SEO konusunda birçok Türkçe kaynak mevcut; - YouTube üzerinden eğitim serileri izleyebilirsiniz, - Google'da bulunan, SEO Uzmanlarının yazdığı makaleleri okuyabilirsiniz, - Ayrıca bir bütçe ayırıp Udemy gibi platformlardan "Ücretli" eğitim setleri alabilirsiniz.
Gerçekten öğrenmek istiyorsanız ücretsiz kaynak çok.
Müşteri konusunda iletişim çok önemli. YouTube üzerinde araştırma yaptığınızda, birçok SEO Uzmanı en önemli kriterlerden biri "İletişim" olarak belirtiyor. Bende katılıyorum. Pazarlama becerisi çok önemli, işinizi pazarlamayı öğrenirseniz çok rahat bir şekilde para kazanabilirsiniz. İster danışmanlık şeklinde aylık olarak kazanın, ister tek seferlik işlemler yapın. Bizim sektörün okulu yok, yaş şartı yok. Serbest olarak dilediğiniz gibi öğrenebilirsiniz.
Maaş konusunda da, birçok dijital pazarlama firmasında güzel maaşlar alabilirsiniz. Freelance olarak çalışabilir, kendi ajansınızı kurmayı tercih edebilirsiniz.
Tamamen kişinin SEO ve Pazarlama becerisine göre bu gelir değişebilir. Ama aylık gelir 10000 – 12000 TL Net Aralığı diyebilirim. Pozisyonunuz yükseldikçe bu tutar 22 bin TL ye kadar çıkabilir.
Ben teşekkür ederim. YouTube üzerinden Ayhan Karaman ve Dopinger kanallarını takip etmenizi öneriyorum. Ek olarak aynı şekilde Ayhan Karaman. com sitesindeki içerikleri tüketebilirsiniz.
Adsense gelirini artırmak için en önemli kriter doğru bir reklam yerleşimi yapmaktır. Ek olarak sitenizdeki içeriklerin, anahtar kelimelerin TBM oranı da bu geliri etkiler. İçerik oluştururken yüksek TBM li konuları seçerseniz faydanıza olur diyebiliriz özetle.
Ayrıca,
Şu şekilde örnek vereyim, Türkiye'de ortalama bir sitedeki reklam TBM si diyelim 20 kuruş. Yabancı sitelerde 7-12 kat arası daha fazla oluyor bu gelir. Bu yüzden birçok insan yabancı niş site kurmaya yöneliyor.
Ek olarak: SEO Kullanımına Dikkat Edin Boyutlandırma ve Konum Geliştirmeye Özen Gösterin Trafik Kaynağını Kontrol Edin Sitenize Arama Butonu Ekleyin Reklamları Daha Anlamlı Hale Getirin Yazılarınızın Arasına Reklam Yerleştirin Reklamınızı Açık Arttırmayla Pazarlayın Reklamlar İçin Kara Liste Kullanın
. com, . net ve. org uzantılı bir alan adı almanız gerekmekte. Subdomain siteler Google tarafında çok zor index alır. (siteadi. wixsite. com) örnek verebiliriz.
Popüler alan adı uzantılarını kullanırsanız Google gerçek bir site olduğunuzu anlar. Daha hızlı site otoriteniz artar ve index alırsınız. Google Domains'de yıllk 75 TL vererek. net ve. org alabiliyorsunuz tavsiye ederim.
Yine de index alması imkansız değil. Fakat bu süreci kolaylaştırmak adına bazı işlemler yapmanız gerekiyor. Faydalı bir kaynak buldum, incelemenizi öneriyorum. bit. ly/3gJl9Qf
Ek olarak, siteniz index alsa bile içeriklerinizde sıralama almanız mümkün değil bunu da söylemiş olayım.
Aslında uzun zamandır web sitesi yapıyordum. Fakat sitemi kimsenin ziyaret etmediğini fark ettim. Artık sitelerimi SEO uyumlu yaptığım için binlerce ziyaretçi geliyor :)
SEO eksikliğini fark ettiğim için bu alana yöneldim. Severek yapıyorum ^^
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Eğitimi nerden aldınız bedava eğitim siteleri var mı ne kadar kazanıyorsunuz nasıl müşteri buluyorsunuz
Merhaba,
SEO konusunda birçok Türkçe kaynak mevcut;
- YouTube üzerinden eğitim serileri izleyebilirsiniz,
- Google'da bulunan, SEO Uzmanlarının yazdığı makaleleri okuyabilirsiniz,
- Ayrıca bir bütçe ayırıp Udemy gibi platformlardan "Ücretli" eğitim setleri alabilirsiniz.
Gerçekten öğrenmek istiyorsanız ücretsiz kaynak çok.
Müşteri konusunda iletişim çok önemli. YouTube üzerinde araştırma yaptığınızda, birçok SEO Uzmanı en önemli kriterlerden biri "İletişim" olarak belirtiyor. Bende katılıyorum.
Pazarlama becerisi çok önemli, işinizi pazarlamayı öğrenirseniz çok rahat bir şekilde para kazanabilirsiniz.
İster danışmanlık şeklinde aylık olarak kazanın, ister tek seferlik işlemler yapın.
Bizim sektörün okulu yok, yaş şartı yok. Serbest olarak dilediğiniz gibi öğrenebilirsiniz.
Maaş konusunda da, birçok dijital pazarlama firmasında güzel maaşlar alabilirsiniz. Freelance olarak çalışabilir, kendi ajansınızı kurmayı tercih edebilirsiniz.
Tamamen kişinin SEO ve Pazarlama becerisine göre bu gelir değişebilir. Ama aylık gelir 10000 – 12000 TL Net Aralığı diyebilirim. Pozisyonunuz yükseldikçe bu tutar 22 bin TL ye kadar çıkabilir.
Teşekkürler.
sağol teşekkürler
Ben teşekkür ederim.
YouTube üzerinden Ayhan Karaman ve Dopinger kanallarını takip etmenizi öneriyorum. Ek olarak aynı şekilde Ayhan Karaman. com sitesindeki içerikleri tüketebilirsiniz.
Başarılar, bol şanslar
Adsense gelirini artırmak için seo taktikleri var mıdır?
Merhaba,
Adsense gelirini artırmak için en önemli kriter doğru bir reklam yerleşimi yapmaktır. Ek olarak sitenizdeki içeriklerin, anahtar kelimelerin TBM oranı da bu geliri etkiler. İçerik oluştururken yüksek TBM li konuları seçerseniz faydanıza olur diyebiliriz özetle.
Ayrıca,
Şu şekilde örnek vereyim, Türkiye'de ortalama bir sitedeki reklam TBM si diyelim 20 kuruş. Yabancı sitelerde 7-12 kat arası daha fazla oluyor bu gelir. Bu yüzden birçok insan yabancı niş site kurmaya yöneliyor.
Ek olarak:
SEO Kullanımına Dikkat Edin
Boyutlandırma ve Konum Geliştirmeye Özen Gösterin
Trafik Kaynağını Kontrol Edin
Sitenize Arama Butonu Ekleyin
Reklamları Daha Anlamlı Hale Getirin
Yazılarınızın Arasına Reklam Yerleştirin
Reklamınızı Açık Arttırmayla Pazarlayın
Reklamlar İçin Kara Liste Kullanın
Teşekkür ederim.
Teşekkürler.
Ben teşekkür ederim. Bir yanlışım olmuş, TBM değil CPC olacak :)
. wix ile biten siteler neden arama motorunda görünmüyor? Illa ki. com olmak zorunda mi
Merhaba,
. com, . net ve. org uzantılı bir alan adı almanız gerekmekte. Subdomain siteler Google tarafında çok zor index alır. (siteadi. wixsite. com) örnek verebiliriz.
Popüler alan adı uzantılarını kullanırsanız Google gerçek bir site olduğunuzu anlar. Daha hızlı site otoriteniz artar ve index alırsınız. Google Domains'de yıllk 75 TL vererek. net ve. org alabiliyorsunuz tavsiye ederim.
Yine de index alması imkansız değil. Fakat bu süreci kolaylaştırmak adına bazı işlemler yapmanız gerekiyor. Faydalı bir kaynak buldum, incelemenizi öneriyorum. bit. ly/3gJl9Qf
Ek olarak, siteniz index alsa bile içeriklerinizde sıralama almanız mümkün değil bunu da söylemiş olayım.
Arama motorumu 🙂
Evet. Google SEO konusunda aklınıza takılan, merak ettiğiniz soruları sorabilirsiniz.
Yöneltirler
Teşekkürler
Merhaba bu mesleği nasıl edindiniz
Aslında uzun zamandır web sitesi yapıyordum. Fakat sitemi kimsenin ziyaret etmediğini fark ettim. Artık sitelerimi SEO uyumlu yaptığım için binlerce ziyaretçi geliyor :)
SEO eksikliğini fark ettiğim için bu alana yöneldim. Severek yapıyorum ^^
Ne güzel sizin adiniza çok sevindim , teşekkür ediyorum
Ben teşekkür ederim ^^
Teşekkürler
Ben teşekkür ederim