İnternet & Teknoloji konusunda 1,1b cevap paylaştı.
Merhaba davetin için teşekkür ederim.
Sosyal medya jargonu vardır, o jargon bir çoğumuzun babası dedesi tarafından aslında bir zamanların kahvahane kültürüne eş değerdedir.
Öyle ki kağıt, okey masa oyunu oynarken ana bacıyı ağza alacak küfürlü türlü kelimeler lanse edilirdi. Fakat o atmosferin içine işlemiş bir kültürdü bu asla şahsi algılanmazdı.
Eli güçlü olan masaya vurur ben senin, ben de senin gibi o ona, o ona küfürler ede ede tadını çıkarırlardı.
Bugün gelinen nokta ise kısmen aynı güzel bir içeriğin altında türlü küfürler yer alırken, ver ln adresini! Gelmeyen o.. dura dönüşmüş vaziyette.
Çok ve sık rastlanıyor bunlara şayet her biri bir olaya dönüşse Türkiye'de adam kalmaz.
Bu böyle ister tanıdık ister tanışıklık olsada ilerler.
O zaman o jargonu kişisel algılamamak yeterli gibi görünüyor ama jargonun bi şekilde insanın karakterine etkisi olur bence. Küfürlü konuşmalara kendi adıma her jargonda soğuk bakıyorum. Kastettiğim sadece jargon literatürü değil zaten. Pek çok kulisler sosyal medyada tıpkı siyasetteki gibi sözkonusu. Bunu da bilhassa kastediyorum.
Yani şöyle söyleyeyim sosyal medyada aranın bozulduğu veya seni engelleyen bir insanla yüz yüze görüşmeyi şahsen tercih etmem sosyal medyada silip de engelleyip de yüz yüze gelince de hiçbir şey için olmamış gibi konuşan insanların da yüzüne bunu en güzel şekilde vururum yani hiç uğramıyorsam da tavırlarımla bunu belli ederim, hatta buna benzer bugün bir şey yaşadım hoşlandığım ve sevdiğim bir kız vardı 11 gün önce aramızda bir mevzu geçti Benim çok istediğim bir durum vardı onun olması için benden zaman istedi bu zamana kendisine verdim ve bir gün sonra bunu yapamayacağını söyledi.
Böyle olduktan sonra onunla arama Bir mesafe girdi hatta Instagram üzerinde eklediğim birlikte çekildiğimiz fotoğrafı da sildim ama bugün fizik tedavi rehabilitasyon için gittiğim Özel hastanede karşılaştım tabii insanların içinde herhangi bir şey söyleyemiyorsunuz yanında bir de babası vardı normal bir şekilde konuştum ve servis saatim geldiği için yanından ayrıldım ama çok da samimi değildim açıkçası, yani artık sanal ortam sanal ortam diyoruz sanal ortamda kalmıyor hiçbir şey sanal ortam artık gerçek dünyanın da bir parçası oldu bunu da görmek gerekiyor.