Millet açız evimizi geçindiremiyoruz diyor. Ama başka ülkelerde telefon kuyruğu bekliyor. Ben burada bir ev gecindirememe durumu göremiyorum. Lükse gelince para var ama hep madur nasıl bir madurluk bu?
Toplanın kadın ölümü, hırsızlıklar vb suçlar için dilekçe verelim birlikten kuvvet doğar desek. Kimse olmaz ama bir elma almaya millet kuyruk bekler başka ülkelerde. Hiç bir şey unurunda olmasın ondan sonra çık "hayat pahalı, geçinemiyoruz" de. Azıcık rahatınızdan taviz verin de ülkedeki suç oranlarının düşürülmesi ekonominin düzelmesi için dilekçe verelim ama nerede... Bir elma için diyar diyar gezmeye devam!
Batum'a gitmek mantıklı aslında. Telefon için değil de tatil için gidilip gitmişken telefonda alabilirim. Batum da 1 gün bir otelde kalma ücreti 692 Tl. Gidiş-Dönüş Uçak bileti 7.285 Tl. Gürcistan da iPhone 14 şu an 7 Bin TL. 7.285+692+7.000= 14.977 TL yapıyor. Peki Türkiye de ne kadar iPhone 14= en ucuzu 30 bin. 30-15 desen 15 bin kârdasın. Hem tatil yapıp hem iPhone 14 alıp dönüyorsun. Türkiye den almak mantıksız oluyor bu yüzden. Kalan 15 binle de Türkiye'de tatil yapar insan 1 hafta ya da ihtiyacı olan başka ürünler alır. Ben şahsen I phone kullanmadığım için böyle bir şey yapmazdım şahsen.
Bizim aynı yerde çalıştığımız arkadaş gitti Gürcistan'dan iPhone 14 aldı. Baktığın zaman karda ama iPhone 14'e 28.000 TL verecek kadar da aklına yani. Ben olsam hayatta vermezdim o parayı hatta şu an iPhone 14 14.000 lira deseler gene vermem. O bize buradan kalktı Gürcistan'a gitti aldı geldi iki gün içerisinde ve aradaki mesafemiz de bayağı uzak. Değer mi gezme açısından gitti geldi hem de onu da aldı değer ama aklında tabii ki gezmek yoktu ek masraf oldu bence gereksiz.
İnternet & Teknoloji konusunda 519 cevap paylaştı.
Şu an pasaporta işletme ücreti 2000 tl, 1 ocakta 6000 tl olacak. Oraya yakın oturanlar hem telefonu çok ucuza alıyor hem de pasaporta işletmesini zamlanmadanb hallediyorlar. Bence mantıklı. Ben de Samsun veya daha doğusunda yaşayan biri olsaydım gidip alırdım.
İnternet & Teknoloji konusunda 41,6b cevap paylaştı.
Gayet mantıklı görünüyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bir telefon icin değer mi gercekten? Turk milletinin sonunu bu luks duskunlugu, stayu ayrımı getirecek. Bu ulke de elman varsa adamsın. Unvanin varsa saygi görüyorsun. Ne yazık. Aglayacagimiz halimize mantikli diyoruz birde. Ne mantik ama!
Turk milletinin her seyini alın ama parasini, lüksünü, konforunu almayin. Ulkede o kadar olay oluyor, işten cikarmalar, pahalilik, tecavüz, kadina siddet/ölüm gibi durumlarda boyle izdiham olupta bir eylem yapılmıyor. Yaziklar olsun.
Bizim insanimiz insana deger vermiyor ki. Insanlar ölsün, yaşasın umrunda degil. Yeter ki g*tundeki don kaliteli marka olsun. Telefonu son model olsun, arabasi son model olup jeep tarzi olsun. Gerisi iplemez bizim milleti.
Onlar icjn lüks olmayabilir bu durum ama bizim ekonomik duruma göre lüks çünkü tutup da bir maaşa telefon almıyor ama biz de bu var hatta iki katı maaşa telefon almaya çalışıyoruz eylem konjsuna gelince ben genel anlamda elestirdom kendim de dahilım buna yapmıyoruz diyorum ama yapmak gerek yapacak insanı da millet bastırıyor saçma bir şekilde
Bence mesleğiniz için zorunlu değilse hiçbir teknolojik ürünün peşinde koşmak mantıklı değil. Ben telefon üzerinden ödevlerimi , PDF ve sunumlarımı yapardım. Çok amaçlı kullanıyorum ama bazıları sadece sosyal medya ve konuşmak için kullanıyor. Bana Vestel Venüs z20 yetiyor. Benim gibi bu amaçlarla kullanacak kişinin o telefon peşinde koşması mantıksız
İnternet & Teknoloji konusunda 2,3b cevap paylaştı.
20 bin falan oynuyor yüksek modelde. Sadece Batum mu? Millet Irak a da gidiyor. orada savaş var her şey kötü orada bile her şey ucuz. Millet Dyson elektrik süpürgesi mi dersin, Airfel mi dersin, akıllı saat mi dersin çay , sigara mi dersin. Irak nasıl bu kadar ucuz oluyor anlamıyorum. Millet pasaport kuyruğunu girmiş
Türkiye'de devlet akıllara zarar bir vergilendirme politikası uyguluyor. Normalde devlet halka sunacağı hizmetleri finanse edebilmek için vergi toplar.
Bizim devlet vatandaşını kendisine para kazandırması gereken reaya olarak görüyor. Böyle rezil bir düzen en son 19. yüzyıl koloniyal İngilteresindeki sömürgelerde vardı muhtemelen.
black friday indiriminden iphone 14 pro aldım imei kayıt 3289 ₺ toplamda 26.700₺ gelmişti.. bu kadar çok vergi alınıyor, bir zaman gelir yeter yani halkı düşünürsün geri çekersin ötv'yi. yönetimlerin görevi halkın aldıkları herşeyi uygun hale getirmektir. her şey var ama herkes alamayınca kıymeti kalmıyor arabalarda dahil aşırı yüksek fiyatlar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
harbi bu kadar düşük ı qlu olmayı nasıl beceriyorlar eminim çoğu da ıphone 14 için gitti ya amele bunlar ya ben ıphone 8 den sonrasını almadım çünkü tırı vırı bir numarası yok ve çok şükür maddi durumumda iyi ama ben yurtdşıına bir tek gezmek için giderim:P
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
maddi açıdan mantıklı ufak bir matematik ile anlayabilrisin bunu. gürcistanda telefonun fiyatı türkiyeye göre 15000 tl civarında daha ucuz. gidiş geliş + türkiye kaydı + oradaki harcama (harcarsa tabi) topladığında 15.000 TL hayatta tutmaz :) Haliyle mantıklı
İnternet & Teknoloji konusunda 763 cevap paylaştı.
Bir telefona o kadar para verenin aklı olduğunu düşünmüyorum. Ama genelde o kadar parayı verenler don alacak kadar parası olmayanlar. Sırf bir gösteriş uğruna paranızı değersiz şeylere heba etmeyin. Yazık cidden çok yazık olur.
İnternet & Teknoloji konusunda 758 cevap paylaştı.
Batuma gidip iPhone telefon için izdiham oluşturmuşlar cokmu sokağa çıkma yasağı olduğunda bizim insanlarımız luppo için 😂 kavga ediyorlardı kola çerez almak için izdiham oluşturmuşlardı oyuzden şasirmadim bu duruma
İnternet & Teknoloji konusunda 495 cevap paylaştı.
Evet mantıklı, kizkardeşim 2 hafta önce Ingiltereye gitti ve bir tane İPhone 14 pro max bir tane İPhone 13 pro max ve 2 tane iPhone 12 pro aldı. Neredeyse yarı fiyatlarına aldı telefonları. Hem tatil yaptı.
Gayet mantıklı görünüyor. Benim arkadaşım her sene gidip son model akıllı cihazları toplayıp gelip burada satıyor kazandığı para oldukça uçuk çünkü arada çok fark var.
@KaRa-MaSKee o masraf alana ait satana değil yani benim arkadaşı ilgilendiren bir şey yok. Açtırma parası vs eklendiğinde bile buradaki fiyattan ucuza geliyor.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,1b cevap paylaştı.
insanımızı düşürdükleri hale bak yaaa gerçekten ne kadar üzücü bu insanlarla dalga geçenler olmuş lakin haklılar aynı telefona neden daha fazla para wersinler ki?
Mantıklı yani Türkiye'de bir telefon almak yerine o parayla yürt dişina çıkarsın hem biraz gezersin hem telefon alıp geri gelirsin yan tek amaçları telefondeğil gezmiş olurlar