Yüksek hızlı hafıza kartının ne olduğunu bilmek gerekiyor. Hafıza kartları 1-10 Sınıf arası derecelendirilmektedir. Bu durumda en iyi hafıza kartı Class 10 kartlardır. Bir de video kayıt cihazları için üretilmiş özel kartlar vardır. Bunlar Speed Class, UHS Speed Class ve Video Speed Class olarak sınıflandırılır ve yine içlerinde 1-10 arası bir sınıflandırmaya tabidir. Bu kartlar arasında en yüksek hıza sahip olan kartı Kingston Video Speed Class kartlarıdır ve okuma hızı 90MB/saniyedir. Bu özel kartların miniSD olmadığını hatırlatmak isterim.
O zaman çok fazla seçeneğin yok. Yüksek hızlı kartlar miniSD değil. Cep telefonlarında en büyük alanı uygulamalar kullanıyor. Çoğu uygulamanın performans kaybı yaşatmamak için external SD desteği bulunmaz. Bu da yine telefon hafızasını işgal edeceği manasına gelir. Özellikle video ve oldukça yüksek miktarda resim çekmiyorsan hafıza kartı aradığın konforu sağlamayacaktır.
Bilgisayar üzerinden biçimlendirmeyi deneyin. Dosya sistemi bozulmuş olabilir. Fakat dediğim gibi uygulama taşınmıyor. Sadece Whatsapp vb uygulamaların indirilenler klasörünü taşıyabilirsiniz. Hafıza Kartı telefonlarda 2000'li yılların başında olduğu gibi destekleyici bir unsur değil.
SanDisk almıştım 5 yıl önce bozuldu telde. Yine ayısını alayım o zamn pek seçenek yok. Bellek kartı hatası diyor bir sürü veri gitti. Telefon da sürekli güncelleniyor uygulamalar yani. Dahilisi 64 gb 53 gitti gitti bile
Erkekler Ne Diyor
Yüksek hızlı hafıza kartının ne olduğunu bilmek gerekiyor.
Hafıza kartları 1-10 Sınıf arası derecelendirilmektedir.
Bu durumda en iyi hafıza kartı Class 10 kartlardır.
Bir de video kayıt cihazları için üretilmiş özel kartlar vardır. Bunlar Speed Class, UHS Speed Class ve Video Speed Class olarak sınıflandırılır ve yine içlerinde 1-10 arası bir sınıflandırmaya tabidir.
Bu kartlar arasında en yüksek hıza sahip olan kartı Kingston Video Speed Class kartlarıdır ve okuma hızı 90MB/saniyedir. Bu özel kartların miniSD olmadığını hatırlatmak isterim.
Telefon için aslında hocam
O zaman çok fazla seçeneğin yok. Yüksek hızlı kartlar miniSD değil.
Cep telefonlarında en büyük alanı uygulamalar kullanıyor. Çoğu uygulamanın performans kaybı yaşatmamak için external SD desteği bulunmaz. Bu da yine telefon hafızasını işgal edeceği manasına gelir.
Özellikle video ve oldukça yüksek miktarda resim çekmiyorsan hafıza kartı aradığın konforu sağlamayacaktır.
Anlamadım yani. Bir öneriniz var mı peki?
Yüksek depolama alanına sahip telefon satın alın. SD kart bilgisayardaki gibi SSD yanına HDD takmak gibi bir etkiye sahip olmuyor.
Huawei p20. Dahilisi 64 gb 53gb kullanıldı. SanDisk bellek kartı 128 gb 2017de almıştım class 10 ama heralde takıp çıkarmaktan bozuldu. Sd bellek kartı hatası veriyor
Bilgisayar üzerinden biçimlendirmeyi deneyin.
Dosya sistemi bozulmuş olabilir. Fakat dediğim gibi uygulama taşınmıyor. Sadece Whatsapp vb uygulamaların indirilenler klasörünü taşıyabilirsiniz. Hafıza Kartı telefonlarda 2000'li yılların başında olduğu gibi destekleyici bir unsur değil.
Bilgisayara usb kablo ile bağlıyorum değil mi? Hem telefonu hem de MicroSD kart okunur mu pc den bu şekilde?
Hayır. Bu şekilde kartı biçimlendiremezsiniz.
Card Reader kullanımız gerekiyor.
Kulandigin uere bagli
Telefon 📱
Telefon kaldirabilir mi?
Telefonun ozelliklerine bakman lazim yoksa kasma yapar
Nasıl anlayabilirim? Normal mini sd oluyor sanırım şu hafıza kartı işte telefonlara takılan. Ne önerirsiniz?
Googledrn telefonun ozelliklerine bak kac GB kardat SD karti destekliyor diye.
Ama kullan kasma oluyorsa 64 GB takarsin
San Disk ve Kingston
SanDisk almıştım 5 yıl önce bozuldu telde. Yine ayısını alayım o zamn pek seçenek yok. Bellek kartı hatası diyor bir sürü veri gitti. Telefon da sürekli güncelleniyor uygulamalar yani. Dahilisi 64 gb 53 gitti gitti bile
Kingston da kaliteli