediyodur yine özellik iyi diye almıştır.
Cevap sahibi+1 yılBeni arkadaşım aldı mesela çünkü macbook cmyk rgb renk ayrımında Windows camiasından önde geldi biraz ama şu an bi Windows daha çok tercih edilir. Bunu bilmeyen de sazan gibi atlar mac alır hâlâ Windowstan daha iyi sanar.
+1 yılipadim var 2014’den beridir ama bunun kafayı yemekle ne alakası var acaba
laptopum hp ama istesem şu an mac bookta alırım paşa gönlüme kalmış03 Yorumla
Soran+1 yıl2014te bu kadar oahalo değildir.
Soran+1 yılpahalı değildir*
- +1 yıl
yoo gayette pahalıydı o dönemki tabletler her marka 200/300 ₺ bazdaydı mesela ipad 2000₺ idi ve 2000 ₺ o zamanlar şimdinin 15/20 bini gibiydi
+1 yılBen de anlamıyorum neden bu heves. Galiba popüler olduğu için. Benim tel şu an Casper e30 bir ay önce aldım 3.500 tl gayet memnunum yani
03 Yorumla
Soran+1 yıl3.5000 mü? Şu an em kötüsü bile 5000dir.
- +1 yıl
Yok yaa 128 gb dahili hafizasi var
16 mp arka kamera 8 mp ön kamera
İşlemcisi nadiren tekliyor sadece bir de suya dayanıklı olmuyor Casper modelleri. - +1 yıl
Bataryası 5.000
Tamamen kapitalizm kurbanlığı. iPhone ile yazıyorum şu an da ama kusura bakma artık.
13 Yorumla- +1 yıl
Kaç peki?
Soran+1 yılHahhahahhaha estağfurullah be kusuru. Parasına güvenen alır ama ben şart mı diye merak ettim.
Soran+1 yılNe kusuru*
+1 yılBacım simdi biri Apple aldı diye benim ekonomik durumum duzgun mu oluyo ne alaka yav
04 Yorumla
Soran+1 yılKusura bakma da gidip 20.000 30.000 tl bir laptop in harcarsın çok farklı bir şey düşünemem.
Soran+1 yıllaptop için harcarsın*
- +1 yıl
Bacım ben almadım zaten elalemin aldığı ürünün bana bi hhayrı yok ekonomik durumum kötü baskası alınca benimki iyi mi oluyo niye genelleme yapiyosun onu diyorum ben
Soran+1 yılHa anladım, tamam haklısın da dayanamadım artık.
Sart degil de moda diye herkes de herkes gibi olmak istiyor
00 Yorumla
+1 yılBendede bi ipad var satmaya çalışıyorum gayet iyi ama
00 Yorumla
+1 yılaldık işte. Seni niye gerdi bu kadar?
00 Yorumla
+1 yılGösteriş için alıyorlar
00 Yorumla
+1 yılHayır değil
03 Yorumla
Soran+1 yılTamam sen iphone 14plus al 40.000 tl verip.😃😃😃
- +1 yıl
Şart değil dedim akillim
Soran+1 yılTers anlamışım ben, affedersin.
+1 yılApple aşktır
00 YorumlaHayır kanka
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılŞart değil.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler