Biliyorsunuz ki yurt dışı cihaz indi kayıtları Ocak ayından itibaren 6000₺ oluyor sizce bildiğiniz sıfır ikinci el satan web sitelerindeki 2. el ve sıfır yurt dışı cihazlarında fiyat düşüşü yaşanır mı? Arz talep azalacağı için mantıklı düşünürsek fiyatların düşmesi gerekiyor. Fikriniz nedir? yurt dışı cihaz alacağım ocaktan sonra mı alsam şimdi mi bilemedim
Hiç heveslenme gümrükten geçmez.. Ancak bi tanıdığın getirebilir. Birde Amazon. com. tr üzerinde satış yapan Amazon Germany satıcıları var onlarla ancak yurt dışı alabilirsin. Sonrada kaydını yaptırırsın ki onları bulmak da baya zor
Valla ben ikinci el cihaz alışımda Türk satıcılara hiç güvenmiyorum parçalarıyla oynuyorlar çakma parça koyuyorlar cihaz aldığında çalışıyor gibi oluyor 20 gün sonra bozuluyor. Birçok kez sorun yaşadım. Sırf bu güvensizlik yüzünden İtalyadan bilgisayar getirttim 500 TL gümrük verdim amazona :) Satıcı efso bişey yapmış
Gümrük vergisi ayrı birsey. Telefon alırken gümrük vergisi deģil Telefon harcı ödeniyor. Hem telefonların hem laptopların ülkeye girişte kayır altına alınması gerekiyor.1. kasımda başladı.
Yani neden ki millet 10000₺ cepte kalsın derken şimdi fazladan 3000₺ daha eksiye düşücek mantıken Türkiye cihazlarına yönelirler bu durumda talep azalır. Talep azalan bir malın değeri sabit kalmaz
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Yurt dışı telefonu gümrükten nasıl geçirmeyi planlıyorsun :D
Planlamıyorum malum sitelerde zaten satılıyor
Gümrükte kayıt yaptıracak.
Hiç heveslenme gümrükten geçmez.. Ancak bi tanıdığın getirebilir. Birde Amazon. com. tr üzerinde satış yapan Amazon Germany satıcıları var onlarla ancak yurt dışı alabilirsin. Sonrada kaydını yaptırırsın ki onları bulmak da baya zor
@sosyete_kizi sen hangi dünyada yaşıyorsun? Sahibindene girip b baksana satılıyor zaten her şehirde
O telefonlara güveniyor musun sen. Güveniyorsan al ne diyelim :)
Ya iyi misin sen telefonu görüp bakıp kontrol edip satın alıyoruz. Sen pantolon bile alırken deniyorsun ordan anla işte
Dalgalı konuşmayı bırak da Türk milletine nasıl bu kadar güvenebiliyorsun onu anlat.
Dalgalı neden konuşayım güvenmediğim için cihazları alıp test ediyorum o şekilde alıyorum
Valla ben ikinci el cihaz alışımda Türk satıcılara hiç güvenmiyorum parçalarıyla oynuyorlar çakma parça koyuyorlar cihaz aldığında çalışıyor gibi oluyor 20 gün sonra bozuluyor. Birçok kez sorun yaşadım. Sırf bu güvensizlik yüzünden İtalyadan bilgisayar getirttim 500 TL gümrük verdim amazona :) Satıcı efso bişey yapmış
Gümrük vergisi ayrı birsey. Telefon alırken gümrük vergisi deģil Telefon harcı ödeniyor. Hem telefonların hem laptopların ülkeye girişte kayır altına alınması gerekiyor.1. kasımda başladı.
Sanmıyorum parçalar zaten maliyetli üreten de satan da kazanmak zorun da düşmez biraz yükselir sadece biz de değil her yer de yükselir.
Fiyat asla düşmez. Aksine artar. Fırsat varken 1 Ocaktan önce al.
Yani neden ki millet 10000₺ cepte kalsın derken şimdi fazladan 3000₺ daha eksiye düşücek mantıken Türkiye cihazlarına yönelirler bu durumda talep azalır. Talep azalan bir malın değeri sabit kalmaz
Cabuk al amanakim cabuk
Neden
Söz dinle olum sinir etme beni
Oğluyum awukamınado koyayım
Burada hicbisey ucuzlamaz cabuk git alacagini al siqtirme belani amanaydigimin amucugu