merhaba, üç haftadır internetle ilgili ciddi problemler yaşıyorum. erişim falan yoktu ama onu hallettim, hız sorunu yaşıyorum. servis geldi iki kez çözülmedi sorun. en son geldiklerinde 11 megabit olan net hızını 10a düşürdüler, altyapı 11 megabit alıyomuş ve kesilmeler yaşanmaması için 10 megabit kullanmam gerekiyomus. tamam dedim indirdiler hızı ama hala internet berbat durumda. 10 megabit internet hızı var ama bi yt videosu bile doğru düzgün izlenmiyor, Instagram düzgün çekmiyor, dizi film izleyemiyorum. ki diziler ve filmler benim hayatımın yarısını oluşturuyor, izleyemiyorum. açılmıyor videolar, 1080pyi geçtim 480de bile donuyor, hata verip kapanıyor. şikayet ettim, beni arayıp altyapı hızınınz düştüğü için alabileceğiniz en yüksek hız bu falan dediler. bugün tekrar aradım dedim ki, 10mb hız var ama ben adam akıllı bir video bile izleyemiyorum, bildiğim kadarıyla 10mb hız bu kadar kötü bir hız değil en azından 720p video-dizi oynatmak zorunda dedim. bana altyapı kaynaklı bir internet yavaşlığımıızın olduğunu, bunun servisle çözüleceğini söylediler. yani beni arayan kişi farklı konsuyo bu farklı konuşuyo. ne yapacağım cidden bilmiyorum, 3 haftadır sürekli arayıp çözüm istiyorum ama tık yok. gelen servis altyapının kabloları değişmesi gerek diyor, değiştirin diyorum onlar yapmalı diyor. dsmartı arıyorum onlar da servis yapacak diyor. yıldım artık ya. anlaşmayı iptal edemiyorum, kullanmadığım kullanamadığım internetin parasını ödetiyorlar bana. bi video bile açamayacaksam 10mb interneti ne yapayım ben? cidden bunun hiçbir çözümü yok mu? bilen biri bana bi yardım olsun ne olur ya, sinir krizleri geçiriyorum artık resmen
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ben Telekom sektöründe çalıştım
Size tavsiyem altyapınızı değiştirmeniz şu an bakir altyapı mı kullanıyorsunuz
Bakır altı hep her zaman düşük hız alır fiber altyapıya gecin başvurdunuz mu
oturduğum yer köy gibi kısmen, kötü bir altyapı var yani. türktelekom altyapısıymış. bir ay önce falan nette hiçbir sorun yoktu, yeni başladı bu sorun. nasıl başvuracağım? sanırım mahallede bayağı bi kişinin de başvurması lazımmış ancak öyle yükseltirlermiş altyapıyı. ama burada zaten o imkan yok, bi ben varım bu konudan muzdarip olan :c
Aynen öyle köy yerindeyse saten düşük hız normal
Şimdi size gelen kablolar varya telefon kabloları direklerde böyle siyah olanlar
İşte onlar eski bakır hat oluyor
Turuncu kablolar varya isye onlara geçmeniz lazım fiberoptik alt yapı belki görmüşsünuzdur
Buda tabi köyde birleşip herkesin dilekçe vermsi ile oluyor sonuçta yatırım yapılıyor ya kim ne kadar istiyor ona göre yapılıyor
Maliyet kaynaklı ya şimdi talebe göre yapılıyor diye biliyorum
Alabildiğiniz kadar çevrenizden dilekçye şikayet talebi yapıp köylülerden imza toplayıp talep için Bulunduğunuz en yakın Telekom müdürlüğüne gidip verin ilgilensinler
anladım teşekkür ederim.. son bir şey daha soracağım, normalde iyi olan internet hızının birden böyle sorun çıkarması normal mi ama ya? çünkü cidden bundan kısa bi süre önce hiçbir sorun yoktu :( ve burada çok kaza oluyomus, kaza olunca hasar alan kabloları da ekleme yaparak düzeltiyolarmış. zaten en son kaza olduğunda dsl sıkıntısı çekmiştim. ve şunu da söyleyeyim mahallede 100 kişi bile yoktur belki de internet kullanan. yani demem o ki ben başvuru yapamayacağım bile :( yine de çok teşekkür ederim yardımlarınız için
Şimdi evet mesela bakım yapılırken o yer altı kapakları varya onların içinde işçiler ek tazelemesi yapar kabloları söker takar o esnada kopukluk olabilir.
Port vardır portunuzda arıza olabilir arayıp port değişmişin istiyorum deyin.
Birde bakır kablolar yağmur bile yağsa internette arıza olur şu alır fare kemirir vs sıkıntısı çoktur
Ama dediğim gibi fiber hatta geçmek istiyorum deyin artık gelecek fiberde arıza ihtimalde çok düşük
Rica ederim
Evet ekleme yaparlar yani 2 kabloyu birbirine eklerler
Eklemekte hızın düşmesi demek yani tek seferde gelen internet eklere takılıp yavaşla yavaşlaya geliyor Bu da hız düşüklüğü yapıyor.
Siz dediğim gibi fiber'e başvurmaya bakın fiberde fazla ek de olmaz arıza ihtimali de düşük yağmurdan da etkilenmez rüzgardan da
evet 20lik olan mb 11e kadar düşmüş zaten öyle dediler... bu kabloların değişme olayı fiber altyapısına geçiş anlamına geliyor di mi? yani servis kabloların yenilenmesi gerek derken bunu kastediyor?
Evet hanfendi aynen fiber alt yapı turuncu olan
Yenilenmesi derken mevcut bakır kabloyu da kastediyor olabilirler ama alt yapı değişimi başka bir şey
Bakır hattan fiber hatta geçiştir
Arnavutköy de mısınız genelde orada da sıkıntı oluyor çalıştım ben köy gibi oralarda
İnternet Kutunuz şu en üstteki gibi mi?
https://www.hizliresim.com/5525llt
Afedersiniz başınızı ağrıttim bende çok bilmiş profesör gibi yardımcı oldum umarım
hayır sanırım o tarzda değil kutu
İnternet sağlayıcınla alakalı bir durum. Onlar çözebilir sadece. Modemin eski mi?
hayır değil. erişimim olmadığında modemde sorun olabilir diye 2 kez modem değiştirdim. internet sağlayıcısı da umursamıyor, dediğim gibi servis gönderiyorlar servis hiçbir şey yapmadan gidiyor, tekrar atıyorum yine servis gelecek diyorlar... aynı şeyi tekrar tekrar yaşıyorum kısır döngü gibi.
Fiber alt yapı döşenmesi için başvuru yapın. Gerekiyorsa mahalleden 1000 imza toplayın. Türk Telekom fiber alt yapı getiriyor o zaman.
oturduğum yer köy gibi, 1000 kişiyi geçin internet kullanan 100 kişi bile var mıdır emin değilim... zorunluluktan taşındım buraya yemin ediyorum İstanbul'a geri dönmek için kuduruyorum şu net illeti yüzünden
🙂🙂 mmm kimden aldınız interneti?
dsmarttan aldık
Eee be Türk telekomdan niye almadınız ki 🙂
annemler ben buraya gelmeden önce almışlar bana sormadan.. şimdi uğraşıyorum işte xd direkt türktelekom abonesi olsaydık en azından belki bi şeyler yapabilirlerdi
Valla Allah kolaylık ve sabır versin ne diyeyim. Dsmart Ankara merkezde de çok yavaşken, başka bir yerde düşünemiyorum. Allah sabrını arttırsın senin
amin amin