Merhaba arkadaşlar, iki monster laptop arasında kaldım. aşağıya özellikleri yazdım hangisini almalıyım sizce?

Monster Abra A5 V19.2.7 Intel Core i5-12500H 16GB RAM 500GB SSD 4GB RTX3050Ti mi? yoksa Monster Abra A5 V18.1.1 i7-11800H 16GB RAM 500GB SSD 4GB RTX3050 mi? işlemci, ekran kartı, çekirdek farkı var. hangisi daha iyi performans verir daha uyumlu çalışır? sadece bilgisayardan iyi derecede anlayanlar yazsın lütfen 🙏

Güncellemeler
+1 yıl
herkes çok fazla farklı yorum yapıyor. bana yardımcı olabilecek bir bilgisayar mühendisi falan yok mu artılarını eksilerini anlayabilecegim şekilde açıklayabilecek lütfen? 🤦🏼‍♀️
Güncellemeler
+1 yıl
i5 daha pahalı olmasına rağmen Monster ile görüştüm ekran kartları arasında büyük bir fark olmadığını yani seçerken belirleyici bir etken olmadığını söylediler (ben çok oyun oynamıyorum) işlemcilere gelecek olursak i7nin bir çok alanda i5e göre daha iyi performans gösterdiğini söylediler. bilgisayarcı bir kaç kişiye sorduğumda iki model arasında çok fazla performans farkı olmayacağını neredeyse aynı olduklarını söylediler. ilerde ram, SSD yükseltirsem çok iyi sonuç alabilirmisim. teşekkürler
Merhaba arkadaşlar, iki monster laptop arasında kaldım. aşağıya özellikleri yazdım hangisini almalıyım sizce?