60 bin kredi çekti, bu ne cesaret yiğidim diyorum :D benim yemez valla.

60 bin kredi çekti, bu ne cesaret yiğidim diyorum :D benim yemez valla.

O sırada elimdeki huawei telefon satıp (baya eski model) üzerine 1500 falan koyup yenilenmiş iphone 6S alma planı yapan ben olaya 😲 böyle baktım. Elimdekinin kenarları açıldı hoporler sıkıntı yapıyor birde resim yaptığım için kamera önemli o sıkıntı vardı yani yoksa daha bunla devam ederdim yola arkadaştaki cesarete hayran kaldım yeminle iphone 7 ya da 8 alak dedik sonra ne olur ne olmaz o kadar paranın altına girmeyelim diye düşük modelden alalım dedik insallah yazın 7 plus modelini alma düşüncemiz var 😂
Tek diyeceğim Allah akıl fikir versin �nan bana j7 Prime kullanıyorum Samsung'un onun içine de su kaçtı devamlı sıkıntı yaşatıyor bir aydır düşünüyorum 4.500 liralık telefonu alsam mı diye onu da hemen nakit alamıyorum para biriktireceğim üç beş ay anca öyle alacağım neyin kafasını yaşıyorlar bilmiyorum ki
Fakire 1000 dolar ver iPhone alır , girişimci ye ver 100000 dolar yapar.
On kat parayı gösteriş için verilmesi bence mantıksız.
Ben iki ayda o kadar para kazandığım halde bu parayı iPhone 14 vermeyi lüzumsuz olarak görüyorum.
Cevap
88Cevap
Kendi kararı ben almazdım
G. zekali derim. Geçen gün de bir genç abi telefonundan birini arayabilir miyim dedi tabi buyur kardeşim ara fakat illegal insanları, torbacilari falan aramicaksin değil mi dedim yok abi dedi. Cebinden Iphone 12 pro max çıkardı numarayı oradan alıp benim telefonumdan çevirdi. Neyse konuştu işini halletti gidince de abi bir dal sigara verir misin dedi 😃
Ahaha :D Merson var binecek yakıt paran yok :D
Tam da öyle bir durum 😃
Bende 11 kullanıyorum ama gidip 14 almam yani 😀 Kazanmadığımdan değil şükür güzel kazanıyorum kendimce ama onun yerine araba alırım 😀😀
Altından kalkmaktan zorlanacağımız şeylere böyle para vereceğimize, seyahat etmeye, gezmeye eğlenmeye ayirsak daha sağlıklı bir toplum olabiliriz. Eğlenmek yerine gösteriş için borca girmeyi seviyoruz
Ne güzel dedin :)
Teşekkür ederim görüşün için 😊
Ayranı yok içmeye tatarevalliyle gidiyor sıçmaya
Ahaha :D
Ama öylee🤭
canım mi lan o yurt disi fiyati 30 bin falan hadi 35 Amerika ya gidil alip gelse yine 60 bine mal olmayabilir getiren biri varsa 35 e getirse 3000 katit 20 bin tl havadan kar ederdi
Almak gereksizde illa alicam diyorsan bu dediklerimden biri daha mantıklı
Allah akıl fikir versin valla ne diyim kaç aylık maaşını verdi + kredi faizi var kapitalist düzenin kölesi olunmamalı bu kadar her sene aynı telefonun daha pahalısını çıkarıyorlar
İçmeye ayranı yok enayi işte sonra açız diye ağlıyolar kime neyin göstergesi bu anlamadımki ne madar cok gösterişi seven b milletiz
Çok iyi yapmış seyret 6 ay sonra kendi maaşı artacak, kredi sabit kalacak o telefonun değeri de artacak. Her türlü iyi
Yalnız benim anlamadığım şey 6 bin TL alan birinin kredi kartı limiti o kadar yüksek olamaz 60 bin TL gibi 😄

Gerçekten akıllanmaz bir milletiz. Ve görgüsüz… Atasözlerinden de bi haber tabii.. Nerde ayağını yorganına göre uzatmak?
Merhabalar
Allah akıl fikir versin. Ne olursa olsun kendimi zor duruma sokmam bir telefon için kendimi maaf etmen , borca sokmam
Bir yıl eşşek gibi bir telefon için çalışacak o telefon kırılırsa bir yıl içinde intihar eder bence..
Ne diyelim. Hayırlı olsun. Herkesin kullanması gereken bir aklı var. Kimi kullanıyor, kimi de kullandığını zannediyor.
Bir telefon için kredi çekmek mantıklı değil gereksiz bir masraf olduğunu düşünüyorum
Allah ona ıphonede ki aklı versin
Amin :D
Şaka mı bu?
Gerçek valla :D
Aşırı sacmalık bide kredi
Ben borçtan korkarım, o maşallah :D
78 filan sanırım :D
Helal olsun adam devlette 35bin lira bağışlamış. Cebinde olmadığı halde gidip kredi çekmiş. Böyle baba yiğit kolay kolay çıkmaz 😄
Madem o kadar yürekli, onu alacağına toprak alsaydı ondan iyiydi
Ayran- tahterevalli ilişkisi içerinde değerlrndiriyorum
Sen bu akılla nasıl yaşıyosun hayret ediyorum doğrusu derdim sjsjawswjw
Ben olsam 13 pro alırım son modeli aşırı pahalı ama bence şaşıracak bişey yok çünkü adam albüm yapar kendini iyi hisseder telefonun lensleri nası iyi çıkarır insanı be
lkajsşdfl benim aylık pasif gelirim 20 bin tl ben gene almıyorum :D :D
Beyin yok beyin ama ödeyemesin onun amıınaa sokacaklarr
Allah akil fikir versin derim ama giren girmis parasina yazik
Türkiye'deki sıkıntı bu zaten herkes en lüks şeylere sahip olmak istiyor ben Xiaomi kullanıyorum gayet de memnunum mesela neden ille de iPhone..🤔
En ihtiyacı olan şeydi, şimdi o büyük bir insan öldü tebrikler demek lazım.
Malatya'nin m'si, Adana'nin a'si, Lüleburgaz'in L'si
Söyleyeceğim şeyleri site sansürleyecek :/ iyi şeyler söylemeyeceğimi bil yeter 😂😂
Hayırlı olsun derim. Beni ilgilendirmez sonucta kendı parası kendı tercihi.
İnşallah kalan parayla da telefona bol bol ek garanti ve koruyucu ekipman almıştır😂
Yarım saatlik ben bunı alabiliyorum demek için 5 sene geçmiş olsun dileklerimi iletirim artık
Keyfi bilir.
Canı istemiş almış derim.
Bu enflasyonda mantıksız değil hatta
O sırada 75 bin çekip evlilik yolunda kendisine altın alan bne🥺
Masaja giderim o parayla yer icerim yinede vermem o parayi
hazır kenarda param olsa bile 14 almam - 12 almak istiyorum onu da ne zamandır erteliyorum, hem uzun zaman kullanma niyetiyle..
25 k maaş altı olanların çoğu enayi elma budalası bende iphone kullanıyorum fakat gidipte maaşımın 5-6+ katı fiyatına telefonda almıyorum
Bir telefonun hala 57 bin TL olabilmesine alışamadım ben ya. :D
Yani madem kredi çekecek, o parayla yurtdışına gidip oradan alip gelmek mantıkl8, çünkü ayni paraya denk getirmiyorsun ve de geziyorsun..
Bunun için atalarımızın çok güzel bi sözü var. Ayranı yok içmeye, tahteravanla gider şey yapmaya.. 😀
Gittikçe değerleniyor istediğin zaman altın gibi satarsın yatırım gibi düşün al kılıfına tak cama koruyucu Çek bir tane kola geçirmeli ip tak tamam
O tel sayesinde zengin gorunup zengin koca bulur.. sen de gelinligini tutarsin
4 ay kullanip satsa 65 70 e satar
Enayiligine doyma dostum derdim
Ahaha :D
İnsan arkadaşlarının ortalamasıdır. Böyle salkla arkadaşlık etmem.
gerek yok gelirim ondan 2 kattan bile fazla en fazla 15 binlik Samsung var 9 bile cok
Geçmiş olsun diyorum buradan kendisine. Allah akıl fikir versin.
60 bin çekip kumar oynadım 2 kere. En azından çöpe atmıyor
Kredi çekiyorsa çok üzücü diyorum başka bir şey demiyorum. Durumu olup alsa problem değil ama çok üzücü bir durum
Zevkler ve renkleri tartışmam
"Helal lan sana yusufi helal lan" derim.
anlık zevk ve özgüven insanlar böyle her zaman yükseği ister çıkar bi anda benimde alasım geldi çok güzel
Selam olsun ona😀
Onun da sana selamı var :D
Aleykümselam 😂
akil+fikir
Ahaha amin :D
Allah, akıl, fikir versin diyorum 😂 tercih meselesi saygı duymak lazim
En karlı yatırım ı yapmış temiz kullanorsa seneye 120 bin
Enayii 1 ay sonra onun fiyatı 25 bin TL olacak 😂😂
Ayranı yok içmeye mumla gider siçmeye
Beyin nakli yaptırsaumış kendine
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?