Ben bağımlıyım, yani bakarım. Yalan yok... Dijital detoks şart.
Ülkecek elektrikleri mi kapatsak napsak? 😬

Ben bağımlıyım, yani bakarım. Yalan yok... Dijital detoks şart.
Ülkecek elektrikleri mi kapatsak napsak? 😬

Son günlerde akıllı telefonu satıp, tuşlu düz bir telefona geçme isteğim başladı. Becerebilir miyim? İmkansız değil ama zor. Yalnız yaşıyorum ve sürekli telefon ile zaman geçiriyorum. İki satır bir şey okumaya kalksam 5-10 sayfa sonra istemsizce telefona gidiyor elim ve bir anda zaman su gibi geçmiş. Kendime üzülüyorum.
Çok haklısın.
Mecbur kalırsam bakarım. Bazen sınavlarda saate bakmam gerekiyor hoca görmeden bakıyorum eğer sınıfta saat yoksa tabii. Sonra otobüste telefona bakmayı sevmem ama mecbur kalınca bakıyorum. Yani genel olarak olmadık yerlerde mecbur kalırsam bakarım
Bakıyorum ister istemez alışkanlık olmuş
bakmam. otobüste metroda rastlıyorum insanlar zar zor tutunuyor ayakta ama telefon illa elde olacak.
neme lazım trilyonluk sözleşme kaçar falan...
tuhaf komik geliyor
Çok haklısın!!
Cevap
15Cevap
Bakabilirim sıkılırsam
Yolda iken bakmıyorum harici elimden düşmüyor bir ara bozuldu garantiye gitti gelene kadar eski tuşlu telefonu kullandım öyle rahattımki
Hayır bakmam. Dışarıda bir yerde oturmadığım sürece telefonum hep cebimdedir.
İstediğim yerde bakarım. KS bile olur bu baktığım alan, topluluk bilgilensin.
Ben de bakarım iş harici telefonsuz bir anım geçmez
Benim telefon ile çok bir bağım yok. Olmasa nerede diye aramıyorum bile
Bende böyle olmak istiyorum ama yapamıyorum nasıl yapabilirim
Kanka hayata bakış açımı değiştirdim. Her şeyin sosyal medyadan ibaret olmadığına inanınca haliyle telefonla da pek işin olmuyor. Senin için sadece iletişim aracı oluyor.
Zaten sosyal medyayı kapatınca geriye bir şey kalmıyor yani insan sık sık bakmıyor daha önemli işlerini yapıyor. Bende öyle olmaya çalışıyorum bir sürü işim var ama telefon elimden düşmüyor
Canım sıkılırsa, ilgilenmek istemediğim insanlar varsa telefonuma bakarım.
Evde gerçekten tam bir telefon bağımlısıyım ama dışarda asla telefonla ilgilenmem. En fazla dışarda müzik dinlemek için açık olur.
Bakarım çünkü bir yerlerde unuturum 😅
Bakmamak lazım
Kimin aradığını bağlı
Bildirimlere bakıyorum bide mesaj geldimi diye
Elimden düşmez ki telefon
Olmadık yerde bakmamaya çalışıyorum 🖤
Toplu taşıma araçlarında bakmam
İhtiyacım varsa bakarım
Evet bir umut bakarım
Bazen yarım gün telefona bakmadığım oluyor
maalesef ki evett
Evet